Velikost chráničů na Enduro Kolena + Lokty

14 nepřečtených
  • JK92

    Zdravím všechny, mám takový problém. Vybírám chrániče na mírnější Enduro, s tím, že chci lokty i kolena. U loktů problém není. Problém je u kolen. A to v tom že obvod stehna mám 59 cm. ( pro rejpaly nejsem žádná tlustá … ale prostě mám z hokeje velký stehna :-) Jde o to že většina XL a i XXL chráničů, POC, FOX atd. končí většinou někde kolem 55 maximááálně 58 cm… Proto se obracím zde na vás všechny a prosím o radu, co dělat :-) chtěl bych nějaký "látkový,, s chytrou pěnou, né žádný skořepiny, ale prostě velikost je obrovský problém. Cena nerozhoduje…Pokud možno, posílejte do komentů návrhy na chrániče, který by mi mohli sednout. Díky moc předem všem :-)

    0 0
    • allrose  

      Vlez do krámu a zkoušej…sedli až „30“ ve třetím krámě a samozřejmě ty „nejdražší“..

      Každý firma to má jinak,něco sedne,něco ne a důležité aby jsi se v tom cítil dobře..jako se sedlem.každá prdel je jiná..

      0 0
    • Honza03  

      A neměří se to nad kolenem, tam kde bude ta gumička? Mám tam cca 50 cm a jen pro info trailové IXS Flow v XL mě jsou akorát na větší nohu už nepůjdou…

      0 0
    • krabica  

      Třeba ION se měří 10 cm nad kolenem a max mají 49 cm.

      0 0
    • MichalBr  

      Tu max hodnotu jeste trosku roztahnes 3 cm neni moc :-). Jinak ja mam Leatt Knee Guard 3DF 6.0 a myslim ze ta nejvetsi velikost by ti mela sednout a chranice jsou to perfektni

      0 0
      • Goob  

        Jo, ty XXL mu budou. Já mám ty samé v XL, obvod stehna mám 54 a XL už je na hraně. Neškrtí, ale úplně na pohodu už také není, občas tahá chlupy.

        0 0
    • JK92  

      Největší sranda je, že těch 59 mám právě 10 cm nad kolenem :-D

      0 0
      • krabica  

        To v nejširším místě musíš mít přes 70… :-D Mám 50cm nad kolenem a výš pak 65. Sedí mi akorát IONy v XL.

        0 0
    • pumpy  

      Ja mam stehno 10 cm nad kolenem 52cm a vozim alpinestar paragon velikost M a sednou me dobre, takze L nebo XL by ti mohly byt

      0 0
    • MirosPikos  

      Může někdo doporučit chrániče na lokty. 31/36 (předloktí/bicák)? Měl jsem doma z koloshopu Lkový IXS ale to jsem nandal do půlky předloktí. Větší už jsem jen XL a to bude jistě málo. Takže teď mám v hledáčku SIXSIXONE Rage, které nemám kde vyzkoušet. ION nevypadají zle, ale zase pouze „dětské“ velikosti. Nakonec to dopadne beztak na výlet do DOOKIE nebo KATMARu. Nebo jinej tip blíž Českým Budějovicím, kde je slušný výběr?

      0 0
    • danis7  

      Offtopic dotaz k chráničům. Jak vozíte chrániče, konkrétně kolena, lokty, když je chladněji. Mám kolena i lokty od Alpinestar Paragon . Teď naposledy v Rychlebech už bylo chladněji, ideálně na návleky na kolena + dlouhý dres, jenže pod dres se mi lokty nevejdou a pod kolena taky teplé návleky nestrčím.

      Jak tohle řešíte?

      0 0
      • McBlacky  

        pokud není extra kosa tak podkolenky a spodní část chrániče kolen zastrčíš do nich – jde to teda jen u lehčích provedení na trialy, sjezdový tam nedáš. Což má i tu výhodu, že líp drží a nemusí být tolik utažený.

        Pokud to je na návleky na celý nohy, dávám to přes to, ale moc to nedrží.

        Co se týče vršku, tady jediná rada, koupit si dres pod který se vejdou.

        0 0
      • Honza03  

        Kolena na kalhoty, vozím tak návleky i chrániče…

        0 0
      • krabica  

        Beru chrániče, které víc chrání a míň větrají, podkolenky a pohoda.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.