Vyskovy profily libovolne trasy po CR - online ?

50 nepřečtených
  • martin_bakov

    Ahoj, jsou nekde na webu mapy kde naklikam trasu a vyhodi mi to vyskovy profil ?

    Bydlim cca. 40 km od Jestedu a docela casto na nej o vikendu jezdim a vrta me uz dlouho hlavou jak ta moje trasa vlastne vyskove vypada … a samozrejme by me zajimaly i jiny trasy.

    Jinak jestli jste z okoli Bakova / Mnichova Hradiste, nebranim se planu na spolecnou projizdku…

    Hoj

    0 0
      • Blade  

        vo fous :)

        0 0
      • destr  

        Dobrý, to sem neznal…to ted budu tak do večera měřit :-D

        0 0
      • karliner  

        no, výsledky z této aplikace bývají takové všelijaké – tedy, co se týče zrovna převýšení

        0 0
        • Ricci  

          No vysledky prevysenia z cyklocompu tiez byvaju vselijake :-)

          0 0
    • martin_bakov  

      Diky, super web. Hm, tak mi vyslo jen 850 vyskovych metru, budu si muset najit v okoli brutalnejsi trasu :) nebo se zacyklit a vyjizdet to vicekrat ale to by byla nuda.

      0 0
      • piskot  

        v podstatě to samo jak na cykloserveru, stejné mapové podklady, podobné funkce jen má cykloserver navíc i sjízdnost některých cest, což může být občas užitečné (a komplet turistická mapa Slovenska taky nemusí být k zahození)

        0 0
      • bagr84  

        Jak na trekviewu resite neschopnost pracovat se souborama vetsi nez 2 MB?

        0 0
    • jerryx  

      bikemap.net – tohle je podle mne ze vsech nejlepsi.

      0 0
      • bagr84  

        jj, hlavne nevypada tak otresne jak cyklomapy.

        0 0
        • jIrI___  

          A chybí tam taková drobnost – cykloturistické značení. Pro silničáře parádní, pro ostatní nepoužitelná mapa.

          0 0
          • bagr84  

            No spis to pouzivam na zpetny zobrazeni trasy, cili ji uploadnu z gps logu.

            Uznavam ze je to ale slabina webu, na horaku ale stejne nijak extra dopredu neplanuju, prehled o vzdalenosti a vysce si odelam „by woko“…

            0 0
          • prvniodkonce  

            Ale i tak jezdím po spoustě silniček, které v bikemap v terénní googlovce nejsou a vyklikávám to podle leteckého snímku. Časem snad bude lepší mapa

            0 0
            • Scarab  

              No upřímě řečeno když porovnám TrekView a Bikemap, tak TrekView vítězí rozdílem třídy ať už co se kvality map týká tak i co se týká funkcí – jak plánovacích tak i prohlížecích. Začíná se přibližovat k možnostem placeného OZIexploreru

              0 0
      • piskot  

        to je dobrý tak pro silničáře

        0 0
    • hradman  

      ehm, jestli mohu vstoupit do diskuze tak zkuste nainstalovat program cyklotrasy 2.16, bud demo a to s tím omezením že budete muset zadávat asi po 2 minutách ověřovací kód, nebo se koupí licence a nebo pro pc hackery existuje verze s crackem :-)

      v tomto programu se dá naklikat jakákoliv mapa, trasa a ruzně jí upravovat a pak jsou tam i ty profily a to docela podrobné. mapa je od firmy shockcard což jsou nejlepší mapy.

      obrázek :

      0 0
      • fousek  

        No a jaka je vyhoda oproti on-line mapam ktery jsou zdarma, fungujou na vsech OS a nezasekaj system?

        0 0
        • MaPa  

          Že nemusíš být on-line?

          0 0
        • MaPa  

          Editovatelnost?

          0 0
          • fousek  

            No s tim off-line poristupem mate pravdu, ale ty editovatelnosti moc nerozumim, jako editovatelnost mapovyho podkladu?

