Výběr kola pro ženu 164cm, 55kg, MTB, cena do 30tis.Kč

18 nepřečtených
  • VensonStrela

    Zdravím zkušené bikery,

    vybírám kolo pro moji ženu (34let, 164cm, 55kg, rekreační styl MTB) a zúžil jsem výběr na tyto modely:

    https://www.sterbabike.cz/…90-27-5-2022

    https://www.tsbohemia.cz/…d395903.html

    https://www.triexpert.cz/…empt-29-3-ge

    https://www.mojekolo.cz/…blue-matt-s/

    Jezdkyně je spíše rekreační, společně dáváme cyklostezky, lesní a polní cesty, malé asfaltky, prostě žádné extrémy, trasy max. do 50Km.

    Posez by si představovala spíše narovnanější, nikoliv závodní „předehnutí“.

    Nemám však osobní zkušenost s rámy jednotlivých značek, jak je to např. s přenosem nárazů, vibrací atd u vybraných modelů?

    Z dostupných informací vypadá to MMR jako nejlehčí varianta, což celková hmotnost kola hraje pro partnerku samozřejmě taky roli…

    Budu rád, když mi to pomůžete zúžit, popř. poradíte něco smysluplného (doporučení typu, tak jí kup karbon za 50 a máš klid, moc nepomůže, přeci jen se chceme držet v této kategorii do 30tis. Kč)

    Díky moc

    VsK

    0 0
    • adam1  

      U toho mmr škoda že není 1×12 ?

      https://www.pells.eu/…zer-pro-w-1/

      Čím lehčí tím to bude pro ní příjemnější a pro tebe taky:)

      1 0
    • Kmoda  

      Ten výběr je takový divný, velký rozptyl cen, Kellys a Ghost mají 27,5 kola, což mi přijde jako zbytečný rozměr ????, dvě kola mají jednopřevodniky, dvě dvoupřevodníky, působí to na mě, že moc nevíte co vůbec chcete…

      0 0
    • Jurakom  

      Žena podobné parametry, nejdříve jsme koupili 29" Trek X-caliber 8. Na kole se necítila jistě, ‚bála‘ se, celkové ji nesedělo. Pak jsme koupili to první Vanity a sedí ji perfektně. Převody dostatečné, cítí se na něm jistě a zase ji baví na tom kole jezdit. Nemůže si je vynachválit.

      0 0
    • PatRyck  

      Já bych hlasoval za 27,5". Moje žena je o 1 cm vyšší a 29" jsem poměrně rychle zavrhl. Podle mě by to na 29" kolech musela být velikost S. Ty mini rámy vypadají fakt divně. Za mě je to obecně indicie toho, že má mít o stupeň menší kola. Výjimkou jsou leda děti, kde si to lze nějak obhájit. Za mě rozhodně 27,5 v M (17") – to jsem jí vybral – než 29" v S (nebo na pomezí S a M). Mě pomohlo, to, že znám geometrii jejího fitness kola, které jí sedí, a mohl jsem si odvodit, jaké rozměry by měl mít rám horáka při zohlednění kratšího představce.

      0 0
    • Kmoda  

      Na jaře jsme kupovali přítelkyni nové kolo, je stejně velká a pořídili jsme Kellys Gate 30 ve velikosti M. A nějak si nestěžuje, že by byla natažená a přitom je to sportovní model. Ale třeba toto má vyloženě dámskou geometrii, má to Deore přehazovačku i řazení, Deore náboje na průmyslech s pevnými osami a 1×12 převodů

      https://www.kellysbike.com/…ry-30-p67962

      0 0
      • PatRyck  

        Tak podle tabulek výrobce by na ten Kellys Gate skoro nesměla vlézt, když je pro velikost S minimální výška 166 cm. Mko je pro výšku 172 až 185 cm… Moc to neštimuje.

        Na ten Kellys Mystery fakt bacha, protože to není ani tak dámská geometrie, ale geometrie pro babku, co šlape ve skoro vzpřímeném sedu. Rozmezí výšky postavy pro Gate M odpovídá u Mystery L (na centimetr), ale i tak je v něm Mystery o dost kratší a vyšší – má reach/stack 404/640, zatímco Gate má 433/615.

        Já svůj výběr uzavřel s tím, že hledám reach 410 až 420 (s představcem do 6 cm), čemuž by u Kelly Gate odpovídala velikost S. Gate má pro velikosti S a M představec délky 8 cm a Mko mi vychází tak o 4 cm přes. To vše ovšem jen teorie, to kolo teprve budu skládat, takže se teprve uvidí :-)

        0 0
        • Kmoda  

          Teorii máme probranou, a v praxi prostě 164 cm vysoká ženská jezdí na Gate 30 velikosti M a na nic si nestěžuje. Jen jsme dali širší sedlo.. Taky jsem ji podle tabulek viděl na S-ku, to ale neměli, tak zkusila M a vzala si ho ????????‍♂️

          0 0
    • felix.org  

      To MMR má v reálu ve vel. M 13,7 kg (s pohodlnějším sedlem, takže sériovka v M se bude blížit 13,5 kg). Tady je o litr levnější: https://www.newbike.cz/…black/d14259

      0 0
    • vt  

      Otazka je zda potrebuje pruzeni? U nas se pro zenske spis osvedcilo neco lehcoho, cca jako https://www.bike-discount.de/…unar-n-green

      0 0
      • bara2  

        Tak, odpružená vidlice je akorát zbytečné závaží. Mám zkušenost, že lehčí kolo je mnohem lepší a zbytečně jsem se několik let s tou váhou vláčela. :-)

        0 0
        • oddie  

          No a já jsem ženské neprozřetelně půjčil na vyzkoušení fulla a teď už ho má taky :D

          0 0
        • adam1  

          Tak jestli bude jezdit šotolinky ,tak pravdu ok ,ale bezduše bych dal .Pokud vjede do terénu /lesa tak ji upadnou ruce ?:)tam už se to musí s pevnou umět ,ale odpr.vidli to prostě nenahradí .

          0 0
    • VensonStrela  

      Děkuji za zpětnou vazbu a názory, poprosil bych jen diskutující o konkrétní výběr z výše uvedených v původním příspěvku. Snad se někam posuneme. Kolům zdar :)

      0 0
    • Bobbybike  

      Nedávno jsem vyřešil podobné zadání žena 165 cm 50 kg tímto Kellysem: https://www.bikeranch.cz/…tery-50-2021 Za 30 tis. máš komplet Shimano SLX 1×12, obě osy pevné, boost, vzduchovou vidlici. Kolo je kratší, posed vzpřímenější, na 165 cm jsem bral Mko, 17" rám.

      0 0
      • Jurakom  

        Kolo je v pohodě, za tu cenu víc než OK. Jenže na 29" se jako rekreační jezdkyně, viz první zadávací příspěvek k čemu má kolo sloužit, bude trápit a nakonec to kolo prodá a koupi 27,5". I když ta 29" bude ve velikosti S, tak nikdy při svých parametrech nebude mít pohodlný posez ala paní radová tak jak na 27,5". Toto je zkušenost s řešením stejného případu, ne jen teoretizování.

        0 1
        • vt  

          IMHO ‚rekreacni‘ jezdkyne ani nepozna jestli ma 26 nebo 29. Dulezity je, aby se ji kolo libilo.

          1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.