Zajezdy s Kudrnou-prakt. zkusenosti

121 nepřečtených
  • pegas

    Zdravim, neco je v historii,ale konkretni odpoved jsem nenasel. Rad bych se zeptal na prakticke zkusenosti na zajezdech s Kudrnou-ubytovani,jidlo,at­d. Vybirame letos ze zajezdu na Gardu, Zell am See nebo Saalbach-Hinterglemm. Pokud nekdo uz byl na jednom z techto zajezdu uvitam kazdou radu a informaci. A posledni dulezita info- planujem jet s pritelkyni a tak bych se rad zeptal na narocnost danych zajezdu.Jakou formou to bylo konkretne reseno. Nejake info uz mam ale pidim se po dalsich:-)))…diky moc:-))…pokud mate i foto bylo by super

    0 0
    • jecnak  

      Mne se nelibilo jidlo a nejsem sam. Vse ostatni je ok.

      0 0
      • pegas  

        muzes bejt please konkretni?

        0 0
        • jecnak  

          Suroviny ty nejlevnejsi co jde. Maso z konzerv, co jsem videl, tak trebas obalovany syry byly z casti plesnivy (ty teda vyhodili) ale pocitam, ze nebyly uplne nejcerstvejsi.

          Abych to shrnul, mas-li auto a pred sezonou trochu casu si zjistit informace o danem mistu a vymyslet trasu, tak vol radeji zajezd na vlastni pest. Penezne to vyjde na stejno i s benzinem a nakupem casti surovin na jidlo z lokalnich zdroju.

          0 0
          • pegas  

            auto a cas mam…kuraz by byla taky…jen mam respekt z z cesty a narosnocti Gardy…ven do takovych hor bych jel poprve…

            0 0
            • race bike  

              cesta autem je tam uplne v pohode, vubec se nemusis bat. nez se nadejes, jsi tam :-)

              0 0
            • Geralt  

              Já bych se toho nebál. Sice jezdíme 2 auta (6 lidí), ale i tak se není čeho bát.Pokud mluvíš aspoň trochu anglicky nebo německy, tak se domluvíš, ubytko si můžeš zajistit předem po netu a i ta cesta se dá odřídit tahem přes noc v jednom šoférovi :)(vyzkoušeno 2×), z Brna to je cca 800 km. Zatím 2× Garda, 1× Lavarone, letos se chystáme do Livigna (díky kolegům z dredu o Livignu za tipy, zrovna se pokouším zabukovat ubytko)a ještě nebyl problém. Fotka ubytka na Ledru.

              0 0
          • Zdena  

            jj obalovanej syr… na tom neni co zkazit.

            Me osobne nas pan kuchar maximalne vyhovoval. A i kdyz jsem si chodil i pro „nasupy“, tak jsem nikdy zadne zazivaci problemy nemel. Treba se tu najde jeste nekdo kdo byl loni v Rumunsku a potvrdi to. Jak pise nekdo niz, zalezi na konkretnim kuchari co dokaze z minima surovin udelat.

            0 0
      • Darkson  

        švédský stoly se tedy nekonaly, ale já sežeru všechno, tak jsem s jídlem neměl problém. zvlášť, když přijedu vyřízenej a hladovej po celodennim švihu:-)

        0 0
    • orm  

      Ahoj,

      byl jsem s Kudrnou jednou a to minuly rok v jiznim Rumunsku. Nevim nakolik mohu z jednoho zajezdu generalizovat, ale musim souhlasit s Jecnakem. Zajezd byl dobre organizovany, vedouci bezvadni. Trasy mohly byt delsi a obtiznejsi, ale to je jen subjektivni pocit. Ale jidlo bylo, alespon pro me, opravdu hnusne a to tak, ze jsem si pak radsi varil sam. Jidla byla dve – snidane, vecere. Snidane celkem sla – caj, pecivo, mazaci syry, corn flakes, s veceri to bylo horsi. Podavala se typicka ceska nezdrava tezka jidla, ktere jsou podle me nevhodna po pro fyzicky zatizeneho cloveka. Jako priklad uvedu – cocku s parkem se smazenou cibulkou, houskove knedliky v nejake omacce s masem, pripalene testoviny s nejakym mastnym hnusem. Pak uz jsem to nesledoval. Muj nazor na na jidlo muze a asi je ovlivnen tim, ze jsem vegetarian a toto jidlo normalne nejim. Kucharka pracovala pres rok ve skolni jidelne a podle me moc varit neumela. Potraviny byly ty nejlevnejsi na trhu – ARO a spol.