            0 0
            • MaPa  

              Mapový podklad není rastr, ale v podstatě vektor který z podkladů (pravděpodobně Shockart, ortofoto, vlastní záznamy tras) „překresluje“ administrátor oblasti. Záleží dost podstatně na něm do jaké hloubky a co vše zakresluje. Ale ty máš možnost dělat v tom programu to co on, tedy přidávat místa, cesty apod. např. jednoduchým importem z .gpx Takže si tam můžeš přidávat traily které jsi projel např. = editovatelnost. Tohle nemá nikdo jiný, jen OpenStreetMaps, které jsou však v mnoha oblastech stále prázdné, navíc dost ztrácejí na přednastavených zobrazeních.

              0 0
              • fousek  

                Aha, no tak to je skutecne vyhoda, i kdyz s tim editovanim podkladu bych byl opatrnejsi, moje GPS si ukazuje obcas co chce a podle toho GPXka neni uplne rozumny menit mapu. V nekterejch oblastech jsou nepresnosti evidentni, treba hlanice lesu a luk, ale zas jak presne zjistit tu hranici?

                Nektery veci do OpenStreetMap sem delal, je to super udelany, ale jedna z nevyhod pro cyklistiku je ze nemaj vejskopis a ani me nenapada jak by se to dalo resit.

                0 0
                • MaPa  

                  Co si zaedituješ buď pošleš administrátorovi oblasti k zapracování nebo je to čistě tvoje věc na tvém kompu, s nikým ty data nesdílíš. Leda bys někomu poslal celý mapový soubor. Cyklotrasy prostě vůbec nejsou on-line plánovač. (teda vycházím z toho co vím, kdysi jsem v tom dělal – verze 2.08 a jak koukám na historii verzí dost toho dodělali, ale koncepce je furt stejná)

                  Na OSM mi vadí víc věcí, momentálně asi nejvíc právě to přednastavený zobrazení, tedy možnost nechat si zobrazit konkrétní atributy a některé nezobrazovat (třeba kčt značení, mtb obtížnost atp.)… Výškopis jsem moc neřešil, stejně teď většinou plánuju ve SportTracks a tam si můžu OSM dát jako podklad. ST výškopis dělá za ně z NASA dat.

                  0 0
      • hradman  

        mo podle mne v ovladaní, nemusis byt online (třeba na chatě) a taky ty exporty do GPX, JPG se mi zdaj lepší a taky jsem se v těch online mapách nedokázal vyznat. Zadávání té trasy je o mnohem lepší. můžeš tam dát trasu třeba co nejméně nastoupané metry, nebo určit po jakých typech silnice jet a pod. hlavně to komunikovalo s Garminem Oregon 400 a ty mapy z programu v ní běžely dobře :-)

        Nikomu nic nenutím

        stáhni si to z www.czshare.com a máš to za 2 kč a nebo přes rapidshare.com

        pro mě je pohodlné to mít nainstalované v notebooku a když jsem byl v krkonoších tak se to názamně hodilo.

        0 0
      • jIrI___  

        Tohle jsem chvilku používal, ale vadila mi tam jedna věc – pokud si člověk klikne, že chce jet z bodu A do bodu B a mezi těmihle body leží nějaké hlavnější silnice, po které by třeba 1 km musel jet, tak program táhne člověka oklikou třeba 30 km. Stejně tak nejdou některé turistické značky a snad všechny lesácké cesty. Takže pro mě je to takřka nepoužitelný program.

        0 0
        • MaPa  

          Nastavení – záložka Vyhledávání trasy a zaškrtnout co chceš, pak to plánuje jak chceš.

          Samozřejmě ale taky záleží jak dobře správce mapu „nakreslil“.

          0 0
          • faba  

            Ovládání je trochu kostrbaté, když ke stejnému bodu vede víc cest, tak vybrat tu co chci já je docela problém. Pak ta tvorba map správcem, co to tak znám u nás, tak tam prostě chybí i cyklisticky celkem důležité cesty. A napojení oblastí :-). Na jedné mapě cesta je a na druhé už není.

