Výběr nového HT/mírná zmatenost

20 nepřečtených
  • Daffe

    Ahoj chlapi, projel jsem toto forum křížem krážem a přicházím s dalším totožným dotazem, jako moji předchůdci, kterým bylo vždy doporučeno něco jiného (chápu, podle preferencí uživatele)..

    Můj dotaz je takový..... sháním kolo… někdo (zm*d) si přivlastnil můj Scott Aspect 950, na kterém se mi drandilo krásně (XL rám) a na začátku sezóny musím koupit nové. Investice osciluje do 30.000,– Kč … Projel jsem skoro všechny značky a přijde mi to vše stejné (laik), jedná se vážně jen o designový rozdíl?

    Mezi mé favority patří:

    Canyon GC 6.9:

    https://www.canyon.com/…-al-6-9.html

    Trek XC 8 nebo 9

    http://www.trek-bikes.cz/…95&bike2=696

    Cube Attention

    http://www.rideko.cz/…-flahorange/

    Giant Talor 29er

    http://www.mojekolo.cz/…on-29er-1-3/

    GT Zaskar 9R Sport

    http://www.mojekolo.cz/…-9r-sport-3/

    GHOST Tacana 7

    http://www.mojekolo.cz/…ck-red-blue/

    Sestavy mi přijdou skoro identické, vážně jde jen o design a značku? šlápnu s nějakým z uvedených úplně vedle? Kdyby šlo o design, tak můj favorit je určitě Canyon.

    Měřím 192cm, váha 92kg, jezdím převážně do práce z práce (asfalt) + lehký terén v lese. Na kole začínám, Scotta jsem měl cca 6 měsíců, chytlo mě to a měl jsem v plánu pokračovat ve výletění i nějaký single tracky, bohužel si jej asi někdo užívá víc.

    Díky moc za odpovědi

    0 0
    • novas752  

      Nema, jsou tam i docela rozdily ve vybave.

      Vidlici ma nejlepsi Giant (Reba) nasledovanej Reconama Gold. GTcko ma pouze RS 30, to bych z vyberu vyradil a ty s Reconama Silver mozna taky (Rozdil Gold-Silver je myslim pouze material vnitrnich nohou – ocel vs lehci hlinik – a povrchova uprava).

      Nejlepsi brzdy ma Canyon, oznaceni s cislem 5×x je starsi Deore, ty ostatni brzdy 3×x jsou jakoby uroven Acera, proste zaklad…

      Pak je to taky otazka poctu prevodu, nekde je 3×10, nekde 2×10 a s ruznyma poctama zubu na prevodnicich – tady si muzes propocitat co z toho plyne, ale jestli ti to na slohnutym kole vyhovovalo, asi by bylo nejlepsi mit tam stejne pocty zubu.

      A v neposledni rade geometrie jednotlivych ramu. Opet – jestli ti cornute vyhovovalo, bylo by dobre mit geometrii co nejpodobnejsi, hlavne delku mezi sedlem a riditkama (top tube lenght + predstavec).

      0 0
    • MartinM  

      A vítězem se stává: Canyon GC 6.9

      0 0
      • Jakobo  

        Proc? Ten Giant ma az na brzdy lepsi osazeni. Ty brzdy budou urcite fungovat taky dobre a ty crossridy u Canyonu nejsou taky zadna velka vyhra. Je to plus minus totez, jediny zasadni rozdil pokud dobre vidim je velikost kol.

        0 0
    • Daffe  

      Chlapi, ještě malinkatý zádrhel, už jsem chtěl objednat Canyon, ale volal mi kamarád, že má slevu od Scotta, dá se najít něco v adekvátní kvalitě jako Canyon i u nich? V podobné cenové relaci. Díky

      0 0
      • hrota  

        Jaká je výše té slevy ;) Scott nedělá špatná kola, jen patří k dražším značkám.

        0 0
        • Daffe  

          asi 20–30% podle modelu … Nějaký tip?

          0 0
          • hrota  

            Pokud by si sehnal 30% tak tohle by bylo jen lehce přes. Nebo tohle. Nicméně mi přijde, že je tam dycky nějaký kompromis, buď brzdy, nebo kola, ale pokud by si trval na značce, měl by si hodně slušné kolo :)

            0 0
    • Czechak  

      Ještě tu nikdo nepsal RB CRR 290? Případně Kellys Gate 50.

      0 0
    •  

      To s obouma pevnejma osama

      0 0
    • palo7  

      tohle se prý dá koupit za 28, podle mně dobrá nabídka

      http://www.koloctm.cz/…cervene.html

      0 0
    • Daffe  

      Chlapi ještě jednou díky za rady… Těch kol, co navrhujete je hodně, nejraději bych si koupil všechny… nejvíc se mi stejně líbí ten Canyon, myslím, že s ním vedle nešlápnu… Jen se ještě zeptám, když jsem kupoval toho Scotta, tak mi prodejce řekl, ať se po cca 500km stavim na garanční servis zdarma, že mázne vidlici a udělá seřízení potom, co se kolo zajede, dělá tohle někdo u Canyona nebo na vlastní náklady v servisu? A trochu OT, aby se neopakovala situace a nemusel jsem kupovat hned nový, máte osvědčený nějaký zámek na kolo? Díky

      0 0
      • novas752  

        No mazat a čistit kluzáky vidlice by sis měl sám pravidelně nebo když jsou zašpiněné, stejně jako čistit a mazat řetěz. Jinak ten servis, klidně už po 200–300km je docela potřeba – všechno si během prvních kilometrů sende, lanka se trochu natáhnou, výplet trochu povolí. V servisu to stojí zhruba 500, ale podle zručnosti to jde klidně i doma.

        Zámek na kolo je ošemetná věc. lehčí menší lankové zámky do průměru cca 6–7mm jsou otázka max. desítek sekund, větší lanko se taky dá přežvejkat po jednotlivých prutech. Takže jedině kvalitní řetězové, podkovu (kterou zase použiješ leda na zábradlí) nebo takové ty z velkých kovových plátů. Ale všechny tyhle jsou zase hrozně těžké a neskladné – čili na vození nepoužitelné. Nejlepší je mít kolo stále na dohled, pojistit to lehkým skladným lankovým, které odradí čorky bez štípaček, ale nespoléhat na to. No a na garážování naopak co největší řetěz s poctivým zámkem + mříž na dveřích apod.

        0 0
        • Daffe  

          čistim a mažu… myslel jsem ten servis po 200–300km, od prodejce Scottu jsem ho měl zdarma, tak jestli má Canyon třeba něco nasmlouvaného v ČR… jestli ne, tak nevadí, byla to jenom myšlenka, sám se do toho ale pouštět nebudu, vím jak by to s mojí šikovností dopadlo, určitě by zbyl nějaký šroubek, kterým měl někam patřit, ale nevím kam :) …

          https://zamky-na-kolo.heureka.cz/…en-8210-110/ … kolo bude určitě v bytě a na venek tento zámek, při objednávce ke kolu za litr, normálně stojí kolem 1.500,– .. Samozřejmostí pojištění proti krádeži, předtím jsem ho neměl a teď si za to nadávám

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.