Výběr MTB 29'' rozpočet 15 - 17 tis. kč.

25 nepřečtených
  • mlha-martin

    Zdravim Vas kolegove,

    vybiram pro sebe nove kolo a uvitam rady a tipy. Urcite chci 29ku, nejsem sice nejak extra vysoky (185cm), ale po vyzkouseni a porovnani mi 29 vyhovuje vic. Jsem student takze rozpocet je bohuzel dost nizky: rad bych se pohyboval nekde kolem 15 tisic a opravdu max strop je 17 tisic s dani.

    Na druhou stranu nejsem zadny zavodnik, jezdim spise rekreacne, vikendy (cca 40km vyjizdky), vetsinou polni cesty apod..zadny extra teren. Naroky tedy nejsou nijak extremni.

    Zatim jsem nasel nekolik adeptu, prosim o nazor nebo doporuceni neceho jineho:

    http://www.bradsky.cz/…-p-5716.html

    http://www.sterba-kola.cz/…atic-29–2013

    http://www.mall.cz/…s-ht-1–0–29r?…

    Nebranim se ani slozeni, ale nemam s tim zadne zkusenosti (na koho se obratit, jak je to s predanim kola a zarukou ci servisem) a netusim, zda to, v takove cenove relaci, bude o tolik vyhodnejsi nez seriovky? Predem vsem dekuji za odpovedi.

    0 0
    • mlha-martin  

      V odkazech je mensi chyba, dva se sloucili do sebe..jsou to:

      http://www.sterba-kola.cz/…atic-29–2013

      a

      http://www.sterba-kola.cz/…-tnt-20–2013

      0 0
    • vojta1616  

      Focus vychází nejlépe …

      0 0
      • mlha-martin  

        Problem u Focuse je, ze maji jiz pouze velikost 18,9, coz je podle me malo (pokusim se nekde vyzkouset)…pokud bude maly, co jineho vybrat?

        0 0
        • Vilém  

          To by mohlo byt. Konkretni geo se mi vsak nepodarilo najit, na strankach vyrobce tento model vubec neni.

          0 0
        • oddie  

          Pokud nemáš nohy tak extrémně dlouhé jako já, bude ti.

          0 0
        • rekvy  

          já mám 184,5 cm a padne mi úplně přesně velikost právě těch 19". Zatím na všechny značky, co jsem zkoušel 29" (pells, focus, mrx, scube, spyder, rockmachine, 4ever). Byl jsem si i zkoušet kola focus v prodejně s podobným rámem a ta 19 mi byla akorát ;). 21" už jsem cítil trochu mezi nohama… Pro sportovnější jízdu bych být tebou volil spíš menší rám… Jinak být tebou tak si zajdu přímo do prodejny, a tam si podobný rám vyzkouším, něco jiného je tu o tom mluvit a něco jiného je si to zkusit na vlastní kůži ;)

          0 0
          • mlha-martin  

            ja mam soucasne kolo taky 19ku, ale prave kamaradovo 21 mi prijde pohodlnejsi…na druhou stranu zase bude rozdil mezi 29 a 26, tak je mozne ze padne dobre…a jak jsem psal, mam v planu zajit vyzkouset aspon jinyho focuse, protoze tohle uz nikde jinde snad ani neni :-)

            0 0
            • rekvy  

              tak pokud bysme se bavili o 26", tak tam stoprocentně 20 – 21 velikosti, ale 29" bych vás viděl na té 19 ;) Jinak v kamenném obchodu opravdu nejsou a nebudou, ale podobné modely na podobném rámu (třeba black forest), které mají podobnou geometrii určitě k vyzkoušení velikosti dostatečně poslouží. Já si to kolo nevybral jenom proto, že má hodně špatné brzdy a nevím co jsou ty náboje concept. V prodejně to taky nedokázali přirovnat, ale říkali mi, že je to nejnižší řada od focuse, pak by měl být EX EXL nebo tak něco, nevím přesně. Docela jsem se toho zalekl a rozhodl jsem se pro vlastní stavbu, kterou zanedlouho ukážu ;)

              0 0
              • mlha-martin  

                Nakonec focus vyhral, hlavne kvuli reconu a cene. Odzkousel jsem 19ku ram jinych modelu od focuse a vyskove stacil, tak jsem ho objednal.