            0 0
            • hradman  

              najezdili jsme toho hodně podle cyklotras..jako neříkám že tam nejsou chyby a někdy se stalo že nás zbytečně táhl do kopce a dalo se to objet ale mě to na netu moc nešlo plánovat.

               
              0 0
            • MaPa  

              Já podle nich už dlouho neplánuju, ale nedávno jsme na toto tém zabrousili tak chci aby ti, kteří to odsoudí hned zpatra taky slyšeli že tenhle soft rozhodně není špatný a v lecčems on-line plánovače předčí.

              Zrovna přechod z oblasti do oblasti se posledními verzemi podstatně zlepšil. Co se týče oblastí samých, ano, vždy záleží na správci a jeho nadšení. Ty jejich „mapy“, alespoň v těch oblastech co jsem za poslední dobu otevřel obsahují v podstatě vše co Shockart mapy, zřejmě mají v rámci partnerství nějaký ten vztah. Opakuji ale že velkou výhodou je to, že si tam můžeš doplnit co chceš, což u netových plánovačů nejde. A co si tam doplníš ty můžeš poslat i správcovi oblasti a v příští aktualizaci (zdarma) to tam už budeš mít. (pro srovnání si zkus tyhle změny poslat Shockartu nebo třeba Picodasu).

              Osobně by se mi to zamlouvalo jako ideální soft na databázi vlastních zajímavých cest, kdyby byly tyhle mé cesty odděleny od toho zbytku a aktualizací oblasti jsem o ně nepřišel. A že bych svoje technický minicestičky dával ostatním k dispozici mi nepřijde zrovna ideální.

              0 0
      • Scarab  

        No co se týká map tak ty jsou v Cyklotrasách dost ubohé. Co se plánování týká u neplacené verze to je práce pro vraha a co se týká placené verze, tak vzhledem ke kvalitě a informační hodnotě jsou daleko lepší on-line systémy jako Trekview nebo cykloserver.cz/cy­kloatlas, které jsou gratis.

        0 0
    • corben  

      Online: gpsies.com

      Offline: OziExplorer se vyskovymi daty (jako bonus to umi udelat i plastickou mapu – viz priloha;)

      ad offline cyklotrasy – co jsem na tom nedavno neco zkousel, tak je to dobry na planovani cesty odnekud nekam, po znacenych cykostezkach a silnicich. Nic min, nic vic. Jestli jsem dobre koukal, tak naplanovat si trasu (+zobrazit vyskovy profil) nejde nikde mimo routovatelny cesty.

      0 0
      • Scarab  

        No OZI je absolutní šplička (ale ne zadarmo) – respektive není nic lepšího, protože plánování nebo dodatečná editace trasy je v něm dost krkolomná. V poslední době OZIho používám jen pro cizinu, pro ČR používám on-line Trekview

        0 0
        • MaPa  

          Konkurencí Oziho je Touratech (TTQV) a poslední dobou tako Sporttracks pakliže si přidáš pár plug-inů (třeba Ozi plugin ti dovolí mít jako podklad to co máš zkalibrované pro Oziho). Řada těchto plug-inů je však placená pro mód off-line.

          Velkou výhodou Oziho (a TTQV) stále zůstává verze softu pro CE, tedy mít ty podklady jak v kompu tak s sebou na WM.

          0 0
    • wert_1  

      Na Ještědu jsem byl jen jednou. Profil na ukázku mám na http://wert.rajce.idnes.cz/…v_Jizerkach/#… . Jet jsem tam původně nechtěl, ale když jsem z Bedřichova viděl tu výzvu v dáli, tak jsem tam na fullíku zajel :-) Jel jsem z Souše, přes Bedřichov na Ještěd a zpět.

      0 0
    • wert_1  

      No a když koupíš někde tu nejlevnější navigaci co dával Béda Trávníček k sekačce, tuším e-trex legend od Garmina, tak trasu nemusíš naklikávat a po projetí to udělaj na webu http://www.gps-tour.info/…l.11670.html za Tebe :-) a myslím dost dobře uvidíš jak Tvoje trasa výškově vypadá.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.