• Sylvulik

    Ako riesite zadny nosic batoziny na MTB pri cestach natazko, pokial ram nema predpripravu (diery) od vyrobcu? Nemyslim nosic s uchytom na sedlovku, ale klasicky – pre batozinu po bokoch zadneho kolesa.

    0 0
    • Pavel  

      Nechal jsem si tie diery vyrobit. ;-)

      0 0
    • novas752  

      Nekde jsem videl nosic, co se na ty vzpery pridela takovou objimkou, ale asi to nebude pasovat na vse.

      Ale na mtb je podle mne lepsi batoh a naucit se brat nutne minimum. A na delsi cesty i ten nosic jen na sedlovku asi neni spatny – mam pocit, ze to pouzivaj nektery ucastnici ultramaratonu (1000miles, Loudani…).

      0 0
      • Sylvulik  

        Skusim najst tie objimky na nete, to by bolo mozno najjednoduchsie riesenie. Mam podramovu tasku, namiesto batohu, na kratsie vyjazdy. Ale, na tyzden mi uz treba batohy na nosic, aj ked ich mam asi len na 2/3 naplnene.

        0 0
        • Manzak  

          Objimky jsou bezny sortiment, sezenes v kazdem druhem zelezarstvi, neni to zadna specialni vec.

          Na ten zde zminovany nosic od Thule radeji zapomen, casto na nej ctu nadavky od ruznych lidi, asi se to moc nepovedlo.

          0 0
          • figur  

            Zjevně si pleteš střešní nosič kola a nosič brašen na kolo…

            0 0
            • Manzak  

              Zjevne se pletes ty, o stresnim nosici kola tady mluvis akorat ty.

              0 0
              • figur  

                Podívej se kousek níž a bude to dobrý. Řeč je o Thule Pack 'n Pedal. A pokud nerozumíš obsahu textu, tak se s tím moc nechlub. Ono taky hodnocení typu " casto na nej ctu nadavky od ruznych lidi" bez doložení těch názorů má skutečně velkou vypovídací schopnost pro tazatelku a sedí na na Thule Proride 591. Jinak bych si negativní hodnocení Thule Pack 'n Pedal docela rád přečetl – sem s nimi.

                0 0
                • Manzak  

                  Tvl, nevim kdo nerozumi obsahu textu a sem tlaci nejake nosice na auto. Pokud je o tomto nosici nekde zminka, velice casto ctu o vecnem srani se s nim, takto se mi ten nosic zapsal do pameti. Ja si nevedu nejakej denicek s odkazy, abych na vyzvani valil dukazy kdejakemu urazenemu figurovi. Tim ze se kouknu kousek niz se muj nazor urcite nezmeni, malokdy se stane, ze se dotycny predmet pohnoji uplne vsem, tak bud rad, ze ti to zatim jeste nerozsypalo. Stejne se to s rozsirenim beznosicovych brasen stava slepa vyvojova vetev.

                  0 0
          • Jezevec70  

            Používám také objímky. Hliníkové od SportArsenalu ,Zatím drží. Jen letos s nimi mám najeto odhadem 1700km na těžko.

            0 0
            • Vilém  

              Urcite jsou hlinikove? Vzdy jsem od nich videl jen nerezove.

              0 0
            • Sylvulik  

              K tych objimkam si kupoval aj uchyt na stred zadneho kolesa? Sportarsenal ma taky v ponuke. Zrejme si ani tam nemal predpripravu… Ten nosic mas tiez od nich? Lebo neviem, ci ten moj z krosu tam vobec bude pasovat…

              0 0
              • Jezevec70  

                Na patkách naštěstí očka se závitem jsou.Tohle jsem řešit nemusel.

                Nosič už mám hodně roků, je nějaký neznačkový z ocelových trubiček. Už je docela obouchaný a i trochu orezlý.

                Proč by neměl pasovat? Horní packy se většinou dají nastavit, přip. ohnout.

