• pinzeta1234

    Ahoj cyklisti, jelikož jsem loni najezdila víc kilometrů než dřív, rozhodla jsem se pořídit si nové kolo. Jezdím hlavně po cyklotrasách, nějaký větší terén mě moc neláká, takže uvažuji spíš o trekovém kole. Má představa je cca do 20 tisíc, aby se na tom dobře jezdilo a pěkně to vypadalo:) Poradíte prodejnu, kam v Praze zajít, kde mi dobře poradí? A co značky, kterou byste doporučili? V čem se liší? A na co se obecně při výběru kola zaměřit? Předem děkuji:)

    0 0
    • tromboonen  

      Jak uz se tady mockrat psalo, trekove seriovky jsou zoufala tezitka s nefunkcnimi vidlicemi – bud si dej neco postavit od mistnich stavitelu, nebo pouvazuj o cyklokrosovem ko­le..

      0 0
    • mr.nikdo  

      Jezdis vic na rychlost/vykon anebo na kochacku?

      V odkazu mas treba cyklokros, ktery je vhodny i misto crossu, dokazes na nem jet rychleji, doladis barvy, jak chces apod.

      0 0
      • scalar  

        Cyklokrosové kolo není vhodné pro každého. Vem si poměr uživatelů klasických crosových nebo trekingových kol a cyklokrosových kol. Jaký podíl mají v tomto segmentu cyklokrosová kola? Bude to v řádu jednotek procent a asi to má svůj důvod…

        0 0
        • mr.nikdo  

          Podivej se, co jsem psal.

          Jak jezdi? Na pohodu a kochacku – pak 100% treking/cross. Pokud ale radeji jezdi rychleji a pro vykon, pak je lepsi CX.

          Kamoska na CX jezdi (skoro bych rekl ze na B-F je i jeji pritel) a je nadsena, ze ma CX. Na to, co potrebuje, je to nej.

          Fotky jsem v odkazu pridal z jasneho duvodu – at se podiva, jak vubec to kolo vypada, aby mela predstavu. Kdyz ji nekdo napise CX, tak nevi o co jde.

          0 0
          • scalar  

            Proč by mělo být CX rychlejší než cross s pevnou vidlicí? Spíš naopak, cross s pevnou bude ovladatelnější (širší řidítka), má lepší brzdy (a lépe ovladatelné brzdy), v náročnějších sjezdech bude rychlejší, v terénu také. Na silnici to bude podobné, posed si můžeš nastavit stejný.

            CX je vhodné pro těch 50 lidí, co na tom u nás pravidelně závodí a pro silničáře, aby mohli jezdit i v zimě (do silničky jim nevejdou širší pláště a blatníky) :-)

            0 0
            • standoslav  

              Nebo pro někoho kdo rád silnici ale jezdí i po cyklostezkách s horším asfaltem/šotolinou.

              0 0
            • mr.nikdo  

              Ehm. Ty CX jezdi opravdu vice lidi.

              Viz vyse – jezdi to moje kamaradka jako jednici – jediny stroj. Proc tedy nejezdi nic jineho?

              Ony jen prevody na Crossu jsou jine, posed je jiny (hlavne uchop), posed 2 (geometrie). Proste jsou lidi, kterym to vyhovuje. A je jich proste, sakra, vic jak 50.

              Nevim, kde jsi vzal 50. Ale jestli jezdi jen 50 CX u nas, tak vim o asi 5 lidech a z toho jen 1 to jezdi zavodne a proto CX potrebuje. Jinak zbytek to ma na cely rok. Tak davej dal.

              0 0
              • 159753  

                nemá význam se hádat s někým, kdo na tom asi ani nikdy neseděl :)

                a dávat jako argument to, že jelikož to nikdo nevozí, proto to není dobré mě taky pobavil:)

                0 0
              • scalar  

                Čti pozorněji – psal jsem, že asi 50 lidí jezdí pravidelně CX závody, s veterány jich bude možná o pár víc.

                Celkový počet CX kol jsem uvedl jako nějaká procento z celkového množství kol z tohoto segmentu (crossová, treková kola). Ono to možná bude spíš zlomek procenta, crossová nebo trekingová kola jsou u nás hodně rozšířená, kolik jich tak u nás jezdí – milion, dva nebo víc?

                0 0
      • Erknold  

        Když se podívám na stav silnic v jižních Čechách, tak nedám dopustit na odpruženou vidlici. Navíc pokud beru cyklotrasu, jako fialovou čáru na mapách a nebo divně značenou žlutou cedulkou, tak mě stejně většinou svede na nezpevněnou cestu.

        Takže bych hledal krosové/trekové kolo se vzduchovou vidlicí NCX, NRX, která ušetří mé ruce.

        Nejsem z Phy, takže neporadím kam.

        0 0
    • Jacob1  

      přidám se

      to je pech , když už jde člověk do obchodu si kolo vyzkoušet ,tak zjistí že ho na obchodě nemají .

      to už mám pak chutě koupit kolo přes internet a trochu riskovat velikost rámu , ikdyž co už jsem si rámy prohlížel tak to jako žádný drama nevidím že by mi neseděl na mojí výšku

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.