• july85

    Ahoj,

    chtěl bych si pořídit MTB na ježdění po silnicích, v terénu, a taky nějaký ten méně náročný sjezd. Zatím uvažuju o těhle kolech.

     

    Srdcovka z low-end:

    http://www.merida-bike.cz/…/sub-60-v-08 – low end –  špatný rám, ale s dobrou výbavou za ty prachy je to víc než super (za 10 500 se ještě dá sehnat)

    Srdcovka z high-end:

    http://www.kellys-bicycles.com/index.php?…  -  pro mě high-end, ale stojí moc cashe a musel bych mít dobrej důvod proč investovat. (cca. 17 000)

    Průměr

    http://pcshop.pells.cz/…/default.asp?… – o pellsu jsem zatím nečet nic moc pozitivního (reklamace, kvalita ad.), ale tohle kolo má dobrej rám i výbavu, takže ho zahrnuju do svýho výběru.

    Má cenu investovat do „pro mě“ drahého kola (Kelly´s) nebo spíš se vydat do low-costu (za Meridem)? Páč výbava kol, kromě rámu, mi přijde u všech kol +/- podobná…opravdu je cena úměrná??

    Blbej dotaz já vím, ale páč poslední kolo, který jsem si kupoval byl po revoluci horák Texaco nebo jak se to jmenuje, nemám skoro žádný přehled ani reference, proto bych chtěl znát váš názor.

    Popřípadě doporučtě kola…(bez kotouče, a pod Deore bych nerad šel)

    Díky

     
    0 0
    • Smazaný účet  

      zdar, než tu ostatní začnou dštít síru za porušení desatera apod, tak přjdu se svou troškou do mlýna. 

      asi bych vybíral úplně jinde. v těchto cenách bych se podíval na GT (ač nejsem fandou této značky) nebo GF.

      0 0
    • Mike  

      musis si vybrat co cces ty sam.. ja by som si ztohto vybral toho Magica..

      0 0
    • Lišák  

      Z Tebou nabízených kol bych vyřadil meridu (mizerná vidlice). Moje největší sympatie z tady uvedených kol mají Pells Razzer a GT Avalanche2. Kellys vypadá hodně dobře, ale asi bude o něco dražší.

      0 0
    • oldaka  

      Ahoj, treti sezonu jezdim na Pells Razzer Pro D. Rozhodne nekupuj Razzer D, protoze ty kotoucovky jsou akorat tezky a jsou uplne na nic. Kazdy rok musis menit desticky a neustale to serizovat aby to alespon trochu brzdilo. Vidlicu jsem odrovnal za 2 sezony, ale davam tomu hodne pokourit a je jasny, ze u kola za takovou cenu nebude supr vidla za 20k. Jinak vybaveni kola je pekny, ram v pohode. Ale celkove kolo pusobi dost tezkopadne. Ocenuji na nem sportovni geometrii ramu, fakt dobrej az zavodni posaz. Na casty rekreacni jezdeni dobrej bajk. Za tu cenu URCITE!!!

       

      Vojta

      0 0
    • radim ek  

      mám razzer elite a jsem spokojen. jezdím na tom 3. respektive druhou sezónu a dobé. akorát jsem objevil, nevím jestli to tak je, nebo se mi to zdá, že zadní plášť je v místě, kudy prochzí zadní stavbou na jedné straně blíže trubky než na druhé. nevím jestli to je pláštěm. při jízdě to ale níjak necítím. když jsem si před 3 lety vbíral kolo, tak se mi všeobecně zdál pells jako dobrá volba. rámy jso podlě mě v dané cennové kategorii stejné, a výbava je u pellsu o chloupek lepší, než u jiných výrobců. tehdy jsem se rozhodoval ještě mezi GT avelanch a supreiorem. obě kola si mislím že jsou dobré. u mě nakonce vyhrál pells. z velké části prot, že borec u kterého jsem ho kupoval mi byl ochoten vyjít maximálně vstřct. nechal jsem si to dát na sram, vyměnit sedlo, … GT má specifickou geometrii. je na tom úplně jiný posed. navíc kvůli tomu torjúhelníku u sedlové trubky musíš mít sedlovku hodně zapuštěnou a pak tolik nepruží. Mrkni ještě naty superioy, ty jsou taky moc pěkné

      0 0
      • radim ek  

        podívej se ještě i na RB ted vyprodávají nějaké ukzákové a testovací kola za zajímavé ceny s plnou zárukou. nemít kolo, jdu do RB

        0 0
      • Kubas.1  

        No nevim teda jaks na to přišel, ale na mým ta sedlovka pruží docela dost

        0 0
      • Lišák  

        navíc kvůli tomu torjúhelníku u sedlové trubky musíš mít sedlovku hodně zapuštěnou

        Fakt? Jsem vždycky myslel, že na sedlovce je ryska, která určuje, jak je možno sedlovku vysunout. U GT je to jinak? Podle čeho se tam musíš řídit?

