• treatt

    Snad nebudu moc prudit s tímhle tématem, ale třeba se mi osvědčilo se tu zeptat na mp3, tak to zkusím i s telefonem.

    Potřebuju nový pracovní telefon, jsem poněkud limitován tím, že jsme u Vodafone, tak ho potřebuji vybrat z jejich nabídky, aby byl dotovaný a nedopláceli jsme za něj zbytečně.

    Krom co nejméně problematického klasického užívání telefonu (sms a hlavně slušná výdrž baterie na hovory) chci pořídit něco, kde půjde dobře a snadno číst pracovní emaily. U Vodafone mě automaticky odkázali na některý ze smartphonů HTC, Samsung Omnia nebo Nokia E52. Pokud by to bylo něco takového, tak uvítám i možnost navigace..

    Nemám ale absolutně žádnou zkušenost s operačními systémy těhle moderních telefonů, doteď jsem fungoval na klasice, tak vůbec nevím, na co si dát pozor a co by to mělo mít.

    A ještě jedna věc, mám v autě starší vestavěnou handsfree, co se současným SE funguje zoufale, každý, ko mi volá, se slyší 3× v ozvěně. Údajně by to s Nokií mělo být lepší, ale co já vim..

    Nemáte někdo větší zkušenosti a přehled?

    Předem moc díky!

    Anketa: Co vzít?

    HTC
    44x
    56%
    22x
    28%
    0 0
    • přišlapávač  

      Já začnu a nedoporučím Ti E66– baterka fakt nevydrzi moc :-/ telefon to je prijemnej, docela tenkej, trosku tezsi, navigaci to taky ma, ale ta baterka…snad neni podobna jako u E52.

      0 0
      • treatt  

        Ne, E52 má mít jednu z nej výdrží u telefonů týhle kategorie vůbec..

        0 0
        • přišlapávač  

          jak rikam, zkusenosti s vydrzi E52 nemam, ale kdyz to je tak jak pises, pak bych volil nokii. Navigace se da v nejhorsim vyresit pres TomTom symbian.

          0 0
          • rbcrx9  

            Baterie je nejlepší ze všech mobilů, co jsem měl. Týden na dovolené pod špatným signálem a bez problémů, navigace taky funkční.

            0 0
            • treatt  

              Tak doufám, že ta Nokistická navi bude na to občasné použití taky v pohodě – spíš jde o dohledávku v městě, kde jsem ještě nebyl, nebo na rychlé zanavigování po neplánované změně směru.

              I když kdoví, možná sem tam i na kolo, aby se zbytečně nebloudilo..

              0 0
              • black.horse  

                Imho pro základní navigaci to bude naprosto OK. Párkrát jsem s ní teďka zkoušel bloudit v autě po Praze, když jsem hledal neznámou adresu a kromě menšího displeje jsem proti TomTomu rozdíl nepoznal, prostě mě to dovezlo někam, kam bych jinak netrefil… Takové píčovinky navíc jako info o max povolené rychlosti v úseku a nebo o radarech a jiné kosmetické prvky nepovažuju za zásadní:-)

                dodatek: na kolo to bude slabší, protože nevšiml jsem si nikde dostatečně vhodného držáku na řidla:-( kdyby někdo věděl o něčem pro N97mini, ať poradí prosím…

                0 0
                • treatt  

                  Tak na tom kole jsem spíš myslel k ujasnění toho, jakým směrem se vydat, když člověk neví, nebo si není jistý na nějaké křižovatce..plno­hodnotný Garmin na představci z toho mít nechci, tak naivní nejsem..

                  0 0
    • Smazaný účet  

      Mám nokiu e51, což je akorát trochu hoší 52 (bez navigace) a teď už je to zastaralá věcička. Běž do HTC, pokud možno toho nej, co si budeš moct dovolit. Nejlíp HTC HD2, což ovšem není levná záležitost, ale blíží se to dokonalosti.

      0 0
      • treatt  

        No, zkusim se podívat, na kolik by nás vyšel s tím, jaké máme měsíční faktury..

        0 0
        • Chiron  

          Akorát obří displej HD2 dokáže poměrně rychle vyšťavit baterku.

          0 0
      • Vegan  

        HD2 je super telefon sam ho pouzivam uz skoro pul roku, ale dokonaly urcite ani zdaleka neni. Provozuji na nem Neoficialni Romku od Miriho z XDA respektyve HTCpedie fora na systemu WM 6.5.x . A pokud se jedna o pracovni pouziti je to super i pri prumernych 4–6 hodinach telefonovani dene vydrzi baterka dva dny (obcas to teda nezvladne ale to je vec druha ). Plna synchronizace s Exhange serverem a v miriho romce i se servrem sharepointu je super. Dnes vsam diky tomu co MS s WM zamysli udelat je bouzel WM6.5.x mrtva platforma proto bych asi spis rozmyslel nad HTC Desire… hTC dodelalo nastroj na synchronizaci s exhangem, Office to za par korun take podporuje a vyvoj u Androidu jde milovymy kroky do predu a ne smerem kterym se ubira MS tedy k debilizaci ala Iphone.

        0 0
        • Smazaný účet  

          4–6 hod denně telefonovat? To bych nedal. Takhle se maká leda v call-centru, ne?! :) Jinde by už nezbyl čas na práci.

          0 0
          • Vegan  

            Delam IT a od doby co byl kolega odejit v ramci optimalizace me useri otravuji cca 4–6 hodin dene takze BT hands free pripadne presmerovavani na pevnou a hlasity odposlech a nebo kdyz je nejhur ( coz je vetsinou ) tak telefonovani klasicky s mobilem u ucha :(. nastesti nebo mozna bouzel vetsina stoho jsou furt ty same kraviny dokola takze naucene fraze a behem toho delam normalni rozumnou praci, ale mas pravdu obcas kdyz je opravdu den ( vetsinou to schytam v pondeli ) tak to provolam temer cely den a vecer telefon uz nechci ani videt… takze jo obcas to je psycho.

            0 0
    • jIrI___  

      Bral bych Nokiu E52, hlavně kvůli výdrži baterky, což je u služebního telefonu asi celkem důležité. Navíc má klasickou klávesnici, což v době, kdy každý na cpe na i lowendy pomalé dotykové displeje, oceňuju. Pokud ti nevadí dotykáč, tak bych bral Omniu, ta ma u mě plus za Windows Mobile a tím pádem téměř neomezený výběr všemožných programů ke stažení.

      0 0
      • treatt  

        To není důležité, to je zásadní :) Není nic báječnějšího, než být na cestách někde ve vlaku a po nějaké době intenzivního vyřizování zjistit, že baterka je na umření :)

        Jinak jsem zase slyšel, že Windows mobile umí být pěkně poruchový a všechno trvá dlouho, ale co já vím..