                Dneska kolo dorazilo, po prvnich par km spokojenost – jen cinka trochu predni kotouc (ale to je asi bezny problem) – nejake vetsi poznatky napisu po vikendu az dam vetsi vyjizdku. ;-) Kazdopadne dekuji za rady.

                0 0
    • Ondra Pozořice  

      Zdravím, koukni na www.acstar.cz.

      http://www.acstar.cz/…-500–29.html

      Je to Rocktrack 500. V 21" velikosti. Necelých 14 tis. a zbyde na pořádný tretry a přilbu.

      0 0
      • oddie  

        Proti tomu Focusu šílený krám.

        0 0
      • Vilém  

        Za 1150,– poridi poradny tretry a prilbu? :))

        0 0
      • erne100  

        Acstar je strašný shit.

        0 0
        • Ondra Pozořice  

          Proč tak míníš? Geometrie se povedla, rám je díky monostay zadní stavbě dostatečně tuhý. Výbava je totožná s ostatními výrobci. Je to jen jiná nabídka.

          0 0
          • Jakobo  

            Geometrie se povedla – to je tvuj subjektivni pocit nebo nezavisly test podlozeny nazory majitelu? Ja jsem teda o te znacce neslysel ale myslim, ze ta tuha zadni stavba to osazeni stejne uz nezachrani. Mimochodem, dej priklad tech dalsich ramu, vzhledem ke kterym je ta tuhost vyssi.

            O to by neslo, zakazniky si to asi najde, jde spis o tvoji drzost tady presvedcovat uzivatele BF, se podivej na odkazy vys. Jestli chces prodavat, kontaktuj admina nebo trubky u vas v ulici.

            0 0
            • Ondra Pozořice  

              Nejde o přesvědčování. Jen jak tady píšete, Acstar moc neznáte. V cenových hladinách co se pohybujeme- cca do 15 tis. je kumšt postavit sériové kolo na slušných komponentech. Vždycky to bude směs komponentů poměr cena / výkon.

              Ohledně zkušeností s geometrií- je to potvrzené dvěma prodejci a už pár majiteli kola. 29" od Acstaru jsou k mání od května.

              Tuhost zadní stavby díky monostay trubce je vyšší určitě oproti RM, Authoru, Galaxy a i 4ever se víc kroutí.

              Jsme malá brněnská firma, nemáme takové možnosti výroby jak např. CTM či BIKEFun. Proto jsou specifikace slabší. Těch 14,5 kg je hlavně kvůli levnějším těžším plášťům od Kendy. V případě změny na kevlarovou patku jste pod 14 kg.

              0 0
              • Vilém  

                "Jsme malá brněnská firma, nemáme takové možnosti " a proto musite cpat reklamu na forum, porusovat jeho pravidla a byt splachovaci, ze?

                0 0
              • logoman  

                Jsem asi slepej, ale kde je u vas na strankach geometrie kol? Udaje 17", 19" … jsou k nicemu.

                0 0
                • Vilém  

                  Myslim, ze skupine potencionalnich kupcu teto znacky, je to srdecne jedno.

                  0 0
      • mlha-martin  

        zkusenosti s tim nemam, ale teda ani osazeni neni zadna hitparada…takze to asi fakt ne ;-)

        0 0
      • scalar  

        Zkus mi prosím napsat jediný důvod, pro by si měl ten Acstar kupovat, tedy kromě toho, že by se to Tobě hodilo.

        0 0
        • scalar  

          Jé promiň, Ty jsi ho napsal – zbyde mu na přilbu a tretry (pokud se tedy i tady spokojí s kvalitou jako u toho Acstaru) :-)

          0 0
      • Jakobo  

        Hehe, dobra vychcanost. Naboje qando, acera a nefunkcni XCM, hmotnost tusim 15 kg, to by koupil jedine debil vzhledem k dalsim nabidkam. Oproti predchozim odkazum minimalne o 2 urovne niz a to se vyplati :-)

        0 0
      • pepek  

        ne vždy se ta „skrytá“ reklama vydaří, co? :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.