• rebelius

    Ahoj, kola mám rád, ale celkem nedávno mně ukradli mého 5 let starého horáka KTM ultra one 29, ve výbavě altus 3×8 a pružinovou vidlicí santur. Jelikož na kole jezdím rád, tak na dojíždění do práce a výlety po cyklostezkách mám Kellys Soot 70 na kterém najezdím největší počet km. K čemu bude horské kolo sloužit: jízda na nákup, venčení psa, jízda v lese, jízda po poli. Traily nejezdím. O stavbě kola na míru jsem uvažoval, ale odrazuje mne to, že si kolo nemohu vyzkoušet a ani neznám nikoho v okolí Hradce Králové kdo by kola stavěl a ani se nevyznám tolik v komponentech. Dal jsem si strop 25 tisíc a mám několik kandidátů, mohl bych vás poprosit o zhlédnutí a případě komentář jaký model by se vám líbil a proč právě on ? Děkuji :-).

    Kandidáti: RAM 5 líbí se mi že kolo má pevné osy.

    RAM 1 možnost ho koupit za 29 tis nevím zda bych v terénu ušlapal 1 placku.

    Torrent 50 přislíbeno za 25 tis od místního prodejce.

    Torrent 70 přislíbeno za 25 tis od místního prodejce.

    Merida big.nine 500

    SUP

    0 0
    • roman 3D  

      skoro na každým je rychloupínák

      0 0
    • plysovykozisek  

      Určitě RAM1

      0 0
      • Bubaaak  

        Za 30?

        Jako vždy do 30 doporučim, nechat si postavit kolo od scalara. Nemusel bych se bát, že na kole s cenou +10 000,– najdu tx505 a na kole za víc jak 15k, br m200…

        0 0
        • rebelius  

          Mně na ty stavbě vadí, že si to kolo nemůžeš předtím ošahat než si ho koupíš, taky by mi vadilo kdybych si nechal postavit kolo za 25 a nakonec bych se na tom kole necítil… A co potom zapaltit 25 staviteli který na tom strávil čas a práci a pak to prodávat přes cyklobazar?

          0 0
        • plysovykozisek  

          Pochybuju, že stavitel za 30k postaví lepší kolo než ten Quaryon. Navíc kolo od stavitele si nelze vyzkoušet.

          0 0
          • Bubaaak  

            Slx 1×11 za 30?

            To asi rozumný stavitel za 30 fakt nepostaví :D

            0 0
    • ufoncz  

      Kdyby ti náhodou byla velikost 18,5", můžeš něco přihodit na karbon Silverback Superspeed 2.0.

      Koukal jsem, že pod 100 EUR má třeba taky docela dobrou nabídku Radon – model ZR Team (koupíš bike-discount.de)

      Jinak v Hradci staví kola (a současně je na tomto fóru) myslím „majkee“.

      0 0
      • rebelius  

        Díky za typ jsem trubka neuvedl jsem svoji výšku měřím 174 cm takže se u většiny kol pohybuji kolem 17" největší favorti je asi qayron ram 5, je tam něco vyloženě špatného za těch 23 tisíc ? Karbon na to moje ježdění po polňačkách a se psem mi příjde zbytečný, honit hmotnost na kole když jsem cvalda s 85kg mi příjde kontraproduktivní.

        0 0
        • Gwaihir  

          Karbon není lepší jen kvůli hmotnosti.

          Jinak od stavitele si kolo taky můžeš zkusit, protože lepší stavitel bude mít něco postavené. Navíc je to sumak, protože zkouškou kolem obchodu poznáš dost málo.

          0 0
        • milan.v  

          Sypeš jednu ptákovinu za druhou… Rychloupínáky x pevné osy, hliník x karbon… Přečti si tu něco ke stavbám a další, majkee je z Východočeského kraje, pokud vím… Navíc nejsi nejlehčí, takže ty osy budou základ…

          0 0
          • rebelius  

            Nesypu tu ptákoviny jen se ptám a zatím mi nikdo na moje otázky neodpověděl a když už jsem dostal odpověď, tak jen typu stojí to za hovno… Alespoň jedno pozitivum to má, že pokud se rozhodnu pro stavbu, tak vím koho kontaktovat. Za to díky :-).

            0 0
            • milan.v  

              Pokud zmiňuješ u karbonu jako hlavní výhodu váhu, pak je to ptákovina… Jsou tu další výhody, které už jsou popsané tisíckrát předtím po celém fóru, stačilo by si to přečíst.

              Pokud se dotazuješ se svými nadbytečnými kily, jestli je důležitá pevná osa, je to další ptákovina, když ji za ty peníze jinde můžeš mít, nemáš 60kg i s železnou postelí…

              0 0
        • koko0925  

          Karbon za 25 i s cestou. Když ti to nebude sedět, tak jim to pošleš nebo přivezeš zpátky.

          https://www.tsbohemia.cz/default.asp?…

          0 0
    • Mapevi  

      Kdybys chtěl SUPa. Zvažuji prodej SUP XP 919SE. Je to limitovaná edice 2019. Vyrobeno pár kusů. Oproti běžné verzi má pevné osy. Vidlice Recon gold. Ráfky ZTR. Rok záruka. Cena 20k.

      0 0
    • rebelius  

      Nakonec pořízen rockmachine torrent 70 v 19", vyzkoušel jsem si i qayrony, ale geometrie torrentu mi seděla nejvíc. Jsem spokojen. Časem uvidíme zda se podemnou nerozsypou rychlo upínáky, koupil jsem ho za 23k. Díky všem za rady :-).

      0 0
      • Mart7  

        Tx náboje jsou slabší články kola, ale když je pořádně seřídíš po pár hodinách ježdění, tak něco vydrží. Podobné RM30 jsem servisoval po 80 km a teďka se 4 tisíci km furt běhají obstojně. Nemají žádné těsnění, takže nemýt kolo kolem nábojů ani menším tlakem vody.

        0 0
        • rebelius  

          Díky za typ, ano vím že náboje jsou tu nejlabší článek, budu na to pamatovat a náboje jen otírat nějakým vlhčeným hadrem, kdyžtak jsem připraven ty náboje vyměnit za nějaké lepší, ale to vše ukáže čas, třeba budu mít štěstí a náboje budou bezproblémové.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.