• kaqpa

    Ahoj,

    vybírám tenisovou raketu na novou sezonu a vzhledem k tomu, že jsem doposud hrál pouze s jednou raketou, tak nemám žádné zkušenosti a ocenil bych, kdyby se i mezi bikery našel zkušený tenista, který má už nějakou tu raketu odzkoušenou a dokázal by mi poradit při výběru.

    Cenove jsem jakozto chudy student omezen vyberem rakety do (±) 2.500kc.

    Vyvazeni bych volil na stred nebo mirne do ruky a velikost hlavy stredni (do 690cm2). Nebranim se ani mirne hranym raketam (jestli nemas nahodou neco ve sklepe, co pro tebe uz neni).

    Typ rakety idealne pro pokrocile hrace.

    Co jsem nasel:

    1. http://www.sportobchod.cz/…-limited.htm
    2. http://www.babolatstore.cz/…---obal.aspx
    3. http://www.sport-hity.cz/…-cortex-grip
    4. http://www.babolatstore.cz/…-2010---akce
    5. http://www.sportobchod.cz/…p-pro-11.htm
    6. http://www.sportobchod.cz/…-team-10.htm
    7. http://www.sportobchod.cz/…etena-11.htm

    Je tu výběr z několika shopů a všechny rakety určitě nebudu moct vyzkoušet osobně, takže jde spíš o odhad a doporučení od hráčů, kteří s raketami mají zkušenosti.

    Předem díky za zpětné echo.

    0 0
    • hctr  

      Hrajes uz dobre, kdyz chces vyvazeni do ruky? Kazdopadne nejake ty hedy maj aj vyvazeni trosku do hlavy a nebo 50 na 50 coz je podle me pro rekreacne sportovni hrace nejlepsi, cim vic to vyvazeni bude do ruky tim vic se s tou raketou nadres, byvaji tezsi i hmotnostne a na ukor kontroly micku budou vyzadovat i vellkou silu do uderu. Libi se mi docela ta head atp dobra cena + ta taska, ale zase je to posledni kus tak jesti to vubec jeste maji, babolatku jsem nebral takze nevim.

      0 0
      • kaqpa  

        Co jsem hral doposud, tak s raketou mirne do ruky. Ovladatelnost uz mam pomerne zrucnou, akorat ram rakety byl starsi, tvarove trosku atypicky a nemel zadnou udernou silu (s vyzkousenim nekolika vypletu). Kdyz clovek chtel hrat silove, musel se hodne nadrit a po dvou hodinach uz me pekne bolel loket…Posledni dobou jsem slysel dobre reference na ony Babolatky, tak me spise laka tato znacka..

        0 0
      • Kami  

        S tím vyvážením to říkáš obráceně. Do hlavy- závodní tenisté (větší razance úděru) Do rukojeti- rekreační tenisté (větší kontrola) Závodní hráč už kontrolu v ruce nad míčem má a naopak.

        A dál záleží na tloušce výpletu.. Pak jestli hraješ spinové údery- potřebuješ větší hlavu (Nadal) atd..

        Já mám Babolat Pure Drive, měl jsem Babolat aero pro cortex, Head , Head, Kneissel Reach Square a ta byla asi nejlepší.

        Hlavně nezáleží ani tak na raketě jako na technice. Napřed se musíš správně trefit a pak ti teprve pomůže raketa.

        0 0
    • přišlapávač  

      osobne bych vyradil urcite babolatky pure… na prvnim miste tu se kterou hraje nadal, to je tak tvrda raketa a vyzaduje velikou presnost, ze si myslim, ze by sis s ni moc nezahral. Ja bych Ti z tohodle vyberu doporucil

      http://www.sportobchod.cz/…etena-11.htm

      Heady s mustkem v krcku jsou slusne vyvazeny tak pro stredne pokrocile hrace, microgely, radicalky atp. uz zase vyzaduji pomerne sikovnou ruku, jistotu a silu, jinak po trech tydnech hrani nezvedens ani sklenicku, jak Te bude bolet ruka.

