Výprodeje = nová přehazovačka?:)

20 nepřečtených
  • delightak

    Zdravím,

    už mi odtrnulo po posledním nákupu zapletených kol, nová výplata zamázla kontokorent a navíc mají na bikestore celkem slevy. Tak jsem vyhodnotil, že můj bike potřebuje novou přehazku, možná i smyk, když už jsem před nedávnem koupil řadící páčky SLX (byly taky ve slevě – ty slevy jsou hrozné zlo;). Teď tam mám LX hazku a smyk XT top swing z roku cca. 2002. Dva veteráni, hlavně na pružině u toho LXa už je to znát.

    Otázka zní co koupit. Rozumná přehazovačka se dá koupit i kolem tisícovky, což není až tak moc, jen se teď trochu nevyznám, takže si nechám poradit. Má cenu připlácet za Shadow verzi? Brát přehazovačku s normální nebo inverzní pružinou? Nebo je to jedno? Celkem mě padly do oka XT za nějakých 900. Jaké máte zkušenosti? Jak je na tom teď SRAM? Co smyky? Rozdíl jenom v designu a váze nebo i funkci a třeba odolnosti? Předem díky.

    0 0
    • mr.antik  

      jestli máš páčky SLX tak nevidim důvod kupovat přehazku vyšší řady. Snad jen kvůli designu, hmotnosti atd…

      0 0
    • Pumsc  

      bikestore je drahej;)

      0 0
      • Mr.Duck  

        Zas posledně když sem tam přišel, tak sem ve výsledku nakoupil za dost bezkonkurenční cenu, bo to, co sem sháněl nebylo skladem tak sem dostal lepší se slevou )

        0 0
    • t29  

      když koupils SLX řazení, tak přehazovačku od Sramu vynech z úvah ;)

      Za mě SLX Shadow

      případně XT Shadow, pokud máš peněz dost :)

      0 0
      • delightak  

        Po koupi Velo katalogu jsem už taky dneska zjistil, že SRAM dávno není ten chudý příbuzný Shimana a že si jde svou cestou. Takže kompatibilita nic. To jsou mi novinky;) Ty SLXa jsou nový, takže sram prdím, možná na další kolo, jestli na to bude moc velká chvála. Jinak dík za tip.

        0 0
    • Vilém  

      Vyhozeny penize. Pokud LX funguje tak neresit.

      0 0
      • Quik  

        píše že na tý pružině je znát to , že už má od r.2002 něco za sebou =)

        0 0
        • Vilém  

          Otazka je, zda je to pravda a neni to spis zanesenejma bowdenama, vytahanym retezem ap.

          Ale jo, pokud si chce udelat radost, tak proc ne.

          0 0
          • delightak  

            Bovdeny nový, lanko nový, řetěz, pastorky, převodníky, všecko nový – stáhl jsem kolo po cca. 5 letech z hůry, tak nějaká ta repase byla na místě. Ale neříkám, že euforie ze znovuobjeveného koníčku s tím nemá nic společného;) Holt stará láska nerezaví (teda rezaví sviňa, ale to se časem taky poddá;)

            0 0
    • Jarque  

      Každopádně shadow – nemlátí to do rámu, menší profil, celkově mi přijde, že chodí líp jak klasika shimano. Já si pořídil deore 2010, líbí se mi, cca.750 Kč a 280 gr.

      0 0
    • Chiron  

      No rozum říká SLX Shadow. Rozumná cena a poslouží stejně dobře jako XT. Srdce ale říká XT Shadow, protože SLX je podle mě fakt designově těžce nepovedený šaltr. Ale určitě bych šel do verze Shadow. A asi bych i skousl ty cca 3kila navíc za XT. Sram nemá moc cenu řešit, pokud nechceš kupovat i nové řazení.

      Jinak Bikestore sice má slevy, ale dají se u konkurence sehnat i levněji.

      0 0
      • delightak  

        To je řeč!:) Půjdu do XT Shadow, ještě se chci zeptat jestli byste doporučili ramínko GS nebo SGS? Je to asi detail, ale zase další volba, tak se radši zeptám. To GSo by mělo stačit ne? Kratší ramínko neurvu spíš. Je tam ten rozdíl v tom, co to umožní zařadit bez prověšení, tak patrný? Neřadím sice prasárny, ale při přeřazování to beztak občas proženu přes 1–4, 1–5, nerad bych aby se mi pak namotal řetěz nebo něco.

        0 0
    • delightak  

      A co ty přesmyky? Je to u Shimana jedno? Mám vybrat podle zvyku (top swing), designu (XT), váhy a ceny? Nebo i nějaký rozdíl ve funkci?

      0 0
    • scret  

      urcite ber Shadow verzi – SLX nebo XT je uz na tobe, funkcne to bude temer stejne, jen XT bude o chlup lehci…

      smyk zalezi na ramu ne?:)

      a jinak SRAM smyk nebo shimano, to je asi jedno, kvalita stejna…

      0 0
    • Kynio  

      co se bikestoru týče, tak dávej bacha na akce :) ty jsou tam celej rok a většinou se dá dotyčná věc sehnat levněji. Viz zmiňovaná XT shadow :)

      0 0
      • Kynio  

        jo a jinak určitě ber shadow..máš menší pravděpodobnost, že urveš patku, když spadneš :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.