Pomoc při výběru tenisové rakety-už si nevím rady!!

29 nepřečtených
  • vurunin13

    dobrý den,potřebuji pomoc při výběru tenisové rakete,momentálně mám tuto raketu: Fischer Magnetic TOUR SL a vůbec mi nesedla,hraji tenis cca 1× týdně po celý rok,už asi 3 roky,takže jsem středně pokročilý hráč.hraji hlavně od základní čáry útočnější tenis.

    tak hledám pro mě vhodnou raketu do 3000kč.

    děkuji všem za pomoc.

    0 0
    • jerryx  

      Zadny tenisovy fora nejsou?

      Zakladni parametry jsou: vyvazeni, velikost hlavy, hmotnost. Pokrocili hraci hrajou s tezistem do ruky, mensi hlavou a tezsi raketou. Maj tak vyssi razanci uderu i vetsi kontrolu. Co sedne tobe nemuze nikdo tusit. Zajdi do nejakyho kamenyho shopu a puc si nekolik raket, vsechny vyzkousej a vyber co se ti bude libit. Pokud ti nebudou chcit nic pucit, tak jdi jinam – jinak si dobre nevyberes. Pokud hraje pravidelne, tak se vyplati i priplatit za poradnej material.

      0 0
    • vurunin13  

      žádné forům jsem právě neobjevil,pokud o něčem víte,tak bych byl rád… :D

      0 0
    • pekum  

      Popíši jak jsem vybíral já, snad Ti to pomůže.

      Nejprve zkusím udělat krátký závěr o Tobě:

      Jak píšeš, tak hraješ 1× týdně a to již jsi dost pokročilý, sportovní hráč a předpokládám, že už „to“ umíš trefit celkem bez problémů. V tom případě už sneseš těžší raketu s menší hlavou.

      Já jsem vybíral tak, že jsem si udělal předvýběr na netu (3 rakety) a pak jsem si šel zahrát a všechny 3 rakety jsem během 2 hodin vystřídal. Šel jsem si zahrát do Wilson test centra, rakety půjčovali buď zadarmo (pokud koupíš) a nebo za směšný poplatek. Vybral jsem si úplně jednoznačně, s jednou raketou jsem to trefoval suprově. Uvidíš sám. Každá raketa má jiné vyvážení (do ruky nebo do hlavy) a každému sedí něco jiného. Bohužel Tě zklamu ohledně rozpočtu. Raketa pro Tebe bude v rozmezí 4 až 5 tisíc Kč bez výpletu. Kup si rovnou dvě, úplně stejné a nech si je stejně vyplést. Střídej je. Při tom jak často hraješ je nutné je každý rok přeplést. Takže místo 3 tisíc si připrav deset, bude to tak akorát.

      Ohledně značky se moc neomezuj, v klubu teď hodně lidí koupilo značku Babolat a jsou vesměs spokojeni.

      Na dálku Ti nikdo přesně neporadí.

      0 0
      • pekum  

        ještě doplním info ohledně ceny …

        Kupoval jsem v roce 2007 a vybral jsem si Wilson K Zen Team a dal jsem za raketu cca 4.500 Kč (internetová cena). Dnes stejnou raketu (model 2008) koupíš cca za 2 tisíce. Dnes jsou tedy ceny o dost níže. Takže rozmezí pro Tebe bude od 3 do 4 tisíc za raketu (nový model).

        0 0
    • Joseph de Sax  

      tak zrovna s touto raketou mám podložený kredenc v garáži…a Kvitová bydlí ob barák dál…

      0 0
    • šimlos  

      Tak jsem zvědavej,kdy tady začnou fotbalisti poptávat kopačky nebo potápěči…

      0 0
      • nox159  

        fotbalisti by byli doufam poslani do haje ;-)

        0 0
      • Zdenda CUBE  

        Když tě to tak obtěžuje, tak proč sem píšeš, když tě to nezajímá ??

        0 0
      • yetti  

        Nechápu co vám vadí na tom, když se někdo slušně zeptá na něco co se týká sportu. Znám několik cyklistů včetně sebe, kteří tenis hrají jako doplňkovou aktivitu a třeba bych se tady něco dozvěděl. Na tomhle fóru se tak v 50% témat řeší píčoviny jako elektrárny nebo politika, který nemají se sportem a natož s cyklistikou co dělat, takže mě otázka na tenisovou raketu přijde naprosto OK a věřím, že je tady dost lidí, kteří k tomu mohou něco kloudného napsat.

        0 0
        • roman 3D  

          já znám zase pár fotbalistů který kromě fotbalu jezdí nejraději na kole, nic si z rýpalů nedělat, pravděpodobně to bude nějakej horlivej člen stáje čembounů kteří ještě dneska neměli sifón a kozí mlíko:-)), piš si co uznáš za vhodné navíc dotaz správně uveden jako off topic

          0 0
          • yetti  

            To není můj topic, ale překvapilo mě kolik horlivců se ozvalo, že sem dotaz na tenisovou raketu nepatří.

            0 0
    • kassar007  

      Vesměs se dá souhlasit, co tady vyřkly příspěvky nahoře. Ale pro výběr je dobré si říci, ještě několik dalších věcí. Velikost hlavy se neodvíjí jenom od toho, jestli si začátečník nebo pokročilý, ale od herního stylu. Pokud hraješ top spiny jako Nadal, tak by sis s moc malou hlavou moc nezahrál :-) . Dalším velmi důležitým faktorem je výplet. Ono si zkus zahrát s výpletem při stejné tvrdosti pletení, který je obyčejný drát, nebo třeba 3× motaný. Důležitý bod je i velikost rukojeti . Některé rakety mají dost krátký úchop a na dvouruční backhand to není úplně ono a samozřejmě i průměr úchopu.

      Řekl bych, že výběr rakety se dá přirovnat k výběru sedla. Prostě ozkoušet. Obecně se dá říct, že velkému množství lidí sedí rakety od firmy Babolat (tvar hlavy, a vážení, útlum vibrací) Prince má podobný tvar hlavy. Oproti tomu Head a Wilson jsou trochu odlišné a je to alternativa k těm předchozím.

      0 0
    • karliner  

      Přidám se k tomuto vlákno. Chtěl bych si koupit nějaký kvalitní rybářský prut pro lov pstruhů na potoce na chatě. Klasická pytlačka mi už nevyhovuje kvůli malé účinnosti. Přemýšlím o nějaké přívlači. Co vy na to?

      0 0
    • vurunin13  

      tak výběr jsem omezil na tyhle dvě:

      Babolat Pure Drive Plus

      HEAD YouTek IG Speed 300

      ted bych potřeboval poradit do které s těch dvou jít,nechci udělat chybu je to přeci jen dost peněz…

      kdysi jsem už nějakou raketu head měl a byl jsem docela spokojen,se značkou babolat nemám žádné skušenosti.

      díky za rady.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.