      (neplacam jen tak od stolu, „par“ raket jsem uz vystridal :-)

      0 0
      • karliner  

        Ptám se zcela vážně – Nadal hraje se sériově vyráběnou/pro­dávanou raketou? Jestli jo, tak je snad jedinej z TOP hráčů, ale i bych tomu u něj zrovna věřil.

        0 0
        • přišlapávač  

          ne, samozrejme nehraje, vetsina svetovych hracu hraje s naprosto odlisnou raketou nez ktery lezi na pulte v obchode. Delaji se pro ne „na miru“ jsou jinak vyvazene, z jinych materialu a vetsinou maji i jine rozmery hlavy, delky, vahy atd. atd. Bezny je, ze hrac ma na rakete napsane Head, ale pritom hraje treba s dunlopkou :-)

          0 0
          • karliner  

            No právě, to já vím, jenže zrovna třeba Nadal je známý tím, že v podstatě neřeší výplet – čti hraje s úplně obyčejným asi za 3 dolary a nikterak neřeší jestli tam má napětí o půl kila víc nebo míň, takže bych klidně i věřil tomu, že hraje s nějakou „obyč“ raketou.

            0 0
            • přišlapávač  

              jestli to takhle ma Nadal opravdu nevim, je to klidne mozny. Je pravda, ze nekomu je uplne ukradene jakou ma omotavku, jaky druh vypletu a jak natvrdo ma vypleteno, na druhou stranu zase existuje spousta hracu, kteri poznaji kazde pulkilo ve vypletu navic, sirku vypletu na milimetr..

              0 0
    • funkatron  

      ak uz mas co to odohrate, tak kludne zober pure drive gt

      http://www.sportobchod.cz/…ve-gt-10.htm

      je to vyvazena raketa, ani do hlavy ani do rucky…vyborne sa s nou hraju udery od zakladnej ciary a vsetko sa da krasne doladit napatim vypletu…

      nie je ani tvrda, takze si neznicis ruku

      ja s nimi hravam uz 8 rokov

      0 0
    • witmar  

      Ahoj vůbec raketám nerozumím:

      nějaký tip na raketupro začátečníka?? cena co nejnižší třeba i bazar… díky

      0 0
    • Smazaný účet  

      když jsem hrával tenis za TJ Loko Beroun, měl jsem krásnou Artis Apollo, se dřevěným rámem a rukojetí omotanou surovou kůží, hrálo se s ní super…ale tu už dneska asi neseženeš :-(

      0 0
      • weekend warrior  

        a byla spíš do hlavy nebo do ruky? já vím, že nevíš, a proto jsi skončil, chápeš!!!!!? jak si sakra k*rva drát moh vylézt na ten podělanej berounskej kurt bez toho, aniž bys věděl kam se ti ta raketa špajcuje??? boha jeho…!!!!

        PS: sorry seržo, ale celé tohle „agassiho“ vlákno je tak mimo, že to fakt nešlo vydržet…

        0 0
      • Kamikaze 591  

        Já ji mám myslím doma. Tenisu nerozumím vůbec ale jak říkáš, kožená omotávaka, bílý rám a červený výplet.

        0 0
        • Smazaný účet  

          to bude ona :-) hoď sem foto!

          BTW to nebyla myslím úplně bílá, ale taková ta barva „slonové kosti“

          a výplet jsem měl takovej, jaký byl zrovna po ruce, přeplétalo se to každou chvíli, páč jak jsem s ní škrtal o zem, tak se to nahoře vždycky prodřelo

          0 0
          • karliner  

            Na chajdě mám ještě pár dřevěných kousků, co mi prošly rukama. Apollo tam není (myslím, že dělali i červenou), ale jsou tam i jiné „skvosty“, až pojedu, pokusím se nezapomenout je vyfotit a lípnu je sem :-)

            0 0
          • Kamikaze 591  

            Tak ne…jsem se trochu spletl. Je to tato

            0 0
    • moskyttt  

      S výběrem rakety je to složitější. Chce to testovat a testovat než člověku něco sedne (max 2 rakety na hrací hodinu, jinak se nic nezjistí). První výběr okruhu raket co otestovat by měl vycházet od toho s čím hraješ teď a co ti na stávající nevyhovuje.

