• skokan77

    Ahoj,chtěl bych poradit s výběrem kola.Zatím jsem neměl možnost jezdit na fullu, takže nemám žádné zkušenosti.Mám rád svižnou až sportovní jízdu různým terénem (Beskydy).Zatím jsem vybral epic fsr expert.Máte někdo s tímto kolem zkušenosti?Na­bídnětě jiný tip.Jo jednou jsem testoval meridu amd800-strašně liné kolo.

    0 0
    • tomixx  

      Tak asi jedinej chrtí full je Giant NRS.

      0 0
    • tomixx  

      Já ti mohu popsat akorát Ravo Marathon s tlumičem Manitou Radium.Což je velmi podobné jako NRS.Proti HT trošku horší akcelerace,ale žádné houpání,neboť tah řetězu roztahuje tlumič.Citlivost při silovém záběru horší vlivem tahu řetězu,nereaguje na menší nerovnosti.Při stoupání v terénu moc kopírování nečekej,ale výmoly to pobere :) Je prostě upřednostněný výkon proti pohodlí.Celkově pohodlí zas tak moc nečekej,ve srovnání s HT je ho ale mnoohem víc.Proti jiným fullům jako reign ale mnohem méně.Musíš jasně vědět co chceš.Pohodlí nebo výkon.Jo a zdvih tuším 90 mm.Já jsem chtěl přesně takové kolo.Prostě aby jelo a aby se má pracně vynaložená energie neztrácela v tlumiči.A to splňuje.Ta moje má NRS a přijde mi to takřka stejné.

      0 0
      • skokan77  

        tak teď jsem z toho jelen.Nevím jestli mám jít do toho epicu nebo radši do stumpjumpera, který má větší zdvihy.

        0 0
      • vlk  

        Musím tě zklamat to Tvé ravo není stejné jako NRS-především co se týká úhlů u vahadla tlumiče nebo co se týká podsazení dolní ch šavlí. NRS opravdu roztahuje Tlumič do negativního pohybu-proto je no sag.

        To Ravo je konstruováno tak, aby to bylo na hraně.To, že ti to přijde skoro stejný-tak za to může ten tlumič Radium.Zkoušel jsem to Ravo se Sidem a věř, že NRS to teda není, je mnohem pohodlnější ale zase se občas trošičku zhoupne.

        0 0
    • skokan77  

      bikeři a co říkáte na meridu mission 3000-D, jako xc full docela dobrej.Má dobrou výbavu a podobný systém odpružení jako epic.

      0 0
    • vlk  

      No a co třeba lapierre (i když nevyužívá plně zdvih, tak je dělán aby se nehoupal). jinak po XC chtím kole-Tedy aby se zamykalo tahem řetězu-uritě bych se mrknul po systémech VP a podobných či po nějakém zdařilém čtyřčepu.

      0 0
    • tomixx  

      To Vlk.Díky za info o Ravu a NRS.Mě to NRS přišlo hodně podobné Ravu,ale je pravda že nebylo nastaveno přesně na mně.Hlavně velikostí.Ho asi budu muset trochu víc projet.Jinak ta moje si na nepohodlí nestěžuje.Sag je nula,ale takřka cokoli tlumič probudí,tak jí to vyhovuje.Já mam tak také nasteveno to své Ravo.

      0 0
    • skokan77  

      Takže poslední výzva!Jezdím rychle, tzn. na max. mám takovou blbou povahu. Epic nebo Stumjumper?

      0 0
      • dancing dog  

        Viděl bych to v Tvym případě nejlíp na nějakou silničku, to budeš asi nejspokojenější.. Fast as a shark!

        0 0
        • skokan77  

          tak už jsem se rozhodl,jdu do epic expert,doufám, že to bude super kolo,ikdyž jsem tady čekal víc rad a názorů na toto kolo.

          0 0
          • pf  

            mám dotaz, jak jsi po roce spokojenej s Epikem?

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.