• Blaze

    Ahoj,koupil jsem si nové kolo a potřeboval bych od někoho poradit,kde na vidlici najdu výrobní čilo.Hledal jsem a nenašel.Tak i nemůžu najít výrobní číslo zapletených kol.Může někdo poradit?Dík.

    0 0
    • Patar  

      Co kdybys uvedl zn. a typ vidlice , rovněž něco o zapl. kolech. .U nás tato čísla zapisujeme do zár. listu i na pararagon , současně s číslem rámu. Je to CHYBA PRODEJCE!

      0 0
      • roud  

        silně pochybuju že zapisuješ do záručáku čísla kol xD xD xD

        0 0
        • Tomcat  

          jj zvlášť pokud koupil výhodně OEM

          0 0
          • roud  

            ono i na normálních koupenejch v kameňáku prostě většinou žádný číslo neni…

            0 0
            • Tomcat  

              Jak kdy měl jsem ho na jedný vidli jako samolepku, na jiný bylo na odlitku, na dalši byl plechový štítek.

              0 0
      • Hnoj  

        90% výpletů nemá výrobní číslo a ty co mají jsou většinou vybaveny jen polepkou s čárovým kódem, který je čitelný jedině strojově. Upřímně pochybuji, že jsi terminátor, který by byl schopen to přečíst. Jak bys tedy chtěl uvádět výrobní číslo výpletů na paragon?

        0 0
        • juli  

          Já bych ho nepodceňoval. To víš, oni dávají nadstandardní záruku, oni montují kola kola z dílů…žádný vořezávatka. Tak možná mají i systém zápisu všech identifikátorů.

          0 0
          • Hnoj  

            Nechci být ironický, ale o většině tvých výroků by se dalo s úspěchem pochybovat. Minimálně ten o ořezávátkách je krajně zavádějící. Proč sem motáš tužky? :-D

            0 0
            • juli  

              Stačil mi jediný pohled na na www… a měl jsem jasno. Měl by ses poučit taky ;-)

              0 0
              • Hnoj  

                Já jsem se podíval a proto jsem hned věděl, že kola z dílů nemontují, protože mají na stránkách napsáno tohle: „MONTÁŽ PŘINESENÝCH DÍLŮ NEPROVÁDÍME“

                Jak by mohly, když všechny díly k nim donesené nebudou namontovány? To znamená, že aby díly mohly být namontovány, musely by se tam dopravit sami, ideálně vlastním pohonem, ale přehazku s nohama jsem ještě neviděl.

                Každopádně o kancelářských potřebách tam nic není…

                Raději půjdu spát, tohle není plodná diskuze :-D

                0 0
              • roud  

                Tomu nerozumíš Páťa staví špičkový kola :O)nejvíc mě rozesmálo montáž přinesených dílů neprovádíme hehe :O)

                0 0
              • StuntJ  

                Počkat, to jsou stránky nějaké firmy ???? Já myslel, že to je nějaký žert či amatérské stránky nějakého nadšence … a sakra. Tohe mi připomělo stránky za začátku boomu internetu, ikdyž v těch dobách CSS bylo ještě v plenách … Tahle si přesně představuji stránky, které by neměli reprezentovat firmu. A kevšemu tam ještě prodávají almary :

                By mne zajímalo, z čeho ty kola skládají, když na www nemaj jediný díl a ten zákaz …

                0 0
      • StuntJ  

        Paragon, to už o něčem vypovídá…

        0 0
        • Patar  

          Myslím , že pánové Hnoj , Stunti , Rout a Juli trpí následky těžkých úrazů. Jinak by nemohli napadat moje oznámení , že zápisy čísla rámů , vidlic a často i zapletených kol uvádíme na záručních , listech i paragonech. Čísla vidlic jsou navíc uvedena i na samostatných záručních listech k těmto dílům.