                0 0
                • Sylvulik  

                  Musim vyskusat…lebo uz teraz som to mala tesne nad kolesom krosu. Mne ten horsky ram pride velmi subtilny, tak som sama zvedava, kolko sa to bude dat vysunut…a ci to bude stacit, aby to neslo cez koleso… Kazdopadne vyskusam tie objimky, pripadne kupim aj iny ram. Hlavne som rada, ze ma to nelimituje pri vybere bicykla. :-)

                  0 0
                  • Bezmozek  

                    A to o ten žok v rámu neškrtáš kolenama? Mám daleko menší brašničku a když nemusím tak jí nevozím, na tomhle bych asi jet nedokázal.

                    Jinak dolu na osu držáky pod RU a nahoru objímky, do rámu bych nevrtal. Jak se tu psalo, ono je to na celej rám i zadní kolo docela zátěž, takže expediční nosič možná zátěž vydrží, ale aby nezačal vzadu praskat výplet v kole.

                    Já mám na kole Sport arsenal216 a spokojenost, je lehoučkej, 29×2,25 pod tím projde v pohodě a má minimum „nastavovacích“ fičurin, ono když ten nosič vypadá jak hromada Merkuru, prvně je to hnus a druhak je větší šance že nějakej šroubek vyklepeš nebo to ve spoji rupne.

                    0 0
                    • novas752  

                      To zase ne hele. I váha jezdce se rozloží víc na zadní kolo, takže když tam přidá řekněme 8, tak je to jakoby si na to sedl jezdec o 12–15kg těžší, navíc s takovouhle náloží neni možný jezdit nějaký pekla.

                      0 0
                      • Sylvulik  

                        Jasne, s tymto sa tazky teren neda jazdit. Maximalne som s tym na spevnenych polnych a lesnych, sotoline a pod. Ja ani nie som velmi na brutal teren.

                        0 0
                    • Sylvulik  

                      Taška v rame mi nevadi, mam velku a strednu…striedam podla potreby. Na MTB uz asi velku nedam. Mam ju stale kvoli tenkej bunde, zakladnemu naradiu, nahradnej dusi a nejakej drobnosti pod zub. Na fotke mam v nej narvane 3 jablka z obecnej jablone. Treba aj vitaminy na cestach! :-D

                      Ten tvoj nosic potreboval aj redukciu, kvoli kotucovkam? Vyrobca pise „nosič není vhodný na kola s kotoučovou brzdou, lze však dokoupit redukci art. 064“.

                      0 0
                      • Val  

                        to jestli kotoucovky budou prekazet nosici nebo ne, zavisi na kole, na ktere to budes montovat – idealni je si vybrat kolo kde jsou ty brzdy tak ze neprekazi nez zas pouzivat nejakej adapter. Jak jsem psal, nejjednodusi je poridit si kolo, kde uz se s namontovanim nosice pocita :)

                        0 0
                      • Vilém  

                        Hlavne si musis vybrat zase tak obrovskej ram, abys tam tu brasnu vubec narvala.

                        0 0
                        • Sylvulik  

                          Tak…planujem kupit 19" pansky ram a 29" kolesa…tak snad to narvem! :-) Uz som si bicykel nasla, a ma predpripravu…akurat riesim objednavku.

                          0 0
                          • Vilém  

                            Netusim jak jsi velika, ale podle toho fota vyse asi moc ne. K tem 19" jsi dosla jak?

                            0 0
                            • Sylvulik  

                              Mam 175 cm a ten kros Author na fotke je 20" pansky ram… MTB kupujem CUBE, tam maju len 17 a 19" vo velkosti kolies 29", tak musim vziat ten vacsi…lebo som presne medzi tym. Napriklad 17" Merida mi bola dobra, ale CUBE uz nie…skusala som. :-/

                              0 0
                              • Vilém  

                                I kdyz jsou Cube ramy kratsi, tak ti nevim. Delej jak myslis, je to tvoje volba, kdyby se me ptal nekdo znamej, tak mu pri te vysce 19" rozhodne nedoporucim.

