• BrunoCZ

    Musím parkovat kolo v panelové domě ve sklepě, v bytě to buhužel nejde. Existuje nějaký „zámek“ nebo zařízení, které se třeba natvrdo přidelá ke zdi a kolo jde k němu třeba rámem zamknout?

    0 0
    • Honza729  

      Zbytecny.

      0 0
    • coffield  

      S narůstající cenou kola se počet způsobů zabezpečení limitně blíží nule, pokud za ně nehodláš vyhodit více peněz než za to kolo. My máme třeba nainstalovaný alarm napojený na pult centrální ochrany. K tomu to chce fyzické bariéry tak, aby krádež trvala déle než 10–15 minut, což už právě bez investice není lehké. Zkuste se v domě domluvit na zabezpečených dveřích do sklepa právě v kombinaci s alarmem. To funguje 100% (ze zkušenosti). Páčili tak, že kolem rámu zůstaly ve zdi výmoly, ale než přijela ochranka, nestihli a museli zmizet.

      0 0
    • multib  

      Existuje, ale neúčinné. Znám případ, kdy kola byla za pancéřovými dveřmi vlastního sklepa a stejně ráno byla pryč ..
      Dej si ho místo obrazu, anebo nad postel .. Je to časté .. J.

      0 0
      • BrunoCZ  

        tak mi dej prosím odkaz na nějaké to existující leč neúčinné (ať alespoň vidím jak to vypadá)

        0 0
        • multib  

          Záleží, co si představuješ pojmem „na tvrdo“ .. Pokud přišroubovat do zdi, pak doporučuji držák za pedál (cca 150,–), který se přišroubuje 3mi šrouby a bytelný zámek (těch jsou mraky) provlečeš držákem a rámem .. J.

          0 0
          • BrunoCZ  
            1. pedál jde přece lehko vyšroubovat
            2. ty šrouby do zdi nejsou většinou nijak kryty a jdou také lehce vyšroubovat

            ale myslel jsem něco podobného na rám…

            0 0
        • multib  

          Jinak nechat vyrobit něco s okem na zámek a zazdít .. to Ti udělá kdejaká zámečnická dílna .. J.

          0 0
          • BrunoCZ  

            zámečnické vlohy mám, práce se železem mi není cizí, právě potřebuji nějaký odkaz na používaný výrobek, abych měl inspiraci…

            0 0
            • multib  

              Nepotřebuješ inspiraci .. kulatinu min. D 14 a víc ohni ve 2 místech, oba konce zazdi a hotovo .. anebo kus lěšěňovky, záleží, jaké máš možnosti ohýbání .. J.

              0 0
        • multib  

          Bytelné zámky dělá MasterLock ..www.atrimex.sk/…-katalog.php

          tokoz.cz/cz/?clas­s=3&class2=0&clas­s3=3

          0 0
    • multib  

      Vhodná je též kamera s poplachem na noc a infračidlem, ev. napojeno na video .. J.

      0 0
      • BrunoCZ  

        chci mechanické zabezpečení, ne elektronické… vím, že to nebude moc účinné, ale něco co tomu zlodějíčkovi stíží „práci“ a raději půjde o sklep dále…

        0 0
        • coffield  

          No, jestli si neděláš legraci, tak musím vážně podotknout, že jednoduché mechanické zábrany, pokud je to kolo opravdu dobré, zloděje neodradí.

          0 0
          • BrunoCZ  

            kolo za 20 tis. není zase tak lukrativní kořist

            0 0
            • multib  

              si piš, že je .. J.

              0 0
            • kubad  

              myslím že to je jedno z nejzajímavějších

              0 0
              • BrunoCZ  

                to je možné, dobře se prodá… ale na takové kolo nevyrazí žádní profíci, ale jen zlodějíčci, kterým když stěžíš přístup, tak jdou většinou o sklep dále

                0 0
                • coffield  

                  Pravda. Kvůli tomu tam nepůjde specialista. Pak ale nevím. Co bydlíme ve vlastním domě, používáme pro kůlnu pouze alarm a ten kola neochrání. Takže je to takový malý hazard. Ale na amatéry a ukrajince jako plašidlo stačí. Jenže v paneláku to chce domluvu.

                  0 0
      • Grinch  

        Podle me je nejucinejsi vystehovat treba manzelku a dat to misto ni treba nad postel:) ne,fakt je nejlepsi mit kolo v byte treba za cenu motanice, a navic doslova prepojistit byt…ve sklepe mi nic nevezmou a pokud mi vybilej byt tak utrpim jen psychickou ujmu za svy mazliky, le penize za ne dostanu…v nasem 1+1 budou od brezna kola 3,taky premyslim jak to vyresim:( a pritulka ztm nema ani paru :) to zas bude ohen na strese:)

        0 0
    • sYs  

      Nejjistější to je asi fakt mít doma, kde na to člověk vidí.

      0 0
    • miki  

      Aby se Ti nestalo že přijdeš do sklepa a kolo bude očesaný od komponentů a co nepůjde sundat tak bude poškozený,už jsem takhle viděl očesanou silničku.

