Výkonná přední blikačka na denní blikání do 500,- Kč

78 nepřečtených
  • Blondak24

    Ahoj,

    jezdím víceméně jen ve dne a potřebuji pro celou rodinu opravdu dobře viditelné přední blikačky, aby nás protijedoucí auta nepřehlédla například když se chystají předjíždět, když jednou proti slunci nebo když nás potkají v místech, kde se střídá slunce a stín. Chceme být pro motoristy nepřehlédnutelní.

    Našel jsem zde pouze vlákna o předních světlech. Pokud bude i solidně svítit, je to plus, ale nikoliv podmínka.

    Na internetu se mi líbí:

    Force bug-400 – ale je to spíše světlo než blikačka, má úzký úhel svícení, krátká výdrž na integrovaný aku.

    Smart EGG 184 WW 2W – dobře vyřešená blikačka se SuperFlash, ale prý ruší STS tachometry Sigma (vlastním jej já i manželka), je těžká a na klasické baterky

    Blackburn central 100 – má někdo zkušenosti, podle recenzí na internetu by mohla blikat silně.

    Naživo jsem viděl třeba Blackburn Click USB ( http://www.blackburndesign.com/…t-light.html ), u Krabcycles mi ho velmi doporučovali, ale svítilo velmi málo, je to spíš na noční blikání.

    Bontrager a Fenix jsou mimo můj rozpočet, ač to jsou parádní světla.

    Uvítám Vaše zkušenosti a tipy, jen se prosím držte finančního limitu cca 500,– Kč a rozumných rozměrů světla. Nemám to na jízdu v noci.

    Díky moc za tipy a zkušenosti

    0 0
    • doubeq  

      Aliexpress, za 10$ tam koupíš nabíjecí, na tyhle účely přední i zadní. Je jich tam mrak, takže nepíšu odkaz. Mám dvě a nabíjení je potřeba jednou za týden pri použití 2× denně a při kompaktních rozměrech, nabíječkou s usb.

      0 0
    • Mereck  

      Já vozím Blackburn Mars Click a spokojenost. Bludičku z Ali jsem měl taky (nabíjecí přes USB), ale za pár týdnů bylo po ní. Už bych toto z Ali nechtěl, i když to samozřejmě neplatí obecně o všech blik. z Ali.

      0 0
      • Blondak24  

        Lenou z Ali bych určitě nechtěl. Navíc nechci čekat 1–2 měsíce na doručení.

        0 0
      • doubeq  

        Někdy má člověk smůlu, ale za ty peníze je riziko minimální, navíc, když se obrátiš na prodejce, tak je možný, že pošle další…a mě teda drží všechno, velký nabíjecí světlo přes dva roky a použití za každého počasí, v práci parkuje venku i v mrazech a baterka v pohodě.

        0 0
    • Alojs01  

      Barevné oblečení mi přijde rozhodně lepší než blikačka. Pokud chceš nějakou, co je opravdu ve dne vidět, tak bude zároveň i oslňovat, a ty řidiče tím spíš naštveš a budou koukat jinam, abys je dál neoslňoval, než upozorníš, aby si dávali pozor.

      0 0
      • capo  

        +1.

        Já bych proti zakladateli pak jezdil fakt nechtěl. Přední blikačka je největší blbost a divím se že to už někdo dávno nezakázal (v ČR).

        0 0
        • kadlec  

          to by za chvilku meli zakazat i xenony u aut a full led, taky to nekomu vadi a tvrdej, ze to oslnuje

          nemyslim, ze blikacka bude ve dne tolik oslnovat, aby ridicum vadila

          0 0
          • Alojs01  

            Bude, když na svý pustím strobo a nasměruju tak, aby byla ve dne vidět, je to hodně nepříjemný. Potkávám takovýhle chytráky, co mají strobo pro lepší viditelnost i ve dne, a je to dost nepříjemný.

            Xenony svítěj dolu.

            0 0
          • capo  

            Nevím proč tě napadlo zrovna tohle přirovnání, který je dost mimo mísu – světla v autě, pokud jsou namontovaný správně (či z fabriky), mají automatickou regulaci sklonu dle zátěže, svítějí přirozeně dolů (a ne jak dálkový), a mají ostřikovače. Tedy neoslňují. Oproti tomu blikačka, která žádný vejškový omezení nemá a má klidně 1500lm, oslní i za bílého dne, a to není nikde řečeno že by si ji zakladatel zapínal jednom za jasného světla, určitě se najde spousta lidí kterým pojede i za šera nebo prostě kdykoliv nezapnou svítící režim aby na cestu viděli sami.

