Zase jedno odpoledne :o) doslova na h….

46 nepřečtených
  • Martula

    …ani jsem se nestihla naobědvat a už mám kaťata i dres, umotané culíky a hupky, šupky na kolo. Po pár metrech mé nadšení mizí někde v dáli. Celá udýchaná, mokrá jako vodník Česílko, barvu jsem tak zelenou snad neměla, spolu s bratrem chrtem, dorazíme na místo mého začátku a v té době jsem myslela, že i konce :o) na Klajdu. Celý den jsem marně stíhala tři chrty: Karayu, Polky a Splintera-bratra. Nevím, co si tam na špici šuškali, ale mně do zpěvu nebylo. V prvním sjezdu jsem třikrát ztratila bidon, popálila se o kopřivy a hlavně o5 opravovala vysunuté prachovky na vidly…no comment…
    Nebylo mi moc příjemně, když mizeli někde v dálce, ač jsem šlapala, jak jsem šlapala.. Z Bílovic kolem koní a Soběšice. Hned se mi vybavila „Soběšická mulda“ , ten název mi moc nezaváněl a to doslova. Kličkovala jsem mezi psími výkaly:o) Chrtíci byli ve předu a já zvesela přejížděla muldy a muldičky. Levá, pravá..brzdáááá :o) „Né, né, né, jéžíš, proč já! Proč?“, běduje nad svým kolem Karaya, když v tom mi cvrnkne do nosu ta ona nevoňavá vůně :o) Mával tam se svým kolem a kroutil hlavou a my se mu smáli a za břicho se popadali. Nejen, že ta voňavá hromádka-Soběšická mulda byla na plášti, ale byla rozmetená i na vidlici. Nesměle se nás zeptal a otočil se: ,, Mám tam něco?“ Naštěstí na chrtím pozadí nebyla ani známka bahna ani psího výkalu :o) Následovalo hluboké vydechnutí. Úf. Polka vzpomínal na předešlý den, kdy zažil něco podobného, ale jeho kolo vyzařovalo čistotou. Následoval krásný sjezd do Řečkovic, kde Karafa o5 perlil. Je tam “daunhilová:o)“ trať , kterou i on zkoušel na svém Superioru o velikosti 21.5 Povídal a povídal, jak tam drandil zdejší hupky a jeden z jeho dojezdů byl po předním kole, páč se tam nevešel. Nám zase cukají koutky a nevydržíme udržet ten výbuch smíchu :o)
    Konečně je mám před sebou nejvýš na 2 metry, tak si spolu i povídáme. Směr Medlánky, s Polkem vzpomínáme na B52 a bahýnko, přetržený řetěz. Jedem směrem na Babu, opět mi skotačí řazení o stošest a na malou placku to nedostanu, tak si to šmrdlu nahoru k rozcestníku, kde si spolucestující ulevují. Dále naše nedělní výprava pokračuje do Jinačovic, po zelené na Trnůvku. Tam se drkotám po louce, na tachometru moje rychlost klesá a klesá, zbystřím a svou jízdu zpestřím počítáním vyplivlých pecek od špendlíků, které rostou při cestě. Konečně se doplahočíme k Oboře, kousíček přes Křížovou cestou. Pozorně sledujeme okolí, jestli nepotkáme zdejší obyvatele-daňky a prasátka, dneska naštěstí ne. Ani Karayovi nestihneme říct bacha a už je dole, pod Křížovou cestou. Zhrčíme to všichni a trajdáme si to do Veverské Bitýšky, teda nejprve třikrát po zelené nahoru a dolů, kluci se to snažili vyjet. Karaya úspěšně, bratr zajel do lesa-asi na houby-celou cestu říkal, že voní. A Polka se taky snažil. Pak šup na kofolu a na “Parník“-to je zdejší pochoutka. Když to chrtům donesl-Karaya na to mrkl jedním okem, pak i druhým a nešťastně prohlásil: „ Proč jste mi neřekli, že tam je niva?“ :o) Začal ji s nechutí předělávat na kraje talířku. Ale zdolal to a pořádně zapil kofolou.
    Jedna kapka, druhá… Prší, prší, jen se leje, kam koníčky… problesklo nám hlavou. Po žluté, po žluté, kolem přehrady. Potkáme tam ještě dva blázny-kamarády na kole a letíme abychom nezmokli.Všichni cestu přežijeme.
    Z přehrady jedem opět jen ve čtyřech, zato to tempo…Propleteme se skoro celým Brnem, když uvidím teprve komín co se tyčí u Pelľsu, tak se mi chce vyklapnout z pedálů. Ale zkousnu to a šmrdlu dál, projíždíme kolem lomu, kde trajdí XCéčkaři.. Při pohledu na zdejší krpály raději nemluvím :o)
    Následuje rozlučka s jedním z chrtů z líhně nazývané Líšeň, pak i s druhým a ten zbytek jede domů do Šlapanic. Ještě na Hraničkách sledujeme jak v dáli na horizontu krápe a táhnou se provazce deště dolů k zemi. Suma sumárum 75 km, průměr něco před 19.
    Bylo to bezva a já dostala za úkol napsat tuto povídku..utlačovali mně k tomu doma i po internetu..tak tak :o)

    0 0
    • raceman  

      hezká vyjížďka :-) Ps: ty kopřivy neřeš, je to dobrý proti revmatu.

