• tomtt1

    Ahoj všichni!

    Stalo se mi, že se mi ohnula osa u jmenovaného náboje.Potřebuji tedy poradit kde sehnat osu a konusy do zadního náboje M-475.(kotouč na 6 šroubech). Obešel jsem 4 kamenné obchody, ale bez úspěchu. Nebo nevíte někdo, jakou jinou lepší osou tu původní Shimano nahradit? Díky!

    0 0
    • mastihuba  

      obávám se že nejlepší řešení, pokud teda nechceš přeplítat celý kolo, tak koupit novou nábu a přeházet to z nové na tu starou. 475 je neutěsněná nába náročná na čistotu, tak bych klidně uvažoval o přepletení za něco kvalitnějšího nebo nad novejma kolama na nábách novatek nebo author.

      0 0
    • jipík  

      myslím že bych tu osu měl když tak mě kontktuj na mail či icq popř. skype

      0 0
    • Evilcleaner  

      máme jich na dílně desítky:-) jestli mi napíšeš na mail tak to věřím nějak uděláme;) ale obecně ten náboj, resp jeho vnitřnosti co se týče zpracování a zatěsnění stojí dost za hovno. a ještě je těžký jak prase

      0 0
      • tomtt1  

        Dle vašich špatných zkušeností s těmito náboji to vidím na přepletení na jiný náboj. Jaký kvalitní náboj mi doporučujete na zadní kolo Specialized Pitch? Napadá mě taky otázka, jestli mi při „drsnějším“ ježdění vydrží 32 děrový ráfek Alex RHD 26 double wall a výplet z drátů 1,8mm s Alu niply?? Bohužel Pitch má pevnou osu jen ve předu.

        0 0
        • Evilcleaner  

          tyjo je mi 18, nevykej mi prosím tě:-D tak v rámci nějakého rozumného finančního řešení bych se podíval po nějakém AM/EN náboji od novatecu. máme s nimi super zkušenosti (na tandemech) kvalitní zpracování, EZO ložiska a dobré ořechy. jinak nebral bych špice 1,8, ale když už lehce zeslabované tak 2,0–1,8–2,0 . nebo kdyžtak DT supercomp ty už váží docela málo 2,0–1,7–1,8. vyhnul bych se dt Alpine III, ty mají u hlavičky 2,, právě proto aby méně praskaly. naše zkušenosti naopak praví, že praskají mnohem více, protože drát je v přírubě náboje natěsno a nemůže se hlavička v otvoru posunout, takže je pak více namáhán samotný ohyb drátu. ale obecně pokud nejedeš moc po váze tak DT champinon – 2,0 po celé délce ti přinesou velmí dobrý výkon za rozumnou cenu. ráfek samotný vybrat podle použití, tenhle alex není žádný technologický zázrak, ale obecně alexy relativně něco snesou. samozřejmě dají se koupit ráfky šiřší, po kterých dle mého toto kolo jenom volá. dt5,1/ex500 by byl skvělou alternativou;)

          0 0
          • Patar  

            Co tady plácáš za NESMYSLY. Paprsky D.T. AlpineIIIjsem zapletl 574 kol a to na ráfcích 507, 559 i 622mm. Používám je pro extrémně náročné discipliny a za celých 6 let , co s nimi pracuji ještě nikomu ani jeden drát nepraskl. Je pravdou , že se s nimi velmi obtížně pracuje , technologie zaplétání je mnohem náročnější , ale čas , který je potřeba pro tuto práci se několika- násobně vrátí ve kvalitním produktu , na který poskytujeme 3– letou záruku aniž bychom se s jedinou reklamací setkali.

            0 0
            • Evilcleaner  

              no tak nám na tandemech praskají:-) tak a ted odepíšu všem co jim to odešlo že to není možné a že to určitě uštípali kombinačkama:-D peace man;)

              0 0
              • Patar  

                Ty děláš u Karla v Porubě? Vyřiď mu , že Vám ty kola zapletu. Doufám , že používáte 40 děrové D.T. náby. 48ičky praskaly.

