XTR 05 Dual nebo XTR 07 Rapidfire

219 nepřečtených
  • Chaingang

    Zdarec,řeším trošku dilema,mám teď na kole XTR dualy,systém mi sedí ale ve spojení s inverzním šaltrem je to dost citlivy na zanesení bordelem a už mě celkem štve,když to v půlce závodu přestane řadit přesně.Tak uvažuju o tom,že bych vzal nový Rapidfiry a šaltr s normální pružinou.Jenom teď všude čtu jak nehorázně citlivy je odřazování u těch nových Rapidfirů,tak nevím…má někdo nějakou zkušenost?

    0 0
    • kubad  

      Praktický test: www.bicy.cz/…e-detail.php?…

      0 0
      • Chaingang  

        Už jsem to četl…ale moje rozhodování to moc neulehčilo

        0 0
        • kubad  

          Řeším Rapidy 07 taky a taky mě to dost nahlodalo. Na duály dost pomůže Nokon – kamoš měl podobné problémy z kraje sezony, po namontování už dojezdil v pohodě.

          0 0
        • enrico  

          ja som s inverzom nemal najmenší problém napr. ani na Súlovskom maratóne, 50km v totalny sračkach, prehadzka v pohode len prešmik neposlúchal ale to asi vtedy nikomu (viz fotka v profilu) dost az zalezi na tom poslednom bovdene pred prehadzkov a na kvalitných tesneniach

          0 0
          • Chaingang  

            No spíš bych teda byl radši,kdybyste se mi snažili doporučit ty Rapidy a ne tady obhajovat dualy :)) 07 se mi i líbí víc a postupně bych tu 05 chtěl za ni vyměnit

            0 0
            • mitch  

              Ja bych bral rapidy…doufam ze ti to udela radost. BTW: koukam na ty ERGON R2 Magnesium a vypada to docela pohodlně :-)

              0 0
              • Chili  

                Já bych je nebral. Vyskoušel jsem je a i jako zarytej shimanista, jsem si koupil X.0, protože jsem chtěl páčky. To xtr 07 je opravdu moc citliví. Nejde ani o zvyk, je to prostě náhoda co tam padne. Buď vyčkej dokud to japončíci nevychytaj, nebo si pořiď nový dualy (fungujou fantasticky), nebo si nech starý.

                0 0
            • enrico  

              ináč XTR dualy su pôvodne 03 pokial sa nemýlim – ja mám na zimáku XT rapidy a na letňáku Luziferovi XTR dualy, na už čoskoro manželkinom bajku XT dualy – osobne najlepšie mi prídu čo sa týka radenia tie XT dualy, rapidy XTR by som volil iba v prípade, že by som chcel použiť brzdu od iného výrobcu ako shitmano :-)

              0 0
      • MAJX  

        Asi sem malinko zaujatej proti autorovi tohodle článku,protože cokoli,kdykoliv napsal byla stejná hloupost jako tahle recenze. Sám mám XTR řazení 07 s inverz XTR přehazovačkou asi teprve 3 týdny (před tím XTR Rapidfire + inverz šaltr,ale 8-čka) a nevidím žádnej důvod ke kritice.Už dřív sem byl zvyklej,že řazení jde velmi lehce a proto není třeba řadit silou,tekže pokud opravdu nechci – neřadím o 2 převody – natož aby se mi to stalo 100× za závod (od kdy pan Jurčo asi tuší,jak to na závodech vypadá ?). Můj závěr teda je,že XTR 07 je minimálně stejně dobré jako jakékoliv starší XTR a funguje tak jak se sluší a patří na top sadu od shimana.

        0 0
    • kesu  

      nikdy bych nebyl rekl,ze todle nekdy vyrknu.Ale ted sem parkrat vyjel na mamine kole kde je obycejnej sram X-7.na svym biku mam XTR/XT.Rozdil je,ze shimano radi daleko jemneji s vynalozenim polovicni sily na palci pri prerazeni.Shimano kdyz sou novy bovdeny a vse cisty a serizeny tak radi skvele ale jakmile prijde bahno nebo snih tak je vsecko v haji.Zatimco sram radi uzasne ryhcle a presne klidne kdyz je kazeta obalena bahnem,je to sice dany vetsi silou k prerazeni aleve spatnejch podminkach je vysledek opravud jinej.pokud chces jezdit v blbejch podminkach tak jasne sram.Pokud chces shimano,tak mi prijde ze rapidfiry sou min nachylny na spatny serizeni,asi je to dany mensi moznosti nechtenyho prerazeni..

      0 0
    • smallbrother  

      Já nemám s XTR dualem žádný problém, pravda že občas je nutný bovdeny čistit. Jinak bych šel do gripů.

      0 0
      • enrico  

        jak? čístíš bovdeny? ja ich obvykle mením, 100 korun 3X do roka nie je taká pálka že bych sa s tým trtkal a nejako to čistil :-)

        0 0
        • smallbrother  

          ne, nebaví mě všechno znova seřizovat tak většinou jen otřu a namažu lanko. Bovdeny měním 1–2× za rok. V servisu. :)

          0 0
          • enrico  

            som si konečne kupil po sto rokoch cvakacky na bovdeny, nerád nechávam bajk v servise čo i len sekundu, na 80% servisných úkonov mám doma náradie, proste servisákom moc nedôverujem (hlavne ked nevidím, aké prasačiny s hasákom delají s mojím bajkem :-)

            0 0
    • bizzon  

      Můj názor. Jediný ale zato pořádný průšvih Shimána dle mého byla inverzní pružina na přehazce. také to dokazuje Spešl, který je /respektivě až do letoška byl/ úzce spjatý právě s Shimánem a na top modely nikdy inverzi nenasadil. S-Works jezdil celý rok 05,06 na přehazce XTR 04standart spring s duálama. Mám to i já a jsem max. spokojený. Proto doporučuji nechat duály a nandat přehazku XTR 07 se standartní pružinou. Nebo starší 04. Bohužel model XTR 05,06 se dělali pouze inverzní.

