začátečník - nové kolo - olej z vidlice

8 nepřečtených
  • Tomula

    Jsme začátečníci.Po dlouhém zvažování a radách na Netu i tomto fóru (hledal jsem pro sebe kolo – vážím 115kg.) Jsem si koupil Author Traction 06 a manželka Reflex 06.Jelikož mám do pěti týdnů od koupě absolvovat garanční prohlídku, chci kola trochu vyzkoušet. Zatím jsme absolvovali 2 jizdy. každá cca 5 km. První v klídku po silnici s převážně zamčenou vidlicí. Když jsme se včera vrátili z druhé vyjížďky, kterou jsme absolvovali z části i po lesních ale převážně zpevněných cestách (mimo jiné dlouhý prudký sjezd)s již odemčenou vidlicí, všiml jsem si,že mám nohy (holeně) „kropenaté“ od oleje, který jak jsem lehce zjistil (Traction 06 má přední vidli bílé barvy) mi unikl z vidle (RST), vrchem přes gufera – na obou stranách. Při první klidnější jízdě jsem si toho nevšimnul. U manželky jsem únik zatím nezaznamenal. Co Vy na to? Asi to není normální jev, co? Díky

    0 0
    • Kovak  

      normální to není, ale stane se…

      0 0
    • martt  

      U novej vidle sa to obcas stava ak tam naplacali nejaky konzervacny olej alebo cosi podobne. Teda ak toho nevytieklo nejak vela, viac ako par (jednotiek) mililitrov. Videl som to aj u vazelinovej vidle, tiekol z nej olej.

      V kazdom pripade by asi neskodilo si zohnat k tej vidle navod a ak je olejova, skontrolovat ci je spravne naplnena – vyrobci sa s tym casto prilis neseru a naleju hladinu moc vysoko alebo nizko, hlavne, ze po par tisic kusoch sa minie cely sud. :-)

      0 0
    • Tomula  

      Takže všechno je asi jinak. Asi teď budu vypadat jako blbec, ale jak už jsem psal původním dotazu, jsem úplný cykl. začátečník. Nedalo mi to a včera jsem kolo ještě jednou projížděl a pečlivě sledoval chování vidlice i celého kola. Vzal si hadr, pečlivě vidlici vyleštil a sledoval, co se bude dít vzávislosti na stylu jizdy. Zjistil jsem, že tím co lehce „sviní“ kolo i mé nohy není asi olej z vidlice, ale jemný šmír pocházející z brzd a vznikající asi intenzivním (jak jsem psal vážím 115 kg) bržděním. Zjistil jsem totiž, že podobné je to i na zadním kole (přední vidlice je bílá, tak to na ní jde víc a hned vidět) a podobné, i když v daleko menší míře je to i u kola manželky (ta je na rozdíl ode mě normální a váží max. 60 kg). Je moje úvaha možná?

      0 0
      • Hanato  

        No uvaha zajimava, ale vzhledem k tomu ze kolo se toci podle smeru jizdy a brzdy jsou az za vidlici, tak mi prijde dost nemozny neco aby z nich litalo na vidlici (leda ze by hodne silnej protivitr :-)

        A co to je za brzdy? Predpokladam, ze nejaky vecka od shimana s originalnima spalkama? Tak vymenit ty shimano spalky protoze ty se me zda ze vubec nebrzdej…

        0 0
    • Lance  

      krasne formulovano,hlavne ten konec:))))

      0 0
    •  

      Zdravíme pozemšťany!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.