        0 0
        • Smazaný účet  

          Můžeš vozit i náhradní baterii. A HTC má setsakramentsky výkonnej procesor. Ne velkým displeji můžeš i pohodlně číst emaily a editova ms office dokumenty. na nokii e52 je to porod.

          0 0
          • Nikiller  

            přesně, hodně výkonnej procesor, RAMky, grafika = výdrž cca jeden den…

            0 0
    • Chiron  

      No nabídka Vodafonu je dost zoufalá. Jinak HTC Touch2 má podle mě malý displej. Magic a Legend mají Android, fajn systém, ale nic moc navigace, google maps sou v terénu na dvě věci, ale už se blýská na lepší časy. Smart maps už vypustili verzi na android, ale pouze locator a ne navigator :( Pokud ji chceš jenom na cesty tak gogle maps sou fajn. Pak je tu HD2, fakt super foun, když se si s ním měl možnost pohrát, asi bych ho celkem využil, ale za ty prachy… navíc je poměrně velký a neskladný. A WM je pro mě bonus.

      Omnia II je celkem fajn, ale každému asi nesedne windows mobile. A to její prostředí od samsungu… no když sem ji měl v ruce poprvé, z počátku sem měl pochybnosti o zdravém rozumu programátorů samsungu, ale člověk si zvykne. A nakonec je to fajn telefon a jako bonus kvalitní displej.

      O Nokiích si myslím svoje a zrovna E52 není žádný zázrak. Je to naprosto jiná kategorie než všechny výše zmiňované mobily. Navíc navigace od Nokie, to se na mě nezlobte, ale je úplně k ho*nu. Jo dá se použít, úplně špatné to není a k některým nokiím je zdarma. Ale upřímně, radši bych si připlatil za pořádnou navigaci na WM, než se spoléhat a pracovat s tou od Nokie. Pokud bych ji využíval často.

      0 0
      • jIrI___  

        Na Nokii da symbiánového TomToma a má klid.

        0 0
      • blacks1  

        HTC budes si hodne hrat, vydrz baterky pujde tak na pul dne az den max, nasledek mraky software ktery je dostupny, ale ne nutny instalovat,

        E52 neni problem skoro tyden s nocnim vypnutim

        legalni GPS soft,

        nejsem si jisty jestli uz konecne HTC dokazalo odstranit chybu GPRS a prijeti hovoru, pokud jsi na inetu pres GRPS tak se ti nikdo nedovola, padne to do hlasovky,

        z toho duvodu jsem vyreklamoval svoje HTC na neopravitelnou chybu, pry to do budoucna vyresi nejaka zaplata,

        0 0
        • Chiron  

          S tou baterkou máš pravdu, HD2 moc dlouho nevdrží, je to prostě daň za 4,3" displej. Software, nejde mi o to toho instalovat tuny, ale o to mít solidní možnost si vybrat.

          Problém s tím GPRS sem už někde zaslechl, ale upřímně. GPRS sem na mbilu viděl tak dvakrát od té doby co mám mobil s EDGE a 3G… A to nebydlím nikde ve městě. Vodafone má hodně kvalitní pokrytí EDGE. GPRS mi tam naskočilo někde u německých hranic tak na 10minut v autobuse. Jinak téměř pořád EDGE nebo žádný signál… Případně sem využil 3G v Brně.

          0 0
      • treatt  

        No u mě jde u té navigace spíš o to dohledat nějakou adresu v městě, kde to zatím neznám, nebo se vymotat, jako když jsem teď třeba vjel do Přerova a zjistil jsem, že v tomhle městě není ANI JEDNA JEDINÁ směrová značka, nikam. Pokud teda nepočítám Lídl a Tesco nebo co.

        A když selže už 5. člověk, kterého se zeptám, kudy na Břeclav, tak by se navi celkem někdy šikla..

        0 0
    • Frisbee  

      Ola. Můžu soudit telefony: E66, N95 a HTC HD2. Jsem mokiák jak trám – vyhovuje mi intuitivní ovládání. N95 funkčně a zpracováním super! E66 funkčně perfektní, ale měl jsem ji snad 5× na opravě (software, přední kryt, sluchátko..). Teď mám HTC HD2 a je to teda skok!!! Spousta lidí nadává na Windows mobile, ale mě to prostě vyhovuje. Je to super platforma se spoustou možností. Navíc využiju 95% telefonu – od kalendáře, po hdubu až po počasí kvůli biku a motorce.. Mám ho tedy jen týden, ale zatím žádný negativ..

      0 0
    • mastihuba  

      dva měsíce mám e52 a docela jsem nespokojenej, (teda kromě výdrže baterky. Ta je fakt dobrá) občas se kousne, když dám co nejhlasitější poslech tak to celý jaksi rezonuje (slabej reprák?) nějaký chyby při hovorech, když se ztoho stal kolovrátek a zakousnul se v půli slova což znamenalo ukončit hovor a volat znovu, Navigace občas jede uplně jiným směrem než má :) spolehnout se na ni chce odvahu a pevný nervy, ale zatim mne dovedla do cíle dobře. Ale co by člověk nechtěl za korunu že. :)

      0 0
      • treatt  

        Hm, tak přidám ještě jedno kritérium: spolehlivost :)

        A krom toho, je pro mě důležité, aby se dalo snadno psát sms (za chůze a tak) a vyhledat si člověka v adresáři, kterému potřebuju zavolat za volantem..

        0 0
        • mastihuba  

          klávesy jsou docela velký a adressář normální nokie, co chceš slyšet? to kousnutí se mi stalo když sem se snažil připojit na icq nebo na skayp zároveň dyž sem měl zaplou náhlavní sadu, takže sovt zatim jede asi ok. myslim že jsem po něm chtěl rychle moc věcí zároveň. ten reprák je ale nějakej divnej.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Reprák bude stejnej jak u e51 a to souhlasím – je to děs. Telefonovat ve městě nebo na hlučnějším místě nemožný a když to pustím na hlasitej odposlech, tak je to jak soulož kostlivců na plechové střeše.

            0 0
        • blacks1  

          jestli spolehlivost tak starej Dancal, spolehlive s tim nekoho kdo to pamatuje oslnis,

          vesmes kazdy z techto telefonu ma svoje mouchy

          0 0
        • jIrI___  

          SMS na dotykovém displeji je ze začátku oříšek :). Člověk si ale časem zvykne, nicméně není nad odezvu klasických mechanických kláves.

          0 0
          • dieegoo  

            Já si na to za rok a něco stále nezvykl. Psaní je hrozně „tupé“, žádná zpětná vazba, člověk pořád musí koukat na displej, co mačká (zejména pak u menších displejů je pak celkem sranda psát na full qwerty klávesnici). Sice nejsem žádný velký psavec, ale fakt mě to štve, takže příští mobil snad jedině s hardwarovou klávesnicí.