      0 0
      • maxtor  

        No tak to nevím, kdes vzal, ale XTR se od roku 2003 dělá jen v inverzu. Mrkni do prospektů nebo do výkresu. Poslední XTR přehaz s normální pružinou (top normal) byl model 97 který se dělal do konce roku 02 – pořád se ale dá někde sehnat. S duálama XTR 2003–2006 se dělal jen inverz. Takže spešl podle toho co píšeš, bez problémů vozil několik let inverz.

        www.cycloshop.cz/…_M960_03.pdf

        0 0
        • bizzon  

          Tak to jsi vedle jak ta jedle. Spešl S-Work v originál výbavě nikdy inverzi nenamontoval!!!!!!! Koukni do katalogů. Všude je standart spring. Já mám S-Workse carbon 06 a semozdřejmě se standartní pružinou – je to samozdřejmě ta starší přehazka. Dělala se do 04. 05 a 06 jsou ty nové pouze inverzní. Letos si můžeš poprvé vybrat.

          0 0
          • kubad  

            Jen technická. XTR klasika končila rokem 2002 od roku 2003 se dělá jen inverz! Jestli to někdo montuje nebo ne to neřeším jen aby v tom nebyl chaos. Ale ještě dnes se samozřejmě dají tyto starší typy koupit.

            0 0
          • maxtor  

            Tak jak vidíš, máš smůlu. Vedle jak jedle jsi ty:-))))

            0 0
          • maxtor  

            Tak to jsme si nerozuměli – napsal jsi „XTR 04 standart spring“ – takový šaltr neexistuje.

            Jedná se v tvém případě o model XTR 97 RD-955 (nebo tak nějak) – prodává se dodnes a někteří si ji nemůžou vynachválit:

            cgi.ebay.com/2005-SPECIALIZED-EPIC-S-WORKS-LARGE_W0QQitem­Z270085479028QQih­Z017QQcategoryZ98083QQrd­Z1QQcmdZViewI­tem

            0 0
            • kubad  

              Poslední neinverzní šaltr XTR je model 1999 dělal se do roku 2002 a označení RD-M952.Ještě pořád mě slouží na kole.

              0 0
              • maxtor  

                Stejně je to divné – mám doma katalog Šimana 2006 a tam ten šaltr jak píšeš model 99 nabízí jako možnost šaltru s normální pružinou k sadě XTR 2003.

                Mrkni na to – str. 11:

                www.cycloshop.cz/…0%202006.pdf

                0 0
                • kubad  

                  Co je na tom divného? prostě nabízí i starší verzi pro ty co nechcou duály.

                  0 0
                  • maxtor  

                    Divné je to, že v nejvyšší sadě Shimano nedělalo v letech 2003–2006 klasickou pružinu (tak, jako u všech nižších) a nutilo zákazníka kupovat předchozí model – zvláště potom, co Shimano vychválí nový šaltr s výčtem zlepšení proti staršímu modelu. Mně je to osobně úplně jedno, jen z hlediska marketingu mě to přijde prostě divné.

                    0 0
                    • bizzon  

                      Takže to taky trochu shrnu. S tima rokama jsme to celkem zamotali. Shimano 952 je neinverzní /starší- taková ta ošklivější :-)/ ale také montovaná s duálama až do roku 06 na S-Workse. Shimano 960 / pěkná „kulatá“/je pouze inverzní. Shimano 07 si vebereš podle gusta. Mám kámoše u Spešlu v německu a když jsem se ho ptal proč nemontují na kola inverze tak se chytil za hlavu a řek že nic horšího než inverzi neviděl. Prostě je logičtější na lehčí převod si máčknu sám než to nechávat na pružině. Jednak jsi v tahu, tak si o kousek můžeš přetahnou a je to jistý, jednak můžeš okamžitě o víc převodů a jednak když už není přehazka 100% funční tak inverze tam řetěz prostě nevyveze a standertem si zase truchu můžeš pomoc. Proto jsem radi původnímu příspěvku když mu nesedí inverze, ať nechá dualy a koupí starší XTR 520 nabo XTR 07 standart.

                      0 0
                      • bizzon  

                        Sorry na konci má být samo XTR 952 místo XTR 520

                        0 0
                      • maxtor  

                        Jak píšeš. Nicméně toho inverzu bych se trochu zastal. Výhoda oproti klasice je v tom, že u normálu, když řadíš nahoru (k většímu pastorku), napínáš jak pružinu vodítka, tak pružinu mezi kladkami (nevím jak se tomu odborně nadává) – tedy potřebuješ větší sílu. U inverzu při řazení nahoru napínáš sice pružinu v kladce, ale zároveň smršťuješ pružinu mezi kladkami. Výsledek? Snažší řazení nahoru. Pokud inverz někomu nevyhovuje, je to jeho věc. Pokud ano, užívá si snadnější řazení oproti klasice. Tohle je jediný hmatatelný argument výhody inverzu proti klasice. Ostatní skutečně záleží na vkusu každého soudruha:-)))

                        0 0
                        • bizzon  

                          tak tak…

                          0 0
                          • maxtor  

                            Ostatně od nové sezóny budu vozit XTR 2003 – tedy inverz s duály. Teď mám klasiku s rapidy a při jízdě jen tak „nasucho“ zkouším jako by řadit brzdovou pákou a nějak se mi to nezdá. Hodně lidí ale píše, že si rychle z rapidů zvykli a duály hodnotí kladně. Uvidíme. Nicméně bude to pro mě asi celkem na palici – budu mít čtvrté kolo, přičemž mám starou Esku s řazením na rámu, žiletku se silničními duály, HT s rapidy a HT s duály…

                            0 0
                            • kubad  

                              :-) :-) :-)

                              0 0
                            • MlokCZ  

                              Tak to si užij, zvlášť pokud budeš často ty kola střídat.

                              Já sezonu střídal bike s duály s inverní přehazkou se silničkou s duály s normální přehazkou a tam se mi to při častém střídání kol občas pletlo (tedy na biku jsem jezdil víc a byl jsem zvyklý a řadil tam vždy dobře, na silničce jsem sem tam řadil na druhou stranu než jsem chtěl).

