Výměna beranů za rovná řídítka

14 nepřečtených
  • mira.s2

    Zdravím všechny.

    Můj dotaz se týká přestavby silničky v podstatě na fitnes.

    Jde mi o tohle:Mám starší silničku s rámem CrMo,na SH 105 2×7.Brzdy RX100 v předu a 600 vzadu,řazení na rámu.V podstatě starší kousek,ovšem velmi dobrý a funkční a jsem spokojený až na řazení na rámu,na které si prostě nezvyknu a berany s malou plochou úchopu ze zhora na brzdách-malé páčky(mám ruce,jako lopaty.Taky mně poslední dobou bolí za krkem z dost nízkého posedu.Po dlouhém zvažování,jestli dualy,nebo předělávka na fitnes,jsem se rozhodl pro tu druhou variantu a chtěl bych se zeptat:

    Za 1:Můžu použít MTB brzdové páky s řazením na ty brzdy a přehazovačku/přes­myk,co tam mám?Prostě si to představuju tak,že tam dám ta rovná řídítka+gripy,brzd­.páčky+řazení MTB,rohy atd.Já osobně si myslím,že by to mělo fungovat,jen bych chtěl názor zkušenějších kolegů,popř. na co si dát pozor a jestli se třeba nesníží účinek brzd atd.Děkuji předem.Mira

    0 0
    • Singlespeed  

      Potřebuješ brzdové páky buď na staré cantilever brzdy nebo přímo pro silniční brzdy. Běžné MTB páky určené pro V-brzdy mají nevhodné přepákování a se silničními brzdami brzdí málo.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Toto:

      http://www.cyklobazar.cz/…compe-pc-700

      a aby to hezky vypadalo , tak nejlépe s otočným řazením. To půjde na 7sp sehnat za pár Kč kdekoli.

      0 0
      • mira.s2  

        Tak nakonec jsem si objednal tyto dualy.Co na ně říkáte?Na sedmikolečko se snad už nic jiného nevyrábí.

        http://www.kupkolo.cz/…-2×7_z95225/?…

        0 0
        • tromboonen  

          Clovece mas v tom trochu gulas – chces menit berany za rovna (coz jsme se Ti snazili vysvetlit ze neni az tak vhodne a jestli mas problem s posedem, bude to nastavenim..), pak rikas, ze to kdyz tak vyresis posunem sedla (blbost, sedlo musi byt na mm presne na urcitem miste vzhledem k pedalum, jak do vysky, tak do horizontalni polohy).. a ted si tomu nasadil korunu tim, ze sis na ta rovna riditka koupil silnicni dualy, ktere jsou delane na berany a na rovnych budou vypadat silene a hlavne bude velmi tezke az nemozne je smysluplne pouzivat..

          Nevim, co mas na beranech ted, ale zacni tim, ze berany nevyhodis a budes se snazit to spravne nastavit – doufejme ze ram nemas o moc vetsi nebo mensi nez potrebujes, pak by se to dalo resit jinym predstavcem, pripadne jinyma beranama, a na ty si pak das ty nove dualy, pokud jsou lepsi nez co tam mas ted..

          Tady koukni jak by to melo vypadat:

          http://www.youtube.com/watch…

          Tady mas podrobnejsi info: http://www.bikefit.com/…d-bikes.aspx

          A tady si muzes spocitat jak dlouhy ram a predstavec bys mel mit..http://www­.competitivecy­clist.com/Sto­re/catalog/fit­CalculatorBike­.jsp

          Uvidis, ze to bude fungiovat mnohem lip nez nejaky bastl s rovnyma riditkama a dualama na berany, navic spatne nastaveny..

          Pripaqdne sem hod foto kola a popis problemu

          0 0
          • mira.s2  

            Jasně nejsem blbej,ale rozhodl jsem si berany nechat.Byly to dvě možnosti,buď rovná plus vše k tomu potřebné,nebo stávající berany plus nové dualy.Mám problém jen v tom,že mně při dost aerodynamickému posezu bolívá za krkem,jinak geometrie je myslím ok.Nebudu to teda prznit a zůstanu u čistokrevné silničky.Omlouvám se jestli jsem někoho zmátl.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.