        0 0
    • ludvajus92  

      Vybral bych pells, kupoval jsem loni o prázdninách pells razzer elite a sem spokojenej, akorát vidle není ideál, ale co čekat na kole v této cenové kategorii.

      0 0
      • july85  

        Ahoj, díky všem za reakce – nakonec vyhrálo úplně zde nezmiňované MTB a to na doporučení známeho. Specialized Hardrock Comp. Včera zakoupeno, ujeto 26 km a super, všechno funguje ok. Až na to, že jsem si vybral asi větší velikost než jsem měl (při mojí výšce 176cm – 19"). Po včerejší jízdě mi přišlo fakt dost velký a měl sem radši volit 17", ta by byla „asi“ akorát. Nicméně, nemáte zkušenosti s výměnou v obchodě po zakoupení a ujetí km…to je nesmysl, že??

        Link s kolem:

        http://www.specialized.com/…CBkModel.jsp?…

         
        0 0
        • Smazaný účet  

          vyborne! moc pekna volba! jakou verzi mas? cerna nebo stribrna? ta velikost je v pohode. ses sice na spodni hranici 19, ale nejistotu na prvnich kilometrech dela predevsim to, ze na bike nejses zvyklej. ja donedavna jezdil 20,5 pri vysce 184cm. ted mam 19,5'' a zezacatku sem si pripadal moc velkej :)

          0 0
        • mr.antik  

          To už asi nepůjde, ale zkus tam dát časem třeba o 2 nebo 3 cm kratší představec

          0 0
          • Smazaný účet  

            nejdriv bych to proveril kilometrama, jestli je vubec nejaka zmena potreba. pod 200km asi nejsou takovy soudy objektivni, protoze je to predevsim nezvyk.

            0 0
            • july85  

              Mám černou variantu.

              Byl jsem po práci v obchodě díky vstřícným prodávajícím sem si dodatečně mohl vyzkoušet 17"… velikostně mi přišla lepší a jízdní vlastnosti taky.

              Nicméně mi řekli, že je na mě 17" malá , a že by potřebovalo větší sedlovku a tak. Nakonec jsme se dostali k tomu, že ideální by byla 18", ale tu spešl nedělá.

              Závěr: Když stojím na mém kole nohama na zemi, tak mám tzv: "nářadí na rámu:) No nic zřejmě se s tím budu muset smířím a budu doufat, že si na brzy zvyknu…snad jo, přeci jen všechno o zvyku;)

              0 0
              • DaSnail  

                ja by som si na údery hliníkovou trubkou do „nářadí“ asi nezvykol nikdy…

                keď sa ti zdá tá sedmnástka lepšia, tak ju zober. sedlovka nieje problém

                alebo si zvykaj 8o)

                 
                0 0
                • vikicek  

                  On už ho koupil, víš ? :P

                  0 0
                  • DaSnail  

                    ano, četl jsem pozorně

                    0 0
                    • vikicek  

                      Tak potom nechápu větu „keď sa ti zdá tá sedmnástka lepšia, tak ju zober.“ , když on už od začátku vlastní tu 19tku :o))

                       
                      0 0
                      • DaSnail  

                        pokusím se vysvětlit:

                        pochopil jsem to tak (možná mylně), že vstřícný prodávajíci mu umožnil vyzkoušet i velikost sedumnáct s tím, že výmněna je kdyžtak možná. a july85 zvolil 19 (bez ohledu na to že na 17ce se mu jelo lépe) kvuli tomu, že by potřeboval větší sedlovku a tomu že se to kolo nedělá v 18ce

                        když to tak nebylo, a prodavač ho nechal projet jen proto, aby kluk viděl ten rozdil, ale už se s tím nic dělat nedá, tak moje rada je oničem a beru ji zpět

                        8o)

                          
                        0 0
                • Smazaný účet  

                  jeste si tam muze namontovat mensi kola :) a navic to bude lip ovladatelny v technickejch pasazich :)

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.