                              0 0
                              • maxtor  

                                Tak se střídáním bike/silnice problémy nemám. Na jednom biku chci jezdit do práce a na druhém pro radost. Už vidím jak na jednom mám vyviklané brzdové páky a na druhém hmatám do prázdna po páčkách…

                                Buťto si zvyknu nebo mě z toho jebne a nebo se zabiju.

                                A to jsem ještě zapomněl dodat, že budu střídat ráfkové brzdy, mechanické a hydraulické kotouče…

                                0 0
                                • Pebe  

                                  imho seš sebevrah :-D

                                  0 0
                                • kubad  

                                  To máš ještě dobrý – jsem zvědavý pokud to dopadne s tou silničkou jak v tom budu plavat já. Duály, Rapidy, a Sram :-)

                                  0 0
                            • Pebe  

                              nebudeš vědět, kam šáhnout :-D

                              0 0
                            • bizzon  

                              No a pak až jenom začít paličkovat :-) já jsem vždy jezdil Rapidf. Lx a po přechodu na duály jsem si zvyknu hned. A už bych je neměnil. Mam ale standartní pružinu XTR 952. Včera jsem si přines XTR 07 také se standartem. Už se těším až jí tam máznu. Chtěl jsem tady nabídnout tu starou ale už se u nás o ní stala rvačka :-)

                              0 0
                        • marapara  

                          No jo, ale výš jak máš potom namakané prsty? … :D LOL

                          0 0
                      • Zerocool  

                        vozíme dualy a bez sebemenších problémů, pravda je, že se musí častěji čistit, ale i to se nemusí přehánět:) letošní Beskidy Trophy jsme odjeli na jedny bowdeny a měnil jsem až doma… kdo tam byl, tak ví kolik bylo bahna..

                        btw. v Losinách jsme namotali šaltr a už mi domů míří nový, zase samozřejmě inverz, tož asi tak

                        0 0
      • petebike  

        tuhle kokotinu dela tusim i merida, osobne jsem to zkousel a fakt ne – e, dualy jedine s inverzi…

        0 0
    • Daf  

      Tak si nekupuj Rapidfire 07 ale starsi XTR, nebo treba XTcko. A nemas problem ;)

      0 0
      • Indian  

        Sram XO Gripshift 3×9 moc cca 1500.-kč + šaltr XO cca 3500.- a smyk XTR nejlepší volba prakticky bez štelování a údržby.

        0 0
    • dessloch  

      Ahoj, nedávno som menil XTR dualy na tieto rapidy. Pred tým som jazdil rapidy XT. Ak ti rapidy sedia tak bez do toho, luxus lahkost radenia, ostre kliknutia. V porovnaní s dualmi je ovela lahsie na presmyk, trochu aj na preh. A ten co pisal test, to je TEST, prve dni som tiez nevedel radit 1 alebo 2 polohy, ale len 2 dni, teraz robim ako chcem. Proste parada.

      0 0
      • bam  

        Taky o tech novych RF premyslim a tohle jsem chtel slyset :) Vyhovuje mi Shimano a Sram me moc nepresvedcil (X-9). Jinak k tomu testu… Taky kdyz jsem z deore presel na XT RF, tak jsem par dni radil o dva, bral bych to s rezervou.

        0 0
      • Chaingang  

        Tohle jsem chtěl slyšet,taky jsem měl předtím XT rapidy a žádnej problem.Určitě se na to bude dát zvyknout.

        0 0
        • McBlacky  

          to jo zvykneš si na všechno. otázka jak to bude pracovat při zaprasení, pak jsou všechny síly potřeba větší na úkor citlivosti. No a samozřejmě lidský faktor – například mě dost nasere když se totálně prošitej plazím poslední km do cíle nějakého vypečeného závodu a ještě si k tomu blbě zařadím :) ale to samozřejmě není chyba Shimana.

          0 0
          • bam  

            S tim ze Shimano ma problemy v bordelu souhlasim, ale je to hlavne bowdenama. Po prechodu na nokony problemy nemam. Original XTR jsou pry taky dobry. Ja mel zas problemy s X-9 v tomhle smeru a s XT ne ve stejnejch podminkach. Hlavne proto ze v ty X-9 byla pekna vule a to mela najeto jako ta XT.

            0 0
    • Vlado Jekyll  

      Problem je hned na zaciatku, a to je shimano radenie. Treba ist do SRAMU, t.j. prehadzovacka Sram X.O,X.9, packove radenie X.0, X.9 rok 07, to zlepsenie kvality radenia a komfortu oproti shimanu sa neda ani opisat.

      0 0
      • maxtor  

        Mužeš mi, prosím, vysvětlit, co má zabahněná kazeta nebo bowdem (a s tím spojené problémy s řazením) společného s řadícími páčkami a jejich funkcí? Podle tebe na zaprasené kazetě nebo bowdemu Shimano páky neřadí, zatímco Sram nějakým zázrakem ano??

        0 0
        • Vlado Jekyll  

          ak mas dualy, mal som tu cest, tak sa natlacis jak pako, hlavne presmykac, a ked je vonku zima a mas skrehnute ruky…Netvrdim ze to nejde, ale ten konfort je hrozostrasny. A inverzna pruzina…ked mas spinu na kazete a nechce Ti nabehnut retaz na vacsi prevodnik, tak jej tahom packy nepomozes ako na klasike, kde to ide. A nehovorim o tom, ze sram ma raz taky prevod, to znamena, ze rovnakym pohybom prsta prehadzovacka prejde raz tak dlhu drahu.

          0 0
          • MAJX  

            Nerozumím ani za mák tvýmu příspěvku ? Když to vezmu odzadu – zmiňuješ „ratio“ který používá SRAM vs. Shimano – takže jakej je rozdíl,jestli u shimana udělám palcem pohyb 1 centimetr abych přehodil a u SRAMu 2 centimetry ? Dají ty 2 centimetry (nebo jeden) menší práci ? Co se týče inverzní pružiny – takže ti nechce naběhnout řetěz na větší kolečko vzadu – logický úsudek mě varuje,že u klasiky tomu sice pomůžu přimáčknutím páčky,ale stejnej problém mě čeká v opačným směru – tj. na menší kolečko – nebo snad ne ?

