Výběr plášťů Schwalbe na závody (KPŽ) (2018)

11 nepřečtených
  • Force

    Zdravím,

    pro začátek poznamenám, že jsem si pročetl předchozí diskuze na téma výběru plášťů, nicméně co jsem se také dočetl bylo to, že každý rok se pláště mění a není proto rozumné se plně řídit staršími diskuzemi.

    Příští rok chci odjet KPŽ v závodním nasazení, závody v Beskydech a Drtiče a chci si speciálně na tyto akce koupit pláště (ad.: trénuji 80% asfalt a vzhledem k tomu, že mám na MTB roční nájezd k 9000km, tak mimo závody budu jezdit asi Smart Samy, protože vydrží nejvíc).

    Rozhoduji se mezi NN, RoR a RaR (nemám dobré zkušenosti s Maxxis a Continentaly), tak prosím o radu co dát dopředu a co dozadu. Mám HT, 75kg. Díky všem za rady, myslím si, že toto téma by mohlo být zajímavé i pro ostatní. A nejlépe uveďte i zda-li kevlar performance, lite skin apod., protože to všechno stojí skoro stejně a nevím co si o tom myslet.

    Anketa: Kombinace ZADNÍ/PŘEDNÍ:

    0x
    0%
    0x
    0%
    0x
    0%
    0x
    0%
    11x
    79%
    2x
    14%
    0x
    0%
    0x
    0%
    1x
    7%
    0 0
    • JMT  

      Letos jsem jezdil ralphy 2,25. Vepredu liteskin, vzadu snakeskin. Momentalne mam vzadu addix speed snakeskin. Vepredu je ta guma asi nesmrtelna. Pristi sadu asi poridim na zkousku vittoria/geax. Uz mam tech schwalbe plny zuby. Na zadnim probehly nejaky defekty a addixe mam tretiho. Prvni dva byli nejezditelne krivy na reklamaci.

      Nicmene bych volil asi thunderburty. Dopredu liteskin, dozadu snakeskin. Ralph byl zbytecne overkill. Snad jen na brdech by byl vyhodou vepredu ron. Performance nebrat. A at bych bral jakejkoli vzorek tak bych bral liteskin dopredu a snakeskin dozadu. Sirku vzdy tech 2,25.

      0 0
    • BikeClubKovacek  

      Lidi a co ten nový Smart Sam plus ? Má s tím už někdo nějaké zkušenosti ? Měl jsem ten klasický a to bylo neštěstí…asi 3–4 defekty a měl jsem najeto pouze cca 700km a to nejezdím nijak agresivně a hledím kam jedu :)) Zkusil jsem tam dát dozadu ten Smart Sam Plus s tou kevlarovou patkou a musím říct, že je to úplně o něčem jiném :)) Skoro přemýšlím, že si něco podobného dám i na přední kolo…sice váha jde do háje, ale ta relativní jistota, že dojedu je důležitější :)) Jinak na druhém kole mám mám na zadním kole RoR a taky luxus…terén, silnice , šotolina a ani vzorek se nijak radikálně nezmenšil po cca 1000 km. PS. Co se týče výše uvedených kombinací ? Má některá z nich tu kevlarovou patku ?? Předpokládám, že nemá… :))

      0 0
      • novas752  

        Já měl se starym vzorkem Smart Sama 26×2,25" Performance Kevlar defekt asi tak jednou za 3–4000km a to jezdim občas docela bordelem. :) Foukáno na 1,6/1,8 baru.

        Předpokládám, že všechny výše uvedené kombinace mají kevlarovou patku, jde o pláště řady evolution, které se s drátěnou patkou ani nedělaj.

        0 0
    • BikeClubKovacek  

      Jinak ještě bych dodal , že mám aktuálně nasazenou i na jednom kole i RaR performance, kde bych dodal , že je super lehká i rychlá , ale na závody typu KPŽ fakt nevím..... jednou mě jí prošel, tak malinký trn, že po těch čtyrech defektech se Samem jsem byl skoro na „dně“ , že už jsem nevěděl co :D Od té doby je pravda, že už nebyl defekt žádný.....určitě to ovlivnilo i to, že jsem začal foukat menší tlaky. Tím jsem si skoro jistý.....Na druhou stranu kamarád má na kole taky tento RaR a má bezdušový systém, tak možná tam se to vyplatí víc než u mě s tím dušovým systémem :))) Je to fakt alchimie namíchat no ...... , taktéž musím podotknout, že rychlostní rozdíl mezi RaR, RoR, Smart Sam ( plus ) mi nepřišel nijak zásadní…( na asfaltu )

      0 0
    • Mereck  

      Já spokojeně jezdím NN (vepředu ten nejlepší, vzadu performance), ale to je podle mě na KPŽ moc těžké kombo. Udřeš se. Jinak super heavy-duty pláště.

      Racing Ralphy jsem chvilku jezdil, ale opravdu mně vadily. V terénu mě nepodrží, byly pro mě takové nečitelné… Za mě: nebrat.

      Ten Rocket Ron mi připadá jako fajn volba. Osobně ho neznám, ale kamarád ho jezdí a cajk. V Sudetech (projížďka, ne závod) netrpěl, v poho jsme spolu jeli 50km. Takže asi vem ty Rony. Já většinou dopředu dám top verzi v 3směsi, dozadu třeba dvousměs.

      0 0
      • Kotis  

        Dřív jsem jezdil Racing Ralph EVO ve verzi lite skin. Letos jsem přešel na Nobby Nic bezduše a zásadní rozdíl v rychlosti jsem nezaznamenal. Ale bude to možná tím, že jsem závody dřív nejezdil a měnil jsem aji kolo:-)

        Hlavní byla naprostá spolehlivost, super trakce a nízké tlaky zaručily dostatek pohodlí. Zkouším teď vzadu Mitas Scylla textra, protože byl dost levný a jsem příjemně překvapen. Ale na NN to nemá hlavně tím, že se víc žvejká.

        Máte někdo zkušenosti, kolik času může ušetřit třeba TB oproti NN v závodě KPŽ typu (za sucha)? Je to vůbec měřitelné?

        0 0
        • novas752  

          To bych si tipl ze docela dost. Nobby Nic uz je docela poctiva trailova guma

          0 0
    • JFtryall  

      Ron/Ralph SpeedGrip predek a zadek TB.

      0 0
      • jonti  

        Pro nekoho, kdo vymeni ten zadek do velkeho blata a tezke trate za RoR asi ok, jako univerzal bych nechal vzadu spis RaR.

        0 0
    •  

      RoR/TB

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.