• blujacker

    Zdravim

    stavil jsem se u tchana na navsteve a nasel jeho kolo pravdepodobne se „zarazenou“ vidlici. Vlidlice je cca z pulky zarazena, a pri perovani se nehne ani o milimetr. Zamek vidice je nepohyblivy nelze otocit, asi nejak zaseknuty

    Muzu poprosit o nejake rady, jak toto opravit? Nebo je tato vidlice uz nepouzitelna?

    Dekuji

    Jakub

    0 0
    • scalar  

      Opravit to teoreticky půjde, ale tato vidlice byla na vyhození už jako nová.

      0 0
    • atty  

      Vzhledem k tomu, že by bylo dobrý napsat, co to je za vidlici, případně celé kolo, tak budu věštit z křišťálové koule…

      Je to stará pružinová vidlice (asi xy let používaná bez nějakého servisu) a pokud dobře vidím ze zvětšeniny fotky, jak jsou odřený ty vnitřní nohy a rozpadlý stíráky, tak bych řekl, že je vidlice úplně po smrti, případně je v ní i zlomená pružina.

      Ale taky může bejt vše úplně jinak, protože na ty fotky koukám v mobilu a (ne)vidím správně reálný stav…

      0 0
      • blujacker  

        Melo by se jednat o kolo AUTHOR TRACTION 27 2017, vidlice snad RST Aerial 27.5 TnL vzduchová uzamykatelná (100 mm). Kolo bylo bez servisu asi rok a pul, ale najezd muze mit tak 400km po vicemene silnici / sotoline, zadny teren. Vidlize se zda byti zablokovana, nelze s ni hnout nahoru ani dolu

        0 0
        • novas752  

          Tohle urcite neji vzruchova vidlice, na vrsku leve nohy je tocitko pro nastaveni predpeti ocelove pruziny, na vzduchovych je ventilek.

          Takze levny RST, vetsi smejd abys pohledal, jeste jsem snad nevidel zadnou pouzitou ktera by fungovala tak jak ma, vzdycky se tam podelalo minimalne zamykani.

          Takze to pichnout k rajcatum a koupit nejakou rozumnou pouzitelnou, napriklad SR Suntour Raidon 27,5" 80 nebo 100mm. Krosovy plast 700×45mm se do toho v pohode vejde.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.