            0 0
            • Vlado Jekyll  

              ked na shimane urobis pohyb palcom o 1 cm, prehadzovac sa posunie o 1 cm, na srame o 2cm, je to komfortnejsie, citit to hlavne ked jazdis sram a zrazu presadnes na shimano.

              0 0
              • Vlado Jekyll  

                aby si lepsie pochopil ten sram, na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano. Vyhoda je hlavne vtom, ked potrebujes preradit o viac pastorkov, je to komfortnejsie.

                0 0
                • MAJX  

                  Jezdil sem na SRAMu X0 – uvažoval sem o něm a tak mě kamarád prodavač půjčil svoje kolo (má taky Sugara jako já) s X0,takže sice nemám nějaký delší zkušenosti,než ten jeden švih,ale vím jak řadí SRAM a vím jak řadí shimano a proto sem si koupil XTR. nevím,jak přesně sou velký rozteče mezi jednotlivejma pastorkama na kazetě,ale 1 cm to není,takže na páce to bude v případě SRAMu ještě 2 míň,ale bude to tak zanedbatelnej rozdíl,že o nějaké změně komfortu bych snad ani nemluvil.

                  0 0
                  • Vlado Jekyll  

                    je to vec názoru, ale myslím si, že určite aj najnovšie shimano páčky nemajú taký rozsach ako sram páčky. Stále sramacke páčky dajú na jedno stlačenie viac pastorkov na kazete. Neviem čo si skúšal, či to boli páčky, alebo rukoveď, ale sram technológia zero loos travel, maju ich páčky X.O a X.9 (2007), ešte viac zvýšila rozdiel medzi páčkami konkurenčných výrobcov. Táto technológia sa prejavuje okamžitou reakciou na stlačenie páčky.

                    0 0
                    • bam  

                      A o kolik jde ten Sram na jedno zmacknuti? XTR jde tedka o 4 a o 2, pricems odrazovani se deje hned po zmacknuti packy a je rychlejsi nez u starsich Shimano pacek. A je jeste nejaky zasadni rozdil u tech novych SRAMU (proti starsim) ? Ja zkousel jenom starsi X.9 a ty me proti XT RF nepresvedcily (mirne receno).

                      0 0
                      • Vlado Jekyll  

                        áno je tam rozdiel a dosť značný. Jednak okamžitá odozva na stlačenie páčky a u X.0 aj lepšia možnosť nastavenia uhla páčky. Oproti shimanu je tam výraznejšia indexácia. Ale zasa niekomu to môže vadiť. Je to individuálne. Podla mňa shimano si uvedomuje kvality sramu, čo sa už odzrkadľuje na novej sade XTR. Myslím dizajn, možnosť radiť len palcom a skrátenie kroku radiacej páčky.

                        0 0
                        • bam  

                          jj, souhlas, je to individualni. Na chod X.0 a vyraznejsi indexaci bych si taky zvyknul, ale vyhovuje mi zatim lehci chod shimana. U designu novyho XTR je otazka jestli je to krok v pred nebo ne (me se vetsina veci libi). Nastaveni uhlu packy na X.0 je skvelej napad a skoda ze ho XTR nema taky. Kazdopadne je dobre, ze se da aspon vybirat z vice znacek :) Novy X.9 musim nekde vyzkouset, abych je porad nepomlouval :) Ty co jsem jezdil ja nebyly dobry (za ty penize a proti XT). Pripominaly mi chodem a vulema deore s vetsim odporem na pace…

                          0 0
                          • Vlado Jekyll  

                            Ja som jazdil 2 roky X.9, model 2004 a predtým som mal XT RF a mňa ten sram chytil hneď, radenie palcom pri stálom uchope riadidiel bolo super.....ale čo človek, to iné chute. Teraz som kúpil nové X.9, jednak cena oproti X.0 je lepšia a zistil som, že mi vyhovuje sériové nastavenie polohy páčiek. Som zvedavý ako to bude frčať.

                            0 0
                            • kubad  

                              Souhlas, co člověk to názor, ale já jezdím od roku 2001 páčky RF XTR a loni sem to chtěl vyměnit za páčky X0 několikrát sem je zkoušel, dost s kolem kde byly najezdil a prostě zůstal sem u XTR, dal sem přednost lehkosti chodu. Od X0 jsem čekal mnohem víc než nakonec nabídl. Letost ten souboj řeším znovu, ale už mezi XTR 07 a X0, mám na to ještě cca 2 mesíce :-)

                              0 0
                              • Vlado Jekyll  

                                x.O vyzerá skvostne. U XTR-ka si dosť testerov stažuje na nechcené odraďovanie u XTR-ka, ale to je známa pesnička. Kámoš, obchoduje so šport. potrebami, bol na testovačke, kde jazdil s new XTR RF a mal ten istý problém. Ale to je otázka zvyku. Ja si ale osobne myslím, že v budúcnosti japončíci ten chod odraďovania pritvrdia.

                                0 0
                                • bam  

                                  Ja s tim jel zatim jenom jednou, ale problem mi to nedelalo. Za jizdy se mi nechtene nepodarilo preradit ani jednou. No ale stejne jsem hlavne radil palcem a tam to problem urcite neni. Hezky to raze palcem v Shimanu okopirovali a nechali tomu lehci chod, takze jsem spokojenej :)

                                  0 0
                                  • kubad  

                                    Jo přesně, mě ta síla na X0 příjde už dost velká,

                                    0 0
            • Vlado Jekyll  

              na mensi pastorok ide rataz lahsie ako na vacsi

              0 0
          • maxtor  

            Hele sorry, ale děláš z komára a velblouda. Slova jako hrozostrasny konfort nebo natlacis sa jak pako to jenom potvrzují. Uznávám, že uvolňování směrem k většímu pastorku může na hodně zaprasené kazetě dělat potíže, ale zatím si první, kdo tohle říká. Radím ti buďto o své kolo víc dbát nebo začat posilovat ruky a věř mi, bude po problému:-)))

            0 0
            • maxtor  

              Ježiši, nějak se mi nepodařila ukončit ta kurzíva…

              0 0
            • Vlado Jekyll  

              vies fesak, do posilovne chodim,takze tam nebude problem. Ale ked si namaratone, ako napr. sulovsky, kde za hodinu mas cely bajk od blata, tak sa on mozes hacijako extra starat, je Ti to na h… . Ked porovnas sram a shimano v danej cenovej kategorii, myslim od X.7 hore,nizsie sady moc nepoznam, tak shimano dost straca. Myslim radenie. Skus si stym niekedy zajazdit. Nastav si sklony radenia podla seba a chod testovat..

