• cheeky

    Zdravím, prošla jsem si tady pár diskuzí a protože jsem nenašla uspokojující odpověď, tak zakládám nový dotaz. Uvažuju o koupi nového kola a do oka mi padl Giant Trance X, ale nejsem si jistá velikostí. Ráda bych se zeptala těch, kteří jej jezdí, jakou velikost rámu byste doporučili při výšce 170 cm? Vím, že to je pánský rám, ale to snad vadit nebude. Díky všem za odpovědi.

    0 0
    • Burizon  

      Myslím, než si kupovat eSko, které bude menší, tak bude lepší se trochu narovnat na eMku. Já bych byl pro M.

      0 0
    • kubad  

      Jako holka mas asi delsi nohy :-) takze to bude na M s kratsim predstavcem.

      0 0
    • Linkisek  

      Mně osobně, přestože je to dámská verze modelu Trance X, se mnohem víc líbí Cypher =), tam bych vybíral mezi M a L … Má malinko jinou geometrii.

      0 0
    • miruš  

      rozhodně rači M-ko,kratší představec a bude to akorát,přítelkyně trance jezdila takže …

      0 0
    • Kubatec  

      Jezdím Trance X, měřím 178cm a mám M-ko. Mám na něm 400mm sedlovku a mám ji skoro nadoraz (2cm), takže bych byl pro M-ko. Ale stojí za úvahu, zda by Ti bylo S-ko s dlouhou sedlovkou – jedině vyzkoušet.

      0 0
      • ALEX007  

        mam stejnou vysku, vzal jsem domu pred dvema lety Mko, vracel ho menil za Sko…pak bylo horizontalne kratky, m ko melo malo prostoru v rozkroku. bych se zkusil detailne promerit a nacpat cisla do competitivecy­clist.com sekce mountain pozor je tam i silnicka

        pokud na M ku bude dost mista mezi horni trubkou a rozkrokem tak asi M. pokud chces jezdit „normalne“ teren jen obcas tak M ko je lepsi bude pohodlnejsi na sotoline, normalni jizde

        s ko bude sikovnejsi z kopce, pokud mas delsi „kokpit“ tj snad soucet delky rukou a trupu, tak na Sku to bude stisnene horizontalne to je hodne hnusny , cpani sedadla dozadu a extra dlouhych predstavcu aby mel clovek horizontalne misto se natahnout je tezke kurveni posedu

        0 0
        • Lister  

          Jenže pokud nekecáš s tou tvojí délkou noh (tu hodnotu ti ale moc nevěřím) tak bude mít průměrná slečna při stejné výšce o cca 10–12 cm delší nohy než ty.

          0 0
    • Lister  

      Podle samotné výšky postavy těžkou soudit. M by na výšku bylo asi dobré, ale kdoví, zda by tě neomezovala délka kola. Taky záleží, v jaké předozadní poloze máš sedlo – máš sedlovku zahnutou nebo rovnou, sedlo máš v zámku uprostřed, vepředu, nebo vzadu??

      Nějaké kolo už určitě máš, tak si změř, jak máš vysoko sedlo nad středem, jak je dlouhý rám, nebo si aspoň změř délku nohou – většinou se měří výška rozkroku od země – nejlépe pomocí nějaké tenké knížky, kterou dáš mezi stehna a posuneš co nejvíce nahoru to půjde a pak změřit výšku horní hrany nad zemí. Měla by ti vyjít hodnota pravděpodobně kolem 80cm (záleží jak moc standardní dámské proporce máš)

      0 0
    • jarynp  

      Víš, že se vyrábí i dámská verze Cypher?

      http://www.giant-bicycles.com/…/5731/39743/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.