      0 0
      • Belial  

        Těstoviny Aro kupujeme i domů. Má to rád náš pes i my :o) Nevidím na nich nic špatného. Jinak je pravda, že na zájezdech tohoto typu je jídlo spíše pro otrlé, ale zase se nemusíš o nic starat.

        0 0
      • Howgh  

        s kudrnou jezdím cca 1× ročně. Jídlo mně bezvýhradně chutná a ještě jsem se nesetkal s výhradani. Až tady. hmm…vegetarian…tuh­le informaci je třeba zdůraznit aby člověk věděl jak tvůj názor brát.

        0 0
        • orm  

          Mam pocit, ze tady ma nekdo predsudky :-). To ze nejim maso z moralnich duvodu neznamena, ze nepoznam kvalitni jidlo. Na jidlo jsem si na tomto konretnim zajezdu nestezoval jen ja, ale napr. i kamarad se kterym jsem tam byl, coz je zaprisahly masozravec. Pro ilustraci prikladam dve fotky jidla – cocky. Druha fotka zobrazuje jak to jidlo vetsinou koncilo. Po tomto konretnim jidle mela polovina zajezdu strevni a zaludecni potize. Po tomto jidle myslim casove, ne pricinove, konretni pricna se nezjistila, ale ze to zpusobilo to jidlo bylo nejpravdepodob­nejsi. Ja osobne to mam s tim spojene a cocku si dlouho diky tomu nedam :-).

          0 0
          • orm  

            druha fotka

            0 0
            • Bbrouk  

              Rumunsko + čočka = tejden sračka nonstop! Nezapomenu na ty sprinty k nejbližšímu lesíku a hledání volnýho místa.. Pozdravuj Náčelníka!

              0 0
              • Howgh  

                to už nikdo nezjistí z čehos ten průjem chytl. Nepomlouvej čočku..

                0 0
              • Zbyněk  

                Nevím teda co „dělá“ s člověkem čočka s párkem, ale na podobné akce si jako jedno z jídel beru Trenčiansky párok tj. fazole s párkem. Kromě toho, že mi to chutná, je to i praktické. Stačí pár minut na ohřátí, k tomu kousek chleba a je to.

                0 0
          • Belial  

            Jo, po čočce má hodně lidí problémy :-D Hlavně se svým okolím.

            0 0
          • Howgh  

            z fotky nepoznám kvalitu ani chuť. Na té s krávou to jídlo vypadá načisto lákavě. Jasňačka že chutě jsou různé. Myslel jsem to tak, že výhrady vegetariánů vůči normální potravě je třeba brát s rezervou.

            0 0
          • AdeptRendl  

            Jardu jsem nevidel radne desinfikovat a pivo pil jen stridme. Pak se nelze divit ze mel problemy a nechutnalo mu:-)

            Proste jsme nechytli zrovna kucharku z interhotelu a tak nelze hned podle toho generalizovat. Ale ta cocka, tam bejt nemusela – pokazila chut dost lidem a jidlo az do konce zajezdu, a radsi nic uz z polni kuchyne neriskovali:-)

            0 0
      • pegas  

        treba jidlo je takovy plus proc bych bral cestovku…vratit se strhanej a jeste neco kuchtit nevim nevim…ale zas jestli nekdo dela bastu z konzervy tak to se zvladne kdykoliv akdokoliv…

        0 0
      • OCG  

        Jardo, pro Tebe varit, to je peklo! Kdyz odmitnes smazenej kvetacek jen proto, ze je na sadle, a das si radsi brambory s kecupem, tak holt… :o) Priste Ti nereknem, ze to je na sadle a uvidis, ze se budes olizovat az za usima.

        0 0
        • orm  

          Tusil jsem, ze se ozves :-).

          0 0
          • OCG  

            NO musel jsem si rejpnout ;o) Ale samozřejmě nic ve zlym, si te jenom dobiram. No a zes nemel? Aspon toho kvetaku zustalo vic pro mě :o)

            0 0
      • Rakosnik  

        Já se teda pod tohle musím podepsat – zvlášť na čočku, po který jsem měl docela těžkou noc, se ještě dnes nemohu podívat.

        0 0
      • dancing dog  

        Orm, ten zrzavý Orm? A vegetarián?!

