Výměna kompletní 10s sady u staršího silničního kola na 11s sadu

11 nepřečtených
  • dzejkob_b

    Zdravím,

    Rád bych se zeptal na poměrně základní dotaz. Mám už poměrně staré Vertigo Carbon monocoque, které má stále komponenty 10s, které se již nevyrábí. Nutno říct, že ty komponenty jsou už solidně dobyté. Řetězy měřím a včas měním, nějaké další výměny přehazovaček a kazet jsem dělal – chce to už ale výměnu kompletní. Je fakt, že by to chtělo kolo nové – ale na celokarbon to chce alespoň 50 k, což se mi nechce dávat, když rám je ok (byl po servisu) a zas tak náročný nejsem (nicméně hliník jsem zkoušel – podle mě to je znát).

    Takže otázky:

    1. je vůbec reálné na to kolo nacpat 11s kazetu? Když se dívám na ten prostor u zadního kola, tak teoreticky by se tam 11 destiček mohlo vejít – ale nevím, zda to již není zastaralá konstrukce a 11s kazety tam prostě nepůjdou (reálně 11s nepotřebuju – přijde mi to akorát váha navíc – stejně ty horní kolečka skoro neřadím – ale 10s sada sehnat prostě už nejde)
    2. měly by tam být kliky Shimano FC-R565-L 50/34 – nevím ovšem, jak zjistit informaci o vhodných středových miskách – matně tam jde přečíst něco jako 1.37'' 24T (ale ten text je z části odlepený)

    Se zbytkem by být problém neměl – brzdy, páky atd – neboť se bude měnit vše určitě nějakou kompletní sadou.

    Předem děkuji za jakékoliv postřehy.

    (případné věty typu „dej to někomu kdo tomu rozumí“ psát nemusíte – ono se to patrně nakonec stane – jenom potřebuju sehnat vhodné komponenty – pokud to vůbec jde)

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.