      Pak si vybrat parametrově, obecně čím lehčí raketa tím víc vyvážená do hlavy a obvykle určena začátečníkům a čím težší raketa tím víc vyvážená do ruky a určena pro profíka.

      S lehkou raketou se líp naučí technika ale pro lepšího hráče horší kontrola a pravděpodobně náběh na tenisový loket.

      A hlavně výplet, polyester (drát) špatně drží napětí ale líp to od něj letí obvykle se neposunuje ale přenáší nejvíc vybrací do ruky, na druhé straně přírodní střevo ale to je zase drahý.

      Teď už nemám moc čas to rozvést ale kdyby jsi chtěl poradit, konzultovat tak rád sdělím co vím, je to tak trochu můj obor.

      0 0
      • witmar  

        Ahoj a díky moc za cenné informace…

        nyní raketu nemám a nehodlám tenis hrát na nějaké super úrovni ale spíš občas pro radosts přáteli..

        dá se pořídit třeba za 1000 kč něco s čím se dá hrát nebo jsou to vyhozené peníze? a radějisi přidat?

        Včera jsemhrál nějaké 2 rakety: od jedné to lítalo jako střela oddruhé míň.. ale ani neumím říct se kterou se hrálo líp.. na to asi nemám techniku :-)

        Asi prostě nějakou pořídím a uvidím.. :-)

        0 0
        • moskyttt  

          Podíval bych se na www.protenis.cz do sekce inzeraty, rozhodne se vyhni sport obchodum co sou v obchodacich, ty totiz az na vzacne vyjimky prodavaji rakety vyrobene pouze pro retezce (neco jako olpran).

          Pokud mas moznost vyzkouset par raket treba kamaradu tak zkus a s jakou te ta hra bude bavit tak koukni na parametry a zkus ten bazar. Do 1500 koupis supr raketu hranou treba rok a ani zavodni hrac ji nezlikviduje hrou, pokud nebude mit vyrazne stopy po mlaceni s ni o zem tak by se toho nebal.

          0 0
          • witmar  

            Super díky…

            zkusím popůjčovat a pak něco pořídím:-) díky za odkaz…

            0 0
          • karliner  

            No, já nevim s těma obchoďákama. Třeba ve Sprotissimu vedle raket, o kterých píšeš (lowend pro řetězce za pár stovek) najdeš velmi solidní výběr pro pokročilé a zkušené hráče… Jiná věc je, že je tam prodávají jelimani, kteří o nich vědí méně než nic a poradit umí tak maximálně barvu.

            0 0
    • PetrVorel6  

      Pokud ti nevadí, že se jedná o něco dražší raketu, tak z vlastní zkušenosti doporučuji tento model.

      http://www.srovname.cz/…en/k.1895112

      Nebudeš litovat.

      Petr

      0 0
    • blackboy007  

      No mám Wilson vyváženou do hlavy velikost hlavy je 108 grip 4 pro mě ideál stála mě před třemi roky 4000 kč i s výpletením počítej tak raketa 2500+výpletení rakety 100–200 kč a výplet máš od 200 do 800 kč to je ta raketa akorát má větší hlavu

      http://www.sportsone.cz/…five-98.html a ten obchod doporučuji

      0 0
      • MN69  

        …a drobné technické

        • mladý závodní hráč (starší žák, dorostenec) vytluče struktururakety za rok-dva
        • raketu kupovat nevypletenou a u místního stringra si to dokonzultovat adoladit (kvalitní a hlavně vhodné výplety vč. práce ti určitě pořídíza 250–300 Kč …a bez marketingových tlachů)
        • a vyplétat častěj … než jednou za rok ;+)
        0 0
    • MN69  

      …mohu ti něco doporučit?