              0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
                • Vlado Jekyll  

                  chod na prehadzovaci je o trosku tazsi ako na packovom radeni ,ale zanedbatelne, ale samozrejme ze zdaleka nedosahuje obtieznost radenia dualu, hlavne na presmyku. A neviem ci Ti nerobi problem slovencina, ale s tou zaprasenou kazetou je to tak myslene, ze ked Ti nahodou nechce nabehnut retaz na vacsi prevodnik na kazete, to je jedno ci je to z dovodu momentalneho znecistenia kazety pri blativom preteku, alebo padu a miernom ohnuti patky a pod., ked mas inverznu pruzinu, tak si nepomozes, nemas ako tu prehadzovacku potlacit…aby sa trosku vysunula a pomohla tej retazi…Mal som pozicane kolo s dualmy, bolo okolo 2 stupnov, prsty som mal skrehnute, ked som radil na presmyku, skoro ma to vysililo, a po pade mi to nechcelo chytat niektore prevodniky na kazete, len to chrcalo, potreboval som tu retaz dotlacit prehadzovackou, ale kedze som mal inverz a necele jedno kolo do ciela…

                  0 0
                  • maxtor  

                    Jo, s tím chodem inverzu nahoru a možností dělat potíže souhlasím. To už jsem tady psal. JInak nesouhlasím.

                    Ta tvá narážka na mou možnou neznalost slovenštiny byla ale nanejvíš trapná. Ze Slováky komunikuji celkem pravidelně a mám na Slovensku hodně přátel. Naštěstí mají smysl pro pochopení jiných a diskusi jinou, než ty. Tak ať ti ten Sram šlape a ať tě nepotká nic horšího než duály. Podle toho, co popisuješ ti to muselo fakt dělat problémy.

                    PS a nauč se diakritiku – fakt se to těžko luští.

                    0 0
                    • Vlado Jekyll  

                      uznavam ze s tou slovencinou som to prehnal, sorry

                      0 0
                      • maxtor  

                        Hlavně ať nám to jezdí, no ne?? Taky jsem se asi nechal unést, takže taky omluva. Pěkný Cannon, co máš v profilu.

                        0 0
                        • Vlado Jekyll  

                          bohuzial som ho predal, doniesol som ho ako novy z USA, postupne som ho trosku upgradeoval, ale uz som ho mal dlho. Pri nom som sa utvrdil, ze dobre urobeny jednocap je parada. Teraz som kupil ram Epic rok 2005, vidlicu Fox 100X rok 2006, postupne to davam do kopy…

                          0 0
                          • maxtor  

                            Tak potom hoď fotku. Já mám taky změnu – Duratec Rass CC1 se současnou vidlí (Black) – časen bude Reba, durch XTR 2003 včetně zapletených kol a zbytek WCS. Už čekám jen na rám…

                            0 0
                            • kubad  

                              :-) nic rámy nebudou

                              0 0
                              • maxtor  

                                Ty mě neser!!:-)) Příští týden jedu do Prahy, tak se stavím v Trinnity a zdupu je. Jo mimochodem – chci tam kupovat to sedlo WCS. Jestli chceš, tak ti ho můžu taky vzít – tys chtěl to Stream, ne??

                                0 0
                              • maxtor  

                                Zrovna zneužiju tvé informace: Chci se zeptat, jestli by mi ten rám nedodali s jinou hlavovkou – je tam nějaké integrované FSAčko, já chci integrované WCS. Myslíš, že je to možné??

                                0 0
                                • kubad  

                                  Chodí to s hlavovým už z fabriky, a teď zrovna mají a montují Cane Creek, takže čert ví s čím ti to vůbec dodájí. Otázka výměny je dohoda s prodejcem

                                  0 0
                                  • maxtor  

                                    Díky, zeptám se – jen hloupá otázka: Integrovaná hlavovka se taky ro rámu lisuje nebo se jen položí a stáhne až s vidlicí??

                                    0 0
                                    • kubad  

                                      úplně stejně jak klasika, jen to jinak vypadá, nalisuje nebo namlátí jak kdo a jak kde.

                                      0 0
                                      • maxtor  

                                        A Duratec ti to pošle už nalisované nebo dané bokem?? Já chci prostě WCS!!!

                                        0 0
                                        • kubad  

                                          Měl sem to bohužel v rámu :-(

                                          0 0
                                          • maxtor  

                                            A sakra… Jak jsem psal – domluvím se s prodejcem. To by neměl být problém. Na druhou stranu se taky nic moc nestane, když tam bude FSA nebo to Cane Creek.

                                            0 0
                            • Vlado Jekyll  

                              kamarat robi servisaka, dost vychyteneho a akurat tam mal to starsie XTR koleso zo zlomenou spicou. Strasne sa rozculoval ze mesiac nemoze zohnat tu spicu a ze by dal radsej prednost zapletenym mavicom. Ale to je skor vec vkusu. Ale bude to urcite delo ked to zlozis.

                              0 0
                              • maxtor  

                                S těmi koli máš naprostý recht, ale já jsem je koupil za pár šupů i s obutím za polovičku Crossmaxů. Dráty si pro sichr koupím náhradní dopředu.

