Výběr nového kola do 15000,- Kč

27 nepřečtených
  • Jay

    Ahoj všem,

    prosím o rady či doporučení :)

    Chci si koupit nové kolo na občasné dojíždění do práce (ve městě, takže asfalt, kostky, taky kratší i táhlejší kopečky) a hlavně na stezky, traily, do hor a lesů. Nechci si v tuto chvíli kupovat žádnej nabušenej stroj, vzhledem k jiným nedávným výdajům se chci vejít max do 15 tisíc, ale pochopitelně si chci i tak vybrat co nejlépe. V několika obchodech jsem se na několika kolech projela, moc pěkně se mi tam věnovali, ale jejich názory se bohužel rozcházely, a to i v rámci jednoho obchodu. Při výšce 169 cm mi jedni doporučují M (17,5´), druzí L (19,5´). Vyhovovaly mi obě velikosti, i když M bylo trochu lépe ovladatelné. A co ML (18,5´), byla by to dobrá střední cesta? Jedni říkají pneu 27,5, druzí 29 palců. Podle jednoho bez zámku vidlice nemám na silnici vůbec vyjíždět, podle druhého bych musela vážit 120 kg, abych ten rozdíl vůbec poznala. Samozřejmě každý mi řekne „musíte si ho hlavně zkusit“. Úplně mi to nepomohlo :)

    Pokud teda trochu koukám i na design, tak se momentálně rozhoduju mezi následujícími:

    https://www.kola-radotin.cz/…5-volt-green

    https://www.kola-radotin.cz/…r-red-116468

    https://www.eurobike-praha.cz/…tte-blk-2019

    https://www.endorphinrepublic.com/…low-grey-kh/

    https://www.endorphinrepublic.com/…ey-green-kh/

    https://www.endorphinrepublic.com/…dark-red-kh/

    přičemž nejlépe mi z toho vychází ten červený a černozelený Trek, protože mám pocit, že u Scottyho mám za srovnatelnou cenu o něco „horší“ výbavu a platím hlavně jméno, že.

    Pokud mi napíšete nějaké postřehy či tipy, budu moc ráda!

    Jay

    0 0
    • palo7  

      Na 169cm max. M, u 29 to bude dokonce někde třeba i S. Nebral bych ani jedno, všechno dost špatný kola. Buď stavitel, nebo pak raději bazar. Je toho zde na BF ohledně nákupu do 15tis. spousta, tak si něco dohledej

      0 0
      • palo7  

        Za tu cenu může mít od stavitele o kilo lehčí kolo

        0 0
      • Jay  

        Není to vysloveně moc, ale měla jsem představu, že se vejdu max do 18–20k i s helmou a nějakými doplňky. Chápu, že to může vypadat, že chci za málo peněz hodně muziky, ale taková je zkrátka momentální situace :/

        Jinak děkuju za tip, Canyon má nádherný kousky, a hodně slyším, že i kvalitní. Hned bych do něj šla :) A vidím, že taky nemá zámky, tak to asi zase tak rozhodující nebude…

        0 0
      • Gwaihir  

        Stavitel je určitě dobrá volba. Na fóru jich pár najdeš.

        0 0
    • Jay  

      Moc vám oběma děkuju za reakce :)

      0 0
    • babkanakole  

      Bacha na tu velikost. Sama mám 168 cm, a u rámů mi velikost lítala – co výrobce, to jinak. Omezením u mě nebyla ani tak výška rámu ale jeho délka. Něco se sice dá srovnat představcem, ale někde to může být problém.

      Nakonec mám rám 18" na 29" s poměrně vysoko vysunutým sedlem. Ale u jiného výrobce mi vyhovovala 17", a jinde zase i 19" byla na hraně rozhodování, jestli to nechce delší představec.

      Pokud netušíš co za velikost, chce to opravdu vyzkoušet, pokud je jen trochu možnost. Pokud už ne stejné kolo, tak se stejnou geometrií a jiným vybavením. Za mě – obejdi všechny prodejce, ideálně ve chvíli, kdy bývá v krámě prázdno, a zkrátka si projeď všechna kola ve zhruba stejné ceně. Poznamenávej si typ a velikost, a pak se sem vrať znovu pro radu. Řiď se v tomhle pocitem – pokud si alespoň přibližně dobře nastavíš sedlo a máš divný pocit při projetí na dvoře, rozhodně se to nezlepší na delší cestě.

      Zámek vidlice – mám, mám ze řidítek, a pokud budeš na silnici s dobrým asfaltem jezdit větší/delší stoupání, tak za mě ho užiješ. Ale nemít ho, netuším jestli bych věděla, že ho postrádám :)

      Rozmysli si ty převody podle toho, co a kde budeš jezdit.

      Na to „do práce“ je to vcelku jedno, ale pokud to chceš jako kolo pro všechno, může chybět rozsah, a to na obou koncích.

      Mě limitují kolena – těžké převody do kopce zvládám jen na kratších kopcích, pak musím točit lehký převod ať chci nebo nechci, nebo tlačit. Z kopce jsem pak na pár vybraných místech v okolí na pokraji schopnosti si ještě přišlápnout.

      To je ale spíš jen k zamyšlení, jestli by tě to nakonec nemrzelo. Sama mám nemoderní 3×10, převody co má ta bazarovka, jen na 29" kolech. V téhle kombinaci to mě osobně sedne. Jezdím většinu na velkou. Jenže ten zbytek by mi chyběl citelně, v důsledku by mi omezil trasy, kudy bych mohla jezdit.

      0 0
      • Jay  

        babkanakole Díky moc, přesně tohle jsem potřebovala, aby mi někdo napsal přímo i co a proč :)

        0 0
      • Lister  

        No vidíš. Žena je jen o pár cm menší ale má 15,5 a klidně by mohla mít i menší.

        Kliky jsem ji teď dával 165 mm a pochvaluje si to. Sedlo mohlo tím pádem jít trochu nahoru, ale pořád to má maximálně 18cm od objímky po zamek.

        0 0
        • INSP.TRACHTA  

          Mohu potvrdit na sobě. 167cm a mám Pells Razer 15.5 a to jsem si zkoušel i 17. Bylo to hraniční (předchozí kolo na 26kolech jsem měl 17)

          0 0
      • palo7  

        Pošli foto nastavení kola. Docela mne 18 ve 29 na 168cm zajímá.

        0 0
        • babkanakole  

          Ta fotka má blbý úhel ohledně nastavení. Momentálně mám sedlo ještě o malý kousek výš a vzadu co to jde.

          První delší vyjížďka po nákupu.

          0 0
    • milan.v  

      A zas a znovu…

      0 0
    • vn25  

      Co tohle, https://m.alza.cz/…t-mustang-m4

      Ale bez projetí je to na prd

      0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
    • Jay  

      Tak jsem ještě studovala a srovnávala, prošla jsem si několik dalších obchodů a trochu se projela, a nakonec to vyhrála Kona Blast v emku, letošní model, navíc s krásnou slevou :)

      Všem ještě jednou moc děkuju za příspěvky!!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.