            0 0
            • jIrI___  

              Já jsem na tom úplně stejně, za 2,5 roky jsem si na PDA na dotykáč nezvykl a proto jsem u telefonů zastáncem klasické klávesnice. Ale kamarádka dobře valí i na dotykáčí :)

              0 0
    • bagr84  

      ja osobně bych šel do HTC desire, ale pokud ti jde o vydrz baterie, tak to je obecne u smartfounu pruser :(

      0 0
    • Kol.ista  

      Nejspis me ukamenujete a poslete nekam, ale stejne… Vsichni odkazujou na HTC. Neni to spatny telefon, ale jedna vec. Proste se seka. Viditelne. Displej a vse je super. Ja mam iPhone 3GS a co se tyce vseho, tak parada. Ze vsech telefonu, co sem mel je nejrychlejsi a je na nej spoousta aplikaci. Akorat obcas se vsema sluzbama je vydrz na baterii hodne mala, prezto ale myslim, ze je vetsi, nez u HD2. Navigace je narozdil od jinych telefonu 100%. Nejlepsi je presna kopie od Navigonu jejich nejlepsiho modelu pri vydani programu. Dokonce reaguje rychleji telefon, nez samotna navigace. Nevyhoda je, ze je nejspis nutnost mit jailbreak… Ale neni to nic sloziteho :) Takze asi tak :) Ja bych ten telefon nemenil a ze sem si zkousel ty top modely snad vsechny. A ovladani se mi zda bezkonkurencni, jednoduchy a funkcni.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Na youtube i jinde jsou srovnávací testy iph3G a htc hd2 a hd2 má nesrovnatelně vyšší rom/ram a výkonnější procesor. Působí velmi svižně, i když iphone3g jsem v ruce neměl.

        0 0
        • Kol.ista  

          Bavil sem se o 3GS. ten je rychlejsi i kdyz ma o neco malo min RAM. Jde o to, ze ma o hodne lip optimalizovany system :) Pokud jde o displej, ma ho urcite lepsi HD2. Taky je to o pomalu rok novejsi telefon. Apple je krasne prehlednej, pekne vypadajici telefon. HD2 je naslapanejsi o nektery veci.

          0 0
        • JakeF  

          Výkon je jedna věc, ale je to stejně jako u počítačů. Windows Mobile je rozežraná mrcha a Macu stačí nižší papírovej výkon, aby byl rychlejší. HD2 tohle zčásti kompenzuje šílenym výkonem, za kterej se ale platí mizernou výdrží. Sám mám HTC Touch HD a je to paráda, ty možnosti aplikací (jak freeware, tak možnost sehnat cokoliv cracknutý) jsou super, měl jsem i program na zobrazování 3D grafů i s časem jako proměnnou :-). Ale chce to si s tim vyhrát a nahrát si tam nějakou rychlou ROMku z XDA Developers a pak přes to hodit třeba SPB Mobile Shell. Pak to je účelný a na WM i vcelku rychlý.

          0 0
      • Thidney  

        zadani bylo … co je v nabidce vodafonu .)

        0 0
        • treatt  

          Dobrá připomínka.

          Každopádně se asi zcela mění podmínky. Na prodejně mi celkem divnej týpek řekl, že pro naší firmu (s tím, co jim tam necháváme měsičně za firmu) třeba E52 vyjde na 77 Korun. Když jsem si to jen tak mezi řečí ověřil na jejich lince pro firemní zákazníky, potom, co jsem čekal 26 minut, než mi to zvednou (běžná doba, rekord mám zatím 48 minut), tak prý vůbec ne, zvýhodnění na telefon platí pouze do výše měsíčního tarifu každého čísla zvlášť. Takže nikoli 77, ale 2 577

          Tím pádem HTC vypadává ze hry, stejně jako cokoliv hodně drahého..ta firma mi opravdu začíná lézt krkem

          0 0
    • Vector95  

      jestliže pracovní telefon tak jedině Blackberry či nějakou ečkovou nokii. Až na e52 je to pomalý. Windows mobilu už odzvonilo . Je zastaralý. Sám mam HD a asi ho prodám. Nevím jak je to s Blackberry u Vodafonu, ale šel bych po něm, popř. výborný pracovní mobil je nokia e72.

      0 0
    • vikicek  

      U nás doma HTC TouchDiamond2 a HTC HD2 , můžu oba vřele doporučit, žádný problémy.

      0 0
    • Manas  

      HTC Desire. Uz nechci nic jinyho nez Android. Od verze 2.1 sem na tom nenasel chybu.

      Historie za mnou je 4 roky BlackBerry, rok WM 6.5, 3 mesice iPhone.

      0 0
      • Kol.ista  

        Jeden z mala, co odesel od Apple :D Co ti na nem vadilo? Ja si porad rikam, ze pristi koupim taky Apple asi ten 4G, nebo jak se to bude menovat. Ale ze by neco jinyho bylo?

        0 0
        • Manas  

          Ja znam hodne lidi co odesli od Apple. Jednak jako firemni telefon je to naprosto naprd (myslim korporatni email, sync ostatnich veci – nejde vytvorit napriklad meeting request atd.). Druhak baterka pri push emailu nic nevydrzi. VPN aplikaci taky abys hledal, neumi to mass storage, itunes mi pijou krev, a kazdy update fw zrusi jailbreak. Zadnej slusnej multitask a psani na tom v porovnani s Androidem na Desire je traga. Co vic si prat? Nejlepsi pro email a firemni praci je rozhodne BB, ale v novy firme to je delsi lokty dostat posledni model. Proto Android, navic s HTC Sense a rychlosti co Desire ma je to dokonaly. Uz dlouho sem nebyl z telefonu takhle nadsenej.

          0 0
          • Peslezedirou  

            Jakou řečí že to píšeš? :-)

            0 0
          • Kol.ista  

            PRvda je, ze s tebou musim v urcitych vecech souhlasit. Vzhledem k tomu, ze ale zase jako firemni telefon ho nemam, tak mi prijde super. Ten JB me taky sere. Ted konecne je OS 4.0 s multitas­kingem, tak uvidime, jak to pojede. Pristi telefon se mozna budu rozhodovat pro nejaky to HTC no :)

            0 0
            • Manas  

              Mimochodem, vetsinu prispevku pisu na BF prave pres HTC. Ten browser nema chybu. A umi flash :-)

              0 0
    • palkac  

      Mám e52 a předtím N78. E52 je oproti N78 velmi svižný telefon ale trpí několika neduhy. Hrozná T9, nic si nepamatuje, nezná defaultně skoro nic a špatně se ovládá – stále cpe mezery za slova i když tam chci dát rovnou tečku nebo čárku. Při příchozí sms zavibruje jen jednou, takže to dost často přehlídnu. Naopak mám rád vyhledávání v seznamu přímo psaním z pohotovostního stavu (je to i s T9 a vyhledává to i prostředky jmen).

      Jinak to je obyčejný telefon s malinkým displejem, 3,5mm jackem a podivnou filtrací mikrofonu, která občas způsobuje, že nejsem na druhé straně slyšet i když jsem v tichém pokoji. Výdrž je velmi slušná.