                                0 0
                                • Vlado Jekyll  

                                  jak Ti mozem poradit, predaj tu kazetu a kup si XT-ckovu a retaz daj napr campu C9. Kamarat to takto jazdi celu sezonu, zavodne. Predtym mal kazetu XTR a aj retaz a stredna pila mu odisla dost skoro. A samozrejme roztec XTR je ina, takze za tazke prachy zhanal prevodnik. Retaz campa C9 ale nechodi dobre po kazete XTR, ale po ostatnych chodi rovnako dobre ako shimano retaz. Ja jazdim kazetu XT, retaz campa C9 a teraz ma 3500 km a je skoro ako nova.

                                  0 0
                                  • maxtor  

                                    No, já jsem spíš přemýšlel, že budu kupovat řetězy HG 53 (dají se sehnat za 250 Kč a po nějakých 800 Km budu měnit. C9 jsem taky řešil (chváli jej hodně lidí) – že by ale neřadila na XTR kazetě dobře?? Prostřední placka XTR bude problém – to vím. Věřím ale, že aspoň 8 000 km vydrží.

                                    0 0
                                    • Vlado Jekyll  

                                      tiez nechapem preco na XTR kazete nechodi pekne, sak konstrukcne by mala byt zhodna, ale neozaj sa to nedalo pekne vystelovat. K tej strednej placke…dolezite je ako budes stihat menit retaze, ze ci to niekedy nepresvihnes. A shimano retaze su dost make.

                                      0 0
                                      • maxtor  

                                        Jsou měkké, o tom žádná, ale za 250 kč to ani nemusím mazat. Ta sračka co je na řetězech šimano tam vydrži celkem dlouho a výměnu budu muset hlídat – měrku mám doma, tak to chce jen trochu pozornosti. O tom špatném řazení C9 slyším poprvé. Asi to ale zkusím – ani nevím, kolik C9 stojí (tipl bych tak 9 stovek). Měnit kazeta se mi nechce.

                                        0 0
                                        • Vlado Jekyll  

                                          C9 na slovensku stoji cca 70s Sk. Sak skus, ale ak Ti bude vzadu skrtat, tak skus vymenit kazetu za XT, alebo dajaku lepsiu Sram, maju tvrdsie pastorky, ale su tazsie.

                                          0 0
                                          • Vlado Jekyll  

                                            myslel som campa C9 stoji na slovensku cca 700 Sk

                                            0 0
                                            • maxtor  

                                              Aha, máš pravdu – stojí to šest stovek. Já ji potom zkusím a uvidím. Měnit kazeta se mi fakt nechce.

                                              0 0
                                            • MlokCZ  

                                              Ta cena C9, to taky souhlasí. U nás 600 Kč. A HG73 kupuju za 350 (a letos mi vydržel 3500 km). A hlavně C9 jde zkusit až s novou kazetou. A co jsem zkoušel C9 na XT kazetě a na PG990, tak mi přišlo, že řadí o malý chlup hůře než HG73. Takže já třeba nevidím žádný důvod pro C9, když mě to finančně přijde cca nastejno.

                                              0 0
                                              • Vlado Jekyll  

                                                mne osobne sa zda, ze C9 lepsie radi pod silnym zaberom. a nepoznam nikoho komu by vydrzala shimano retaz tak dlho. samozrejme zalezi aj od toho ako radis a podobne. Ja mam C9 3500 km a je ako nova. Sam som zvedavi kolko vydrzi.

                                                0 0
                                                • MlokCZ  

                                                  Jasně, většině vydrží méně, ale mě vždy všechno vydrží nějak déle než ostatním (asi kombinace toho že jezdím vyšší kadenci a ještě k tomu pomalu a převážně v dobrých podmínkách). Pro mě těch 3500km naopak je dost bídá, ještě zvyk z osmičkových řetězů, kde jsem dal vždy přes 5000km (samozřejmě vše při včasných výměnách řetězů bez nutnosti měnit kazetu). A při záběru téměř neřadim nikdy (takže tady to tak neporovnám), to už mam prostě zažitý léta tak neřadit, nezávodim, tak to nepotřebuju (situace kdy potřebuju zařadit rychle i v záběru se naskytne jen ojediněle, vždy se snažím řadit včas, aby k tomu nedošlo).

                                                  0 0
                                      • maxtor  

                                        Jo a ještě jedna věc. Mám kazetu Dura-ace na silničce. XTR i Dura mají na pastorcích nějakou teflonovou úpravu proti opotřebení. Po 2 000 Km byla jak nová a pak jsem jednou umyl řetěz a nenamazal – po nějakých 100 km je teflonový povrch celkem poškozený – proto radím MAZAT, MAZAT, MAZAT!!!

                                        0 0
                                  • kubad  

                                    XTR kazetu bych za XT určite něměnil, životnost je opravdu v pohodě. O talíře na XTR bych se nebál, už je dost výrobců a dají se sehnat za normální cenu jak pro jiné kliky. Třeba Specialites TA

                                    0 0
                                    • MlokCZ  

                                      Všichni tu doporučují ty Specialites TA, ale opravdu se vyplatí? Protože originál XT, které vozim jsou sice bláto, ale perfektně řadí a prostřední (který jediný mě odchází častěji) jsem kupoval už víckrát vždy za rovných 500Kč a ty Specialites přijdou na 2× tolik. Takže abych o nich vůbec uvažoval, tak musí vydržet minimálně 2× tak dlouho. A vydrží?

                                      0 0
                                      • Vlado Jekyll  

                                        ale na kluky XTR 2004–2006 XT roztec nesedi.

                                        0 0
                                        • MlokCZ  

                                          To vim, u XTR je to jiná situace, tam jsou origoš převodníky nechutně drahý. Ale ty Specialites TA se tu doporučovali hodněkrát i v případě XT, proto ta reakce.

                                          0 0
                                      • kubad  

                                        Srovnávám s XTR tam je cena jinde. Mě třeba velká Midleburn drží v pohodě cca 12t.km a to jezdím 2×9 – 44/29 takže je tam prakticky pořád :-) Originál Cannondale odešel po sezoně takže 4× rychleji při podobné ceně. Když se jedu projet tak si řazení pohlídám, ale na závodech to moc neřeším. Při té ceně XT nevím jestli to má smysl, ale nejlepší informace je vlastní zkušenost a myslím, že na tom finančně tratit nebudeš.

