zapletená kola - koupit/vyměnit

10 nepřečtených
  • frantaklika

    Zdravím všechny cyklisty.

    Poslední měsíc přemýšlím furt nad výměnou kol. Vlastním Kross Vento 4.0 r.v. 2017; koupená 2020. Přečetl jsem si tu již dost vláken, prošel videa na YouTube, pochopil, že vyměnit duše za galusky u mě moc smysl nemá. Prostě jsem kolu ustoupil před plaváním. Všechno to na vysoké už nestíhám. Takže poslední tři roky sice jezdím, ale roční nájezdy už zdaleka nejsou takové. Minulý rok jsem stihnul jen 800km.

    Teď k věci. Silničku furt beru jako tréninkový prostředek, na výlety vytahuji MTB. No a pociťuji, že ty originál pláště a kola, která tam stále mám nejsou tak rychlé. No přemýšlím, jestli se vyplatí investovat do nových zapletených kol. Na aero, či karbon mohu zapomenout, ale nějaká novější hliníková kola + lepší pláště by to kolo a i moje tréninky mohla posunout. Jenže si v tom obrovském výběru nemohu vybrat, tak jsem se chtěl obrátit na zkušenější. Pak se ještě nabízí možnost, nechat to být, neinvestovat do starého kola a počkat ještě rok a půl, než dodělám páťák a mezitím šetřit. V tom druhém případě si ale říkám, že kdybych takhle přemýšlel pokaždé, tak si nic nekoupím, protože bych furt čekal na něco lepšího.

    Model plášťů: Lugano Kevlar Guard 700–25C

    Moje váha: 93 kilo

    Tréninky v rozmezí 35–40km s průměrným nastoupáním 500 metrů.

    Průměrná rychlost 25–26km

    wattmetr nemám, ale z posledního laboratorního testu mám:

    150 tepů – 3 watt/kg

    170 tepů – 4.2 watt/kg

    Beru všechny rady i kritiku samozřejmě, díky!

    0 0
    • adam1  

      Tady ty pancha jsou fakt nesmrtelné a váha taky ok ,dej si to na bezduše a rozdíl poznáš :),rychle pláště jsou gp5000 na sezónu ti vydrží ,nyní testují vittoria rubino a taky to jede ,ale oproti gp5000 nejsou tolik pohodlné .Znám ale pár borců co jezdí na aksiich s duší a obyč pláštěmi a jede jim to taky a sakra dobře -tím chci říct že to bude hodně o ježdění no :)

      https://www.bikepart.cz/…s-spirit-35/

      0 0
    • nomecz  

      zacal bych tim kolik na ty kola mas penez.

      Hlavne bych si koupil nejake poradne plaste, tam bude ten rozdil hodne videt a za malo penez.

      3 0
      • frantaklika  

        Souhlasím s Vámi. Pořád můj studentský plat není úplně největší. Měl jsem plán koupit nějaká bazarová kola a opravdu pořádné nové pláště s tím, že bych do toho dal těch 10K. Pokud by to podle názoru Vás, tady, bylo zbytečné měnit špatná kola za nějaká trošku lepší kola, tak raději ty peníze investují jen do těch plášťů.

        0 0
        • MavasH  

          Na cyklobazaru jsou za necelých 6 tisíc Zondy – jestli jsou v pořádku (nebouchnutý ráfky a ložiska v pořádku), tak jsou to super hliníkový kola.

          0 0
    • Chlebovnik  

      wattmetr nemám

      bruh…

      Tak co je to pak za trénink? Každý, KAŽDÝ, kdo vozí power meter ti řekne, že kdyby si měl vybrat mezi kolem s obyčejnými záplety + power meterem a kolem s lepšími záplety, ale bez power meteru, tak bez rozmyšlení zvolí první variantu.

      Lepší pláště OK, ale pokud chceš trénovat, je power meter PRVNÍ upgrade v pořadí.

      2 0
      • nomecz  

        watmetr kvůli 800 KM za rok ? no nevim, i kdyby se hecnul a najel 3× tolik tak mi to prijde jako dost overkill …

        6 0
        • Chlebovnik  

          Píše, že chce posunout tréninky. PM se mu může hodit pak i na zimu třeba na Zwift a stačí mu koupit levnější wheel-on trenažér.

          0 0
          • nomecz  

            no pokud je primárně plavec, tak si stejně myslím, že jeho trénink a získávání dat z něj víc posune kvalitní sporttester s plaveckým HR pásem. Jestli ho teda nemá …

            0 0
            • frantaklika  

              To samozřejmě mám, plavu s FR 945 a Garmin plaveckým pásem. Bez něj si trénink neumím představit. O wattmetru jsem přemýšlel také, ale nakonec jsem došel k názoru, že ještě počkám. Po škole věřím, že bude i více času, protože odpadne moje dojíždění do 250 km vzdáleného města a nudu moct například jezdit na kole z práce domů či opačné. Něco si ještě našetřím a po škole koupím kolo pořádné, novější a ne něco, co bylo dobré před pěti léty. Lepší, než škatulkovat s levnými díly dočasně, když to ještě 1.5 roku mohu vydržet. Navíc teď si ještě musím koupit nový neopren a ten je pro mě důležitější.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.