      Kvůli čtení pdf či ebooků bych bral velký displej (jak velikost, tak rozlišení) jinak telefon umí co potřebuju. navigace zdarma, gpska (nokia sport tracker je super věc).

      Pokud nepotřebuješ telefon na pravidelnou práci s emailem a čtení dokumentů tak e52 je perfektní přístroj. Já si tak pdfka tisknu a na email používám webový rozhraní exchange přes vestavěný prohlížeč (extra rychlý a funguje javascript)

      WM přístroje jsou určitě fajn, ale mne děsí ty dvě GUI (původní win a ty napláclé od výrobců) plus malá výdrž.

      0 0
      • blacks1  

        to filtrovani mikrofonu, nebo spis hluku za nim jde vypnout,

        ma totiz 2 mikrofony, jeden bere hluk a snazi se vyrovnavat hlasitost, a bohuzel to dost dobre nefunguje, ale je na to ficurka.

        0 0
        • MlokCZ  

          A jak se to dá vypnout? Standardně to totiž vypnout nejde, tak prosím sem s tím.

          0 0
          • palkac  

            jj, dnes jsem prolezl celý telefon a nic takového nenašel..

            0 0
            • blacks1  

              kazdy servis to udela pajkou, udajne to jde pouze pres hack,

              resilo se to na nokiaforu

              0 0
      • MlokCZ  

        Na časté čtení je displej mobilu (obecně) stejně velmi nevhodný a čte se z toho blbě. Na čtení rozhodně čtečku s e-ink displejem.

        A k E52. Taky mi vadí to jediné zavibrování pro SMS.

        T9 nevím, ta mi přišla nepoužitelná na jakémkoliv telefonu (takže na E52 už jsem ji ani nezkoušel), stejně vždy potřebuju napsat aspoň jedno slovo, kde mě T9 hrozně zdrží a ve výsledku jsem s T9 v 95% případů znatelně pomalejší.

        A co je hlavní průšvih T9, tak je nutnost koukat na displej po celou dobu psaní. Bez T9 lze psát velmi dobře bez koukání na displej.

        To prediktivní vyhledávání z pohotovostního režimu mi až tak dobré nepřijde. Tím jak to hledá prediktivně + i uprostřed jmen a mám hodně kontaktů, tak je stejně třeba napsat minimálně 4 znaky a dost často ani to nestačí, takže to vůbec tak moc rychlé není.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Ahoj, byl bych pro LG 500 kp.

        0 0
    • jojina20  

      Dřív jsem používal Nokie,naposledy N95 8gb. Rok mám HTC HD a další bude zase HTC nebo něco na WM.Můžeš tam nacpat co chceš, pak se dostaneš k flashování ROM a budeš rád, že jsi si ho koupil..

      0 0
      • fousek  

        A flashnes tam Androida:-)

        0 0
        • JakeF  

          Jde to už nějak smysluplně? Posledně, co jsem to zkoušel, tak 2/3 funkcí neběhalo a neumělo to vůbec ukládat nastavení :-D.

          0 0
    • heretik  

      Kdyz pracovní telefon na čtení mailů, tak jedině BlackBerry. Jsou to prevíti s těmi paušály a tarify a tak, ale tohle prostě nikdo jiný tak pohodlně nedělá.

      Pokud záleží víc na obecné funkčnosti a maily si prohlídneš sám na vyžádání, pak Android.

      0 0
      • Manas  

        Manas.

        I kdyz u te obecne funkcnosti bych i BB preferoval. Tak stabilni system abys hledal.

        0 0
    • Detař  

      Zdravím, momentálně používám HTC Diamond 2, nabíjím ho skoro každý den. Chvíli jsem měl možnost používat i Nokii E52. Vzhledem k požadavku na výdrž, bych jednoznačně volil Nokii E52. WM jsou nenažrané. Na to co píšeš by byla nejvhodnější ta Nokie. Je to něco mezi. Výdrž má doopravdy dobrou, 4 dny nejsou problém. Pokud Ti nevadí menší displej, v porovnání s dnešními trendy, tak bych jednoznačně šel do té E52.

      0 0
    • Kami  

      škoda,že nemáš mezi mobily na výběr Iphone od applu.Ten by splnil veškeré tvé požadavky.

      0 0
      • alinceb  

        Škoda, že si nikdy neměl možnost srovnat HTC a iPhone, jinak bys iPhone nikdy nemohl doporučit…

        0 0
        • přišlapávač  

          co jsem měl možnost ozkoušet desire, tak ten adroid v tom je sice fajn, ale neskutečně padá a je nestabilní, nevim, jestli to nebyla smůla na kus, ale tolik kiksů jsem dlouho nezažil. Padal jak hrušky ze stromu, párkrát se telefon vypnul sám od sebe z ničeho nic, je možný, že to byla smůla na kus… Ale jinak Desire super.

          0 0
          • alinceb  

            S Androidem 1.6 na G1 nemám problém. Jen když je puštěných víc aplikací, tak je systém pomalejší a seká se. Je pravda, že to se u iPhonu nestane, protože ten multitasking nepodporuje…:P

            0 0
            • kubad  

              Ale bez :-) 3GS a 4 s novim softem uz to umi

              0 0
              • přišlapávač  

                jen se neda ta 4 nikde sehnat!!! :-) Uz me ten Steve stve, clovek si chce koupit debilni telefon, ale nemuze :-)

                0 0
              • alinceb  

                To je možné…měl jsem v ruce jen 3G:( Každopádně i s jailbreakem je Mac OS pro iPhone pořád hodně „svázaný“ v porovnání s Androidem (i bez Rootu)…Původně jsem chtěl iPhone (jako majitel Touche s jailbreakem jsem byl nadšený), ale pak sem jako ekonomické řešení koupil G1 a vůbec toho nelituju – otevřel mi úplně jinou dimenzi v používání telefonu…v Androidu je všechno mnohem jednodušší a přístupnější než pod Mac OS…;)

                0 0
              • Manas  

                Nj, ale pro OS 4 musi mit minimalne 3GS. Na 3G je to luxus pohledet. Spis to z toho vyrobi nevyuzitelnou­ cihlu.

                0 0
                • kubad  

                  mě povídej :-( s tím bojuju

                  0 0
                  • Manas  

                    TJn, je to skoda. ale aspon muze vzniknout moc pekny video :-)

                    http://www.youtube.com/watch…

                    0 0
                    • kubad  

                      bohužel, je to tak :-( s OS4 je spomalení neskutečné

                      0 0
                      • Manas  

                        Marketing maj dobre zvladnuty.