                                0 0
                                • Jezevec70  

                                  Taky nějak nevím, ale kros co máš, je ti evidentně moc velký

                                  Možná by ta 17" stačila. A vyměnit přestavec za o trošku delší.

                                  0 0
                      • Bezmozek  

                        Já kvůli nosiči hledal rám co má třmen brzdy dole, takže jsem tohle řešit nemusel.

                        http://www.bike-forum.cz/…42443-obilna

                        0 0
    • Val  

      vyresil jsem to koupi cestovniho MTB ktere ma nejenom ty diry

      existuje ale vic moznosti – treba nosic Thule Pack 'n Pedal, kterej se da pridelat skoro na vsechno

      ale az kdyz clovek na kolo navesi poradny naklad, tak zjisti jak se to vsechno krouti, zvlast kdyz to kolo puvodne pro tohle nebylo urcene a ma slabou zadni stavbu…

      0 0
      • Sylvulik  

        Co myslis tym… „se to vsechno krouti“??

        Inak, ten nosic je velmi zaujimavy…nevedela som o nom.

        0 0
        • Val  

          jde o to ze kdyz kolo ovesis tezkou zatezi tak se najednou projevi jakakoliv pruznost/nepevnost ramu, nosice, spojeni… a pak kdyz klickujes z kopce tak to cely plave a clovek ztraci tak trochu pocit sucha a bezpeci ;) ale nechci te strasit, ani nevim kolik toho hodlas tahat…

          jinak treba tady mas veci od Sport Arsenal co se daji pouzit, pohromade – http://www.mojekolo.cz/nosice – napr. Art. 059 Úchyt na zadní střed kola (na zadni rychloupinak) + objimky, je to zrejme nejlevnejsi reseni, ale nebude to IMHO tak pevne. Osobni zkusenost s tim nemam, ovsem nekdo z fora to (pokud si dobre pamatuji) ma/mel tak se treba ozve nebo si to tady zkus najit

          0 0
          • Sylvulik  

            Ja som mala doteraz na krose zadny nosic s dvoma bocnymi 42 l taskami, naplnenymi len tak na 2/3 na tyzdnovku. Vaha celkovo 8kg (4+4).

            Planujem kupit horsky 29ˇˇ, ale nie vsetky maju tu predpripravu na nosic (diery)… A ako tak pozeram nosice, aj na tom tvojom linku…ten povodny hlinikovy nosic mi mozno ani nebude pasovat. Ta geometria MTB ramu je ina…teraz mam dilemu, ci ten nosic vobec bude nad kolesom? :-/ Existuju odlisne kategorie nosicov …pre MTB a kros? Musim si to ist niekde odskusat. No ale kupovat iny druh nosica a este aj tasky, ak mi nebudu pasovat…to by nebolo dobre veru.

            0 0
            • Val  

              jj nejlepsi je to zkusit (vcetne toho jak na tom budou sedet brasny), vetsina nosicu se sice snazi byt univerzalni, ale nemusi vsechno pasovat, nekde se do toho pletou treba jeste kotoucovy brzdy…

              pokud budes kupovat novy kolo, tak bych ti doporucil nejaky uz s dirama, sice jich tolik mezi soucasnyma kolama na XC neni, protoze se moc nepredpoklada, ze na tom nekdo bude vozit nosic, ale neco by se naslo. Idealni je samozrejmne primo nejake cestovni MTB.

              0 0
              • novas752  

                Cestovni zas byvaj dost tezky… Nosic na mtb stejne neni dobrej napad – v terenu v tech taskach vsechno lita a taha to s kolem, preklapi to kolo na jednu stranu a v prusich vyjezdech se to snadno stavi na zadni. A tu 3–5Kg zatez by mel zvladnout jakejkoliv nosic jen na sedlovku. Navic nebude tak tezkej. Lepsi je to ale vozit v batohu – s dobrym kusem to skoro neni poznat, muze tam mit i hydrovak na 3l piti, batoh je soucasti jezdce a ne kola = snadneji se kolo ovlada v terenu, nic se tam necinka, nemlati o sebe,v lete ten hydrovak trochu chladi, v zime hreje, pri padu batoh celej pusobi jako aspon nejaka ochrana zad.