        0 0
        • orm  

          Ahoj, známe se :-)? Něco proti vegetariánům :-)))? Jinak zrzavý jsem, takže ta knížka nelže :-).

          0 0
    • Santus  

      Saalbach-Hinterglemm s Kudrnou jsme byli minulej rok a dost se nam to libilo, proto tento rok asi pojedem na Alpentour. Jidlo nebyl problem,ale zalezi jakej kuchtik jede. Hlavne ho bylo dost a mohl sis pridat kolik chtel. Mam ale dojem ze tento rok uz zrusili vecere a jsou jen snidane, to beru jako dost velky minus.
      Trasy byly celkem dokopce, chce to mit nejakej zaklad najetej a kopce nedrtit, spechat neni kam.Holce doporucuju 34zubu, ja to jel na 28 a nebylo to nic moc a asi si tu 34ku taky dam. Technickych pasazi pomerne malo. Holek tam bylo asi 5 a jezdily to v pohode.

      Pokud vyjde pocasi tak je tam krasne a doporucoval bych tento zajezd.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Minuly rok Zell am See. Spokojnost. Podrobnosti najdes na www.tronkosice.sk v casti Akcie/Zahrani­cie/2007/Rakus­ko

      0 0
      • pegas  

        hele nemaj nahodou jednu tvou fotku v katalogu Kudrny?:-)

        0 0
      • Fak  

        mate super fotky ma strankach! prave prohlizim fotky ze Sahary 1976, KAvkaz 1970, to je paráda! je to uzasne…

        0 0
        • Jenda  

          sem se na to podival a zase je pracovni odhodlani v pr… ach jo ja chci vyrazit nekam na poradnou expedici:-(

          0 0
          • Fak  

            tak tohle znam, uz jsem byl odhodlan se ucit na stredecni zkousku a v tom se tady objevil odkaz no a uz jsme s kamosem misto uceni naplanovali cestu do Maroka :) takze mam na nauceni jen dnesek, parada :)

            0 0
            • Belial  

              Taky mne budou zkouset ve stredu .. takze vidim ze nejsem sam co dela prd :)

              0 0
    • Smazaný účet  

      na gardu se da jet i s alpinou (alpina.cz) a dalsima cestovkama. co se tyka kvality zajezdu je alpina ± stejna jako kudrna, jidlo je vyrazne lepsi..

      0 0
      • Belial  

        Ony jsou dneska všechny cestovky +/- stejné. Při té konkurenci aby ne, že?

        0 0
      • pegas  

        mozna su slepej ale zrovna gardu u alpiny nikde nevidim…maj tam hodne vychodni zajezdy..

        0 0
      • zed  

        Moje zkusenost ohledne jidla ALPINA vs KUDRNA je presne opacna. ALPINA never more!

        0 0
      • Dlabka  

        já byl a Alpinou ve Slovinsku a jídlo opravdu DĚSNÝ!!!!

        0 0
    • Hurka  

      abych jel někam organizovaně autobusem, bydlel nic moc a ještě dostal najíst tu šlichtu? nechápu. na lyže jezdím výhradně do hotelu nebo penzionu, kde se o mne dobře postarají, proč bych na kolo jel do těch samejch hor za jiných podmínek? jedině autem a s vlastním programem. v leogangu znám několik penzionů, kde mne v zimě zvali na letní dovolenou i se zajištěním bike podpory, kuchyně perfektní, ceny akceptovatelné. a pokud je výhodou, že tě bus nabere kdekoliv, v létě tam jezdí stejně jako v zimě skibus, takže přesuny se dají velmi dobře naplánovat. a autem si zajedu, kam chci…

      0 0
      • mastihuba  

        souhlas.Jinak bus je dobrej když se jede z místa na místo a veze bágly. To je vlastní doprava na obtíž.

