• kaj1n3k

    Zdravím členy fóra

    potřeboval bych poradit s výběrem MTB, zezačátku sem byl téměř stoprocentně rozhodnut pro Meridu TFS XC 500-D ale postupem času, pročítáním tohoto fóra sem se dozvěděl že má přední vidlici takřka nepoužitelnou. Tak sem koukal dál až sem narazil na Author Versus 2009 který mě nadchl olejovou 100mm přední vidlicí, ale zdá se mi že ostatníčásti výbavy nejsou moc hej(nejlevnější model brzd). V komponentech se prakticky nevyznám, začal sem se po jedné zkušenosti zabývat kolama teprve minulý týden, a chci koupit něco co mi vydrží dýl, popř. postačí upgradovat pár komponent. Zároveň sem dostal pocit že kupovat kolo od zanček Author či Merida neni nejvýhodnější, a za tuto cenu seženu lepší. Poradíte? Hledám kolo na ježdění v terénu,  z důvodu přesunu ale i na zpevěných cestách… okolo 16k, v případě extra výhodné nabídky je strop 20k

     

    A popř. nějaký weby kde si můžu pročíst o komponentách? je toho hrozně moc… předem dík

    0 0
    • kaj1n3k  

      Zatim sem našel tohle, všechny komponenty vypadaj vpohodě, kromě řetězu, na ten samý negativní ohlasy, ale nemyslim že je nějaká přítěz ho vyměnit. Ale nevim jestli je ok ten rám, vydrží to něco?

      0 0
      • Martyss  

        Je vhodné posuzovat konkrétní modely. Obecně se o značkách nedá říci, jestli jsou dobré nebo špatné. Author a podobní mají problém v tom, že se jich prodá mraky a pro někoho nemají dostatečnou exkluzivitu. Komponenty od Alivia výše vydrží hodně a spíše záleží na servisu, jetli na něj kašleš nebo ne. Paradoxně více vydrží levný nezeslabovavaný rám než dráhý a velmi odlehčený. Pokud neplánuješ jezdit 5000 kč ročně, tak životnost řešit nemusíš.

        0 0
    • oldaka  

      mrkni na toto:

       

      http://www.bradsky.cz/…-p-1309.html

      0 0
      • pI3rre  

        Hodně se tady probíralo toto. dohledej v historii .. <a class="" target=„_blan­k href=„http://www.bronecsport.cz/…ox-bile-09-2 title=„http://www.bronecsport.cz/…ox-bile-09-2>OUT LINE LEADER FOX 09</a>

        0 0
        • Evilcleaner  

          jo tohle bych bral taky. absolutně bezkonkurenční nabídka, jinak podle recenze která tu taky někde je (jinak na www.cykl.cz) je to spíš stabilnější rám než hravý

          0 0
        • kaj1n3k  

          tak bohužel, outline leader fox 09 zdrazil, nyni stoji 21600 v onon eshopu. Stoji to stale za to? preci jen je to castka trochu vyssi, a s novymi plasti to bude okolo 22k, s tim že za strop jsem považoval 20k. Pokud se skutečně jedná o tak výborné kolo jak tu říkate, asi bych do toho šel, ale předpokládám že bych do dvaceti tisíc mohl sehnat byť o trochu horší, však mně stále postačující kolo.

          zatím jsem našel

          GT 2009 Avalanche Expert

          FELT 2009 Q720 black

          MONGOOSE 2009 Amasa Super

          nejvíc se mi asi líbí to GT

          0 0
          • Hejdik  

            Co je na tomto kole skvělé je,že má opravdu ve své cenové třídě hodně "nadupané komponenty.

            0 0
          • kaj1n3k  

            Další věc- bojim se SPDček, skutečně nevěřim že to je pro mne v tuto chvíli to pravé ořechové, potřebuju se první trochu zajezdit, pak bych je dokoupil… a když vezmu v potaz že se kolo dále prodraží koupí bot, tak se mi do toho teď vůbec nechce

            0 0
            • tassajara  

              Kedze chces jazdit v terene SPD velmi vrelo odporucam – naucit sa s nimi je vec par minut a zvyknut si vec par hodin / dni, su viac menej blbovzdorne :o) Velmi ich ocenis nielen v tom, ze efektivnejsie prenasas pracu noh na pohyb kola, ale aj v zjazdoch, ked nehrozi ze sa ti zosmykne noha z pedala. Ked ich niekde nebudes mat v cene kola, poziadaj obchodnika ci ti ich nemoze domontovat, su totiz pripraveni zvycajne dat nejaku zlavu, tak touto formou to mozno pojde, a obchodnika vychadzaju tie pedale lacnejsie nez teba ked ich kupujes dodatocne.

