Vybírám horské kolo do 15.000 Kč.

18 nepřečtených
  • jirik13

    Zdravím cyklisti. Rád bych si koupil nové kolo. Desetiletý Author s 26" koly a 17" rámem mi je už moc malý.

    Jezdím 80% asfalt (cyklostezky) a zbytek polňacky, louky, ale žádné sjezdy po kořenech nebo tak něco :-). Najedu ročně tak 2000 km.

    Rozhodl jsem se pro 29" kola. Rád bych měl tlumič ve předu, který se mi po 4 letech nevysype. Brzdy stačí špalky, ale dobré kotoučovky (žádné šmejdy) by mě vůbec nevadily :-) :-). Měřím 180 cm. vážím asi 75 kg. Jelikož mi je 18, rád bych tam měl ještě nějakou rezervu ve velikosti, (aspon 8 cm) :-). Potřebuji kolo, které by mě mohlo aspon tak 8 let při dobrém zacházení sloužit.

    Díval jsem se na tyto:

    XC 809 od SUPERIOR – snad „český“ značky

    http://www.superiorbikes.eu/…9-black.html

    Aspect 940 od SCOTT

    http://www.bikestore.cz/…-m-45892.htm

    Scott je sice přes cenu, ale snad by se dal usmlouvat :-) Máte nějaký jiný návrhy, nebo rady? Nejsem zkušený cyklista, tak potřebuji rady a tipy. Díky, Jirka

    0 0
    • SloM  

      Zdravim,

      kazdy ti tady rekne, ze nema smysl kupovat odpruzenou vidlici XCM a XCT a je to pravda. Na to co se chystas jezdit by ti mozna stacila pevna vidlice, ale pokud preci jen chces odpruzenou, tak aspon XCR. Dale je posloupnost Shimano rad komponentu (prehazovacka, presmykac, kliky apod.) – (Tourney<Altus<A­cera<Alivio<De­ore<SLX<XT<XT­R) – od nejhorsiho po nejlepsi

      Vidim tady ale klasickou vec a to tu, ze podle me nepotrebujes horske kolo, ale spis krosove, ktere by za 15000 mohlo byt i slusne vybavene

      Dalsi vec je, jestli chces seriovku nebo si nechat postavit kolo od stavitele (vetsinou bude kvalitnejsi nebo podstatne levnejsi). Chce to promyslet – hlavne nespechej at nekoupis nejakou herku.

      A rada na zaver – pouzij hledani, nez te tady mistni za to ukamenuji (dej hledat napr. „MTB 15000“ nebo neco podobneho)

      Preji stastnou ruku pri vyberu.

      0 0
    • Xhao  

      https://www.mall.cz/…let-flash-29

      To, co jsi vybral ty je desny… Platis tam za znacku a osazeni mas diku tomu uplne na hovno…

      Tady mas i vzduchovou vidlici a za usetreny prachy muzes jeste neco upgradnout… do 15 000 nvm, zda najdes lepe osazene kolo, nez-li toto. Skoda, ze jsi nenapsal driv, meli ho ve vyprodeji za 9990 cca pred tydnem a pul…

      0 0
      • Lišák  

        A neni ten Amulet jen v 17". Píše, že 17" má a je mu malé. Já mám tedy 178cm, jezdím 17" RB a dobrý a navíc už od cca 16–17 let jsem nerostl, ale tazatel to asi má jinak.

        P.S. Kontaktoval bych stavitele. Lehký, funkční cross by byl asi ideál.

        0 0
        • Xhao  

          Hm… Na telefonu se mi ukazovali i jine velikosti. Tak pardon…

          0 0
    • Karma  

      tak si kup toho Amuleta co je tady v bazaru za 10 tisíc, je novej a za ty prachy je to slušný.

      0 0
      • jirik13  

        Právě že se mi ten Scott v hlavním příspěvku moc líbí. Kdyby tam byla lepší vidlice, tak mám rozhodnuto. Značka mě očarovala. Taky si radši koupím golfa něž fiat punto, i když bych věděl, že puntu najezdí snad i víc kilometrů :-) Tak ted nevím :-) nebylo by tam ještě nějaký kolo, kde se neplatí tolik značka?

        0 0
      • jirik13  

        Právě že se mi ten Scott v hlavním příspěvku moc líbí. Kdyby tam byla lepší vidlice, tak mám rozhodnuto. Značka mě očarovala. Taky si radši koupím golfa něž fiat punto, i když bych věděl, že puntu najezdí snad i víc kilometrů :-) Tak ted nevím :-) nebylo by tam ještě nějaký kolo, kde se neplatí tolik značka?

        0 0
    • Yura  

      Na to co chces jezdit je odpruzena vidla zbytecnost. Pevna karbonova vidla, kvalitni 29 kola s hladsima plastema a muzes letet..

      0 0
    • jirik13  

      Takže by mě mohla i vydržet ne? Hladký pláště taky nechci, protože jezdím pár úseků, po bahně, kde by to nebylo zrovna dvakrát sjízdné :-). Potřebuju akorát radu, mám možnost koupit toho scotta se slevou asi 2500 Kč, mám do něj jít i přes špatnou vidlici, která stejně bude minimálně zatížená, nebo mám hledat něco jiného? Brzdy má celkem dobrý, co jsem se koukal a a komponenty řazení jsou taky trochu lepší třída. Děkuji za rady

      0 0
      • SloM  

        Ja ti nevim, ani o 2500 levnejsi to neni zadna hitparada. Pokud mas v okoli nejakeho dobreho stavitele, tak bys dostal urcite lepsi kolo za stejne penize.

        0 0
    • scota  

      Superior je stejně jako Rockmachine značka firmy BIKE FUN International s.r.o. což je skupina holandských investorů viz:

      http://www.bikefunint.com/cz/kdo-jsme

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.