• Krakora

    Vybírám kolo na občasné závodění. Nejsem žádný expert a výběr jsem zúžil na 4 kola, konkrétně Merida TFS 900-D www.kola-online.cz/…-900-D/d1205 Superior XP 920 Disc Grey www.kola-online.cz/…C-GREY/d1122 Scott SCALE 50 (2008):L www.cykloexpert.cz/…cale-50-2008?… Giant XTC 1 Disc www.e-kola.cz/…c-1-disc.htm Rád bych slušné kolo za slušné peníze, které něco vydrží. Když napíšete proč to či ono kolo ano nebo ne, budu rád. Díky za radu.

    Anketa: Do kterého biku jít?

    6x
    23%
    8x
    31%
    6x
    23%
    6x
    23%
    0 0
    • Hejdik  

      Já osobně bych bral scotta

      0 0
    • Smazaný účet  

      Vzhledově se mi líbí Merida a komponenty jsou taky dobrý

      0 0
    • gemini  

      Celkem se mi zamlouvá toto www.mtbs.cz/katalog08.html?… Z nabízenýách bych šel asi do SUPa…

      0 0
    • voytaa  

      Nejvíc se mi líbí scott, ale na druhou stranu když váží o kilo a půl víc než ten sup..to už je pořádně poznat

      0 0
    • Luk02  

      Z těhle kol bych bral Scotta, nebo Gianta, ale pro Scott je velký plus pokud jde o reklamace a rám. V téhle cenové kategorii je to asi nejlepší rám co se dá pořídit.

      0 0
    • Zizliin  

      od Shimana bych bral jen kliky XT nebo XTR…s nizsi radou nemam moc dobre zkusenosti…z tech kol bych si osobne vybral superiora kvuli vybave, pze ten sram je hodne dobrej…ram bude nejlepsi na meride…

      0 0
      • MlokCZ  

        A kde je tedy nějaký zásadní rozdíl mezi Deore, LX a XT klikami, když už jsou všechny Holl. II, kromě váhy, kvůli kterému by se těm pod XT měl vynout? A pokud ty zkušenosti máš s předchozími systémy, tak jak to souvisí s těmi současnými koly, který už je nemají?

        0 0
        • Zizliin  

          asi zalezi na stylu jizdy a narocnosti terenu…alivio, deore, LX…u vsech se mi do dvou let „vosmajdaly“ zuby a novej retez preskakoval(mam merku na retez a poctive menim)…u XTcka a SRAMu je to v poho…asi mekci material, nebo horsi povrchova uprava…nepatrim mezi profiky, jako vy a kolo moc nesetrim…je to jen muj subjektivni nazor…

          0 0
          • JSt  

            tak to mas presne opacnou zkusenost nez vetsina ostatnich ;-). ocelovy alivko a deore placky vydrzi nesrovnatelne vic nez hlinikovy na vyssich sadach.

            0 0
          • MlokCZ  

            Takže v první řadě mluvíš o něčem úplně jiném než se dnes prodává a tedy nechápu jaký to pak má pro tazatele smysl, protože Deore a LX ještě nedávno byly zcela jiné kliky než teď (teda LX jsou už od 05, to už tedy chvíli je), takže pokud si je někdy před x lety jezdil, tak o těch současných nemůžeš nic vědět.

            A pokud jde o převodníky, tak tam je to přesně naopak. LX a XT převodníky jsou hliníkové a je to hrozný bláto (teď mluvím o těch současných ne o x let starých) a nejproblematičtější část klik. Jediná změna je u letošních XT, kde je prostřední převodník už jiný a je tu i šance, že by to s výdrží mohlo být konečně lepší (sám jsem zvědav). Do 07 byly právě XT převodníky přímo katastrofální. Oproti tomu ocelové Deore převodníky vydržely o něco více.

            0 0
            • Zizliin  

              LX 05 jsem jezdil a ty nizsi taky…novejsi neznam…alivko ma ocelovej jen nejmensi prevodnik, stejne jako xtecko…teda aspon to co sem mel ja…ale tady aspon vidis, ze kazdej mame jiny zkusenosti…preci si to nebudu vymejslet…s klikama jsem se mozna spatne vyjadril…samozrejme jsem jsem mel v uvahu prevodniky…kdyby jsi byl mloku bystrejsi nez ja, mohl jsi to vytusit z kontextu :)

              0 0
    • reidy  

      Vlastním Meridu TFS 900D r. 2007 – no a plná spokojenost. Funkčnost,spo­lehlivost, jízdní vlasnosti a vzhled OK, najeto cca. 2000km

      0 0
    • kolobrnda  

      jsem pro scotta. pripadne me ze ma nejlepsi geometrii pro zavody. co bych nebral, tak merida .. ty jsem mel 2 a obe praskly … pevnej a odpruzenej… uz nikdy. suprior na me pusobi neucelene …pak jsem jezdil gianta 04 – uz tehda 10let na ram a nemuzu si stezovat. byl dobrej. ja hlas pro scotta.

      0 0
    • MlokCZ  

      Z výběru bych vzal Gianta. Ale jinak samozřejmě musím zase doporučit Canyona a to buď GC6 (cca 28tis Kč) nebo GC7 (vyjde na těch 35tis. včetně krabice a poštovného). Je otázka, zda těch 300 euro navíc stojí za sedmičku (ale zase ji mají v expresbikách).

      0 0
      • waldi  

        Asi před 4mi hodinami jsem si domů dovezl Scott Scale 50 a musím říct, že je to kolo dost povedené. Zkoušel jsem zmiňovanou Meridu a ten posed na ní byl dost napřímený, oproti Scottovi. Měl jsem v merku i toho Gianta, ale nakonec jsem se rozhodl pro Scotta a jsem velmi spokojen :-)

        0 0
    • XC-biker1  

      Na Scottu se mi líbí rám,na Giantu vidlice a na Superioru Sram :D

      0 0
    • Krakora  

      Tak nakonec jdu do Supa, hlavně kvůli Sramu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.