                        Otazka na helpdesk: „Mam iphone 3G a OS4 a neda se s tim pracovat“

                        Odpoved: „Kupte si novy Iphone 4“

                        Nicmene, co si budeme povidat, dela to snad kazdy vyrobce. Jen u toho androidu bych si tipnul ze ty 1GHz procesory sou mozna zbytecne moc. Jeste se mi nepodarilo to zpomalit. Vlastne ano, kdyz jsem pustil neupraveny HD video z karty :-)

                        0 0
                        • kubad  

                          njn ale mám chuť podráždit reklamační oddělení u Vodafonu protože tohle je hnus, navíc mám 3G po reklamaci asi 2 mesíce nový – vyměněný

                          0 0
                          • Manas  

                            A oni ti tam automaticky dali OS4? To bych je asi hnal klackem. Urcite bych to zkusil, je trochu pojezdit, protoze to je fakt traga.

                            0 0
                            • kubad  

                              ne to je moje práce, ale tohle mě nanapadlo ani ve snu kdažy se v Itunes objevil nový soft

                              0 0
                    • StuntJ  

                      moc pěkný, jsem si zavzpomínal můj počítač s DURONEM 700 :o) historie se opakuje :o)

                      0 0
          • Manas  

            rekl bych velka smula na kus. Mam Desire nekdy od brezna a padne mi jen kdyz si usmyslim pustit asi 10 aplikaci najednou a pak rychle zkousim jeste obskurni pripojeni do site pre bluetooth :-)

            0 0
            • bagr84  

              Presne tak, kdyz nad tim tak premyslim, restart telefonu jsem musel provadet jen jednou a to uz ho par mesicu pouzivam…

              Navic o vikendu HTC uvolnilo Android OS 2.2 na Desire.

              0 0
              • Manas  

                Jeste nemam … cekam az se mi objevi v updatech .. nerad bych vyrobil cihlu ;-)

                0 0
                • bagr84  

                  Uz mam, nektery zmeny potesi :)

                  0 0
                  • Manas  

                    A tys to nekde stahnul nebo ti to naskocilo?

                    0 0
                    • bagr84  

                      Vikend jsem byl na chate (cili bez netu), dojedu domu a ve dverich mi to hned vyskocilo :)

                      Zkus „Settings“ → „About Phone“ → „System software updates“ → „Check now“

                      0 0
    • smith22  

      Na Nokii E52 sem čekal a sledoval její příchod na trh víc jak rok.Chtěl sem ji jako nástupce mé E51.Měl sem ji vyhlídlou jednak kvůli solidní udávané výdrži na baterce a za druhe je to technicky dobře vybavený pracovní telefon(foťák neberu v potaz, není to fotomobil a kvůli tomu sem si ji nevybral).Nakonec to dopadlo všechno tak, že sem kvůli nespočetným potížím ze strany mnoha uživatelů do ní vůbec nešel.Kdo sledoval její příchod na trh a četl v té době množství negativních reakcí a zkušeností uživatelů na forum.mobilmania, ví o čem mluvím.Jen tak zpomenu nejsmutnější případy kdy se to týkalo hlavně prvních várek které dorazily kdy většině uživatelům mobil po několika dnech prostě ,,umřel,, už ho nezapnuli…to jen jeden z mnoha problémů tohoto telefonu.Když se to po půl roce více méně nelepšilo, přestal sem ho dále sledovat a pro zatím zůstávám u E51.Docela mě to i mrzí jak to dopadlo, E52 totiž splňovala všechny mé požadavky.

      0 0
    • madcat  

      Mělo-li by to být spíš menší, tak bych vzal asi HTC Diamond 2, pokud by mi nevadilo, že je to trochu objemnější, tak HTC Pro 2.. výběr pouze papírovej, nemám s žádným zatím zkušenosti… Akorát nevím, jak moc by mně vadila/nevadila absence klasické numerické klávesnice (u Pro 2 to do značné míry kompenzuje velká HW klávesnice po otevření).

      0 0
    • ekimek  

      měl jsem Samsung Omnia, a telefon to byl dobře vybavený ale na displej a operační systém windows jsem nadával… windowsy nejsou uzpusobene ovladání prsty a na displej bylo treba hodně tlačit… tužka u toho telefonu není přímo v něm, ale je součastí balení na poutko, což je dost nepraktické, ale budiž. Momentálně ho prodávám.. Pokud bys i přesto měl zájem ozvi se.

      Teď používám HTC Legend, a prozatím sama chvála, displej je skvělý, systém android si myslím předčil windows snad ve všech směrech. Je to prostě nabouchaný telefon, s krásným vzhledem, psaní na androidech je super, jelikož je tam český slovník + dá se doplnovat slova vlastní. Potom sám nabízí slova, která jsou podobná zadaným písmenům. Když jednou-dvakrát překlepneš tak vůbec nevadí a vybereš správné slovo.

      Pokud bys chtěl vědět něco konkrétního tak napiš…

      0 0
    • Nikiller  

      Jednoznačně Nokia. HTC jsou sice papírově velmi dobře vybavené telefony, ale co do praktičnosti pro běžného uživatele, nikoliv technofila, jsou nepoužitelné. HTC výdrž baterie, maximálně 2 dny, když telefon bude celou dobu ležet na stole. Je fakt že na maily je to super (velký display), ale tím to hasne. Se samsungem zkušenosti nemám, neůžu soudit. Co se týče nokia, tak já napříkladi již přes rok mám E71 a jsem naprosto spokojen. Výdrž baterie dosáhne občas i 5-ti dnů, když nejsem moc aktivní, standartně jsou to 4 dny. QWERTY klávesnice je na špičkové úrovni a na rychlé psaní čehokoliv je ideální. Telefon je jednoduchý, intuitivní se vším kompatibilní designově a zpracováním byl v mnoha recenzích označován za to nej co doposud Nokia vyrobila, mohu potvrdit. Nehci tady dělat nikomu reklamu, ale tento telefon mě skutečně mile překvapil a myslím si že jako pracovní nástroj je to to nejlepší co si lze koupit.

      0 0
      • Manas  

        Zase bych tak neskatulkoval. HTC online 2 emaily, jeden push, druhej sync co 30 minut a co chvili internet. Dva dny celkem do pohody.

        0 0
    • kloubik  

      Já si před 2 měsíci koupil Nokia E72 a musím říct, že velká spokojenost (pár drobností se najde, ale to snad vyřeší nový firmware, který byl uvolněný včera). Po 2 letech jsem přešel od HTC Artemis a ovládání telefonu klávesnicí je prostě neskonale rychlejší a přesnější. Navíc ta klávesnice je fakt super, na emaily a zadávaní textu nemá chybu. Výdrž 3–5 dní v pohodě včeně občasného použití navigace. Displej položený naležato je podle mě výhoda oproti E52, navíc na E52 je poslední dobou slyšet dost kritiky. Trochu opruz je to dotykový potvrzovací touchpad tlačítko, ještě to není dotažený, ale případně se to dá deaktivovat. Akorát mohli dát displeji malinko větší rozlišení, třeba jako má Blackberry bold 9700 (360×480).

      Jinak pokud to máš do práce, možná bych na emaily doporučil pak dokoupit aplikaci Profimail.

