• Ikmi1

    Zdravím všechny bikery,

    po 18 letech jsem se rozhodl udělat si radost a pořídit si nové pořádné kolo. Z počátku jsem si pohrával s myšlenkou, že koupě gravelu bude to pravé pro mě. Líbíla se mi představa, že silnici a i lehčí terén budu brázdit právě gravelem. Požádal jsem proto o rady zkušené jezdce ale i prodejce nebo i stavitele kol. Vzhledem k hornatému terénu (Beskydy) mi spíše doporučili MTB, na to co jezdím a chci jezdit. Řekl jsem si ok, v pohodě něco vyberu.

    Bohužel jsem narazil na „módní výstřelek“ výrobců, kdy na kola už spíše montují přehazovačku bez přesmýkače. Na dětských a levných kolech něco najít jde. Po uvážení všech pro a proti jestli je lepší 1×12 nebo 2×10/11, jsem došel k rozhodnutí, že chci jezdit s přesmýkačem 2×10 nebo 2×11. Je to přesně to co k jízdě potřebuji. Bohužel ale nemůžu najít výrobce, který dělá kola/rámy stavěné i na přesmykač. Chtěl bych kolo spíše sestavit, ale nebráním se ani koupi a vyměnit horší komponenty za lepší.

    Sháním hlinikový rám, karbon jsem pustil z hlavy. Raději dám peníze do pořádného kola v hliníku než koupit za stejné peníze levněší karbon.

    Prosím o radu, který výrobce ještě dělá rámy se stavbou pro přesmykače?

    Cenu bych viděl někde kolem 30–35tis za koupit kola + přestavba. Nebo u kterého výrobce by se dal sehnat jen hliníkový rám?

    Mockrát děkuji

    0 0
    • TommyP3  

      Ono ani tak není problém ve výrobcích jako v lidech. U hliníku bude vždycky možnost osadit přesmyk, u karbonu bývá možnost taky často. Problem je že momentálně je trendy mít 1×12 a výrobci se tím řídí. U slušnějšího prodejce by neměl být problém se domluvit na výměně pohonu, momentálně je spíš problém sehnat komponenty. Poslední měsíce je to fakt bída. Z hlavy mě napadá třeba rm blizz 20, ale ten je na karbonu s presmykem, i když za cenu blízko budgetu, chce to sou hledat.

      0 0
    • scalar  

      MRX

      0 0
    • pavelxy  

      Já jsem si taky dlouho myslel a jezdil 2 × 10 než jsem vyzkoušel 1 × 12 a zjistil, že 2 × 10 nepotřebuji a nechci…:D

      0 0
    • oddie  

      A co to vůbec má být za kolo? Rámy se celkem dají sehnat třeba od Cube, osobně bych spíš ale asi koukal po celém bazarovém kole.

      0 0
      • Ikmi1  

        Hardtrail, vzduchová vidlice – zlatý střed (Rock Shox, Fox,…), Shimano SLX/XT, 29´´ kola, asi bych to obul na WTB pláště, ráfky Remerx, náboje nevím zda nechat ty od Shimana, nebo jiné. Hydry, 4 pístkové, kotouč min 160mm ideálně 180mm. Teleskopickou sedlovku.

        Rám bych chtěl od českého výrobce. Ať podpoříme našince ;) :)

        0 0
        • nitraq  

          Český výrobce… takže RB, Festka, SingleBe, Repete… zapomněl jsem na někoho?

          0 0
    • Smazaný účet  

      Bral jsem v polovině roku 2019 u Individual Bike rám Spyder Prowler Axle za cca 5,5k včetně pevné osy a nástřiku barevné kombinace podle vlastního výběru. Tento rám osazení přesmykače na objímkou normálně umožňuje. Na rámu mám najeto něco přes 6000 km a spokojen jsem maximálně. Rám by měl být pořád dostupný, tedy alespoň podle jejich webu.

      0 0
    •  jarek1  

      Já to chci řešit tak, že koupím snad Giant Stance, ten má ještě návarek na smyk, osadim 2 krát 10. I když pohon 1 krát 12 neudám, nebudu po ročním nájezdu v mínusu s ohledem na bezúdržbovou desítku.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.