• Mycal

    Zdravím,

    potřeboval bych poradit od zkušených. Rozhodl jsem se po 20 letech opět začít jezdit a vybral jsem si model Merida Big.Nine 80. Ani bych zde nechtěl rozebírat, proč zrovna tento model a ne jiný (i když připomínkám se nebráním). Ale čím si nejsem jistý je velikost rámu. Dle různých tabulek mi vychází někdy L a někdy M, tak nevím dle čeho se orientovat.

    Zkoušel jsem M velikost tohoto kola a zdálo se mi to v pořádku. Ještě budu zkoušet velikost L. Chci se zeptat, jaká velikost, z vašeho pohledu, by byla nejoptimálnější a proč? V případě, že bych vybral velikost M a po nějaké době by mi nevyhovovala velikost, dá se tomu pomoci přenastavením výšky sedla případně použití představce? Měřím 178cm, délka vnitřní strany nohy 76–77cm.

    Díky za případné komentáře.

    0 0
    • Pepe72  

      Bohužel nejdřív musíš koupit a potom vyzkoušet. Pak zase měnit :-)

      0 0
    • kubad  

      s ohledem na tvou velikost – M je krátké, L zase asi vysoké

      těžko takhle radit

      0 0
    • Smazaný účet  

      .....já mám 174/81cm a mám M.Někteřří výrobci mají i vel.M/L.Zkoušel jsem M/L , M , L a mě nejlépe sedlo M.Pokud je možnost,určitě vyzkoušet jízdu alespoň na tu 0,5hod..

      0 0
      • Mycal  

        Mám možnost jezdit delší dobu a zkoušet. Dnes budu zkoušet L a hned potom opět M. Ale nevím nevím. Rozdíl v délce horní trubky je 20mm, to by se dalo odladit případně představcem (v případě M velikosti).

        0 0
        • Smazaný účet  

          ..vyzkoušej,uvidíš.

          Já jsem se nechal ukecat prodejcem /zkoušeno jen posedem na prodejně/.Po delší jízdě mě bolely záda a nepomohla ani výměna představce a laborování s celkovým nastavením posedu./řidít­ka,sedlo,…/

          Nakonec prodáno a koupena menší velikost.Nyní vše super.

          0 0
        • kubad  

          ano M s delším představcem asi bude lepší volba

          ale záleží jak dlouhý posed chceš

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.