      0 0
      • treatt  

        Hm, tak to tak začíná vypadat, že to dopadne tímto směrem. Ta navigace je v pohodě? A v čem je lepší ten profimail?

        0 0
    • bagr84  

      Top 15 mobiles

      0 0
      • Manas  

        Cira nahoda ze mam zrovna numero uno :-)))

        0 0
      • Chiron  

        iPhone 2. omg tak to mě dostalo :D Neříkám že do té 15tky nepatří. Ale na druhé místo fakt nemá… Řekněme tak někde 6–8 by na něho sedělo a některé další bych taky trošku zpřeházel. Jinak Desire je super, jen kdyby nestál takové nechutné prachy…

        0 0
        • Kami  

          6,8?to by mě zajímalo z čeho tak usuzuješ…2.je reálný.

          0 0
        • Kol.ista  

          Nehodnoti se pouze funkce, ale i vzhled, originalita a taky kvalita zpracovani, coz je u iPhone spickovy :) Bez nejakych problemu mi slouzi pul roku. Nema skrabance na displeji, protoze je ze skla. Zezadu taky parada a nevze nikde nic, protoze ma dikybohu monoblok krytu. To, ze nejde bez servisu baterka vymenit me netrapi, protoze ho nemusim vypinat vytahnutim baterky jak Nokii, kdyz se sekne a kdyz uz nahodou, tak de dat restart. A stejne baterka vydrzi dyl, nez telefon moralne zestarne. Takze tak :) Pro me je 2. misto realne a adekvatni.

          0 0
    • dreamkiller  

      Samsung Omnia nebrat, májí kamarád a jeto teda děs . Ovládání naprosto příšerné a kvalita dotykové obrazovky za 0 bodu , rychlost telefonu špatná. Vydrž nic moc.

      0 0
    • Canno  

      mám E52 9 měsíců, výdrž baterky je opravdu super, pevný úzký tělo :), ale už se mi podařilo v kapse zlomit display, jinak jsem si ho pořídil hlavně kvůi té výdrži, dobré klávesnici a wifi.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Mam 4 mesiace novu Nokiu X6 (sponzorsky dar).Vydrz baterie pri beznom telefonovani 5–7 dni. Na navigaciu vsak pouzivam SIGIC. Ak zabludim v lese na biku tak mam v X6-ke SmartComGPS. Tento MB mozem len doporucit.GPS je vsak pomalsie ako u predtym pouzivaneho MIO 702.

      0 0
    • Skicross  

      Pracovní mobil mám Nokia E52, soukromý SE Xperia X1. Takže můžu srovnávat Symbian a WM.

      Nokia E52 je naprosto nenáročný a pohodový telefon. Nokia OVI(prostředí pro synchronizaci v PC) nabídne čas od času update, takže se malé chybky firmware operativně řeší.

      Nokia OVI Maps je celkem dobrá navigace srovnatelná s navigacemi pro WM. Mám nahranou ještě Sygic Mobile Maps 10 a je podobná s Nokia OVI Maps. Displej je malý (ve srovnání s dotykáči), ale naprosto vyhovující pro čtení mailů, občasnou odpověď a pro běžnou práci. Výbornou vychytávkou je čtení emailů a zpráv pomocí syntetického hlasu, který je samozřejmě v češtině a nepůsobí vůbec nepřirozeně. Výbroné je to zejména v autě.

      Spolupráce E52 s HF sadou v autě je bezproblémová. Výdrž při asi 30 telefonátech za den cca. 5 dní. Při navigování den.

      Používal jsem i Windows Mobile telefon SE X1 (podobné jako HTC HD2). V autě je to s HF sadou nepoužitelné. Přijmutí hovoru trvá více jak 4 vteřiny. Telefon se občas uprostřed hovoru třeba odpojil od handsfreee sady a začalo hrát naplno rádio. Navigace není součástí a hlavně není zdarma (Goole Maps je online navigace – telefon se připojuje na net). Dotykový diplej má svoje výhody při ovládání třeba v autě, ale žere baterii a telefon vydrží max. 2 dny. Většinou jsem ho měl na autonabíječce. Práce s emaily je lepší kvůli většímu displeji, ale třeba tenhle příspěvek bych na něm psát nechtěl. Celkově je těžší a větší než E52 a hůř se nosí v kapse.

      Vyzkoušel bych ještě tenhle Android telefon přímo pro VF – Vodafone 845

      0 0
    • StuntJ  

      má tu někdo, či testoval tu někdo mobil od SE – Vivaz U5 ??

      Můj starý telefon po pěti letech pomalu dosluhuje a já se rozkoukávám po novém telefonu.

      Dík za tipy a postřehy :o)

      0 0
      • StuntJ  

        Tak nic, podařilo se mi opravit můj starý telefonek, takže Vivaz padá :o))

        0 0
      • xshreck  

        Jo, měl jsem T630 :-D Drží doteď i po 2 vytopeních :-) ale nechtěl bych …

        0 0
        • StuntJ  

          já mám k750i a nerad bych se ho zbavoval, je to velice dobrý telefon, aspoň ve své době byl. Ale už jsem ho asi 4 opravoval a přemýšlel jsem jestli ho ještě jednou přivést k životu …

          0 0
          • raceman  

            jj ten sem měl taky, když sem ho nedávno chtěl opět zprovoznit, tak se nerožne ani se zapojenou nabíječkou.. naplno jen svítí dioda infraportu… takže je někde chyba :-/

            0 0
            • StuntJ  

              a máš tam baterku ??? protože k750i neumí pracovat bez ní. A ta svítící- blikající LED u infra, signalizuje problém s baterii … Ta je buď total vybitá, nebo po smrti.

              Já jsem tam měl za těch 5 let :

              vadná/uhnilá anténa na BT

              voda v klávesnici

              výměna joysticku, preventivní výměna systémového konektoru

              a nově výměna LCD

              Ještě štěstí že nové díly na SE stojí pár šušňů …

              0 0
              • raceman  

                jo? baterku tam mam, takže to bude asi po smrti… :-) diky za radu

                jinak sloužil mi aktivně i na hry necelé 4 roky a s joystickem sem nemel problem… jen uz zoxidoval ten konektor no.. jinak bezproblemovy foun :-)

                0 0
                • StuntJ  

                  no ten joystick asi též umřel následkem vody, vzhledem k směšné ceně 40,–Kč, stejně jako za konektor, není co řešit. Dnešní telefon bych tak levně neopravil :o)))

                  0 0
    • Tomcat  

      Windows Mobile nedoporučím mají moc velkou spotřebu. Android není zatím pro firmy takže sňatek z rozumu by byk ten Symbian v E52

      0 0
      • StuntJ  

        Symbian je zas pomalý, pokud nemá svalnatý procesor, takže co si vybrat ? :o)

        0 0
      • Manas  

        Proc neni Android pro firmy? My to pouzivame a nase konkurence taky :-)

        No, pravda je ze sme na O2.