        0 0
      • Belial  

        Já na lyže a kolo jezdím výhradně autem, spím v autě a jím vedle auta. Vzhledem k tomu, že to je lůžkově upravený Ford Tranzit, nemůžu si stěžovat. Lyžování v Zermattu potom vyjde na 3000,– za týden + nafta :o) cyklo výlety třeba až do Pyrenejí jenom nafta + 1000,– Kč na pivo. To si pak takových dovolených můžeš dovolit 20× víc za rok než s cestovkama a spaním v hotelích a penzionech. Není to sice úplný komfort, ale tenjá nepotřebuju. www.ho-vsetin.com/…P1010149.jpg nebo www.brko.xf.cz/images/324.jpg

        Samozřejmě až se dostanu do fáze kdy budu mít peníze a potká mně rozum odvolávám co jsem řekl :)

        0 0
        • Hurka  

          nevím jak v Alpách, v Chorvatsku nám kvůli tomu říkají „paštikáři“… :-)

          0 0
          • JSt  

            kdyz na to mas, bydli si po hotelich. jak mi druzi rikaji mi je celkem jedno. na dovelenou jedu kvuli sobe, ne druhym ;-).

            0 0
          • Belial  

            Jak kteří … většinou jsem se všude setkal s normálními lidmi. Ty, kteří mně říkají paštikář nevyhledávám :o) Mimochodem takto cestuje půl Evropy. Znám spoustu španělů – asi dva a francouzů – asi pět, kteří cestují naprosto stejným způsobem. Mimochodem jsem tento způsob úpravy auta obšlehl od jednoho Švýcara, který měl naprosto dokonale upravený VW Transporter z roku 83 … fakt solidní kus.

            0 0
            • mj  

              Myslím, že se nemusíš bát, že Čechům kazíš pověst. „Paštikářem“ Čechy nazývají hlavně Češi, co se tím chtějí odlišit, protože oni mají na to bydlet po hotelích. Určitě svým stylem cestování poznáš mnohem víc z dané země a lidí.

              0 0
              • jIrI___  

                Kdyz nekdo bydli v hotelu, tak mi moc nepripada, ze se chce odlisit. Proste kdyz jede na dovolenou, tak si chce odpocinout se vsim vsudy, i kdyz je to treba sportovni dovolena. Myslim ze vyraz „pastikari“ vnikl prave od zname vlastnosti Cechu v cizine neutracet a radsi si nekde u stanu bastit svoje dovezene zasoby. Ja osobne proti tomu nic moc nemam, ale chapu, ze se to v zahranici „domorodcum“ moc nelibi. A navic bydlet v dnesni dobe v hotelu neni zas nejaky velky luxus. Vzdycky to sice vyjde draz nez kemp a jeste draz nez ubytovani „svepomoci“ (viz. Transit), ale zase v hotelu mas sluzby a pohodli odpovidajici cene. Takze pro me je hotel nebo privat jasna volba.

                0 0
                • mj  

                  Špatně jsem se vyjádřil. Já nemám nic proti lidem, co bydlí na dovolené v hotelu. Jen tvrdím, že termín paštikáři pěstují hlavně čeští snobové, než že by to byl nějaký generální obraz Čechů v mysli cizinců. Češi nejsou na dovolené nějak extrémně spořiví, třeba ve srovnání s Holanďany.

                  0 0
                  • JSt  

                    zrovna jsem ty holandany zminil ;-).

                    0 0
                  • Hurka  

                    blbost, poprvé mi slovo „paštikáři“ přeložil do češtiny Chorvat, u kterého jsme jednou obědvali. to není vymyšleno u nás. a mám tím přesně na mysli to, že pokud chci někam jet, tak pro domácí jsem vítán a zajímavý v případě, že tam nechám nějaké peníze. škudlivých Holanďanů v přívěsech máme u nás kousek za Prahou v autokempu vždycky celé léto dost. neříkám, že jsme v tom jako Češi sami, ale nelíbí se mi to. taky jsem několik dovolených strávil jenom s batohem, dneska ale rozumím víc tomu, že pouze z těch pár euro za pár piv se standard služeb udržet nedá, tím samozřejmě nemyslím hned bydlení v luxusním hotelu a večeřemi, kde se vyžaduje společenský úbor :-) ale je příjemné si po celém dnu na kole stejně jako na lyžích zaplavat v bazénu anebo zajít do sauny… prostě nemám představu dovolené, kde se budu tlačit u veřejné sprchy, hledat fusekle někde v trávě, jíst z ešusu sedíc na přepravce a přemýšlet, jestli bude do rána přízemní mráz anebo nebude a co na to můj spacák… jo, když za tím jedu někam na Sázavu k vodě, to ano, do Alp jezdím za jinými zážitky.

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Moje rec. Presne jsi to vystihl.

