• neyli

    Zdravim,

    Máma vybira kolo pro tatu, ale nechce si nechat poradit. Chce do toho dat max 20000,–

    Jezdec 120kg na vikendove projizdky.

    Jeji vyber

    Superior XC 879

    Author Pegas 29

    Ja ji radim at koupi

    https://www.cyklonemcik.cz/…e-10-rst-air

    Hodte mi prosim nejakej rozumnej argument

    Diky

    0 0
    •  

      to s pevnejma osama na tvou váhu

      https://jizdni-kola.heureka.cz/…ate-30-2018/

      0 0
    • Alojs01  

      A bude to mit nejaky vsznam, kdyz si nechce nechat poradit? :-))

      0 0
    • motacek  

      S těma pevnýma osama je to trochu přehánění. Brácha 120kg + dite v sedačce roky, pak roky na tyči. Nikdy se nestalo, že by šel rychloupínák s klasickou oskou *****. Vždycky šly jen ráfky…

      0 0
    • Rowdy  

      Být tebou, úplně bych nekašlal na ty váhové limity. Třeba záplety Mavic mají běžně 120kg pro celou soustavu – jezdec i kolo. Všiml jsem si, že Trek na horských kolech má 136kg na celou soustavu, což by pro tebe bylo s malinkou rezervou OK. Ač nemám 120kg, taky jsem hmotnější (kus pod 100) a s bezejmenýma zápletama jsem válčil. Fakt to nefungovalo, praskaly dráty, i jsem rozdrtil tělo zadního náboje, když jsem se postavil do pedálů. Ber něco, co tě se zárukou unese. Riskovat, že to asi vyjde, je nesmysl. Nestojí to za ty případné problémy. Mimochodem, ty záplety, co jsou na kole, cos postoval, budou mít váhový limit soustavy 110kg. OK, za mě ber Treka s zápletama Bontrager, maj limit 136kg.

      0 0
      • neyli  

        https://www.cyklonemcik.cz/…raidon-15w-r¨

        todle by eventuelně bylo víc ok než ten Pells?

        0 0
        • xtonda  

          Padlo tady několik komentářů na téma jak Němčík dosahuje té na pohled lákavé ceny. Proč si myslíš, že u tohohle kola to bude jinak?

          0 0
        • palo7  

          Nejlevnější rám, brzdy a kola. Nebrat

          0 0
        • Rowdy  

          Víš jak to je. Málokdo je tak bohatý, aby si mohl kupovat levné věci. Je sice fakt, že za značku se platí, ale mnohem podstatnější je, že za levnou věc zaplatíš dvakrát. Nejprve při koupi, podruhé na všech těch problémech. No a možná i potřetí, až si koupíš něco pořádnýho.

          Taky jsem si tím prošel, taky jsem si říkal, nebudu blbnout, koupím silničku za 20, že to váží o kilo dvě víc, to mě nerozhodí. Ne, kilo dvě mě nerozhodí, ale blbý záplety neustále nasíraj. Blbý pružící bowdeny nasíraj při každým řazení a brždění. Blbý brzdy se daj sice vylepšit lepšíma špalkama, ale Ultegry to prostě nebudou. Nakonec jsem přišel i na to, že na Conti S 4000II jsem na padesátce o dvě minuty rychlejší než s těma šlupkama, co na tom byly. Jedno s druhým. Levný kolo je z levných komponent. Zas ale pokud si člověk neprojde to martyrium, neocení to, že značkový kolo funguje bez reptání a tak jako samozřejmě.

          0 0
    • xtonda  

      No jenom né ten bastl od Němčíka s Tourney náboji a pozink dráty a těmi nejlevnějšími brzdami a kotouči co vůbec Shimano nabízí.

      0 0
      • teef  

        Se jako zeptám teda, i když budu za vola.. :) Ty náboje jsou hodně zlý? Neb mám objednáno jiné kolo (a za víc peněz), které má ovšem stejné náboje. A i brzdy, ale to až tak neřeším a kdyžtak vyměním, ale co ty náboje? Už se těším a rušit objednávku se mi nechce, ale teď to hlodá…

        0 0
        • xtonda  

          Je to to nejlevnější co Shimano nabízí, cca 200 Kč přední, 250 Kč zadní, z čeho to tak asi může být? To prostě na kole za 20 000 Kč nemá co dělat.

          0 0
          • teef  

            Mno. Jo, no. A dá se s tím u hotovyho kola něco udělat? Kolo jsem doteď řešil spíš uživatelsky, takže tady moc nemám představu :/ Teď si jen říkám, že když chci jezdit s detma, tak to chce o tom i něco vědět.

            0 0
            • SloM  

              Přepletení kol nebo rovnou výměna celých zapletených kol.

              0 0
              • teef  

                Což předpokládám nebude 1500 Kč jako za brzdy. Hm. To mam hned „lepší“ den. A to je ten Canyon celkem doporucovanej…

                0 0
                • SloM  

                  To asi nebude no… Canyon je doporučovaný, ale ne zrovna v nejlevnějších variantách. Občas se povede špatná koupě, to se stane. Teď je otázka, jestli je možné to ještě zrušit nebo prostě zainvestovat trošku a mít ve výsledku celkem pěkné kolo. Jsou určitě na výběr lepší kola. Za tyhle peníze je ideální stavba na míru nebo nějaká dobrá slevová akce.

                  0 0
                  • teef  

                    Tak objednával jsem dva, pro ženu a pro sebe. Její už dorazil, můj ještě ne. A vracet kolo, ze kteryho už má radost – tam se s racionalnimi argumenty moc neuplatním :) Nehlede na to ze uz je asi jeden den po te lhute. Nejlepší nevědět. Stejně, dokud nepoznám nic lepšího, tak nesrovnam, a aspoň bude místo pro upgrade.

                    0 0
                    • xtonda  

                      Tak pod ženskou by to mohlo něco vydržet, prostě to vyměníš až se to pokazí, akorát aby se to nepokazilo v nějakou nevhodnou dobu.

                      Každopádně docela čumím, že Grand Canyon 5 za 23 000 má TX505 náboje, šestka o necelou trojku dražší už má kola Mavic.

                      0 0
                      • teef  

                        No ta pětka mi přijde co do poměru cena/výkon asi nejhorší, možná právě proto se na ni nečeká tak dlouho. Když sem objednával, tak byly dodací lhůty cca o měsíc kratší než 4.0 nebo 6.0. Víceméně to beru jakože mám 4.0 ale s expresním dodáním. Raděj už to neřeším. By mi z toho hráblo.

                        0 0
        • SloM  

          Typický Němčík. Omr…šidit to, kam se neznalý člověk nedívá. I proto tady nemá úplně růžovou pověst.

          0 0
    • Tencovozikmin  

      Nakupy pro nekoho a prekvapka zboznuju,jeste ze je moja soudna a me okoli me uz zna,takze se nemusim „tesit“ na prekvapko,ktere me akorat nasere.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.