            V Německu jsou zakázaný blikačky i zadní, natož přední…

            0 0
            • novas752  

              Blikačka 1500lm rozhodně neni blikačka ale světlo s funkcí stroboskop. Většina blikaček je 100–150lm max.

              No a blikat si takovou „blikačkou“ za snížené viditelnosti nejde, protože člověk vidí akorát záblesky.

              0 0
              • capo  

                Máš zdravý názor, ale potkávám spoustu lidí kteří to vidí trochu jinak (záblesky jim vůbec nevaděj a to že vaděj všem proti to neřešej).

                0 0
            • kadlec  

              Jakej vliv maji ostrikace na oslneni? A mimoto ne kazdy xenon misi mit ostrikovace a full led je mit nemuseji. A full led i kdyz sviti dolu, tak jak ma, ta vetsine lidi to je neprijemny. Jsou zvykli na H4a H7 a najednou tolik zare od full led. Kazdou chvilku me nekdo problikne a pritom mam svetla serizena ok

              0 0
              • capo  

                Ostřikovače mají za úkol zabránit oslneni, které by vzniklo nežádoucím lomem světla na krytu světlometu, když by tento byl špinavý. Máš pravdu, ty slabší xenony, ani full led světla je mít nemusí.

                S tou „většinou“ bych neprehanel…

                0 0
                • kadlec  

                  Nejsem si jistej na stopro, ale myslim, ze ostrik tam je proto, ze pripadne necistoty na na „skle“ zvysuji teplotu skla u xenonu. Full led sviti vic jak xenon ale min topej, proto netreba ostrik. S kym se bavim, tak jsou mu full led neprijemny u protijedouciho auta. Me vyhovujou pac lip vidim, ale v protismeru uz me tak sympaticky nejsou.

                  0 0
                  • capo  

                    Teplotu myslíš jako barevnou teplotu (jakože by to měnilo odstín světla?) nebo teplotu jako zahřátí?

                    Nevím co máš za auto – podle mě může být rozdíl v tom jak auta s full matrix (který svítěj trvale nahořu a jen vypínaj jednotlivý segmenty), třeba nemaj úplně vychytaný to vypínání segmentů a občas k oslnění dojde když se to v daném místě protijedoucího auta světlo „nesklopí“ úplně jak by mělo a nebo ne úplně včas.

                    Pokud se bavíme třeba o octavii 3 FL, která prostě buď svítí klopenými nebo dálkovými, tak mě nenapadá důvod proč by to mělo oslňovat – ta hranice je celkem jasně ostrá. Nebo myslíš že právě není ta hranice 100% dokonalá a nějaká část světla se dostane i nad ní a tedy oslňuje?

                    0 0
                    • kadlec  

                      Teplotu myslim zahrati. Nemyslim matrix, ale klasickou ledku a nerikam, ze oslnuje, ale lidem vadi ta bila zare. Stejne jako jim vadil zpocatku xenon, prtoze meli jen halogenky. I kamionaci me obcas problikavali a to sedej vysoko.

                      Ale je to fuk, o autech to tady neni

                      0 0
                  • jIrI___  

                    Podívej se taky jak vypadá oblast, ze které „vyzařuje“ světlo u xenonu a jak u LED (resp. jak velká je to v součtu plocha)… Ostřik u xenonů opravdu není kvůli zahřívání skla. Mimo jiné ostřik má i nemálo full LED, ať už reflektorových, projektorových, matrix nebo různých DMD apod.

                    0 0
              • Koblich  

                No ono to s tím nastavením nemusí být tak úplně pravda. Kolega měl u Zafiry taky problém, že ho problikávali. Když se to změřilo staticky, tak to bylo v pohodě, ale za jízdy se to nastavovalo blbě. Přehráli mu software a bylo po problému.

                0 0
          • Koblich  

            Oslňuje to jak sviňa, navíc tihle blikači si to obvykle nastaví nahoru, aby to bylo fakt jako echt vidět. Osobně je odměňuji dálkovými.

            0 0
            • milan.v  

              Až teď mi došlo, proč mě včera řidič protijedoucího náklaďáku prosvítil dálkovými, přitom to mám naklopené dolů… Asi měl pocit osobního ohrožení…

              Původně jsem si myslel, že toho inteligenta v BMW za mnou, co mě hned potom předjížděl…

              Naštěstí Prizm Road tohle dokáže velmi dobře odtlumit, takže to pomalu ani nepocítíte, pokud zrovna nekoukáte přímo do světel…

              0 0
    • t29  

      Bojím se že tohle v dané ceně nevyřešíš.

