• Tom New

    Ano, vím, že je tu pár threadů o bolesti zad: probráno z mnoha úhlů – občas trochu méně přehledné:)

    Chci místo dlouhých úvah se jen optat na názor: na HT jsem měnil zadní duši a trochu víc jsem nafoukl (ta poloprázdná mi hodně vadila, hlavně na kočičích hlavách).

    Pak mě začla doma, tedy ne při jízdě, bolet dole záda. Dost. Problém se v posteli natočit a tak dále …Už je to pár dní. Možná jsem tam nastydl? Jezdím asi tak hoďku denně. NEBO je možný, že to je otřesama zvětšenýma tím tlakem zadní gumy?

    Přitom na kole mám najeto 150 hodin, dost vysoko nyní mám i sedlo a bolest nebyla – až tento týden. Na rehabilitaci se mi zatím nechce, prošel jsem dvě kůry už … Věřím, že se to uvolní. Nebo ne?

    0 0
    • dancing dog  

      Proč? Protože proti věku není léku, tak pro to. Zvykej si, vítej v klubu…

      0 0
      • Tom New  

        Měl jsem problemy i dřive. Ale nyní tak náhle? Nemůže to být tou tvrdostí zadní duše?

        0 0
      • bikerzdenek  

        Jsem taky v klubu. Problémy se zády mám delší dobu, tak 10 let. Jenže tehdy se to objevilo občas. 2× jsem se po ohnutí nenarovnal, spravila to nějaká injekce a ortoped, který se nejdříve podíval na snímek, pak se mnou cukl a byl nadlouho pokoj. Jenže teď tak zhruba 2 roky už to někdy bývá nesnesitelné a bolí to skoro pořád, někdy míň někdy víc. Zkouším všechno možné, cvičím, byl jsem na rentgenu a doktor mě ubezpečil, že je to odpovídající věku a budu se s tím muset smířit, tak nevím jestli vyměnit doktora nebo je to fakt. Ale nechce se mi zdát, že pokud na snímku není žádný nález, tak že jsou takové problémy. V nové sezoně vyměním HT za fulla, tak se uvidí zda vyloučím jednu z přícín.

        0 0
    • Martin  

      podle mě jsi prochladl, mě to občas dělá taky, pokud se blbě oblíknu

      0 0
      • Tom New  

        a co s tím pak děláš? přejde to samo?

        0 0
        • Martin  

          hned po návratu z venku do horké sprchy, aby se „načaté“ svaly zahřály, potom mě moja namaže nějakým gelem s analgetikem (fastum, voltaren…) a přejde to. důležitý je teplo a nějakou dobu ležet a nechat svaly odpočinout

          s tím prochladnutím spodku zad to není žádná sranda. kolega „defekt“ z cyklodiskuze takhle prochladl při jarním tréningu v „teplých krajinách“ (tuším španělsko) a pak s tím dlouho marodil…

          já s těma zádama měl dost problémy letos v zimě/na jaře, kdy jsem poprvé jezdil za nízkých teplot a neměl jsem pořádné oblečení a neuměl jsem v těchle podmínkách jezdit…

          ale opravdu, základem je teplo, teplo a zase teplo.

          0 0
          • Tom New  

            tak to jsem už prošvihnul, mám to 3 dny a v tom teple jsem moc nebyl. Díky moc za popis s doporučeními!

            Snad se to zklidní, Voltaren tu snad někde ve skřínce najdu …

            0 0
    • jecnak  

      Ahoj, zkusil bych krome nejakyho protahovani pred jizdou postelovat sedlo, riditka atd. I malickosti ve zmene posedu muzou mit takovehle nasledky. Takhle na dalku tezko radit, muze to byt cokoli vcetne neceho nesouvisejiciho s kolem.

      0 0
      • Tom New  

        S geometrií kola jsem nehejbal dobrejch 14 dní a jezdím denně. Asi to fakt bude nějaký nastydlý. Zejtra už mi snad dojde sedlovka nová, tak to teprve se vyšvihnu do výše a rozjedu to. Záda nezáda …

        0 0
        • ares  

          Jasně, jen blbni… :-) Až Tě opravdu chytí houser, tak na kolo zapomeneš. Já jsem vykuchal starej topinkovač, plotnu obalil izolepou, přiletoval kabely, zapojil na nabíječku autobaterie a jak pěkně mě to hřálo záda :-))) Po čtrnácti dnech jsem i normálně došel na toaletu… Kup si kočku na záda a je to, nebo voz batoh – klidně prázdnej. Pokud bys někde prochladl na cestě, např při zastávce, je pak potřeba jet tak, aby ses řádně zapotil a ve stavu žhavém zrovna vlítl do vany a pak do sucha. Záda bolet nebudou :-)

          0 0
          • navikin  

            Nevím, nevím – suchý horko to jo (nebo rychlá horká sprcha), ale s horkou vodou ve vaně – s tím jsem měl vždycky takovou zkušenost, že se to ještě zhoršilo. Já jsem míval kdysi docela časté problémy se zablokováním horní části páteře (to jsem ještě na kole jezdil minimálně), ale během dvaceti let se mi to výrazně zlepšuje – a to jezdím na HT, nemažu se žádnýma mastma – a bude mi padesát! Takže ani věk na to nemá tak ukrutný vliv.:<)

            0 0
        • Zbyněk  

          Pokud je to namožený, tak to rozjedeš, pokud nachlazený nebo zánět, tak to nerozjedeš.

          0 0
          • Tom New  

            Pokud je to namožený, čemuž věřím … tak kdy se to rozjede zase dobře?

            0 0
            • Zbyněk  

              Mělo by to přejít do tří dnů, pokud se ta příčina ovšem neopakuje. Mě, když začnou bolet záda, přemýšlím, co jsem naposledy dělal. Příčinou bývá často zvendutí něčeho těžkého, nějaký nepřirozený pohyb nebo ne často prováděný úkon, takže zkus zapátrat i tímto směrem. Nemusí to mít souvislost jen s kolem. Mě třeba bolí záda po stříhání stromů, kdy se natahuju za halouzkama. Pokud to ale bolí hodně a i v klidu, bude to nachlazené (zánět). Tady bych byl už opatrnější. Jeden známý si taky nachladil záda, zkusil to rozběhat a dopadlo to tak, že pak měsíc marodil a půl roku s tím měl problémy.

              0 0
              • Tom New  

                Dobry je, ze v klidu me to neboli! Také jsem zpytoval svědomí … asi to bude nějakej blbej pohyb … Zajdu za sestřičkama na rehab.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.