• Jenda

    Hola,

    nazrala doba ze mozna budu kupovat po letech nejezdeni windsurfovou vybavu. Bo jsem chronicky zacatecnik a neumim poradne ani halsu natoz start z vody a v soucasnem vybaveni se uz vubec nevyznam potrebuju poradit.

    Plachta to je vicemene jasny – neco mezi 6–7m2, vubec ale netusim jaky plovak? Potrebuju neco nosnejsiho abych na tom byl schopnej zvednout plachtu ale to je tak vsechno co vim. Taky nechci kupovat nic novyho, takze tipy na dobry surfovy bazary a pripadne nabidky a doporuceni vitany.

    0 0
    • karliner  

      Nebylo by lepší se zeptat tady ???

      0 0
      • Jenda  

        ne, protoze tady aspon u nekterych lidi vim jak moc je jejich informace relevantni. Predpokladam ze kdyz polozim na surfarskejch strankach podobnej dotaz, budu posilan do stejnych koncin jaky jsou tady posilani tazatele na kolo za 15 tis nejlepe full :-(

        0 0
    • Hedus  

      Ahoj, surfoval jsem 15 let, pak 7 let kiteboard, který teď značně omezuji a přesedlávám na kolo. O wind. a kitesurf. bych ti mohl vyprávět velmi dlouho. Jestli však o tom přemýšlíš, jdi rovnou do kiteboard. více adrenalinu, rychlejší učení a netaháš s sebou tolik věcí. Jinak na naše vody, dle Tvé váhy, serfa kolem 115 L, co nejkratší a plachty 5 a max 6m. Co je nad už není windsurfing, ale yachting :)Dnes se již plachta netahá, ale používá se vodní start.

      Berys

      0 0
      • Jenda  

        no jo jenze nez se naucim 100% start z vody tak potrebuju neco na cem se to naucim aby se mi nestalo ze zuchnu a zustanu nekde 200 m od brehu bez moznosti se znova rozjet :-(

        kate je peknej ale je to dalsi uplne nova vec a nejak se mi uz nechce zas tak uplne ucit. Moje vaha je asi 85, nebavi me cekat na vitr takze potrebuju neco i na yachting :-) je mi jasny ze pokud me to trochu chytne dopracuju se ke dvema plachtam ale rad bych zustal u jednoho plovaku.

        0 0
      • jIrI___  

        Jedna otázka k tomu kiteboardingu. Dá se nějak rozumně provozovat v ČR nebo tady na to nejsou podmínky? Celkem mě to láká a chtěl bych se na pár dnů přihlásit do nějaké „kiteškoly“ a vyzkoušet, jaké to vůbec je.

        0 0
      • baboon  

        Jak píše Jenda, stejně bude ze začátku tahat.. Já taky pořád tahám..Leda tak plážovej start, ale vodní vůbec..Ve chvíli kdy umíš vodní, tak si můžeš dovolit mnohem menší plovák..:)

        Já jsem zase aktivně začal jezdit loni a mám Fanatic ultrashark výtlak 125l a plachtu Neilpryde supersonic myslím 6,4m. Zbytek je asi nedůležitý. Nic z toho jsem nekupoval, dřív jezdil brácha, tak mi to po něm zbylo.:) V této kombinaci to jde docela pěkně do skluzu, na konci prázdnin jsem začal jezdit i s trapézem a to byla teprve švanda..Pokud budeš něco pořizovat, doporučil bych podle těchto zkušeností plachtu kolem těch 6ti a plovák podobného výtlaku (mám 82kg), ale spíš kratší a širší – ten fanatic je taková žiletka, má to 291cm.

        0 0
        • baboon  

          Co se týče rad profíků, nenech se zmást že je nutné hned co nejmenší plovák a plachta pod 5..S takovýma věcma si u nás prostě moc nezajezdíš..Pak je to otrava a na skluz se čeká mnohem déle..Podle mě je lepší na začátek trochu větší plachta (kolem těch 6ti) a jezdit i za menších větrů a naučit se co nejvíc..Neboť pak přijde super vítr a člověk jen bezradně stojí a ani nevytáhne plachtu..:( Každopádně doporučuju hned pořídit trapéz! A pak taky klidně koupit něco levnějšího, protože za minulý prázdniny jsem díky trapézu párkrát žuchnul do plachty a za větru taky ráhnem trošku pocuchal špičku plováku..Dokud člověk nemá zkušenosti, tak to odnáší trochu materíál.:(

          0 0
          • Jenda  

            tak s trapezem jsem uz jezdil ve svejch 12 letech na asi 4m plachte:-) me prave jde o to ze naposled jsem stal na serfu pred skoro 10ti lety a to uz nase vybaveni bylo hooodne historicky:-) No a ted se chystame k mori a jak jsem tak zjistoval ceny pujcovnyho tak me vic laka koupit neco jetyho nez si pujcovat. Kazdopadne tedy beru si radu provak radsi kratkej a sirokej

            0 0
            • baboon  

              No ten plovák jistě, ovladatelností a stabilitou je to úplně někde jinde..Ale loni nám na Dvořišti jakýsi týpek, ktarý tam dokonce i skákal vlny říkal něco ve smyslu, že jezdí jedině uzký a dlouhý, protože tam na těch je to nuda..:D

              Co se týká toho půjčování, tak to ještě promysli, nevěděl jsem, že máš takovou možnost..Hodně půjčoven u moře ti nabízí za poměrně slušnej peníz možnost měnit si vybavení i během dne..Tedy máš pak možnost vyzkoušet co nejvíc věcí za různých větrů..To může taky hodně pomoci při výběru a následné koupi..