        0 0
    • alinceb  

      Zhruba 3 měsíce používám HTC G1 (HTC Dream, T-Mobile G1) a zatím jsem maximálně spokojený. Shrnutí:

      • nízká cena
      • Android
      • všechny free Aps (třeba TrekBuddy, Opera, PubTran…)
      • dost přesná GPS (navigace Sygic-crack)
      • plnohodnotná QWERTY klávesnice a trackball
      • neustálý vývoj aplikací na free bázi
      • možnost Rootu pro šťouraly, kterým normální Android nestačí
      • možnost přizpůsobení SW výbavy přesně na tělo
      • perfektní pro práci s netem (ve spojení s Operou skoro plněnahrazuje PC)
      • nízká výdrž baterie (2 dny pohotovost, 1/2 dne na netu nebonavigaci)
      • rozměry (taková cihlička:)
      • minimum dostupného příslušenství

      Kdybych si mohl vybrat teď, tak bych volil určitě telefon s Androidem, ale asi by mi chyběla QWERTY kláveska…:(

      0 0
      • kankrlicek  

        Pořád čtu ,,plnohodnotná klávesnice" a je tím míněna qwerty. V čem je qwerty plnohodnotná? Dá se na ní psát všemi deseti? To je jediná výhoda.

        Na klasické tel. klávesnici můžu psát bez toho, že bych se na ní díval – což si u qwerty nedovedu představit – když nemohu použít desetiprstou metodu.

        Tak jak je to s tou ,,plnohodnotností"? Když si vybírám telefon, tak jsem odkázán na ty, které nemají qwerty a těch je čím dál víc. Tak sem s vašimi zkušenostmi.

        0 0
        • Karlos009  

          Používám E71, dříve E63 a ještě dříve SE M600. Telefon bez qwerty klávesnice si nedokážu představit. Nepíši na něm žádné sáhodlouhé texty, pokud odpovídám na e-mail, tak jenom v neodkladných případech a heslovitě, ale hlavní je pro mě diář (termíny a poznámky). Hlavu mám už jenom na čepici a mraky úkolů a informací, které na mne pořád někdo chrlí, bych bez toho vůbec nezvládnul. Takto si přepnu do hlasitého telefonu a v průběhu rozhovoru zapíšu poznámku, termín schůzky, úkol, či cokoliv dalšího. Palci, za pochodu, rozhodně mnohem rychleji než na klasické klávesnici.

          0 0
      • Tomcat  

        HTC G1 neexistuje.

        Viz

        http://www.htc.com/cz/product.aspx

        a

        http://mobilmania.cz/default.aspx…

        Je OEM telefon který vytvořilo pro T-Mobile a menuje se G1 ;-) On chce telefon od Vodafone a pro pracovní použití a tam je zatím Android na ocase.

        0 0
        • Dzordano_Bruno1  

          G1 = Google One :) Což znamená, provní telefon od googlu. Od Vodafone to není.

          0 0
          • Tomcat  

            a proč to píšeš mě? ;-) Větvení…

            0 0
            • Dzordano_Bruno1  

              Protože to není telefon vytvořený pro T mobile, ani pro Vodafone. Tak ho nepleť ještě víc:)

              0 0
              • Tomcat  

                Tmobile G1 je OEM produkt vytvořený firmou HTC pro T- mobile !

                Ano byl to první Android na trhu.

                První a zatím poslední Google telefon byl Nexus One

                0 0
                • losna  

                  Nexus One je výrobek HTC pro Google.

                  0 0
                • alinceb  

                  Budu reagovat na oba. G1 je opravdu T-mobile G1 – tenhle telefon vyvinul HTC pro T-mobile pro přímou aplikaci společně systému Google Android. Pokud není na jejich stránkách, tak je to tím, že byl vyvinut „mezikorporačně“ a prodáván pod hlavičkou T-Mobile. Víc názvů jsem uvedl proto, že telefon lidi nazývají různě.

                  Nic to nemění na tom, že je to kvalitní a promyšlený telefon na funkční platformě HTC, který je po nahrání vhodných aplikací velice dobře použitelný pro práci (včetně dobré synchronizace s PC).

                  Ja nejsem v žádnem směru spletený, jak tu píše „vševěd“ Dzordano Bruno – když si přečtete můj příspěvek, tak tam nepíšu žádný blud, jen to, že je znám pod několika názvy.

                  viz. Wiki

                  to Tomcat: Logo Google má na zadní straně proč? Z legrace? Nebo proto, že se na vývoji přímo podílel Google jako dodavatel SW platformy…? Proto ho hodně lidí nazývá Google G1 jako první telefon s Androidem;)

                  0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      HTC DESIRE

      0 0
    • Smazaný účet  

      Kdyby někdo chtěl iphone 3G 8gb tak mi napište na mejl, jeden bych tady měl.

      0 0
    • singingrock  

      E 52je celkem rychlý a spolehlivý telefon a běží na symbianu.

      S HTC zkušenost nemám, ale bude to dost podobné.

      0 0
    • Chiron  

      Nemá tady někdo trochu větší zkušenosti s HTC WildFire? Recenze sou plné superlativů, ale rád bych věděl nějaký nezaujatý názor na svižnost, použitelnost rozlišení. Které sice není bůhví co, ale je to daň za tu cenu. A prostě tak celkově, jestli ten telefon nemá nějakou závažnější vadu. Pro mě je to takový kompromis mezi výbavou a cenou. Co sem měl v ruce Desire, tak bych chtěl ten, ale 11k za něj dávat nechci.

      0 0
      • Tomcat  

        HTC Wildfire by hlavně mělo být kompletně vyprodané.

        Poměr cenavýkon se mě nezná , za to HTC platíš dost.

        Zkusil bych se podívat po SAMSUNG Galaxy 3 i5800

        Osobně jsou koupil Vodafone845 a po ověření SW kompatibility pro mé potřeby prodal a koupil HTC Legend

        0 0
        • Chiron  

          No to že je momentálně vyprodaný mě netrápí. Jestli se platí za HTC, v téhle cenové hladině není příliš s čím srovnávat. Takže tak úplně nedokážu posoudit.

          Na toho Samsunga sem se taky díval, zas tak super to není. To rozlišení je sice vyšší, ale při nejmenším dost podivné, ale jak tak koukám, u samsungu celkem normal. Ale osobně v samsung už nemám důvěru. A jejich TouchWiz mi taky moc nevoní.

          Vodník845 je telefon naprosto mimo realitu. Prodávat telefon který nemá EDGE u operátora který jím má pokryté 90% území. GPRS je pomalé a 3G zatím v pár městech. To jako nemá žádnou logiku.

          Legend je vpohodě, ale pro mě už mimo cenu. Takže zatím favorit je WildFire. Kompatibilita rozlišení se zdá být občas problém, ale tak co jsem zatím zjišťoval, tak to zas taková hrůza nebude.