                                        0 0
                                        • MlokCZ  

                                          Jasně, jak jsem reagoval výše, u XTR je to jednoznačně dobrá volba. Ale u XT se tu už v dalších treadech taky zmiňovalo hodněkrát. Mě osobně na té ceně u XT originálních moc nezáleží. Při jednom převodníku za sezonu mě ta cena nějak netrápí. Proto nemám důvod to zkoušet, protože nechci riskovat, že by to náhodou o chlup hůř řadilo.

                                          0 0
                                          • Vlado Jekyll  

                                            stretol som sa aj s tym, ze na novych XT klukach nesla dobre retaz connex, chatali ju susedne prevodniky. Kamos potom zlahka spilnikoval nabehy na prevodnikoch a bolo to ok. Ja osobne som teraz fanda novych prevodnikov truvative. Maju dobre ceny a dobre utesnene loziska. Myslim samozrejme vyssie kategorie.

                                            0 0
                                          • kubad  

                                            Že to bude o chlup hůř řadit tomu nevěřím :-) Ale zkus mrknout na www.Bicy.cz případně se tam zamotat do diskuze, praktických zkušeností tam najdeš dost.

                                            0 0
                • MlokCZ  

                  By mě zajímalo, jak to tedy přesně s chodem současných rapidů je.

                  Jednoznačně platí, že Sram přehazovačka potřebuje k přehození o jeden pastorek 2× delší chod lanka. Z toho by se dalo usuzovat, že Sram páčky potřebují 2× delší chod (tedy přesný opak než psal), ale platilo by to jen při stejné konstrukci páček. A ta stejná není.

                  Já jsem poslední páčky shimano nejezdil, mám dlouhodobé zkušenosti jen se X9 06, XT páčky 98 (tzn. na 8 kolo), dualy XT 04 a LX páčky 97 (tzn. taky na 8 kolo).

                  A co si pamatuju chod páček, tak ty XT na 8 kolo měly o chlup kratší chod než současný X9 a současně ty X9 o chlup menší potřebnou sílu k řazení. A pak ty prastaré LX měly 2× delší chod oproti těm LX (tedy jasně nejdelší chod ze všech a taky nejmenší sílu potřebnou k řazení). Ale jak je to se současnými páčkami Shimano netušim, upřesněte to někdo prosím. Protože ten 2× kratší chod páčky u Sramu a z toho podle Vlado Jekylla lepší přehazování o více pastorků se mi moc nezdá.

                  0 0
                  • Vlado Jekyll  

                    Neviem ako si to kombinoval, ale bavme sa o prehadzovackach sram na 9 kolo, triedy X.7 a viac. Mozes ich iba kombinovat iba so sram radenim a pri tejto komfiguracii prehadzovac sram prejde raz taku drahu ako prehadzovac shimano, pri rovnakom chode packy, to znamena, ze na rovnake vytocenie palca, prehadzovac sram prejde viac pastorkov ako shimano, to znamena ze je rychlejsi a komfortnejsi ak chces preradit o viac pastorkov naraz.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Já to nijak nekombinoval, vždy páčky a přehazka ze stejné sady. A to co píšeš právě vůbec není pravda. Přehazovačka Sram potřebuje ke svému chodu naopak 2× delší pohyb lanka. Aby pak platilo co píšeš, tak by muselo být lanka na Sram páčkách navýjeno na 4× větší poloměr a to je kravina.

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        A ten 2× delší pohyb lanka může být právě docílen na páčkách různě a nevim jak je to uvnitř přesně zpřevodované. Lze to dosáhnout s libovolně dlouhým chodem páčky (oproti Shimanu). Pokud ale bude konstrukce uvnitř páček podobná (tedy stejný poloměr pro navýjení lanka), tak Sram páčky nutně musí mít 2× delší chod.

                        0 0
                      • Vlado Jekyll  

                        nie, nie, sak prevodovy pomer Ti robi aj prepakovanie prehadzovacky. Ked shimano ma prevod medzi packou a prehadzovackou 1:2, to znamena, ze ked posunies packu o 1cm, tak sa posunie prehazdovac o 0,5 cm, pri srame je to 1:1, to jest 1 cm na packe a aj na prehadzovacke.

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          Ten poměr 1:2 je právě uváděný na základě konstrukce přehazovačky a tam je to přesně opačně. Shimano přehazovačce stačí poloviční dráha lanka, aby přehodila o 1 pastorek. Ale v tom všude uváděném poměru 1:1 u Sramu a 1:2 u Shimana není zahrnut poloměr otáčení navíjení lanka, který s tim převodovým poměrem nesouvisí, ale souvisí s délkou kroku páčky.

                          0 0
                          • Vlado Jekyll  

                            dolezite je ako vystupuje komplet. Iste je, ked potocis packu na srame o pocitovo rovnaky kusok ako na radeni shimano, tak prehadzovac sram prejde viacej pastorkov ako prejde prehadzovac shimano s radenim shimano.

                            0 0
                            • MlokCZ  

                              Na tom, že je důležitý, jak chodí komplet se shodnem. To jsem psal hned v prvním příspěvku, že nevim, jak to u současných páček přesně je a snažím se to tu zjistit, protože mě to zajímá.

                              Ale s těmi udávanými poměry 1:1 a 1:2 to nemá žádnou přímou souvislost.

                              O chlup delší chod páčky mít současné Shimano může (ale nemůže to být o moc a rozhodně ne 2×), Sram dle konstrukce páček vypadá i bez rozebrání, že má větší poloměr otáčení navíjení lanka (čímž by dohnal nutnost 2× delšího chodu lanka, už na to potřebuje pro stejně dlouhý chodpáček 2× větší poloměr), ale určitě to není 4×, aby chod Sram páček byl poloviční. A proto se ptám někoho, kdo to má po ruce, ať to nejlépe aspoň trošku přesně změří.