                      0 0
                    • claid  

                      v tom případě se ale výraz „paštikáři“ hodí přesně na zájezdy typu Kudrna atd. tam je to opravdu bez „zázemí“ s večeří v příkopě, ale když jedu autem, co mám udělané na spaní, auto sprchu sebou, vaříč i s kuchyní..tak někdy i takévé dovče dám přednost před hotelem nebo penzionem, to že jsem „venku“ má svoje kouzlo, záleží samo na roční době a počasí..ale to když se zkazí, nic mi nebrání se někde ubytovat v hotelu..prostě je to moje preference a to nemusím šetřit každé €..:-)

                      0 0
                    • mj  

                      Ty máš možnost volby, protože na ten hotel máš, buď rád. Někdo tolik peněz nemá a přesto se chce podívat třeba do Alp, a tak se snaží srazit náklady na minimum. Nevidím ale důvod, proč těmhle lidem lípat posměšný přezdívky. Mám pocit, že to zbytečně hrotíme.

                      0 0
                      • jIrI___  

                        Kdyz clovek trochu posetri a treba si i jeden rok odpusti dovolenou nebo novou sadu XTR, tak na ten hotel nasetri a uzije si to mnohem lip nez „pastickar“. Vsechno to je jenom o tpelivosti…

                        0 0
                        • RomanH  

                          Nesouhlasim, je to i o nature a jakz si to udelas…

                          Taky zrovna nemusim resit hotel, ale do ted nejradeji vzpominam na 16 dni, ktere jsme s kamaradem a s jeho pritelkyni jezdili s Oktavkou po Evrope. Meli jsme s sebou kola, veci na lezeni a proste jsme si to uzivali. Vubec mi navadilo, ze jsem prijel prositej a prosolenej ze svihu, supl do potoka, pak jsme vytahli stul, zidle, varic a pripravovali jidlo.

                          0 0
                          • JSt  

                            presne tak. dojet mrtvej, umyt se v jezere, udelat nejaky jidlo a jit spat. druhej den nanovo zas na jinym miste ;-).

                            na fotce ranni caj ;-)

                            0 0
                          • claid  

                            přesně tak..té civilizace okolo je tolik, že mám opravdu radši posezení a spaní venku aspoň jednou v roce na dovče a že mi trošku toho nepohodlí jednou za rok vůbec neuškodí, naopak vzpomínky jsou barevnější a intenzivnější..a není to o penězích, je to o nátuře a co kdo rád..kdo chce hotel s bazénem, musí holt trošku šetřit, kdo je rád venku – má to zase snazší..tím neříkám, že do hotelu nejezdím, záleží kdy, kam a co tam..a paštikář..mě taky neuráží, první upravené auto na spaní jsem měl už v r 1991 a že už jsme něco projeli a viděli a zažili.. :-))

                            0 0
                        • Belial  

                          Neni to zase tak o penezich, i kdyz je pravda, ze cim vice usetris, tim vice si muzes dovolit. Proto uz jsem byl letos 2× v Alpach, v breznu jedu na 10 dni do Bulharska, hned potom do Peru a hned potom asi lezt do Chamonix. Taky jsme chteli jet okolo Odry k severnimu mori a na Gardu s grupou. Nepocitam nyni temer kazdy vikend na Fatre nebo v Tatrach na skialpu nebo lyzich. Takovy plan na 1/2 roku. Kdybych chtel bydlet pokazde v hotelu, asi by mne 25tis. mesicne nestacilo. Auto, spacak do zimy, vybaveni na hory a kolo taky nepatri k nejlevnejsim. Kdyz to spocitas, tak pri zimnim lezeni na sobe ma clovek hadry za 35tis a v batohu za dalsich 20tis. Tzn. je to o penezich, ale i ne. Zalezi z jake strany za to tahas. A uz to zbytecne neresme … kazdy ma to svoje. Kdyz jedu v lete s rodinkou na Hvar – www.cliffbase.com – muzu doporucit – taky spim v penzionu a piju mistni bolehlavy …

                          0 0
                        • Fak  

                          Nesouhlasim, proste je to o tom jake kdo ma priority a co mu vyhovuje. Ja bych treba do hotelu nesel, i kdybych na to mel prachy, proste je radsi budu investovat jinak a hlavne – ten styl spani po kempech nebo uplne mimo v prirode ve stanu a vareni na varici k mym vypravam proste patri, hotel by zkazil tu atmosferu „outdoor“ akce, jestli chapes jak to myslim. Takze mam za to, ze to neni jen o tom ze lidi setri jak se da, ale nekterym to proste prijde normalni, je to jejich styl.

