• poiko

    Fakt by me zajimalo, kde lidi (myslim tim konkretne lidi bez stalyho platu-studenti) na bikeforu berou prachy na vybaveni, o kterym se tu diskutuje. Ne, ze bych nechtel jezdit na Foxech a kolech za sto litru, ale ted mam Spydera v Deorecku s XCP75 a dal jsem za to 15 tis. Makal jsem na nej cely prazdiny. Kde pri studiu berete prachy na nakup? Brigady, od rodicu?

    0 0
    • Quake 9.0  

      Nooo, v 15-ti letech jsem si vydělal 7000,– na kolo + 11000,– mi přidali rodiče a babičky, protože mě kolo bavilo. A od té doby vylepšuju a vylepšuju a makám a makám. Vzácně mi někdo platí studium a vzácně mi někdo přihodí na kolo… Chce to čas a pevnou vůli. Mám 8let zadní brzdu,6let stejný řazení, 5 let přehazovačku (sram 7.0 oboje), 3 roky rám a dva roky vidlici – chci kupovat novou. Jinak by to asi nešlo. Jinak mě otázka taky zajímá.

      0 0
      • Yeti  

        Uspory a pozicka, hlavne ked zistis, ze si si kupil baik na XC a po mesiaci ti dojde ze chces nieco na agresivnejsie jazdenie, takze sa to pekne predrazi…za 8 mesiacov som 3 krat prestaval cely baik a stalo ma to horamdu penazi :-(…

        0 0
        • CZiko  

          no… tak se mi to stalo… až na to, že já teď na tu přestavbu nemám ani kachnu:-

          0 0
    •  

      no tak mě kolo pred dvema lety zaplatila babicka, od te doby si vsechno hradim sam, bud neco setrim z kapesnyho, (200 mecisne :( ), ale hlavne z letni brygady u mamky v praci, sama manualni prace(lopata, krumpac prevazne), a taky cely rok sekam travu u babicek a taky u mamky v praci, tak ze taky sou prasulky, nevim co bych bez mamky delal :)

      0 0
      • pitelboy  

        brigády a pře zimu instruktor..

        0 0
        • poiko  

          Ucis lyzovani, nebo na prkne? Umim oboje, takze mi to prijde jako lehce vydelany penize

          0 0
          • Lister  

            :-)))))) Teď jsem se fakt zasmál. Představ si tříleté ditě co furt řve že chce maminku na lyžích se neudrží a tebe tak při nejlepším mlátí hůlkou a to ti pak ani ty prachy za to nestojí.

            0 0
            • poiko  

              A jo, mas pravdu:) Deti mam docela rad, ale musi byt nekde jinde nez ja.

              0 0
      • Gumicuk  

        Kdo nekrade, ten nejezdi :-))

        0 0
        • Gumicuk  

          Ba ne, ja jsem mel neco nasetreno na snowboard, ale pak jsem zjistil ze daleko lepsi investice je do kola (na hory se dostanu max. 2× do roka), takze odtud nejakej ten zaklad, pak k tomu pridam rok setreni a jeste jsem si pujcil od tatika. No a to je asi tak vse. P.S. v te dobe jsem byl na civilce a vsechny penize sly do toho kola. Nebejt taty, tak neni kola.

          0 0
    • Pinocio  

      V létě nějaký prachy z brigád, ale hlavně mám velice štědré rodiče:)

      0 0
    • Lister  

      Buď rád že jsi student. Nedokážu si představit horší období něž když jako absolvent vylezeš ze školy a dostaneš pár prvních výplat. Pak teprve pochopíš, že na škole bylo mnohem jednodužší ušetřit na kolo než pak pár let v zaměstnání :-). Na brigádách uděláš v klidu 10–20 tis za rok a v pohodě to celé vrazíš do kola. Ale když ti přijde osm čistýho a máš se z toho živit a ještě ušetřit na kolo tak to pak máš holt smůlu, protože jíst se prostě musí a pan domácí s nájmem nepočká :-(