                0 0
                • Sylvulik  

                  Radsej by som mala ten nosic na bajku, lebo nosit tych mojich 7–8kg na chrbte je pohoda len pre silneho chlapa… :-) Ale, ak idem natazko, snazim sa naplanovat si trasu tak, aby som nesla nejaky brutal teren. Ja som skor na spevnene lesne a polne cesty, sotolinu, stary asfalt…teda zatial. :-) Mozno s novym MTB mi „sibne“ viac! :-D

                  0 0
                  • Jezevec70  

                    Taky si nedokážu představit jet třeba 10dní 100km denně s 10kg batohem. A to s batohem jezdím často, ale mám v něm max 3kg. Víc je opravdu opruz.

                    0 0
              • Sylvulik  

                Snazim sa najst nejaky novy bajk s predpripravou­…ale, dost to obmedzilo vyber, ak prihliadam aj na vybavu bicykla…v tej cenovej kategorii, co chcem zvacsa tie diery nie su. V nizsej ano. Nasla som zatial len dve firmy, kde to maju…Meridu a CUBE.

                0 0
                • puka  

                  Při nejhorším kolo se nechá složit nebo se dají na rám nějaké „adaptéry“. Ještě by to chtělo zmínit, na co všechno má být kolo určeno.

                  0 0
                  • Sylvulik  

                    Zvyknem jazdit spevnene lesne, polne cesty, sotolinu, asfalt…na brutal terene velmi nie som.

                    0 0
            • figur  

              Kup si ten Thule a máš vystaráno. Uchycení na zadní vzpěry umožňuje použití skoro na všechna kola (u karbonu bych do toho nešel). Žádné objímky (odřeniny), spolehlivě drží na polňačkách apod. Když to sundáš, máš zase kolo na sport. S nosičem to je stejně taková cykloturistika a s větším terénem se moc nepočítá. Pokud jsou na kole pevný osy, a slušný rám i výplety, tak při váze zátěže kolem 12kg se s tím jede bez problému. Já to tak párkrát do roka praktikuju na HT 29er,pár tkm jsem s tím už najel.

              0 0
    • scota  

      Sport Arsenal dělá nosič s plíškama, které se uchycují na vidlici.

      http://www.velohanak.cz/…er-17x27-mm/

      http://www.velohanak.cz/…rumer-15-mm/

      http://www.velohanak.cz/…rumer-20-mm/

      0 0
    • fargo.  

      Podívej se ke Sportarsenalu, neuděláš chybu. Dělají dobrý a propracovaný nosiče, včetně „uchycovacího“ příslušenství. Když jsem montoval nosič na kolo dcery, (taky tam neměla nachystaný závity pro nosič), využil jsem jejich objímek, k mé plné spokojenosti.

      Ne, nejsem se Sprtarsenálem jakkoliv „zaháčkován“.

      http://www.saeshop.cz/…-art061.html

      0 0
      • Sylvulik  

        Dik, tiez ich povazujem za velmi kvalitnu firmu, mam od nich podramove tasky, aj malu podsedlovu – system click na doklady. Sluzia perfektne. Budem musiet asi skusit tie objimky…

        Ked na tom bicykli nebola predpriprava…ako si vyriesil spodny uchyt…pri rychloupinaku? Kupoval si k tomu aj ten sportarsenal uchyt na stred zadneho kolesa? Maju taky v ponuke…

        0 0
        • fargo.  

          Pokud jsem Tvůj dotaz pochopil správně, tak u středu zadního kola otvory pro uchycení nosiče už byly, řešil jsem jen horní otvory pro uchycení. Myslím ale, že Sportarsenál má nějakou vychytávku i na dolní připevňovací body.

          0 0
          • Sylvulik  

            Hej, tak som myslela tu otazku… Nasla som si novy bajk s predpripravou…tak uvidim, ci to pojde. :-) Vdaka.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.