                              0 0
                              • Vlado Jekyll  

                                my sme s kamosmi merali prehodenie kompletu na jedno plne stlacenie packy. U sramu to bolo asi 6–7 pastorkov a u shimana 3–4 pastorky, nepamatam si presne. Je tam myslim aj rozdiel v zakriveni mechanizmu v koncovych polohach, aby sa to nedalo navzajom kombinovat.

                                0 0
                                • MlokCZ  

                                  Co si mám představit pod plné stlačení páčky? Jako kolik dokážeš stlačit páčku, když se ještě držíš řídítek a nechceš protáčet ruko kolem nich dokola? Protože pokud ano, tak na Sram páčkách přehodim o 3 pastorky, o 4 to už nedám (teda dám, ale to už musim pustit řídítka o otáček celou ruku). A právě na starém XT 98 (kde to bylo pravděpodobně jinak) jsem přehodil o 4.

                                  0 0
                                  • Vlado Jekyll  

                                    my sme to skusali na plne otocenie, ale napr. packy X.0 maju nastavovaciu packu radenia, takze si to perfektne nastelujes. ale ja za jazdy som v pohode schopny predadit o 4–5 pastorkov. Mal som packy X.7 rok 2005, ale teraz som kupil nove X.9, ale nemam ich este nahodene. Ale zevraj je to lepsie, lebo ta ich technologia zero loos travel zevraj naozej funguje. Som zvedavy.

                                    0 0
                                    • MlokCZ  

                                      Plné otočení ale nic neříká o délce toho plného otočení. Tam to záleží pouze na tom, o kolik převodů páčky umožní přehadit. A mám hodně krátké prsty, proto jen ty 3 převody v pohodě. Ale pořád se mi nechce věřit, že bych na Shimanu nedal ani 3 převody, proto mě stále zajímá, až to někdo přesněji změří nebo aspoň se k tomu vyjádří někdo, kdo má současně oboje doma a může to současně zkusit (a ne s delším časovým odstupem).

                                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Kdyby se kombinovala přehazka Sram a k tomu Shimano páčky, tak na jedno přehození přehazka přehodí jen o půl pastorku. Opačně Sram páčky by se Shimano přehazkou řadily o 2.

                        To ale stále nic nevypovídá o délce chodu páčky na přehození o jeden pastorek, protože je to ovlivněno poloměr navíjení lanka v páčkách.

                        0 0
                        • Vlado Jekyll  

                          samozrejme aj polomer v packach je dolezity, rovnako ako prepakovanie prehadzovacky. Ale kombinacia paciek sram a prehadzovacky shimano z nekompatibilnych sad nefunguju dobre. Sram robi aj packy na shimano, ale prevod je rovnaky ako shimano, len maju sram ergonomiu. A takisto niekto ma radsej gripshift ako packy.

                          0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
              • maxtor  

                No jo, Shimano je prostě na houby a jedině ti, co jezdí Sram jsou ti vyvolení, kteří vědí, co je to pravé.

                Hele, já ti vůbec neberu tvůj názor, jen nechápu způsob, jakým jej prezentuješ.

                A znovu dodávám že problémy s řažením na zaprasené kazetě pramení z přehazovačky (především síly pružiny) a systém řazení s tím nemá NIC společného – ten jen povolí nebo napne lanko. A pokud teda píšeš, že na rovnaky pohyb palcom, prejde prehadzovac sram raz taku drahu, ako shimano nemůžu si pomoct, ale z toho vyplývá, že řazení na Sramu je sice rychlejší, ale pohyb musí být těžší.

                0 0
                • maxtor  

                  Dnes je zřejmě den blbec – sekl se mi nějak explorer a takhle to dopadlo. Omlouvám se. Raději ani nepočítám, kolikrát se to sem dostalo…

                  0 0
                  • kubad  

                    slušná práce :-)

                    0 0
                    • maxtor  

                      Já to prostě nechápu – chtěl jsem to odeslat a seklo se to. Tak jsem zavřel po krátkém boji s Explorerem a správcem úloh všechna okna a když jsem to znovu otevřel, tak tohle… Doufám, že aspoň to, co jsem napsal má hlavu a patu. Jinak si jdu hodit mašli:-)))

                      0 0
      • enjoy  

        a porad to dela takovej kraval ze to plasi lidi vcetne me?

        0 0
    • erbeckar  

      Ja jazdim XT rapidy + XTR 05 salter a az na dost divoke zvykanie si na opacny chod v tom velky problem nevidim. Chodi to fakt lahucko, s radenim v blate tiez problem nieje (dost mastne bowdeny Jagwire s gumovymi tesneniami funguju, bordel sa tam nedostane), tento system sa mi zda dokonca prirodzenejsi.

      Je fakt, ze doteraz sa mi nepodarilo ****** kazetu az tak, ze by neradila (vlastne raz- namotana trava s blatom na 12 a 13z, to som mal este klasicky tah a ani ten nebol nic platny).

      0 0
    • bam  

      Tak jsem se prave poprve projel s temi novymi RF a dojmy jsou vesmes pozitivni. Packy chodi lehce, to muze byt problem pro nekoho kdo jezdil SRAM. Ja jsem zvyklej z XT RF, tak mi to vyhovuje. To odrazovani o dva se mi moc libi. Navic odrazuji rychlejc nez starsi verze. Taky se mi to zdalo moc citlivy kdyz bylo kolo na stojanu (na ukazovacek), ale za jizdy jsem o dva nechtene nedal ani jednou. Spis jsem radil jenom palcem. U odrazovani palcem problem s citlivosti rozhodne neni. Musim ale jeste laborovat s pozici tech pacek, neni to ono. Taky mi ten sroub co drzi packy prekazi u brzdovy paky (LX). Potreboval oboje otocit trochu vic k sobe.

      0 0
    • Chaingang  

      Tak jsem se nakonec rozhodl pro tu X.0 a ještě přemýšlím nad tím vodítkem…karbon nebo hlinikovy?Chtěl bych karbon,má někdo zkušenosti?pokud to položím na šaltr,je mi jasny,že nepřežije ani jedno,ale jde mi spíš o to,jestli to někde nepraskne od odlítlýho kamínku.

      0 0
  • Chaingang

    A jakou to má souvislost s výběrem řazení?

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.