      Můžu z vlastní zkušenosti potvrdit, že Smart blikačky (i slabší než EGG 2W) ruší tachometry Sigma. Bohužel to samé platí o spoustě dalších blikaček. Popřemýšlej o drátovém tachometru (pokud nepoužíváš snímání tepové frekvence).

      Za stejnou cenu jako Force Bug-400 je k mání Force Pen-200 se slabší LED ale větší výdrží. Na noční a ranní dojíždění do/z práce mi stačí, celkový kužel je široký ale jasný střed dost úzký. Chválím červenou indikaci slabé baterie. Nevím jestli to bude rušit tachometr Sigma, stejně tak nevím kolik lumenů bude potřeba na denní svícení.

      Se zbytkem nemám zkušenost.

      0 0
      • novas752  

        Blacknurn Flea 2.0 mi sigmu Rox 6 nerusi. A v nouzi lze pouzit i jako bludicku na dojeti za tmy.

        0 0
    • Smazaný účet  

      V úterý sem objednával na Amazonu světla a blikačky. Musím říct, že za málo peněz hodně muziky – a světla taky :-)

      Za nějakých 300,– seženeš výkonné světlo, které se u nás v krámu prodává i za 1300,– Výsměch. Z nabíjecích světel se u nás dělá něco moc luxusního.

      Kupovat světlo na tužkové baterky už nemá smysl vůbec žádný.

      Já koupil tyto –

      https://www.amazon.de/…page_o00_s01?…

      https://www.amazon.de/…page_o00_s00?…

      To přední je masakr, svítí to skoro jako žárovka v místnosti. To zadní taky super, budu jezdit v režimu blikání červená-modrá. To musí zpozornět i ožralý šofér :-D

      0 0
      • Blondak24  

        Diky. Konecne poradne tipy. To predni se mi libi. Z nemeckeho Amazonu je doprava zdarma?

        Zadni blikacky mame, navic bych mel obavy o legalnost te modre barvy.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Hele, zalezi, jak dlouho chces cekat. Za priplatek tusim 100kc muzes mit zbozi za 2 dny. Ja sem delal velkou objednavku, mel sem od 29 euro dopravu gratis a za usetrene penize sem priplatil za tu nejrychlejsi dopravu – v utery v poledne sem objednal a ve stredu mi to dovezlo UPS do prace. Takze za nejakych 22 hodin sem mel zasilku z Nemecka u sebe.

          Amazon je nyni cesky, vse tam mas zapocteno pred odeslanim objednavky a prevedeno na CZ koruny. Poprve sem mel obavy, ale dnes tam nakupuju casto a temer vse.

          0 0
          • Blondak24  

            Z Amazony obavy nemám. To je OK a zřejmě tam nakoupím. Jen vybíráme mezi:

            • tím tvým – malé,lehké, prý má elektroniku pro konstantní svit. Jak je na tom jako blikačka?

            Dále se mi líbí toto:

            https://www.amazon.de/…cts_sp_1_vtp

            • je těžší, ale baterka má 2000 mAh, má optiku i do stran, takže blikání bude vidět dobře. Viděl jsem ji na rozdíl od té tvé jak fungují jednotlivé módy na videu.

            Negativa – netuším, zda má elektronickou regulaci pro konstantní jas a zda má ukazatel stavu baterie

            Ještě se mi líbí toto:

            https://www.amazon.de/…bFvHlD_c_x_w?…

            • ale to už je na mé účely moc velké těžké a předimenzované
            0 0
            • Smazaný účet  

              Co bys chtěl vědět konkrétně? Blikat umí, sou tam asi 2 možná i 3 režimy blikání.¨

              PS: ty potřebuješ vepředu blikat?

              0 0
              • jIrI___  

                Blikání mi třeba v osvětleném městě příjde daleko lepší, resp. méně přehlédnutelné než stálé svícení.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  LOL :-D

                  V osvětleném městě potřebuješ být ještě více vidět a ještě zepředu? To je teda úlet :-)

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Buď neumím číst já nebo ty. Tvle o žádném „míň osvětleném místě“ jsem se ani nezmínil.

                    0 0
                  • Alojs01  

                    No…, ty toho po městě za tmy moc najeto nemáš viď?… :-))

                    0 0
                  • JendaH  

                    Ano, pokud chceš, aby ti lidi dávali přednost (a hodí se to teda i jako damage control svých chyb – když někomu přednost nedáš omylem ty, když tě uvidí, je šance, že zareaguje – já jsem to takhle položil před špatně viditelným cyklistou co asi neodhadl moji rychlost a vjel přede mě na cyklostezku. Kdybych ho viděl dřív, tak bych přibrzdil a nic by se nestalo.)