              0 0
            • DaSnail  

              tak daj platformy

              0 0
          • Luk02  

            S tím GT i Mongoosem mám osobní zkušenosti oba budou bez problémů. Oproti tomu Feltu mají i lepší vidlice…Chybu neuděláš, je to na tobě…

            0 0
          • petrbw  

            já mám out line, sice loňský model, ale spokojenost se vším všudy.Kolo moc nešetřím a přesto je pořád v poho.Kdybych se dnes rozhodoval tak ho asi vezmu znovu.Teď už tu 09.

            0 0
          • Freeman  

            Tohohle Leaderfoxe jsem si nedavno koupil (jeste za tech 19 000,–) a jsem s nim fakt spokojenej, je to super kolo. Pochvalil mi ho i kamos co dela v jedne cykloprodejne a zpocatku se mi snazil prodat nejake kolo od nich, ale pak sam uznal, ze tohle nema za ty prachy konkurenci. Koupil jsem si k tomu i ty SPD buty a je to jeste lepsi, vubec bych se toho byt tebou nebal, jede se na tom jeste o dost lip.

            0 0
    • tomes  

      http://www.kulhavy-birell.cz/  koukni na video o vyberu kola

      0 0
    • kaj1n3k  

      nechci zakládat nové téma, tak to píšu sem.

      V pátek budu kupovat, mám tu tři kandidáty

      "4Ever Ultra Disc ":http://www.mojekolo.cz/1502-ultra-disc- zde za 19700

      "Leader Fox Out Line 2009 ":http://www.mojekolo.cz/…t-line-black – "zde ":http://kupsikola.cz/…out-line-/za 21350kč

      Rock Machine 2009 Torrent – zde za 22000kč

      První dva vycházejí z diskuze na tomto fóru, třetí mě zaujal tak nějak při hledání.

      Předpokládám že koupí ani jendoho z nich neprohloupím, ale zajímal by mě názor zkušených (nebudu řikat zkušenějších páč má zkušenost s koly je na bodu mrazu). Díky za jakékoli připomínky.

      0 0
      • Marccoo  

        V tomto případě toho Foxe,jednoznačně!

        0 0
        • kaj1n3k  

          A můžu vědět proč přesně? Třeba proti tomu Rock Machine se mi zdá že má minimálně stejnou výbavu, tak v čem to vězí? Přece jenom, kdybych ho třeba koupil, tak abych věděl proč sem ho koupil :)

          0 0
    • bikaf  

      Po zrekognoskování trhu mám na prvním místě taktéž Out Line Leader Fox 09.

      Nevíte kde v Praze je mají skladem? Potřeboval bych vyzkoušet 20" a 22".

       

      Dík

      0 0
      • kaj1n3k  

        dneska si pro něj jedu do bikeprodejna.cz – sestavení jim trvalo cca 3 dny, 18"

        0 0
    • yeseteer  

      promiň, že zneužiju tvého vlákna, ale rád bych znal názor na tento bike

      http://www.ghost-bikes.cz/…/144/SE-5000

      výbavou se mi za tuto cenu zdá docela dobrý. Navíc se mi i líbí. Tedy?

      0 0
      • t29  

        Jediné slabé místo je utěsnění 475ek nábojů, takže netrápit wapkou, broděním atd :) Mohli tam dát aspoň 525ky. Cena fajn – loni jsem koupil kolo XT + Ritchey + Recon + véčka Avid SD5 ještě o tisícovku dráž.

         
        0 0
        • bikaf  

          já bych přidal ještě vidli, sice jsem konkrétně nejel, ale k rst a santurkám mám po zkušenostech vrozenou antipatii. I když na druhou stranu jsou za zlomek ceny těch lepších…

          0 0
          • t29  

            F1rst je prý dělaná podle Manitou R7… když nic jiného, tak je o kilo lehčí než pružinová Tora, která se na kolech v podobné cenové kategorii taky objevuje.

            0 0
            • bikaf  

              pokud je to opravdu tak, tak to zní docela zajímavě. Že by obrat RST ke kvalitě?

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.