                          0 0
                          • Belial  

                            peace ;o)

                            0 0
                            • Fak  

                              jasne, vsak nema cenu se o tom hadat :) jinak s tou hodnotou obleceni a vybavy jsi to napsal moc pekne, jsou v tom slusne prachy, kdyz chce clovek delat lezeni, VHT, kolo atd… na skialpy snad budou prachy za rok :D

                              0 0
                          • jIrI___  

                            Asi mate pravdu vsichni. Je to hlavne o povaze. Ja mluvil sam za sebe.

                            0 0
                        • Šopy  

                          Nebo když člověk trochu pošetří a odpustí si nějakej debilní předraženej hotel s bazénkem a sauničkou, může si dovolit novou sadu XTR a dovolenou minimálně 1× za rok. „Všechno to je jenom o trpělivosti“..

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Tak to ja zas radsi jednou za rok ten debilní předraženej hotel s bazénkem a sauničkou, nez XTR :-)

                            0 0
                            • Šopy  

                              to XTR si psal první ty, já si ho rozhodně taky nekupuju..nikdy..

                              0 0
                • JSt  

                  proc vidavas treba i u nas plno holandanu s obytnyma privesama apod.? nechce se jim utracet za hotely a navic takove kempovani, spani nadivoko ma i neco do sebe. treba si rano ve spacaku strhavat z xichtu slimaky :-)).

                  0 0
          • RomanH  

            Sprcha a pokoj je fajn vec, ale v nekterych pripadech to pak ztraci sve kouzlo. A pokud spis na of. mistech, mistni s tim nemaji problem, naopak. I v Leogangu mas moznost oficielne spat primo na parkovisti po sjezdovkou (a hodne toho vyuzivaji i rakousti a nemecti turisti), za malej poplatek je pak k dispozici sprcha.

            Ja to kombinuji podle nalady – ted se chystam na 5 dni na lyze a je mi celkem jdno, v jakem apartmanu budu spat. V lete me naopak bavi spat pod stanem v kempu, klidne budu za pastikare.

            Ale kazdymu podle jeho gusta…

            0 0
            • Belial  

              No jistěěě

              0 0
            • Belial  

              Ve Spanelsku jsou pro tyto ucely zrizeny taboriste .. v sezonu treba za 2E/os. a mimo sezonu zadara .. je tam zachod, pitna voda a sprcha. Myslim ze tomu rikaji camp municipal, ale ruku do ohne za to nedam. Kazdopadne toho vyuzivame. Spravu dela mesto asi z dotaci, protoze je to tam vzdy velice pekne a ciste. U kazde turisticke lokality je min. jedno.

              0 0
              • mj  

                Podobný zařízení mají i ve Francii. Tam jsou ale ta tábořiště zřízená hlavně pro kočující skupiny Romů.

                0 0
                • Belial  

                  V tom spanelsku tam byli hlavne holandani s tema velkyma kocarama … a mladi spanele .. nevyhoda je, ze to byva trochu mimo mesto nebo obytne zony, proto je daleko do obchodu. Mozna to vzniklo ze stejneho duvodu jako ve Francii, tam jsem o tom neslysel. Jak se to jmenuje? Je to na mapach? Je dobre to vedet.

                  0 0
                  • mj  

                    Když o tom tak přemýšlím, tak to asi nebude stejné zařízení. Ve Francii (přinejmenším na jihu) je u každýho města vyhražený místo pro kočovníky, to ale nepřipomíná kemp. Je tam snad jen kohoutek a možná přípojka k elektřině. A co mám zkušenost třeba z Toulouse, dost se mění i místo, takže pochybuju, že to bude na mapách. Každopádně zakempovat na takovým místě a pár dnů tam pobýt, to může být zážitek, který je luxusním „anti-paštikářům“ nedostupný :-)

                    0 0
          • Howgh  

            v Chorvatsku jít do hospody – bych si připadal jako blbec –akceptovat jejich ceny. Jsou dražší než celá západní Evropa dohromady.

            0 0
            • mj  

              A dodal bych, že nikde v Evropě jsem nezažil tak nepříjemnou obsluhu v restauracích jako v Dubrovníku.