          0 0
          • jIrI___  

            V845 mám teď v merku jen kvůli wifi, je to snad nejlevnější telefon který ho má a jako bonus to je chytrý telefon :). Mám kartu, žádný datový tarif, takže mě to chybějící EDGE nebude vadit, ale uznávám, že tohle je zrovna u Vodafone celkem úlet.

            0 0
            • maajkee  

              No, já ho mám taky v merku :) Čekám jen na začátek října, to budu mít zase po 2 letech nárok na zvýhodněnej telefon, takže výjde na pár korun :)

              0 0
            • kurýr na bajku  

              No nevim jestli uplne vis do ceho jdes. System android se bez datoveho pripojeni a registrace u google ani nespusti. Neustale neco stahuje a aktualizuje. No a chytry telefon s moznosti stahovat vse v jedinem kramku ve kterem se navic stale objevuji ruzne bugy, viry a zlodejinky…

              Kazdopadne si nastuduj neco o ruznych OS pokud chces telefon na pripojovani pouze pres wifi, protoze android to urcite neni.

              0 0
              • Flegmatik  

                Ale no tak. Ten Android jde samozřejmě používat i bez datového tarifu celkem bez problému. Pokud máš doma wifi (když ne, tak si ji uděláš), tak se tím dá v pohodě žít. APN připojení vypneš, takže se ti foun k netu samovolně přes GPRS nebo 3G připojovat nebude. A když budeš chtít něco z netu – aktualizace aplikací apod., tak to vezmeš zdarma přes wifi. Pokud však takové píčovinky, aby se ti každou hodinu aktualizovalo počasí, nějaký věci do facebooku, chodit/jezdit podle Google Maps, twitrovat nebo bůhví co ještě se dá dělat, nechceš, tak neustálé připojení nepotřebuješ.

                0 0
                • StuntJ  

                  tak, tak a navíc je všude plno free Wifi pointů

                  0 0
                • pepino  

                  Starý zlatý WM, teď už i WP7 budou zaměřený na facebook a podobný peachovinky a kopírování iOS pokračuje, chjo..

                  0 0
                  • Flegmatik  

                    No kdyby aspoň tyhle broskvovinky šly odinstalovat, zbytečně tam zabírají nějakou paměť, spouští se při zapnutí a jsou další ikonky navíc, přesto, že to člověk nepoužívá. Měli to nechat jako aplikaci pro doinstalování, ne to tam rvát na pevno.

                    0 0
                    • kurýr na bajku  

                      No to je opet spis problem androidu. Ve wm si to vyoperujes z rom. No a pro nas mene technicky zdatne vzdy zbyva moznost nahrat si cistsi ROM z MDA develo.

                      0 0
              • Chiron  

                Když si člověk kupuje mobil s OS tak se tak trochu předpokládá, že tam nějaká data potečou. Google účet u Androidu pokud vím není podmínkou, alespoň co jsem viděl, tak jej při prvním spuštění nemusíte přihlašovat a funguje normálně. Když si to člověk umí nastavit ta nic nestahuje ani neaktualizuje. Ale jednou za čas aktualizovat verzi Androida není od věci. To, že se na marketu začínají objevovat podvodné aplikace je nepříjemné a je to fakt, ale pokud člověk nestahuje kdejakou krávovinu, ale jen prověřený software, tak by problém být neměl.

                O nějakých problémech Androida s wifi nevím. Mohl bys přiblížit co jsi měl na mysli?

                A jiné OS, WM6.5 je bohužel skoro mrtvá platforma. WP7 jde cestou, kdy se snaží prostředím přiblížit jablíčkářům. Funkčnost celkem zachována, ale stejně mi to připadá nepovedené. Symbian se tu drží dlouho, nějak nechápu proč a proč ho někteřří výrobci drží zuby nehty při životě. A MeeGo od Nokie je stále v plenkách. Je ještě spousta systémů. Ale Android se teď rozvíjí rozhodně jñejdynamičtěji a má velký potenciál.

                0 0
                • kurýr na bajku  

                  Android rozhodne prevalcuje jabko uz jen protoze ho vyrabeji vsichni kdo maji zajem ve vsech moznych variantach. I s tim, ze ani jinou konkurenci mit nebude se da souhlasit. Ale proste mit ho bez datovyho tarifu? Nenajde se proto vhodnejsi system, kde nemusis nic nastavovat ani vypinat?

                  0 0
                • kurýr na bajku  

                  Nevim o zadnych problemech s wifi u androida.

                  0 0
                • kurýr na bajku  

                  Nedovedu ovsem pochopit, ze spolecnost, ktera te nuti k vyuzivani sveho obchodu pri kazdym stahovani si neohlida co prodava, ci poskytuje zdarma ke stazeni! Stahnes-li si vir do wm, tak tvuj problem, ale todle snad nemyslej vazne?

                  Ja osobne si koupim Motorolu ES400 i kdyz budu nesmyslne priplacet za ctecku carovych kodu a nektere aplikace uz se halt upgrade nedockaji, ale stejne pro mne zatim jina alternativa neni.

                  0 0
                • pepino  

                  No u WM mi zatím stačí mraky aplikací, co na ně jsou, tak se zatím toho budu držet, dokud to půjde. Kámoš, majitel slušně prosperující SW firmy, používá SE P910i s UIQ2 a žije. Fakte je, že na tom neleze na facebook, nekouká na filmy ve full HD atd..

                  0 0
              • Tomcat  

                Hle čekal bych serioznější pohled. Může tuhle subjektivní demagogii nějak podpořit solidními fakty tedy né …já slyšel, oni psali a podobně?

                Bez Google acountu nefachal co já vím jen G1 a NexusOne

                0 0
              • jIrI___  

                Původně jsem chtělo něco s WM (mám ho teď na PDA a nemůžu proti němu říct křivého slova), jenže tenhle systém mají z dostupných modelů jen základní HTC a ty už jsou i tak cenově mimo moje představy. Samozřejmě by mi stačil telefon bez OS, ale ty, které mají wifi, jsou ještě dražší než V845. Snad jen Samsung S5620 Monte by přicházel v úvahu.

                0 0
        • přišlapávač  

          nevim, tenhle tyden jsme ho pro znamou porizovali primo ve vodafonu

          0 0
          • Chiron  

            Ne některých prodejnách ho mají pořád. Jen na centrálním skladě, z kterého vyřizují objednávky z eshopu zmizel celkem rychle a byl dlouho nedostupný.

            0 0
    • treatt  

      Hm, tak nakonec to asi bude Nokia E5, až ji začne Vodkafone prodávat..měla by umět prakticky to samé, co E72, ale má být řádově levnější..akorát má baterku s menší kapacitou :( Tak uvidíme

      0 0
    • atrekfuel  

      pokial chces pracovny telefon s top emailom – tak blackberry 9700, v nasich koncinach ale musis ozeliet aplikacie

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.