Vyplatí se renovace Meridy Matts, Shimano XT

10 nepřečtených
  • Maskic

    Zdravím bikery,

    mám otázku týkající se renovace kol. Doma se mi válí celkem pěkně oblečená Merida Matts z roku zhruba 2000. Je plně v Shimano XT 2007 a má carbon doplňky. Jde mi o to, jestli má smysl do tohoto kola dále investovat, protože má nefunkční vidlici. Nejednalo by se primární kolo, sloužilo by na nějaký závody, zimní vyjížďky atd.

    Napadlo mě tedy investovat do nové vidlice (napadl mě Epicon), nový kola a chtěl bych dát dopředu kotouč.

    Anketa: Co si o renovaci myslíte?

    0 0
    • pocestny  

      Napadly me dve otazky: Ted utratis dejme tomu 15000 za rok si to rozmyslis a prodas ho za dejme tomu 12000? Výsledek dejme tomu –3000. Staré karbonove diky jsou důvěryhodné?

      Asi bych tomu dal bazarovy raidon na vbraky za tisicovku a střelil to za desitku (výsledek dejme tomu +9000) a nebo jezdil.

      0 0
    • oddie  

      Dát novou (resp. spíš asi bazarovou) vidlici = OK.

      Dát novou vidlici, nová kola a brzdy = nesmysl.

      0 0
    • zdenal8  

      Pořídil bych něco jinýho. Podobnou Meridu (2003) mám doma taky. Tebou zamýšlenou „modernizaci“ jsem na tom provedl asi před 5ti lety. Teď už bych do toho nešel. Proto jsem v lednu pořídil nové kolo.

      Na tu Meridu nejde zadní kotoučovka dát, na tu tvojí asi taky ne. A rozdíl vzadu V a vepředu mechanický kotouč vs. komplet hydraulické kotoučovky na novém kole je docela znát.

      0 0
    • figur  

      Měnil bych jen tu vidli, nic víc. V hodnotě kola při prodeji se to neprojeví. Byl jsem nedávno v podobný situaci – Rock Machine z roku 2003,v roce 2009 komplet do XT,V-brake,Marzoška pružina-olej plně funkční.Kolo zachovalý neomlácený i barevný provedení na tu dobu ok. Nabízel jsem ho skoro půl roku při snižování ceny a prodáno za 8,5tis.Kč. Kupec spokojen a já nakonec taky. Takže ony ty představy o prodejní ceně kola často narazí na realitu zájmu kupujících.

      0 0
      • miloso  

        Ako sa to vezme, ja som posledný polrok do svojej Meridy „preinvestoval“ viac, ako stála nová. A neľutujem! Ja som si vybral veci čo chcem, sám poskracoval, nastavil, nahodil – a je to môj bike. Ani ma nenapadlo pozerať na to, že viac by sa mi oplatil nový bycigeľ alebo, že pri prípadnom predaji prerobím. Na život sa nedá pozerať len cez peniaze, pridaná hodnota mojej práce prevyšuje vynaložené prostriedky…

        0 0
      • Singlespeed  

        Nějak ti nerozumím. Tady se o prodeji kola vůbec nemluví, naopak, o jeho moddernizaci pro další používání majitelem. Sám mám starého zachovalého zlatého Cubíka, kterého jsem před několika lety omladil Epiconem, kotoučovkami a systémem 2×10 a paráda, o žádném prodeji nemúže být řeč ;-).

        0 0
        • figur  

          Nějak jsem to přečetl rychlejc a soudil podle sebe.Pokud člověk nechce mít víc kol (autor jich víc asi má),myslím,že podobné úvahy skončí prodejem starýho a koupí novýho kola.Za patnáct let se toho na kolech změnilo dost.Subjektivně pro někoho asi ne všechno k lepšímu, ale v souhrnu ta dnešní kola jsou aspoň pro mě vyspělejší než ta před 15ti lety.Nemá cenu rozebírat v čem a znovu přiživovat témata velikosti kol,pevných os apod.Je toho tady dost.

          0 0
    • Maskic  

      Dobře, dejme tomu, že bych investoval pouze vidlice. Jakou by jste doporučili? Nutnost pivotů na véčka je dosti svazující. Zkoušel jsem se domoct na jendom eshopu Sontour Raidon, ale už ji nemají. Chtěl bych vidli na vzduchu když už.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.