                    0 0
      • Blondak24  

        Mas to predni svetlo vyzkouseny nebo vychazis jen z popisu? Ma vcetne baterie jen 49 gramu.

        Force bug-400 je na tom podobne vykonrm a je taky nabijejici, jen mnohem tezsi a souzasne ma udavanou kratsi vydrz na baterky.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Pouzivam ho 2 dny a je to skvele svetlo. Velmi male, lehke a MEGA svitive. Pokud bys chtel, muzu poslat fotky …

          Na plny vykon vydrzi alespon 3 hodiny. 3 diody ukazuji stav nabiti. Kdyz vidim ceny Blackburnu, musim se smat …

          0 0
      • JendaH  

        Kupovat světlo na tužkové baterky už nemá smysl vůbec žádný.

        To nemá, ale vestavěná nevyměnitelná LiION s nestandardním rozměrem se mi taky nelíbí. Při každodenním používání časem ztratí kapacitu a jak ji pak vyměníš?

        Osobně považuju za ideální články 18650. Přední světla na ně jsou běžně, ale zadní moc ne.

        0 0
        • zdenek  

          V čem konkrétně vadí použití tužkovky nebo AAA v zadním světle?

          Mám tam nabíjecí a nabíjím 2× ročně. Nevidím v tom žádný problém.

          0 0
        • Smazaný účet  

          „Pri kazdodennim pouzivani ztrati kapacitu“

          Jiste, ale clanky maji zivotnost dejme tomu 500 nabijecich cyklu a pak poklesne kapacita – treba o 20% , ale nic nebrani v tom svetlo pouzivat. Pak taky existuje neco cemu se rika zaruka. Spocitej si co vyjde levneji – jestli krmit vykonne predni svetlo baterkama a nebo koupit kazde 2 roky svetlo za 300,–

          0 0
          • JendaH  

            Spocitej si co vyjde levneji – jestli krmit vykonne predni svetlo baterkama

            No vzhledem k tomu, že zmíněných článků 18650 se všude válí zadarmo tuny… Ale uznávám, že 300 korun za 2 roky je zanedbatelné, mně to prostě tak nějak vadí z principu :-).

            Btw. záruka se typicky nevztahuje na „běžné opotřebení“, pod což výrobci baterku schovávají.

            0 0
            • jIrI___  

              Můžeš mě nějak nasměrovat, kde ty články 18650 zdarma najdu? Stačí mi tři kousky, nemusím mít tuny :)

              0 0
              • Smazaný účet  

                Asi má dobrý zdroj vyřazených baterek z NTB.

                0 0
                • JendaH  

                  Přesně tak, stačí se pohybovat někde v kanclu, kde se občas vyřazují notebooky…

                  Teď jsem si pořídil z AliExpresu za $3 vybíječku, abych zjistil, že většina jich má kolem 1.5 Ah. A i přes to, že jsou zjevně staré, mají všechny vnitřní odpor v řádu malých desetin ॐ.

                  0 0
      • JK_Cookie  

        Prosím tě, chtěl bych se zeptat jestli ta zadní blikačka je vodotěsná?? Prodávají to jako set, tak že bych to taky zkusil za 25 éček asi není co řešit, hlavně když čtu tvoje zkušenosti :-) Díky za info.

        0 0
    • jaja01  

      Za blikajici stroboskopy vpředu bych cyklisty střílel, i ve dne! Argument o oslnujicich xenonech je mimo, xenony se sami kalibruji, raději jedu proti xenonu, než blbe nastaveném nahoru svítícím halogenu.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Denně v akci při cestách do práce, přední a zadní

      Za ty prachy není co řešit.

      0 0
      •  

        +1 mám je a nedám na ně dopustit, svítí krásně, výdrž slušná, jsou celkem malý a nepřekážej

        0 0
        • pendergast  

          Kde to máš vpredu, že to nezavadzia?

          Jedine snáď na nohe vidlice, ale to by po jednom výjazde mimo asfalt nebolo poznať, či je zapnutá.

          0 0
          •  

            na řídítkách vlevo hned vedle představce

            0 0
            • pendergast  

              Vertikálne alebo horizontálne?

              0 0
              •  

                horizontálně podél řídítek, ničemu to nepřekáží a docela dobře to vypadá, tu zadní mám na vzpěře zadní stavby

                0 0
      • jIrI___  

        Zadní vozím stejnou a je super, dokonce přežila vyprání, když jsem ji zapomněl v kapse. Vepředu vozím tuto a taky fajn. Na plnohodnotné svícení díky rozptylu světla samozřejmě nepoužitelné, ale do šera jako blikačka super (v nouzi se dá ve tmě jet po silnici a vidíš aspoň krajnici :) ).