              0 0
    • Davis  

      S Kudrnou jezdím každý rok (nekdy i 2×) už deset let. Kdyby to stálo za prd asi bych to nedělal. Kvalitu zájezdu ovlivňuje spousta věcí; průvodce (zatím všichni v poho), kuchař/ka (1ׄHubneme s …“) , účastníci zájezdu (viz níže), počasí (neovlivníš), ubytování (snesu hodně,nestěžuju si). Chápu, že někteří „navonění“ bikeři můžou mít problém. Ti se vždycky najdou, začnou prudit a kazí dovolenou i ostatním. Bohužel stejně jako počasí tohle neovlivníš. Nějaký fotky mám na pomo.rajce.id­nes.cz/

      0 0
    • Davis  

      Ještě k tomu komfortu. Asi už jsou si toho vědomí i u Kudrny a tak nabízí u některých zájezdů možnost ubytování v penzionech + místní stravu. Konkrétně u Saalbachu to tak je.

      0 0
      • rock  

        Já jsem po loňském Jedovnickým maratonu někomu slíbil fotky a pak jsem ztratil jeho odresu ještě dřív, než jsem dojel domů. Nebyl jsi to ty ?

        0 0
        • Davis  

          Jo byl. Jestli máš někde výstavu tak napiš odkaz.

          0 0
          • rock  

            Hodil jsem to sem rrrock.rajce.id­nes.cz/Saalbach_-_Hinterglemm10.-15.7.2007/ ale je to jen torzo. O větší část jsem bohužel přišel, když jsem vrazil kartu svého foťáku do nevyzkoušené čtečky a ona mi zrušila formát. Tohle se povedlo zachránit :-/ …

            0 0
            • Medunka  

              dik

              0 0
              • rock  

                Za málo. Předpokládám, že tyhle fotky (jejich část) se už k Tobě dostaly přes goooda, ne ? Včetně téhle alpské pěší turistiky …

                0 0
                • Medunka  

                  nedostaly ten kopec byl hnusny

                  0 0
                  • rock  

                    Aha … pár fotek, které se týkaly vás dvou, jsem mu poslal už v červenci v plném rozlišení; žil jsem v přesvědčení, že jste spolu v kontaktu a předáte si to …

                    0 0
                    • Medunka  

                      No jeho odpoved je: fakt?? to se musim podivat takze to mozna jen prehlidl, nebo nekam zasantrocil ;-)

                      0 0
    • fonsta  

      Byl jsem s nima na Alpentour a naprostá pohoda www.bike-forum.cz/…ky/pady.html?… :)) I to jídlo šlo. Myslím že záleží na konkrétním vařiči – šikovnej i ze sraček může vytvořit něco co se dá sníst. Holt se to musí těch pár dnů vydržet. Jediný co mě teda sralo bylo, že se z Brna vyjíždělo večer a nevyspanýho tě ráno vyhodí z basu, převlíkáš se v kose na silnici a se zalepenýma očima vyrážíš do kopce :(

      0 0
    • termit  

      Byl jsem s nima na ukrajine a byl taky spokojen…Jidlo jak bylo zmineno dost jednoduche a pro fajnsmekry nic moc. Nicmene jsem vecer snedl skoro cokoliv a dojidal jsem se v hospode saslikem a pivkem :) fotky na skeleti.lazyhe­ads.com/fotky/ter­mit-ukrajina-2007/

      0 0
    • rock  

      Takže Saalbach loni:

      • s jídlem jsem neměl sebemenší problém (akorát mi chybělo kafe k snídani, to jsem nepodchytil); co se množství týká, obvykle byla možnost nášupu
      • kemp byl obyčejný, ale v ceně byla možnost osprchovat se v penzionu, co k němu ten kem patřil (velký plus)
      • denní dávky kilometříků přijatelný a navíc se to dalo (první dva dny) zkrátit a vrátit se do kempu dřív
      • technicky i pro mne (totální poleno) zvládnutelné (možná až moc)
      • pokud se někdo rozhodl pro jiný program nebo trasu, dostal stručný tip od průvodce a mohl si jet po svém
      • velmi doporučuji přihodit do báglu kompletní zimní oblečení :-) … viz foto, loňský červenec …
      0 0
      • rock  

        … dolů to pak vypadalo líp; akorát stálo hodně sil vylézt z hospody do té zimy venku a vědět, že cestou dolů se asi moc nezahřejem :-) …

        0 0
    • Belial  

      www.mbpost.com/…m-trail.html

      Tomu říkám bajking … tam by měly jezdit cestovky, kde se to moc nezná a není to profláknuté. Problém je, že dobrodruhů je málo a kde to není profláknuté, nechce nikdo jezdit. Což je škoda :o(

      0 0
      • Howgh  

        Do Albánie…tam to ještě není profláknuté…Kudrna tam jede na cyklistiku už třetí rok. uvidíme jak se rozuzlí to odtržení se Kosova.