      0 0
      •  

        no tak takovou brigadu bych teda chtel, ja si videlam za tejden 1500 ⇒ za mesic 6500 a delam max 6 tejdnu v lete, tak ze nic moc, v roce si videlam tak 2000, tak ze u me to zas takova slava neni, tech 20 tisic bych chtel videt

        0 0
    • mm  

      Mam tri kola, tak je to dost tezky. Na silnicku sem za ctyri roky, co ji mam koupil retez a tri galusky, jinak nic. ted investuju hlavne do malyho horskyho na blbnuti (za minuly leto me stalo cca 20 tis.), ale co jsem na VS, tak to de stuha. Dnes si musim v hospode odtrhnout od huby, abych mel zitra aspon na spice a niple :(.

      Satstvo, do keryho pocitam i tretry, batoh, camel, helmu atd, plati dycky rodice

      0 0
    • Vrci  

      Dokud jsem studoval, tak to byla celoroční práce na částečnej úvazek + nějakej přivýdělek na vlastní živnos?ák. Bez problémů jsem pokryl studium, kolo, oblečení a benzin.

      0 0
    • mike!1  

      tak mě kolo koupili naši. i když je tam hooodně co měnit, tak musím bohužel taky postupně a pomalu:-) taky makám na brigádach a pak zajdu do cykloshopu a těžce vydělané prachy jsou za 20 minut pryč…:-)))

      0 0
    • Siddha  

      toz ja se snazim si shanet nejakou praci. no par tisicovek to musi hodit, pac musim uzivit kompl, silnicku, bike(z druhe ruky za 9tisic), zimaka, udrzbu a mirny upgrady po odchodu spotrebnich soucasti, taky obcas nejakej ten hadrik. teda obcas dostanu nejakou subvenci, ktera pokryje cast nakladu ale to je mala cast, treba par stovek na prilbu, nebo neco na fotak jako vanocni darek…

      0 0
    • Meesha  

      Me to zivej rodice. Bez nich by to bylo moooc tezky!

      0 0
      • martt  

        ja to detom platim. imho je lepsie ak studuju alebo bikuju ako keby niekde brigadovali. Podla mna, z hladiska rodica, su lepsie investovane peniaze do vzdelania dietata ako ho nutit aby si na svoju zabavu zarobil sam.

        Ale rozhodne im nekupujem nejake velmi drahe biky o stotisicoch nemoze byt ani rec. Minuly rok dostali Ravo racing XC, teraz zase Author Vision, takze skor nizsia stredna trieda.

        0 0
        • Siddha  

          „skor nizsia stredna trieda“ :o))) tak to je for.

          tak tohle kdyby cetli nasi, tak zinfarktujou :o(

          0 0
          • martt  

            sa prid pozriet napr. na bratislavsku XC ligu a uvidis deticky jazdiace na Specialized S-Works M4. ta „nizsia stredna trieda“ je myslena asi v zmysle „minimum na ktorom sa uz da zavodit“. Pokial by deti nejazdili zavodne, tak by urcite taketo biky nedostali. Napr do skoly jazdia na nejakych srotoch a nenamietaju.

            0 0
            • tradic  

              Takovyho tatu jako jsi ty bych chtel mit. Nechces me adoptovat? :)

              0 0
            • Siddha  

              tak to jo, bratislavska XC liga :o) kdyz na to mas tak v klidu… kazdej vidi „minimum na ktorom sa uz da zavodit“ asi jinde…

              0 0
    • Volf  

      Nechci se nikoho dotknout, ale pokud jsi si za dva měsíce práce mohl koupit kolo za 15 litrů tak je to dost dobrý a bude hůř. Dostuduješ a budeš hledat práci. Najdeš něco hodně mizerně placenýho, protože jako vyjitej ze školy nejsi vlastně nic, protože jsi téměř nepouřitelnej v praxi. Jak se ti časem bude zvyšovat plat, přijde rodina a potřeba bydlení. Budeš makat jak mourovatej abys to všechno zvládnul. Děti porostou a ty si budeš už malovat za co ty prachy co ti určitě budou zbejvat utratíš. No nejspíš za vysokou svejch dětí, protože vzdělání je věc, která bude víc a víc rozhodující v tom jestli bude člověk celej život sockou nebo ne. No a na starý kolena si teprve pořídíš to co jsi celej život chtěl. A mimochodem dcera se chystá po prázdninách na vejšku. Nestaším tě, ani si nestěžuju, protože je život krásnej a nakonec zjistíš, že je úplně jedno jestli tam máš toho Suntoura, protože důležitý úplně jiný věci. Například pondělní maturitní písemka mý dcery.

      0 0
      • Lister  

        Tak přeju hodně štěstí. Jak jsem psal výše tak jsem právě v tom období, kdy jsem vystudovaný nepoužitelný teoretik, práci jsem naštestí sehnal, peníze nic moc (teda spíš nic než moc), ale zase mě to děsně baví a to je to nejdůležitější. Lepší takhle než mít třeba 20 tis a práci kterou bych nesnášel.

        0 0
      • stréc od piva  

        myslím,že toto byl názor inteligentního člověka,který ví,že písmenka na kole nic neznamenají…a že důležité jsou na světě jiné hodnoty než někoho házet do pytle,že má na kole jen xt místo xtr.

        stejně 99,9% těch co sem na zdejší forum píšou jsou rekreační cylkisti co jezdí pro radost.a tak proč se furt povyššovat nad pepu že má horší vidlici? no a? tak má..a co ? dyt o tom to není

        0 0
        • orca  

          Tak Tak , ale žel při pročítání příspěvků tak zdaleka mnozí nemyslí a výbava pod XT je shit. a dotyčnej aby raději jezdil kanálama…Sám si myslím že rekreační cyklistika obecně je o radosti z pohybu. a ne na čem sedím.. dle mého kolo od určité ceny běžnej „kolař“ nerozpozná zásadní rozdíly. A tak já jsem spokojenej se sériovým kolem na které jsem šetřil 5 let a spokojenej a ještě dlouho budu :-) A závody absolvuji pouze pro radost jet po nové trati s kamarády…a dojet zdravej a celej neb na mě doma čeká rodinka :-))

          0 0
    • suhaj  

      vono kdyz makas od 89 roku tak ty nejaky penize uz sou

      0 0
    • Twisp  

      Lepe placeny brigady, posledni dve leta prace v zahranici (skotsko,USA)

      0 0
    • JMT  

      az na kola, ktery sem dostal k 18tinam, sem si svoje kolo platil cely sam. Dobry brigady…

      0 0
    • Orbis  

      No tak u me jsou nevetsim spopnzorem rodice, ty mi na kolo davaj fakt hooodne:-)))

      no a zbytek si vyselavam sam jako mechanik za mesic a půl vo prazdninach jsem si vydelal neco okolo 15000 kc, ale byla to drina:-)))

      0 0
      • widlicka  

        No tak mne novy bajk chvalabohu zafinancovali rodicia. Je to len merida za 15litrov so strielajucou santurkou bez tlmenia v predu ale vzdy lepsie ako stary 7rocny admiral:D Peniaze na bajk mi daju jedine na spalky alebo vycentrovnaie kolesa pretoze si myslia ze ked dali 15litrov za bajk tak uz na nom nieje nic co menit. Takze ostavaju brigady. A tu na vychodnom slovensku je problem zohnat aj nejaku zle platenu. Mne sa podarilo a zohnal som:D Za 2 mesiace tvrdej driny na stavbe som si Zarobil 12litrov SK a kupil si oblecenie, prilbu a tak… Tohtorocna vyplata pojde na novu vidlu

        0 0
    • gucan  

      taky brigady … loni za mesic cca 7k, pak se mi naskytla moznost neco prekladat, coz mi vyneslo dalsich 8k (ale byla to nahoda, ze jsem na to vubec natrefil) … takze naklady zatim pokryvam dobre :)

      0 0
    • Jirik123  

      rodice mi davaji na studium, ostatni veci si platim z brigad, na podzim sem mel stesti na dobrou brigadku kde se dalo vydelat i 10k mesicne, z ni sem si taky nasetril na soucasny kolo, jinak vic nez 2k mesicne pri skole nevydelam…

      0 0
      • oggy  

        to je taky otazka toho kolok casu chces na praci obetovat kdyz si zrusis volny soboty a nedele tak pri skole klidne 8 vydelam ale hold uz nezbyde cas na jezdeni

        0 0
        • Lišák  

          Osmičku čistýho za 8 dní? To je litr čistýho denně… Co máš za hakl?? :-)

          0 0
          • Lister  

            By mě taky zajímalo, protože tohle nemá spousta lidí ani za normání práci.

            0 0
            • Dumbo  

              no asi predava kolesa po diskotekach :-) ale nie… nechcel som urazit

              0 0
              • kandik psi zub  

                myslim, ze i kdyz odectu lidi ktery vydelavaj obchodem a prehazovanim penez, tak i rukama nebo mozkem se da vydelat treba 5 tisic denne. Problem dost casto byva, ze to jsou ICO penize, tudiz zamestnanec to vidi jako obrovskej vejvar, ale nedojde mu ze jsou taky chvile kdy neni kseft, musis kupovat nejaky vybaveni soft atd.

                0 0
        • Jirik123  

          prave ze sem delal 2 tydny v mesici pondeli-nedele a to nemas cas nejen na kolo ale ani na skolu:-) ale za novyho bajka mi to stalo

          0 0
    • thulio  

      3 rok pracujem a moj bajk na to vobec nevyzera :( treba platit spustu inych veci (auto, poistky, kadejake ucty) tak som rad ked si kupim aspon nove plaste :)) to bola doba ked som bol student a vsetky prachy pchal do bajku :)

      0 0
    • fousmen  

      kolo si platim sam, veskerou ochranu jako integrala, chranice nebo krunyr atd. sponzorujou nasi.. jinak na prvni kolo 2 roky setreni (20000) a stejne mi z nej po dvou letech zbyly akorat kliky, naby a sedlo.. (-: penize beru na brigadach o prazdinach a obcas vikendovky.. sem tam mi neco do kapsy strci hody prarodice, ale to je fakt jen sporadicky..

      0 0
    • pitelboy  

      učim oboje..

      0 0
      • Lister  

        se ti to povedlo velmi inteligentně zařadit :-)

        0 0
      • speedy gonzales  

        a nechces abych te naucil zarazovat prispevky?? na hodinove sazbe se urcite domluvime-za mesic intenzivniho drilu to se svym neobycejnym nadanim zvladnes

        0 0
        • pitelboy  

          tak porad jak dostat prispevek hned na misto za prispevkem, na ktery odpovidam. ja opravdu netusim jak na to !!!

          0 0
          • Lišák  

            :-) Ho tam prostě nedostaneš-už byli jiní rychlejší… :-)) Aby se vědělo, co k čemu patří, je to v odstavcích a máš k tomu barevný kolečka a čtverečky.

            0 0
            • madcat  

              no fakt!!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! já sem si těch barevných koleček a čtverečků všiml až včil :))))))) ještě teda musím dojit na ten jejich systém :))) jinak já sem si na prvního kolo (ze zastavárny za 3000) našetřil z kapesnýho ještě na střední škole, na druhý (schwinn mesa gs za asi 17000 + dalších x komponentů vyměněnejch záhy) z měsíční brigády na jahodách ve skotsku a na třetí (kona coiler) už z normálních výplat v regulérním pracovním procesu… ale času na ježdění mám teda čím dál míň a to mě celkem s..e… :-(((

              0 0
              • Gumicuk  

                Tak tohle bude neco pro Padlistu, to je jeho oblibene tema :-))

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  Nejjednodussi testy vrozene inteligence se delaji napriklad pomoci geometrickych obrazcu. (Vim to protoze jsem na nich byl, jestli me nemaji dat do zvlastni:) Ale vubec netusim jaka je nejmensi hodnota, ktera se podle nich da urcit :)))

                  0 0
                  • grafik  

                    trefa do cerneho – jako vzdy :)))

                    0 0
                  • Gumicuk  

                    Myslim ze inteligence neni vse… je sposta inteligentnich lidi s kteryma neni zadna rec a jsou pro normalni zivot naprosto nepouzitelni. Takze radsi zamer svou pozornost na rozbor nekterejch nazoru. Klidne si i do me hod kamenem :-))

                    0 0
                    • Pá-dlista1  

                      To nebylo na tebe „huso“ :) Stejne si myslim, ze s lidma co na tom testu ty ctverecky ani nenajdou by moc velka zabava nebyla.

                      0 0
                      • Gumicuk  

                        Ja vim ze to nebylo na me… ale nejak mi to nedalo :-) Ber to tak ze ctverecky nejsou vsechno a ze se kolem nich netoci zeme i kdyz i ta je hranata, stejne jako mesic :-))

                        0 0
                    • homat  

                      je rozdíl mezi přirozenou inteligencí (IQ) a sociální inteligencí (schopnost komunikovat)

                      0 0
    • Smazaný účet  

      Jako doktorand na plný úvazek jedině co našetřim ze stipendia – teď stouplo na 7 tis., ale z toho si platim všecko živobytí, včetně zdravotního pojištění, stavebního spoření etc… Letos to pude hodně blbě, kolo budu jen udržovat aby jezdilo, jediná investice bude teď za to něco málo co mi vrátěj z daní. Musím šetřit na bydlení (vlastní), takže se asi vykašlu i na závody. Vynechanej maraton = hnedle aspoň 500 ušetřenej­ch :o).

      0 0
      • Martyss  

        Jako doktorant máš status studenta, ne?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jo, ale v 26 už ze studentskejch výhod zbejvá akorát konto v bance… isic… kolej a menza (i dyž esli je menza výhoda by se dalo diskutovat) a to je tak všecko… mhd, vlak už v plný výši, zdravotní sám, sociální pojištění naštěstí nemusim – holt budu mít menší důchod.

          0 0
          • TinkTink  

            Proste samy lepsi vyhody pro pracujici inteligenci, co?…doktorandi to maj fakt bad…se divim ze to vubec nekdo jeste dela…krome par vyvolenych to je docela rehole…

            0 0
            • kandik psi zub  

              mno, jen bych byl opatrnej s takovymhle hodnocenim u NEKTERYCH doktorandu na CVUT, specielne na FA – jako danovymu poplatnikovi se mi otvira kudla v kapse kdyz vidim co za rentu 7 tisic mesicne delaj resp. nedelaj – chodej normalne do prace a toto maji na prilepsenou a plus chodej do menzy za puldarma zrat grrrrrrrrrrrr­rrrrrrrrrrrrrrr

              0 0
              • Smazaný účet  

                Jo, někdy to maj tak že sou na fakultě třeba 2 dny v tejdnu a pak si dou za svym… ale myslim že fakul?áci maj menší stýpko. Já tu sem regulérně 40/týden. A na koleji se učím. :o)

                0 0
            • j-c  

              Skoda ze nejsu ten vyvolenej :) takze jen rehole a zivot poustevnika:)

              0 0
              • TinkTink  

                To je fakt skoda…bych Ti prodaval vic a vic zbozi :o)))))))))))­)))))…kurna, asi bych se mel zasadit o zlepseni situace :o)

                0 0
                • j-c  

                  Situace se zlepsi, az ti co skolu flakaji ji opusti a my pak budeme mit spoustu volneho casu na bajkovani :)

                  0 0
    • TinkTink  

      Jednoducha rada – musis se snazit…nejde to samo…ale to uz ocividne vis :)

      PS: od rodicu jsem na bajka nedostal…hm..no…dlou­ho :)

      0 0
      • Lister  

        Ale každý není tak podnikavý jako ty:-) Je vidět, že kolo tě asi fakt hodně baví, pokud jsem to pochopil tak i závodíš. Už jsem to psal, ale napíšu to klidně ještě jednou: nechápu jak můžeš stíhat školu a ještě k tomu vést eshopík, fakt smekám

        0 0
        • TinkTink  

          Jo jo…zavodim, ale jenom lehce a letos uz planuju jenom Drasala…pak uz jenom dh…ja jsem se jaksi na delsich tratich priklonil spis k te pohode a ne k nejakemu drastickemu chrceni, jako minulej rok jsem zkousel :)…ale jde to a clovek se musi snazit…akorat letos to je trosku vypjaty, kdyz delam statnice, ale nejak se to zvladne…snad :)

          0 0
          • Lister  

            Tak hodně štěstí a a? se ti nestane to co mě, že mě poprvé vyrazili až na poslední státnici, fakt blbý, ale nakonec jsem to dal a i když škola byla fajn, tak můžu říct: do školy už nikdy více.

            0 0
            • TinkTink  

              No mne uz se tu teda taky nelibi… :))…diky…udelam co budu moct, ale zatim vim jenom to, ze napisu praci…to neni tezky…delam ji o necem co me bavi …ale pak ty otazky na naky veci, ktery jsem uz davno zapomnel :o)

              0 0
          • Twisp  

            drzim taky palce ja na ne jdu 23.kvetna takze buh s nama :) Neni nad to kdyz je venku krasne a ja cucim doma do knizky

            0 0
            • TinkTink  

              Radsi pesti :)…ja to delam nekdy okolo 14.6 a jeste jsem to ani nevidel – jeste ani nemam dopsanou tu praci…njn…jde to pomalu a ani ne moc jiste… :)…mel jsem se radej vrhnout na nakou praci s vytvarenim neceho na bajka :o)

              0 0
      • Yeti  

        hmm ak mozem tak len taky maly prispevok ohladne pretlkania sa zivotom a vsetko okolo toho…ja osobne sa drzim jedneho hesla – „…no one's ever catch me when i fall, yes i dwell in hell, but its a hell that i can grip!“…:D

        0 0
    • McBlacky  

      no tak já pracuju průběžně od 16 let. při dálkový vejšce jsem makal i za víc jak 25tkč měsíčně v čistým :) což bylo víc než mám ted po škole :( dá se vydělat, v Praze je to snadný, jinde je to podle cen za práci/brigády docla peklo, nehledě j nabídce práce.

      0 0
      • McBlacky  

        trošku mi sabotje klávesnice :( …nehledě na nabídku práce…

        0 0
      • Lister  

        Hele to znám. Jako učitel lyžování bych za zimu udělal víc než teď v „normálním zaměstnání“, ale co se dá dělat. Musíme vydržet, ono to jednou přijde. Momentálně to řeším tak, že jsem si přidal dvě služby navíc a těch 25stovek co tak navíc udělám budu odkládat na nový bajk a příští léto … :-)

        0 0
        • McBlacky  

          já po regulérní práci ještě drtím dtpko, jinak by to bylo peklo, jsem zvyklej na určitej finanční standart. na úkor času na bajka, přítelkyni, kamarády, skály atd.. :(

          0 0
          • Lister  

            Dtpko ???

            Jinak jsem samozřejmě myslel za zimu na lyžích víc než za rok v práci, ale to by naši nevydýchali, kdybych jim řekl, že budu titulovanej učitel lyžování :-), tak jsem to musel zavrhnout.

            0 0
            • McBlacky  

              DTP – desk top publishing – česky netuším. V podstatě příprava podkladů pro tisk

              0 0
    • biker 13  

      Vi děl sem jedno videjko – new world disordrer. A bylo hotovo. Nejdřiv sem ukecal rodinu, a tak mi koupili kolo Kelly's Quartz Dsc za 16. Ale pomalu začíná odcházet, kliky brzdy atd. Tak sem se rozhod dát dohromady nový. Vyhlíd sem si jednotlivý díly a teď jenom makám. Dělám naprosto všechno, uklízim v kanceláři, krumpáč a lopata a cokoliv co si kdo řekne a je ochoten zaplatit. Teď mam 7...... celkem to všechno bude stát 40…

      0 0
    • vlk  

      no až do prváku na střední mi to platili rodiče, ale zase sem neměl nic moc vybavení a musel jsem často i tajit, že jsem jel nějaký ten závod.Mama by se strachy zbláznila a tata by pochopil, proč je vše na kole stále zničené a proč to stojí takové prachy.No a pak střední a výška-jsem chodil na brigády a kupoval po částech-většinou jsem byl rád, že to pokrylo opravy a zničené součástky.No a teď jsem dal studium na dálkové a našel si práci.Snažím se ale i tak neutrácet, šetřím na vlastní bydlení, ale nějak se to nedaří-neutrácet, a ani ne našetřit.Ale naštěstí existují e-shopy a ceny se dají usmlouvat.

      Tak asi tak

      0 0
    • tradic  

      Ted na zavodech jsem videl klucinu co mel Specialized S-Works Epic ( jak znamo stoji 200 000,–) Kde ten na to vzal? Jestli mu bylo tak 17–18? Jenom jsem mu to kolo tise zavidel :)

      0 0
      • vlk  

        jsou různí lidé no.Dnes mají někteří lidé baráky za 50,70 mil a jejich děti dostávají terénní auta jeep v hodnotě 2 mil na narozeniny.Tak takovéto kolo je pak pro ně pakatel.

        0 0
        • Raydowe  

          Ja som si musel najst pracu, inak by som Bike doteraz nemal.. Uz som ho splatil a povedal si ze budem setrit na byt a pod.. ale kdeeee… tam prehadzovacka, zachvilku kluky, pak vidla a je to v pase..:)))) ako student som nemal sancu.

          0 0
          • vlk  

            to jsem na tom podobně jako ty-s tím šetřením na bydlení.Už jsem si několikrát říkal ,tak dost teď už nic kupovat nebudu.A ano se vždy jak naschvál něco zprasilo(zničilo).

            0 0
    • Jogador  

      Brigáda, brigáda a opět brigáda, ale ono když se daří, a otecko je ochoten mě zaměstnat a pak ještě dobře platit, tak to jde docela. Dobrý je třeba nechodit na obědy a peníze vhánět do kola, atd. Příchodem přítelkyně přicházíš jak o peníze, tak o volný čas na kolo:)

      0 0
      • TinkTink  

        Tak to udelej jako ja…vytahni ji na bajka, presvec ji, ze by si mela taky naky nechat postavit, postav ji ho (viz bajk co tu mam vyfoceny ve foto…)…a je to…taky do toho nacpala penize, ale bavi ji to :))

        0 0
        • pos3k  

          zatim jsem ve stavu jogadora a zacinam smer na zp. Tinka :-)

          0 0
      • Meesha  

        :-)) ale je to docela pravda… :-))

        0 0
    • Jarous1  

      Mohu Tě ujistit, že i výdělečně činný člověk ( já…;-) ) má problémy s financema na bika… Jsem si v 18 letech taky myslel co všechno si za výplatu budu moci koupit… A ejhle ! Ono je to nakonec trochu jinak. Bydlení, jídlo, dítě, PC,… a peníze se rozkutálí a na kolo už skoro nic nezbyde. Některá období také vůbec nic…;-)

      0 0
    •  

      Jen počkej, Zající!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.