      0 0
    • Excel  

      hefký :-)

      0 0
    • kámen úrazu1  

      A úkolu si zvládla dobře. :-) Pěkně si to napsala, čtivě. Líbí se mně to. A existuje tu sekce povídky. :-)

      0 0
    • Tomcat_1  

      Super, dik za pobaveni v praci! :-)

      0 0
    • Elwing  

      taková normální vyjížďka :) ale zajímavě napsaná :) nj chlapy nejsou schopný napsat vůbec nic :)

      0 0
      • rock  

        chlapi nejsou schopný napsat vůbec nic

        Tak trošku kecáš :-) Skoro bych řekl, že tohle byl první souvislejší projev od některé z místních dam. I v sekci „povídky“ je ten poměr dost jednoznačný …

        0 0
        • Martula  

          Dík , to potěší. :o)

          0 0
        • Elwing  

          nj kecám :) já bych něco napsala, ale nejsem schopná napsat povídku, která by končila jinak než smrtí, takže …

          0 0
          • Manas  

            No, se muzeme jet projet :-)

            0 0
          • Beeda  

            ..takze zacni skokem ze skaly a pokracuj jak dole bylo plno krve, otevrenych zlomenin a …

            0 0
          • rock  

            nejsem schopná napsat povídku, která by končila jinak než smrtí

            Mám doma docela slušnou sbírku knížek Kinga a Barkera, další povídkou na dané téma nepohrdnu, Tvoje by nepochybně byla na čestném místě :-) …

            0 0
          • jecnak  

            Smarja, tak napis jak treba jak jsme jezdili v Kokorine a nech me umrit. Chce to jen trocu predstavivosti ;-) Basnicka licence se tomu myslim rika.

            0 0
        • Martinkaa  

          To neni pravda, ja uz jsem psala jednu povidku v zime ;-) Jinak dobre ;-). S tema psima hovnama si to dokazu zive predstavit. Kde muzu, tam do nejakeho vjedu :-))

          0 0
          • rock  

            jj, vím a vzpomněl jsem si, ale nenašel jsem ji :-( … omlouvám se …

            0 0
          • Karaya  

            Bych si nebyl tak jistý od koho to h…o to bylo :o)

            0 0
            • Martula  

              I „lidi“ dokážou být prasátka!

              0 0
              • Martinkaa  

                Pejskari jsou hrozni a lidi nekdy jeste vice :-) Pres takovou stezku jsem chodivala 2 roky do skoly. Rikali jsme tomu hneda turisticka znacka a nebo hovni stezka :-) Hlavne po tme to byla hotova stezka odvahy :-))

                0 0
              • MartinXC  

                Ono – ten páneček byl určitě větší prase než jeho pes, jinak ho nenecháý vy… na cestu.

                0 0
            • Polka  

              To je nechutny takle po ranu!

              0 0
        • petryk  

          Ne, první byla Martinkaa se svým „jarním“ výletem

          0 0
      • Radek Broz  

        Pche, report ze Spindlu jsem napsal do pulky,ale pak uz to nebylo nejak aktualni, tak jsem ho nedopisoval. Takze „neco“ jo.;-)

        0 0
      • dancing dog  

        Já sem někdy schopnej napsat i SMSku

        0 0
      • Rychlej turista  

        Nejsou, no :-D /…cz//user.php?…

        0 0
    • Martula  

      A tady jsou fotky: www.album.volny.cz/…o/browse.php?…

      0 0
    • Jenda  

      Nemohl by zase Lance udelat strucnej vycuc jako u ty Jecnakovy povidky?:-)

      0 0
      • Lance  

        to byla blackyho povidka:) ale vycuc: vyjeli na kole, zmokli martula moc nestihala prevedeno do povidky: Oblikla jsem se, vyjeli jsme na kole, zmokli jsme,a ja moc nestihala,ale dojeli jsme domu a bylo dobre.

        0 0
    • Hynas  

      Tý brďo, jaká baba ta Martula! :o)

      0 0
    • kubad  

      Buď rád , že ti zrovna jednu nevrazil.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.