• Radunak

    Dobrý den,omlouvám se za založení nového tématu.v historii jsem již přečetl dost,ale přesto Vás žádám o radu,mám meridu tfs 100v 2009..

    http://www.axitbikes.eu/index.php…

    Vím že investovat do komponent nemá moc cenu,ale přesto jsem se rozhodl jít touto cesto hlavně kvůli rodinným důvodům(rodiče nikdy nepochopí proč bych utrácel peníze za další kolo když jsem si před dvěma lety koupil ´´moc drahé kvalitní kolo,,(otec ma 30 let favorita s original komponentama,že už skoro nejezdí mu nevadí)no ale když vyměním půl kola,tak si toho nikdy ani nevšimne..

    hlavní problém bych viděl v častečné nefunkčnosti přesmykače,taky mi vadí převody,najezdím toho i dost po silnici kde mam zařazený nejtěší převod a pořád to jde poměrně lechce(takže vyměnit kliky s převodníky??)­..pak bych chtěl vyměnit řazení,přesmyk,haz­ku,tím pádem i kazetu a řetěz,co jsem tak četl přiklonil bych se k sadě SLX 9 speed..a po tom všem bych rád ukončil upgrade epiconem(ale to až dýl až budou finance)..při sledování cen bych se rád vešel mezi kolem 4000 bez té vidle.Chtěl bych znát váš názor a popřípadě poradit s přesnějším vyběrem komponent,,hlavně kliky s převodníky nevím jaké zvolit.předem děkuji všem za názory..

    0 0
    • biker90  

      Když vezmeš řazení, hazku, přesmyk a kazetu SLX, řetěž třeba HG53 a kliky Deore FC-M590, tak budeš někde kolem 4000Kč.

      Časem vyměníš vidli a buděš mít poměrně slušné kolo.

      0 0
    • JakeF  

      Nechci tě podceňovat, ale většina lidí, co trochu víc (a svižněji) jezdí zjistí, že optimální kadence je zhruba 80–100 otáček za minutu, což vystačí na rychlosti do cca 50km/h, ale dá se bez problémů točit i vyšší kadence, bez problémů do 60km/h. Proto pokud jezdíš víc/plánuješ jezdit víc, výměnu převodníků bych nedoporučoval.

      K tvýmu plánu výměna komponentů se nikdy nevyplatí, ale zčásti ze stejných důvodů jsem přestavoval Authora na XTčko a nakonec se ty komponenty neztratily jezdí na zimáku.

      Co se týče tvojí volby, SLX je poměrně spolehlivá a slušná sada, jenom u řazení bych určitě připlácel za XT, vozím obojí a SLX je výrazně horší. S cenou to ale nejspíš budeš mít dost na hraně, takže bych možná zauvažoval o 2010 Deore, to je taky velmi slušná sada za pěkný peníze.

      0 0
      • Radunak  

        ja jsem na těma přovodníkama taky ze ačátku neuvažoval,ale pak co jsem koukal tak přesmyky většinou dělaj na 44 zubů

        0 0
        • biker90  

          To s tím snad nesouvisí. :)

          0 0
          • Radunak  

            no ja jsem tady pročítal nějaký téma kde to řešili,,jinak řazení XT se dá libovolně kombinovat s komponenty SLX?

            0 0
    • bikerGT  

      Kdyz vemes razeni a kliky X5, hazku a smyk X9 + patricny retez a kazetu, tak budes lehce nad 5k, ale budes mit bike v SRAMu. ;)

      0 0
    • Radunak  

      a ještě u té hazky.jaký mam vzít to vodítko?

      0 0
      • JakeF  

        Ber to kratší, je menší riziko, že ho chytíš při pádu nebo klackem. S trochou štěstí a šikovnosti zvládne jak velká/velká tak i malá/malá bez prověšení. A i kdyby se to nepovedlo, tak se to nastaví, aby pobral velká/velká, malá/malá je stejně nesmysl řadit.

        0 0
        • Radunak  

          a přesmyk je lepěi top swing nebo down swing?

          0 0
          • JakeF  

            Šlapou mi oba v pohodě, downswing se mi víc líbí a líp se čistí. Topswing má nejspíš silnější chod, ale vozim ho s lepším řazením, tak možná to jenom mate.

            0 0
          • siafu  

            U levnějších sad je Top Swing náchylnější na vůli – dříve se projeví, takže tam by byla moje volba Down Swing.

            0 0
    • newbie  

      SLX budu ve středu sundávat z kola (po jedné sezóně, necelých 2.000 km, přecházím na 3×10), tak kdybys netrval na novém… :-) je ti za rozumnou cenu k dispozici

      0 0
      • Radunak  

        o co všechno by se jednalo? ta a rozumná cena tak zhruba??:)

        0 0
        • newbie  

          sakra… :-) sry, jsem tě nějak zaspal – jestli ještě nemáš a chceš, tak jsem sundal přehazku, přesmyk, řazení a kazetu 11–34. „rozumnou cenu“ zatím netuším, bych musel pohledat – cca polovina nové?

          0 0
    • Radunak  

      přehazka

      přesmyk

      kazeta

      řetěz

      řazení

      sedlovka

      sedlo

      pláště

      a šetřim na kliky a servis:)děkuji za rady

      0 0
      • Radunak  

        dneska mi přišly kliky m590 z bikesport.cz a měly ohlé a sedřené 2 zuby:( posílám zpět doufám že nebude problém s reklamací..

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.