      1. pokud ti starý model vyhovuje hmotností, vyvážením, švihovou

      váhou – hledej podobné parametry. Ale pozor, rozdíly na váze rakety oproti deklarovaným jsou až 16 g, v balanci 14 mm. Podotýkám, že šlo o mnou získanou zkušenost u závodní rakety zakoupené u ofiko distributora americké veleznačky. Bacha na Ebayové fejky. Hledej podobnou velikost hlavy – a bacha, není úplně pravda to o větším spinu větší hlavy. Důležitějším ukazatelem pro spin je poměr délky dlouhých a krátkých strun ve spojení s koeficientem tření při určitém napětí.

      Potom taky pozor na vyplétací vzorec. Nejvíc používané jsou 18/20;16/20; 16/19, 16/18 (hustší jsou meně praky, udílí více kontroly, méně spinu). Taky pozor na délku rakety – 27–29 palců je rozptyl. Delší hrají–pozor–většinou pomaleji. Tedy u rekreantů to platí stopro – neudělí totiž hlavě rakety takovou hybnost ( tangenciální rychlost). Optimálně pro lepšího rekroše -velikost hlavy 98–104 sq in.

      1. váha nevypletené rakety by asi neměla u dospělého hráče podlézat

      290–300 g. Lehčí musí mít většinou více ochranných technologických prvků, jsou více hightech, méně vydrží a jsou v konečném důsledku dražší). Čím budeš mít těžiště blíž držadla, tím se ti bude raketa zdát subjektivně manévrovatelnější a lehčí. Obecně…těžší raketa lépe odráží míče, lépe vychází při změnách hybností (míč 59 g/ cca 10–50 km/h, raketa 290–330 g/ 20–200 km/h) – dvě tělesa naráží, ale pozor, hůř jí zase udílíš zrychlení (takže hledat kompromis mezi silou, schopnostmi a komfortem). Dobré parametry dávají spojení 300 g/320–325 mm nebo 310g/325–330 mm. Švihovou vahou tě tu zatěžovat nebudu ;-)

      1. při nákupu bych vynechal striktně řetězce. Tam kupované rakety jsou

      hodně často hliníkové atrapy. Každý rok se mi pod ruku dostane něco podobného, většinou nejsou ani oficiálně deklarovány ve vyplétacích ročenkách, na ofiko webech nefigurují v ofiko seznamech modelů. Pevnostní hranice rámů jsou nižší. Jednou mi napínaná struna prořízla grommety i s hliníkovým rámem, podruhé vytrhla celou krčkovou konstrukci.

      1. Materiál – jednoznačně karbon. A asi bude jedno, zdali s basalt

      vlákny, karophitem, graphenem, MicroGelem.

      Tedy, pokud jsi kvalitní rekreant na kterého se dá koukat – šviháš, víš aspoň na „já nevím“ 2–3 metry kam to chceš hrát…a nevyhovujou ti staré rakety, prubni třeba .. tvrdší Babolat PureDrive 300 g (Rodikovka) – je fajn, její skorosestra AeroDrive(Nada­lovka)taky, měkčí Head Extreme MP2.0, Speed atd..Wilsony (ProOpen 299 g). Modelů v „performance a Tour“ úrovni je dost.

      Větší prodejny mají testovačky. Důležitý je pocit z máchnutí, manévrovatelnosti atd. Hodně toho doladíš výpletem. Ale kinetické vlastnosti rakety ne. …jo, pokus se vynechat lehké rakety pod 280 g vyvažované do hlavy…často dělají paseku v lokti a zápěstí. a +330 g zase v rameni. Bylo by toho ještě hodně na psaní ;-D

      …tak přeji hodně štěstí ve výběru

      0 0
    • AlenaVal  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Smazaný účet  

      Azmire, kde jsi ze tu nepicujes?

      0 0
    • AlenaVal  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • AlenaVal  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Glum  

      Využil bych center, kde rakety půjčují – je fajn je před nákupem odzkoušet. Osobně hraju Babolat Pure Drive, mám už třetí pár. Ale každému sedne něco jiného…

      0 0
    • AlenaVal  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Martin_SK1  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.