          Tuto praxi jsem zavedl již v roce 1993 , kdy jsem byl pověřen posudky pro likvidaci pojistných událostí se smluvními pojišťovnami a následně potom i z důvodu registrace jízních kol brněnskou Městskou policií. Pokud výrobce rámu , tento neoznačil výrobním číslem , potom M. Policie sama opatří rám rodným číslem majitele a naše registrace se provede do záručního listu dodatečně při první garanční prohlídce. Tento úkon se provádí na základě fyzické kontroly samotného kola , ale i odsouhlasení na příslušném dokladu , vydaný M. P. . Tento doklad je podobný malému techničáku motorového vozidla a samotná prohhlídka je podobná evidenční kontrole motorových vozidel . Není ale zpoplatněna!

          Při likvidaci pojistné události usnadňuje likvidátorovi vyloučit pojišťovací podvod a napomáhá České Policii k registraci i odhalení majetkové trestné činnosti.

          Měl jsem v úmyslu zveřejnit doklady námi prodaných kol, které máme nyní naskladněné ke garančním prohlídkám , i ty , které jsou určeny k prodeji. Porušil bych tím ale zákon o ochraně osobních údajů majitelů , a to i potenciálních. Pokud ovšem budu dále napadán rádoby konkurenčními prodejci (že pane NEUMANNE) , klidně tento zákon poruším a ponesu za něj i trestní odpovědnost.

          Teď pro pana Stunti: paragon s uvedením čísla rámu , vidlice a vyznačením majitele kola není dostatečným daňovým dokladem včetně výpočtu obou daní? Pokud to takto není , pak jsem asi já , pane poradče(nebo čím se zabýváte)PADLÝ NA HLAVU a hluboce se Vám omlouvám.

          0 0
          • Hnoj  

            Snad by to chtělo brát celou věc s nadhledem a vtipem, ušetřilo by se tím spousta zbytečně ostrých slov…

            Mimochodem, jsem NEUMAN, když už máte potřebu mne oslovovat příjemením. LOL

            0 0
            • Patar  

              Takže osočování a vysmívání je podle Vás vtipem?Potom opravdu nerozumím zdejší „GALERCE“ a nemá cenu zde nejen psát ale ani takové „oduševnělé“ žvásty číst. V mých téměř 70 letech mě není zapotřebí se nechat sopláky typu „juli“ urážet.

              0 0
              • Hnoj  

                Dobrá tedy, abychom celou věc uvedli na správnou. Vysvětele mi prosím, jakým způsobem uvádíte na paragon o rozměru 14×6cm výrobní číslo vidlice a jedině STROJOVĚ (třeba Fulcrum a Mavic) čistělné výrobní číslo nápletů…

                Děkuji velice !

                0 0
                • Patar  

                  Pokud mě pošlete e- mailem fakturační adresu, pošlu Vám Českou Poštou omylem vystavený a znehodnocený duplicitní doklad ze dne 10. 7. 2009. Jinak nemám zájem příliš diskutovat na tomto foru.

                  Lumír Pátík

                  0 0
              • juli  

                Ve svých téměř 70 letech bys měl mít dostatek soudnosti a neobvinit neznámého PRODEJCE za jeho CHYBU, neboť nevíš, zda do záručního listu, popřípadě paragonu, měl vůbec možnost napsat něco víc, než číslo rámu. Navíc jsi přidal, jako už mnohokrát před tím, upozornění na svou bezchybnost.

                Proto jsi si mohl přečíst oduševnělé žvásty sopláka juliho.

                0 0
                • Patar  

                  Do paragonu se vejde absolutně všechno , co je potřeba k registraci a pojištění- vážený kmete. Rovněž tak do záručnách listů jak kol , tak samostatných vidlic. Pokud ovšem se jedná o legální obchod autorizovaných dovozců a prodejců. I Milan KUK prodává EPICONY se záručními listy Pavla Bárty, kde je ale záruka podmíněna montáží autorizovaného servisu.Na těchto záručních listech je již číslo vidlice zapsáno dovozcem , t.j. firmou B.P.Lumen. Pokud ovšem si zákazník vidlici namontuje sám , např. bez zafrézované korunky , pak už záruka může dopadnout na koncového prodejce , t. j. KUPKOLO.

