• jachym2

    Ahoj, na začátek léta plánuju jet z Prahy do Kodaně na kole. Je to asi 800 km, měl bych navigaci v mobilu, cestu bych měl rozdělenou na 5 úseků a přespával bych v kempech ve stanu. Zpátky bych jel s Eurolines busem. Jezdím pravidelně, v zimě asi tak 3× týdně 30 km a v létě a na jaře klidně i 5–6× týdně 40–50 km. Můj rekord je 150 km po celkem kopcovitým terénu s málem jídla a ve 30-ti stupňovým vedru za asi 8 hodin, takže by to neměl být problém. Je to podle vás zvládnutelný a co byste mi doporučili si vzít s sebou?, tím myslím jaký jídlo, příslušenství atd…

    0 0
    • Val  

      muzes sledovat Eurovelo 7, zvladnutelny to urcite je, co vzit sebou… no muzes prostudovat mistni forum kde to probirame

      0 0
    • Kysky  

      Prvně bych potrénoval, pak se vydával na 800km trip :-)

      Je dost rozdílný jet 6× za týden 60km a jet 7× za týden i jenom 100km. Nejprve doporučuju zkusit si jet třeba tři dny v řadě 100 a víc a aspoň uvidíš o čem to je

      0 0
      • Val  

        ja jezdim urcite min nez 5–6× týdně 40–50 km a nemam problem davat dlouhodobe 100km davky, neni to ani tak o kondici jako spis o trpelivosti a zeleznym zadku :)

        0 0
        • Kysky  

          Tak jasný, ale jsi zvyklej občas nějakou štreku jet. Když jezdí pravidelně jen krátký úseky, tak absolutně neví jak se jeho tělo zachová po několika dlouhých dnech v sedle ;-) samozřejmě mi je jasný, že nepojede v závodním tempu :D

          0 0
      • favorit.  

        ne, mýlíš se. Je to v hlavě. Nebavíme se totiž o žádnym závodění.

        0 0
    • jachym2  

      Kysky: V květnu plánuju na prodlouženej víkend asi 450 km trip po česku, takže uvidím a kdyžtak to dám na víc dní.

      0 0
    • Jamin  

      Bych se nebál, při tom co jezdíš to bude už jenom vo hlavě. Ale stejně bych si těch dnů dal šest pro případnej zevl v kempu. Hlavně furt doplňovat vodu kde se dá a jíst co máš rád, nebo na co seš zvyklej.

      0 0
    •  

      40–50 km das do dvou hodin pak dlouha regenerace tady musis 100 denne a kratsi odpočinek. Kazdy dalsi den pojedes stejny usek dyl o to min budes odpocivat. Pujc si valce a muzes vyzkouset

      0 0
    • favorit.  

      zvládnutelný to je uplně v poho. S sebou moc věcí nepotřebuješ. Spacoš, karimatku a oblečení, včetně kalhot, který ti vyhovuje.

      Dobrý je si před cestou zkusit dát jednu delší vyjížďku na celej den, abys věděl jestli Tě to bude bavit (přeci jen je to prosezenej celej den na kole) a hlavně si i zkusit jestli ti opravdu vyhovujou cyklokalhoty, co používáš (40km je něco jinýho, než 140km, navíc každej den). A samozřejmě i promyslit, uvědomit si co a jak budeš jíst a pít (nejvíc se mi osvědčuje, k vodě, lít do bidonů džusy a jíst hodně ovoce, zeleniny, hlavně nic, co je hůře stravitelné) a že je třeba jet rozumný tempo, tedy nikam nespěchat.

      0 0
    • jecnak  

      Myslim si, ze by to za den slo.

      0 0
      • hodny soused  

        a kdyby to nehrotil, tak stačí vyjet v pátek po práci a do pondělí se vrátit, že? :-) ušetří dovolenou

        0 0
      • Jakobo  

        No vy musite byt dobri blazni, ale verim, ze tech 35 km/h byste dali. Jestli za 24 hodin nebo na jeden zatah to nevim. Psals, ze k S mori jste tehdy jeli 25 hodin a to bylo s doprovodem. Toto je tak o 200 km vic, pokud je tech 800 spravnych, ale musi pripocitat cas na trajektu.

        Jinak jestli borec aspon trochu jezdi, jako ze jo, tak to da v pohode. 100 –150 km denne neni moc, nema nic jineho na praci. Pojede 5 hodin, k tomu pripocist min. hodinu na jidlo behem jizdy a pokud bude spat na divoko, tak hledani mista, vareni, jit se nekde okoupat… Ja osobne bych ale do Kodane na kole nejel, imho by nasel mnohem zajimavejsi a peknejsi trasy, nez jet 800 km po hnusne silnici, ale to je vec nazoru.

        0 0
        • Jezevec70  

          Mě tedy přijde ujet za 5 dní 800km, pro někoho, kdo s tím nemá moc zkušeností jako hodně náročná akce.

          To je 160km/den. A to nepočítám další km při bloudění, hledání obchodu, kempu… Raději bych připočítal nejmíň 5, ale spíš 10% navíc.

          A to za každého počasí – deště, protivětru…

          0 0
        • jecnak  

          To bylo spis takove popichnuti. Ujet by to asi slo, stacilo by si pockat na priznivy vytr, zalehnout do hrazdy a jet. Problem u techto akci je ale hlavne navigace, coz bylo patrne hlavne cestou na Balt, kdyz i pres nekolik hodin ztravenych hledanim a zkoumanim jsme nekde v Nemecku najeli na polnacky a mistni oblazkove cesty – oboji znaceno jako bezna silnice. Plus nejake ty objizdky – cca asi 6ks a sem tam nova silnice pro motorova vozidla vyrobena pouze pridanim znacky na normalni cestu. K tomu navic krmeni a napajeni velke skupiny cyklistu, proste zabere to mrte casu. Treba mi zas nekdy jebne a neco takoveho pojedu. Mam ale spis v planu misto Baltu zkusit Jadran.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.