        0 0
        • claid  

          tak Albánie mě taky moc láká..chtěl jsem tam jet loni na podzim s Adventurou, ale pro málo zájemců to nakonec zrušili..

          0 0
          • Belial  

            Bud neumim cist nebo zemepis, ale hned v prvnim radku je Location: Iran – to je od Albanie kousek na vychod, ale ne moc. Kazdopadne na kole bych to jet nechtel :o)

            0 0
          • Belial  

            Pochopil jsem to trochu jinak :) Já neumím číst.

            0 0
    • wert_1  

      Díkes za vlákno .-) mám už zaplacenej Saalbach s Kudrnou na konec srpna tak příspěvky a galerie zrovna k tomu se fakt hodí .-)

      0 0
    • pegas  

      jeste se zeptam jinak…mate nekdo tip na misto,kemp,uby­tovani , trasy kam by se dalo je do zahranici na vlastni pest?

      0 0
      • McBlacky  

        to zajímá i mne ! a velmi. tak na 4 dny ježdění co :)

        0 0
      • Honzas  

        co treba Francie, Queyras (kousek pod Brinconem, col d' izoard), kemp je primo pod hradem Chateau Queyras (shodou okolnosti jsme se tam loni v srpnu potkali se zajezdem od Kudrny), jezdeni paradni, nejake trasy byly popsany tak rok dva zpatky ve Velu. akorat na mne by to bylo dost daleko na to tam jet na 4 dny.

        0 0
    • McBlacky  

      jel jsem s K jenom jendnou Alpencross. Trasy super. organizace taky. Jídlo no co se dá dělat, ale jako ostřílený trekař sním všechno takže to tak neřeším.

      0 0
    • Glum  

      S Kudrnou jsme jeli Tour de Grandes Alpes, Queyras, Swiss National Parks a Alpentour. Organizace byla vždycky bez problémů, vedoucí v pohodě, trasy taky dobře vybraný. Jídlo těžko komentovat (vyloučili mne z podnikový hodnotící stravovací komise, protože s chutí sežeru vše…) – je fakt, že je to standardní kotlíkový jídlo (těžko v kempu u busu připravovat minutky), ale srovnatelný s jídly servírovanými u Adventury. Nikdy s tím žádný problém (žaludeční či střevní potíže). A kudrnovskou čočku jsem jedl víckrát. Jediný, co standardně chybělo bylo kafe k snídani (potvrzuju to, co říká Rock)- řešení: kafe vlastní, horkou vodu dodali. Pokud člověk dojede do kempu (zvlášť v blbým počasí), je docela příjemný, když jídlo připraví někdo jiný. To samý se týká i snídaně.

      0 0
    • mgt  

      Byli jsem s Kudrnou 2006 na Sicilce a spokojenost, pruvodci super, trasy a organizace az na vyjimky taky, jidlo odpovidalo tomu, ze se varilo v polnich podminkach z vezenych surovin, ale ze by to byly blafy, to nemohu rici, vzdycky jsme se najedli. Asi (urcite) zalezi na kuchari. Navic, ja snim vsechno (krome dusene mrkve). Staci vzit z domova stangli uheraku a metaxu a je to v pohode. Nejake fotky a pokec u mne na webu.

      0 0
    • Pavlína Javurková  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • iron.hide  

      Ake mate skusenosti s takymito zajazdami v dnesnej dobe, myslim z hladiska toho ci tam ucastnici jazdia na ebajkoch? Totiz viackrat som bol na zajazdoch s Kudrnou a aj Alpinou, viackrat Korzika a tiez Cerna Hora, a vzdy bolo uplne super, akurat to bolo este pred sucastnou elektrickou dobou. Chodia tam teraz ucastnici na ebikoch? Chcel by som ist znovu, no ak tam budem jediny na normalnom biku a cely zajazd budem makat jak fretka aby som im stihal, tak kaslat na to.

      0 0
  • rb
    Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.