                0 0
                • Evilcleaner  

                  tak tak. takhle, toto je karlova zkušenost, kterou mi předal ústně, co já jsem mu kdy zaplétal tak už jen stainless. náby jsou problém cenově. dt je docela super, ale stojí strašné peníze a u tandemu, který je sám o sobě relativně „drahý“ se to hodně lidí snaží ztlačit dolů. z toho potom plyne že na docela dost kol se dostane klasika 36 drátů + nějaké náby shimano, případně novatec. je to tak, že být to na nás tak to uděláme jinak, ale hodně zákazníků tlačí na cenu. jo 48 praskaly a pokud se nepletu tak se už ani nedělají (i když ted si 100% jistý nejsem). karel prosnulý sojí vynalézavosti přišel na docela dobrou náhradu a tou je upravený (převrtaný) náboj 525, jakožto ekonomická verze. příruba je tam tak silná, že nám zatím žádný nepraskl. dejme tomu, že je to relativně snesitelný kompromis.

                  0 0
                  • Patar  

                    Přešli jsme na Novatecy , Sh-525 by Ti mohl ohodnotit , ROMACHAIN , který letos absolvoval jízdu přes Alpy až na ostrov KRK a potéto „odysee“ 525 okamžitě vyhodil. Podotýkám , že za tandemem ještě táhli se svou přítelkyní nákladní vozík.

                    0 0
                    • Evilcleaner  

                      novatecy jsou jednoznačně lepší, už jenom kvůli ložiskům. bohužel ve světě kdy se všechno měří na peníze jsou ty 525 skoro zadarmo:-(

                      0 0
                      • romachain  

                        525 na normální kolo snad, ale na tandem prosím NE! Každopádně Novatec s 10MM upínákem, 36 x DT Alpine III a ráfky remerx Panther a ty kola po 2000kilometrech na tandemu se zátěží skoro 200kg jsou super. Drát mi teda nepraskl ani jeden! Zaplést to je drbačka, ale vyplatí se to. PATAR ví o čem mluví…

                        0 0
    • JSt  

      klidne bych vzal plnou osu na matky. je to otazka par desitek korun a kolo bude dal vpohode. netreba hned kupovat novou nabu ;-).

      0 0
    • Ondra 575  

      Jenom dotaz ohledně té těsnosti, mám náboje M495, je to s tou těsností a náročností na čistotu to samé jako M475? Podle mě je mezi nimi rozdíl akorát v připevnění kotouče (CL a 6 děr) a myslím že M475 má i větší příruby.

      0 0
      • Vilém  

        Pokud jsou to tyto, tak vypadaji uplne stejne blbe utesneny jako 475ky.

        0 0
      • Evilcleaner  

        tak jak 475 tak 495 nemají pořádné gumové prachovky a broušené konusy. třeba 525 a 475 mají stejné tělo, rozdíl je „jen“ ve vnitřonostech – zatěsnění a konusy. zatímco 475 odejde vesele po koupeli v blátě, 525 má oproti tomu skoro „nezničitelný“ charakter. zatěsnění 495 je obdobné jako u 475

        0 0
    • Luk02  

      Tu 475 bych vyměnil, měl jsem je na jednom biku, a jak se píše dole, nejsou vůbec utěšněné a nemají opracované konusy. V podstatě byly opotřebené už když jsem je koupil…:)Vem nějaký novatec, nebo hope, budeš spokojenej…

      0 0
      • tomtt1  

        A co říkáte na náboje DA BOMB? Uvažuji o typu HS-R10 s pevnou osou na 4 průmyslových lož., je za dobrou cenu: http://www.freeridebikesshop.cz/…

        0 0
        • tomtt1  

          Ještě mě napadla zásadní otázka-Budu moct použít původní výplet, tedy jestli budou mít dráty tu správnou délku, když dám jiný náboj? Díky za rady!

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.