        0 0
        • Smazaný účet  

          Možná podle obrázku hezčí zpracování. Mě se na těhle typech světel líbí absence jedný zábleskový diody, která protijedoucí akorát nase.. , přitom vidět jsem s tím slušně.

          0 0
          • jIrI___  

            Především má jiný typ uchycení, který si lépe rozumí s relativně úzkými silničními řidítky, proto jsem ji dal přednost před tou tebou odkazovanou. S tím oslněním souhlasím, při stejně dobré viditelnosti je na tom COB v tomhle ohledu daleko lépe než jedna vysoce výkonná LED.

            0 0
    • Blondak24  

      Tahle nevypada spatne:

      https://www.amazon.de/…_mw_detail_2?…

      0 0
    • koňák  

      Mam tuhle: https://www.decathlon.cz/…8501200.html

      Ma micro usb nabijeni, bilou i cervenou ledku, blika imho celkem silne. Za ty penize se daji klidne vozit na riditkach dve. Ma dobre vyresene uchyceni. A je Made in France.

      Odkaz vede na sadu dvou kusu, da se ale koupit i jedna zvlast cca za pulku.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ahoj, jak ti vydrzi? Mam uz druhou a vic jak 3 hodiny cervenyho blikani nedala ani jedna. Takze na svih k nicemu, jen jako zaloha.

        0 0
        • koňák  

          Venuju se ted predevsim dojizdeni :), coz znamena 2× pulhodina denne, blikam porad… jeste mi to nikdy nezdechlo, a urcite jsem to nekdy treba 4 dny nenabijel, mozna 5. Takze 4h to imho urco vydrzi.

          0 0
    • HonzaRez  

      Už pár let vozím celodenní „nezimní“ svítilničku na tužkovku. Koupil jsem ji od překupníka na Oukro cca za stovku, má slabý výkon, ale strobo přece jenom něco ukáže, například když vjedu ze slunce do stínu lesa, to strobo uvidí i oslněný řitič. Je to stejný typ jako toto, ale bylo mnohem levnější:

      https://aukro.cz/…m-6923444517

      A k těm tužkám: vydrží to i na starší aku strobovat několik hodin a k tomu si vozím jednu náhradní (a 2 mikrotužky do zadní blikačky). Žádné napájení nemá takovou výhodu, že si ho můžu koupit na každé benzínce po cestě… Jsem odpůrce integrovaných aku do USB, prostě ta svítilna může vydržet dlouho, i když třeba výkon slábne, ale pokud si tam nemůžu dát nové aku, je na zahození…

      0 0
    • Blondak24  

      Nakonec půjdu zřejmě do 2 ks této:

      https://www.aliexpress.com/…0965116.html?…

      Při dvou kusech a při použití slevového kuponu to vychází cca na 11 dolarů za ks, tj cca 230,– Kč za kus

      0 0
      • Alojs01  

        Takže jak jsem psal výše. Budeš používat strobo a tím ty protijedoucí akorát nase.eš!

        0 0
        • GrumpySmurf  

          jo jo, navic target fixation neni jen zalezitost jednostopejch stroju.. :)

          Barevny obleceni a nehoblovat krajnici udela nasobne vic, nez predni strobo.

          0 0
      • Blondak24  

        Tak jsem je nakonec koupil obě dohromady s dopravným pod 20 dolarů.

        0 0
        • xtonda  

          Akorát, že to světlo nemá normální blikací režim určený do provozu, strobo režim je spíš pro upoutání pozornosti jako SOS světlo, taky proto se zapíná samostatně dlouhým stiskem. Jestli budeš používat strobo v provozu, tak si prostě ču*ák.

          0 0
    • dua  

      Má někdo tip na blikačku, která by seděla na ploché řídítka/sedlovku? Nenápadnou, ideálně na placato, dobíjející, něco jako je

      Lezyne Strip Drive . Nepotřebuji tak výkonnou, pořádné světla pak vozím na zimáku, todle na je na dojetí domů.

      Díky za tip.

      0 0
    • jIrI___  

      Připadá mi, že s rostoucí ceno nafty ibenzinu tak nějak nelogicky roste i automobilový provoz na silnicích, rozhodl jsem se proto blikat ve dne i vepředu. Měli byste tip na nějakou i ve dne jasně viditelnou přední blikačku? Jde mi jen a pouze o denní blikání, ne svícení ve tmě, ocením menší rozměry na úkor výdrže baterie. Cenově bych se rád vešel do 1000 Kč, úplný strop je 1500 Kč.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.