                  O mé bezchybnosti se nedá vůbec hovořit , celý život se mám co učit a s pokročilým věkem již občas potřebuji také nad sebou kontrolu. Proto říkám jednomu mému mladému kolegovi , aby mne občas sledoval. Když žádám od něj konzultaci a zdá se mě že blbnu , tak od něj na rovinu slýchám , ze je dobře , že o tom ještě vím . TOŽ TAK

                  0 0
                  • juli  

                    Měl jsem na mysli něco úplně jiného.

                    Například to, že, třeba vidlice ZOOM a záplety Motex, žádná výrobní čísla nemají.

                    0 0
                  • Honza321  

                    Kupkolo – BP Lumen a jste si tím jistý? Když porovnám prodejní cenu Epicon 2010 pro koncového zákazníka a VOC cenu pro obchodníka, tak mi to spíš připadá že Kupkolo dělá velkoobchod pro BP Lumen…

                    A další informace…proč nemá Kupkolo na e-shopu kola Superior 2010 ještě v nabídce, když BP Lumen jim dělá velkoobchod a ten je má již dávno skladem? Že by se v NL někdo opravdu nasral?

                    0 0
          • StuntJ  

            Na mne rozhodně působí lépe, jako na zákazníka, než když dostanu usmolený, někým poškrabaný paragon , strojově vyplněnou a profesionálně vyhlížející fakturu. Uvedl bych příklady, ale z důvodu reklamy, nemohu.

            Vyplňujete paragony i nad částku 10 000,– ?

            0 0
            • kafac  

              Hmm… taky zajimavy meritko pro vyber kvalitniho obchodu.

              Jo holt jina doba jiny mrav. Kde jsou ty casy, kdy se lidi divali na kvalitu sluzeb, a ne na kvalitu kridovyho papiru…

              0 0
            • Stanley_vy  

              No já nevím, ale lepší dojem na mě teda udělalo to, že mi byl bike dovezen až domů a náležitě „předveden“ a na místě mi byl vypsán paragon, než kdyby mi došel nějakým PPL s krásnou fakturou. :)

              0 0
              • roud  

                mno nvm jak vy ale já bych nechtěl žádný z těch kol co má patar na stránách …

                0 0
                • kafac  

                  Ja treba taky ne, ale je spousta lidi, kteri by zas nekoupily kola co mas ty nebo ja…

                  Podivej se na Tesco kola, tech se u nas prodava nejvic..

                  0 0
                • Stanley_vy  

                  No já žádné takové taky nemám, ale zrovna dneska dopoledne jsem se setkal s jedním hrdým majitelem nového crossa Sprinter a myslím, že s ním prostě bude spokojen. :)

                  Reagoval jsem hlavně paragon vs. fakturu.

                  0 0
          • pepek  

            Jenom k tomu „technickému osvědčení, jako u auta“- není to tak, že ta databáze je jen v Brně, není spojená s ničím jiným a nikdo nic nekontroluje? Při hromadném označování kol MP Brno byla dokonce dvě kola ukradena, což je přesně o dvě kola víc, než bylo podle tech čísel kdy nalezeno. (Kdyby mě obchodník s novým kolem poslal k MP, tak tam nic nekoupím.)

            0 0
        • kafac  

          O cem?

          0 0
      • Blaze  

        Ahoj,vidlice FOX Forx 32FIT-RL 120 mm Tapered 15 a ráfky Alex SX 44 Disc.

        0 0
        • juli  

          Snad se nepletu, když tak mne někdo opravte.

          Foxky mají s/n vytetované na sloupku. Ráfky Alex nebudou mít žádný identifikátor.

          0 0
        • kafac  

          FOXka ma cislo zespodu na krku vidlice (jak je krk zalisovan do korunky pri pohledu ze spodu)

          0 0
    • juli  

      Pokud nechceš napsat o jaké komponenty jde, tak bych to zkusil tady ;-)

      0 0
    • kubad  

      U vidlice vetsinou je cislo vyrazeno nebo nalepeno na krku, u kol je vetsinou na stitku uvnitr pod paskou. Ale u levnejsich dilu vetsinou zadne cisla nenajdes. Na co to vubec potrebujes a o jake dily se jedna?

      0 0
      • Hnoj  

        Třeba bude první, kdo objeví na HB-M495 výrobní číslo :-D

        Snad by ho tam mohl sám vyrazit…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.