              Další věci je, jak moc se tomu chceš pak věnovat..:) Přecejen u nás je větru docela málo a i když jsem loni červenec – září byl každý den připraven vyrazit, Dvořiště mám kousek, tak moc pěkných dní z toho nebylo..Pak to chce někam vyrazit ven, no..:( Ale letos se chystáme na Gardu, tam to snad bude lepší..:)

              0 0
      • Hedus  

        S Kiteboardingem v ČR no problem, ideální revír Nové Mlýny, dostupný je i Neusidler AT. A jestli jsi v Windsurfingem opravdu na začátku tak vřele doporučuji kita.

        0 0
      • Fran-tic  

        Cau,

        prosimtebe, mohl bys mi dat na sebe nejaky kontakt nebo info, kde bych te mohl sehnat. Planuju zacit at uz s windsurfingem nebo kite a potreboval bych poradit do zacatku. Diky moc za kazdou reakci :)

        0 0
        • jIrI___  

          Plánuješ drandit někde v okolí Ovy?

          0 0
          • Fran-tic  

            presne tak, mam to kousek do Hlucina, takze sterkac se vylozene nabizi :) A kite je neco, po cem odmala (a to doslova) touzim, tak bych si to konecne rad splnil.

            0 0
        • MirosPikos  

          Mrkni se na kurzy F4 , vyzkoušej a uvidíš, co tě chytne. Je to docela dobrá dovolená, ale musí foukat :) Letos s nima jedu do Chorvatska, tam je to jistější s větrem. Takže doufám, že už budu klouzat jako fík.

          0 0
      • Petr L2  

        letos jsem se zájmem na pláži sledoval dva kity a po hodině jsem konstatovat, že než se obsírat s těma šňůrama a motat se s tím křídlem, to bych se na to mohl … než se dostali konečně do vody, tak surfaři měli vytahané ruce a mířili na pivo :-)

        0 0
    • oddie  
      1. kolik vážíš?
      2. pokud chceš kupovat z druhé ruky, chce to sledovat inzerci na

      windsurfing.cz, nebo ebay.de. V českých bazarech se nedoplatíš.

      0 0
    • dancing dog  

      za mě doporučuju www.windsurfingkarlin.cz

      0 0
    • MartinS  

      Po svých dlouholetých zkušenostech na surfu na začátek bych doporučil freeride nebo freemove prkno 125–145l a plachtu 7–7,5 m2. Dnešní plováky jsou obecně kratší a širší. Prkno tohoto objemu má rozsah plachet cca 5,5–8 což na běžné ježdění va našich podmínkách stačí. Názory typu vše nad 6m je jachting jsou v našich podmínkách irelevantní. Jde počty větrných dní, dle mých zkušeností plachty velikosti cca 6,5–8 m jsou nejpouživanější, záleží taky na hmotnosti surfaře. Základem je zvládnutí vodního startu, jízda v trapézu a poutkách ve skluzu. Do té doby je to bohužel trápení. Další nutná je věc je neoprén, vetšinou když fouká není teplo. Půjčovna je ideální, hlavně tam kde se musí letadlem, půjčové bývá dost drahé cca od 1000 Kč za den.

      0 0
    • oddie  

      Pokud někdo chce začínat na windsurfu, opravil jsem starší freeride plovák – 145 litrů, na začátky ideální, možná bych z něj mohl udělat půjčovací :)

      0 0
      • Bachař  

        Ahoj Měl by jsem o tvůj plovák zájem , je-li možnost ;-)

        0 0
    • Ráďa-BF  

      Osobně jsem taky po delší době začal jezdit, takže poradím, jak jsem vybíral já. Pokud jedeš na dovču a teprve tam bys na tom stál po delší době, určitě doporučuju prkno, s větším výtlakem. Pokud dáš na rady, že dnes se startuje jen z vody apod. rady a koupíš prkno s malým výtlakem, tak si akorát tak zkazíš dovolenou ;) Je lepší koupit něco novějšího. Já pořídil ježděný prkno F2 Powerglide o výtlaku 145 l a šířce 73,8 cm, což bylo na moji váhu 95 kg i pro tahání plachty zcela ideální. Pro naučení halzy zcela ideální. Plachtu budeš muset vybrat taky podle tvé váhy, větru v jakém chceš jezdit, ale doporučuju bezcamberovou a určitě taky novější střih, v tom vývoji je fakt obrovskej rozdíl, asi takovej jako v prknech ;) Pokud pojedeš v létě, tak ti stačí nějakej krátkej tenkej neopren popř. lycrový triko a šortky.

      Hlídej si inzerci na windsurfing.cz, objevují se tam zajímavý nabídky, popř. pokud to máš blízko někam do Německa, v bazarech tam nakoupíš velmi dobře, tady u nás je to většinou zlodějina :(

      0 0
    • padlos  

      Jak tu někdo píše, na učení nejlepší krátký a hodně široký prkno, něco jako třeba Starboard GO, plachtu bych vzal tak max. velikost 6.5m. Já zrovna přemejšlím, že se WS materialu zbavím, jezdím ještě na kitu a už mám těch krámu na různý sporty doma fakt moc. Navíc jak tu někdo píše, kite je mnohem lepší na cestování a lehčí na naučení, navíc je použitelnej i v zimě na sněhu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse