• John4

    Zdarvim,

    pouzivam hrudni pas a cyklocomputer od polru a zhruba pred mesicem pri jizde na trenazeru (TacX) v app Zwift, se mi nahle behem 5ti vterin zvedla TF ze 160 na 200 a dale na 230. Shodou okolnosti (nevim) jsem zrovna pocitil divny pocit a razem pohledem na tyto cisla jsem dostal solidni sok. V lehke panice, uriceny, se srdcem v krku jsem rychle slezl a vsechno vypnul a ze sebe sundal (spatna reakce vim :D) nestalo se mi vubec nic a po zmereni tlaku jsem byl ok. Prvni jsem podezrival vadny pas, jelikoz uz byl 1,5 roku stary a intezivne pouzivany. Potiˇ se vice nez normalni lidi a mam dost agresivni pot. Nicmene jsem nechapal ten divny pocit, tak mi to nedalo a zacal jsem resit doktory, jelikoz jsem byl v lehke diete a trochu jsem to tomu prisuzoval. Nicmene vysetreni krve, echokarido, zatezovka bez nalezu, ze jsem zdravy clovek a pripadna arytmie se stat muze komukoliv. Me to vsak neda spat a od te doby se bojim jezdit. Poridil jsem pro jistotu pas novy a pri dalsi jizde se to jiz nestalo, ale jel jsem lazo plazo ze strachu. Chodim jeste pravidelne cvicit a na pesi turistiky. Od te doby se nic takoveho nestalo. A tak po tom vsem znovu oteviram moznost, zda doopravdy nebyl po smrti ten pas ? Vyrobce to tak popisuje. Akorat byla moje chyba, ze jsem pas hned vyhodil a nezkusil ho znovu abych si to potvrdil. Prikladam jeste graf z jizdy z polaru (jsou tam vypdky, ale to se mi stava i s novym, to prisuzuji, ze sbiram datat z pasu do polaru i do aplikace Zwift) a jeste graf ze Zwiftu (zde vypadly nejsou) a nahle je videt vylitnuti te tepovky. Je to vubec fyzicky mozne behem tak kratke chvile ?

    Mate s tim nekdo zkusenost ? Uz to potrebuji v hlave srovnat a zase se vratit zpet do treninku a nebat se.

    0 0
    • TheJD  

      Stat se to muze a nemusi jit o chybu pasu. Prikladam pripad, kdy se neco takoveho stalo Ondrovi Cinkovi behem zavodu v Andore. Viz https://www.sport.cz/…rdce-1178162

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • jirkaRS  

      Viděl bych to na špatný pás či vybitou baterií. Ty výpadky v měření by neměly být, ani když to zaznamenává tepovku do více aplikací. Nevím jak Polar, ale pásy Garmin HRM RUN 2 jsem nikdy neměl problém. Soused má levnej hruďák z Decathlonu a výpadky má snad každou minutu…

      Ona ta cena hrudních pásů Garmin je něčím opodstatněná…

      1 0
      • Alojs01  

        Stejna zkusenost. U slabe baterky jinych pasu (magene, decathlon) to ukazovalo hausnumera. U garmin pasu zatim v pohode.

        0 0
        • JachymP  

          Mě se to stalo u Garmin HRM-RUN2 nejmíň 5×. Myslím, že to je slabá baterka nebo když je pás moc zasra.nej od potu. S novým pásem budeš mít minimálně rok klid, mě se to taky děje až v druhém roce používání.

          Prostě pás se musí měnit, no.

          0 0
      • marttoni  

        Tak nevím, ale hrudní pás z Dekáče mi žádné výpadky nedělá a ukazuje naprosto stejně jako Wahoo Tickr. Zrovna nedávno jsem i zkusil oba současně zaznamenávat do dvou aplikací a při porovnání ukazují stejně. Výpadky jedině když dochází baterka, ale to mi dělá i Tickr.

        0 0
        • John4  

          Je pravda, ze cca tri mesice dozadu tyto vypadky nebyly. Jinak pas bez problemu makal, az nejspis do tehle smrti. Kolem vanoc jsem si rikal, zda nekoupit novy, dost uz i smrdel a to jsem ho pral pravidelne, ale jeste jsem si rekl, ze vyckam, kdyz funguje. Baterku v novem tedy zkusim vymenit. Mam mozna pocit, ze mi to snad i computer psal, ze ma min jak 50%.

          0 0
        • milan.v  

          Mám to stejně plus k tomu Garmin…

          0 0
    • John4  

      Pridavam odpoved od technika z polaru:

      Dobrý den, kolísání hodnot TF směrem nahoru, případně ztráty synchronizace, jsou ukazatelem nefunkčního popruhu. Problém nastane je-li impedance elektrod vyšší než 50 kiloOhmů. Popruh resp. snímací elektrody obsahují mikročástice kovů a ty podléhají korozi, tu umocňuje agresivní pot, neprováděná údržba a samozřejmě i doba používání. Při běžném používání několika hodin týdně by měl mít popruh životnost 1–1,5 roku. Evidentně byl tedy problém v popruhu. Popruhy mají obecně omezenou životnost, bez ohledu na konkrétního výrobce.

      0 0
      • scalar  

        Takže tepák ukázal chybný údaj a Ty si z toho měl malém infarkt.

        0 0
        • Alojs01  

          Ale uz celej mesic…:-) U tohoto se potvrzuje, ze nejhorsi smrt je z vyplaseni…

          1 0
          • John4  

            Asi tak a lital po doktorech :) no alespon znam po delsi dobe zdravotni stav, to taky neni na skodu :D

            0 0
        • Breakpain  

          Ty kraso, to nevim, co by delal na mem miste. Me sundalo z kola pichani u srdce a totalni vypadek ovladani tela :D … Takze jsem se zvladl jen skulit z kola do travy a cekat co bude :) … prezil jsem to, ale protoze se to znovu neopakovalo, tak jsem to ani neresil. Cisla na tepaku … hehe :) …

          0 0
          • John4  

            No, tak to uz je mnohem horsi story :)

            0 0
            • Breakpain  

              Hele, jednou to prijde, popravde bych byl rad, kdyby to bylo pri sportu, protoze budu stastny a pak bude najednou konec a ani si to neuvedomim ;).

              Blba uvaha, ale to je cca moje predstava o konci ;).

              0 0
              • JachymP  

                Ty onucovatíš :)

                0 0
                • Breakpain  

                  Tvl, fuj to ne :) …

                  Nicmene tak asi kazdej ma nejakou predstavu o tom jak by chtel odejit, ne? :) … Na tom asi neni nic spatneho ;). Nerikam ze chci zhebnout hned :D

                  1 0
    • filipino_23  

      Pouzival som Polar M450 + hrudni pas od Polaru. Ked mi tepovka zacala litat jak tebe k 250 tak som vymenil baterku a bol klid

      0 0
    • Kos_CZ  

      Když už se to tu probírá – jak ten popruh čistíte?

      Ptám se proto, že jsem hojednou vymáchal v ruce ve vodě (teplé tak nějak příjemně = kolem 40 stupňů), vzal na něj obyčejné mýdlo a pak pro dlouhém propírání pod tekoucí vodou jsem ho pověsil na šňůru v koupelně. Popruh uschnul a zkroutil se v místech, kde jsou elektrody a ty se po pár týdnech odlouply… Koupil jsem nový a ten zatím neperu. Ač mnohokrát propocen, nesmrdí (samotného mne to udivuje). Je ta Ticker od Wahoo…

      0 0
      • Mikikuba  

        Po každým použití jsem vždy jen omyla pod vodou elektrody a pás normálně vyprat na 30°C. Šlo oddělat. Pás OK jsem měla 3 roky.

        0 0
      • Alojs01  

        Prijedu z kola a vlezu s nim do sprchy, oplachnu vodou, sundam, povesim. :-)

        0 0
      • marttoni  

        já ho normálně házím do pračky s cykloblečením a první Tickr vydržel určitě přes dva roky. Jako popruh je stále na pohled dost dobrý, ale už začal ukazovat kraviny, tak jsem si pořídil novější model Tickru. Ten z dekáče mám asi rok a vypadá jako nový, také ho peru v pračce.

        0 0
      • Breakpain  

        Peru v pracce s dresem… na 40° A nijak neresim, jednou za cas koupim novy … vic to neresim.

        0 0
      • jonti  

        Vetsinou pas oplachnu v umyvadle pod tekouci vodou, vic neresim. Posledni geonaute z decathlonu drzi uz nekolik let.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.