      0 0
    • jaroh  

      Celkom dobré je venovať pozornosť aj designu bicykla. Moj Specialized, úplne celý v čiernom, vyzerá v porovnaní s manželkinym pestrofarebnym Admiralom za 7.000 Sk, uloženým vedľa neho, ako bezcenný bicykel … :-)

      0 0
      • miki  

        když Ti někdo vleze do sklepa a sundá z kola šaltr Dura a karbon vidli a sedlovku +sedlo tak asi ví co s tím bude dělat levný kola nechal na místě i když je sundal z kola.

        0 0
        • jaroh  

          Ale veď to je snáď jasné, že keď ide po veci profík, tak to je iné… Avšak ak prečesávajú pivnice deviataci, aby mali na čučo, tak aj malé zabezpečenie alebo menšia vizuálna atraktivita bicykla môže prispieť k tomu, že pôjdu radšej o pivnicu ďalej…

          0 0
        • jaroh  

          Ale veď to je snáď jasné, že keď ide po veci profík, tak to je iné… Avšak ak prečesávajú pivnice deviataci, aby mali na čučo, tak aj malé zabezpečenie alebo menšia vizuálna atraktivita bicykla môže prispieť k tomu, že pôjdu radšej o pivnicu ďalej…

          0 0
    • Horyna  

      Můj první bajk mi ukradli ze sklepa v paneláku. Každej den sem ho poctivě nosil do 3 patra po schodech domů na balkon. Jeden den sem si řek že se ještě navečer projedu a kolo sem dal do sklepa. Nakonec sem nejel a pro kolo se mi nechtělo. A ráno už jsem koukal na vypáčenej zámek. V baráku na proti bydlela euroindiánská rodina a týpek snad celej den kouřil na balkoně a měl tak parádní přehled skrz prosklený schodiště jestli nesu kolo nahoru nebo ne. Po čase sem zjistil že v tom měl prsty. Dostal sem od pojišťovny v podstatě celou částku a tak sem to už nijak neřešil. ( kolo bylo půl roku starý ). Dnes mám kola v baráku pod zámkem + přivázaný s druhým k trubce topení ale hlavně pojistěný v rámci pojistění domácnosti. Platí to i na to když mi ho ukradnou zamčený někde u sámošky. ( to se nestane ). Profíci maj vybavení jak hasiči co vyprošťujou lidi z bouranejch aut. Když půjdou najisto tak se na to připravěj.

      0 0
      • Horyna  

        Jo a super byl prokol od policajta. Byl z toho uplně divokej když to psal. Popsal sem jim to vč. drátů. Takže protokol byl samý ( ričí, šimáno, rokšoks, panarejsr apod. )

        0 0
    • mosquito  

      bohuzel neni sance .. jedina a jedinecna moznost je

      1. zakryt sklepni koji at tam neni videt, zpevnit panty a dat tam zamek ktery nedrzi na dvou sroubkach na nejake latce at to nejde nehlucne sundat za pul minuty
      2. zabetonovat/zazdit kus poradny traverzy k ni navarit nejakou fest podkovu a zamek .. vhodne vse umistit pod policky blizko zdi tak aby se k tomu nedalo moc snadno dostat (proste akorat aby tam slo zkroutit ruku s klickem)

      princip je jednoduchy – zlodej je prekvapen a odchazi pac nema dost dobry naradi aby to tise rozbil … bohuzel funguje to pouze jednou – podruhe uz vi co ho ceka :( .. takze to pak znamena nekolik mesicu po prvni navsteve tam kolo nenechavat – sice prijde ale uz nebude co ukrast, a pak doufat ze si na to par mesicich opet nevzpomene a nezkusi to vybaven znovu :((

      0 0
      • mosquito  

        jinak pro kolochtivce svyho milacka taham bohuzel po schodech (do vytahu se mrcha nevleze) do sedmyho patra .. kde tise doufam by si pripadny zlodej vylamal zoubky a znicil nervy nad demolici (jinak to fakt nepujde) vstupnich dveri atd atd :-D

        0 0
    • Sobi  

      Pokud máš ve sklepě nějakou železobetonovou konstrukci, např panel, sloup průvlak tak ho navrtej, vlep na chemickou kotvu nějaký kotevní trn např pásovinu ve které je díra na zámek či tak nějak. Chemická kotva vytváří spoj mezi železem a betonem s vyšší pevností než je pevnost samotného betonu.Jo a ještě je nutné mít otvor větší o 2mm než je vkládaný prvek a důkladně ho vyčistit např vyfoukáním pumpičkou a když vkládané železo předem očistíš např ocelovým kartáčem a tech benzinem tak to bude dokonalý! Kotevní hloubku bych dělal tak 2/3 průřezu žb stěny do sloupu max 1/2 průřezu avšak min 150mm Takto vytvoříš nejpevnější spoj s železobetonou konstrukci. Doporučuji! :-)

      0 0
      • miki  

        To co píšeš je výborné ale nesmí potom přijít do sklepa a mít tam jen zamklej holej rám.viz výše.

        0 0
      • BrunoCZ  

        to je celkem běžné kotvení, jen lepší než hladká kulatina či pásovnina je závitová tyč

        0 0
    • Karlos009  

      Taky jsem to řešil, nakonec mám kola za ocelovými vyztuženými vraty, ne kterých je kromě klasického ještě závora UZ240 tokoz.cz/cz/?clas­s=1&class2=0&clas­s3=4, kola jsou přidělaná k půltunovému ponku řetezy a zámky MOTO taky od Tokozu a celé to jistí alarm: www.deramax.cz/select_det.php?…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.