• petaRides

    Krásný ráno všem. Koukám po nějakých chráničích kolen na kolo. Asi je nebudu vozit pravidelně, ale určitě se mi budou hodit přibalené v batohu když pojedu kopec co neznám/když se vydám do bikeparku. Jezdím na enduro, takže nepotebuju žádný šílený chrániče holení. Šlapat kopce s tím asi taky moc nebudu, je to spis na cestu dolu. Zatím jsem našel tyto https://www.dookie.cz/…tars-fierce/?… – vetsi, vypadají ze vydrží větší naráz, zase na úkor komfortu. Pak tyto https://www.dookie.cz/…cernozelena/?… vypadají, že to s nima jde do i z kopce, zajímá mě však, když vypadají tenčí, zda to bude v případě nějakýho výjimečného padu stačit. Jakou mate zkušenost. Obecně moje otázka zni, raději lehké navlíkací/těžké zapínaci. Jaký benefit mi ty silnější přinesou/je ochrana o tolik vyšší? Dekuji moc za všechny rady a postřehy.

    0 0
    • MirosPikos  

      Na kolena si celkem vychvalují za podobnou cenu https://www.dookie.cz/…-2019-cerna/?… (tak jako tak je třeba to někde zkusit).

      Na lokty jsem konečně našel něco schopného od POC. Konkrétně https://www.dookie.cz/…-2019-cerna/?…

      Nejlepší je, když to má stahování dole i nahoře. Tam máš možnost si to přizpůsobit. Když tam nic takového nemáš, tak ony ty nohavicový/rukávový časem povolí a pak budou padat. Já jezdím kolena Alpinestar Alps 1. Předchůdce těchto. Jsou příjemně dlouhé přes holeň a už minimálně jednou (málo padám) mi holeň ochránily. Ale musí se pečlivě nastavit, aby při šlapání neškrtily. Dnes už bych bral takové, aby za kolenem byla tkanina vcelku, bez přerušení. Aby to tolik neřezalo.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.