• plysovykozisek

    Potřebuju poradit cyklistickou helmu, nějakou odolnou, lehkou a hlavně s KVALITNÍM ODVĚTRÁVÁNÍM protože se v létě dost potím. Helmu samozřejmě mám, ale už asi 6let tu samou. Tak je na čase koupit jinou. Jezdím lehký terén, střední terén a na silnici. Byla mi doporučena značka KASK-nemám s ní zkušenosti s touto značkou. Historii diskuzí jsem četl. Díky za tipy. Obvod hlavy 61cm. Vím, že koupím helmu třeba pod 1000Kč, ale já výběr helmy nepodceňuju. A kvalita něco stojí.

    0 0
    • Strakááč  

      http://www.dookie.cz/…1602-c-1222/ Bell je prostě profláklá kvalitní značka…

      a tahle od giro prý dobře větrá.. giro mi přijde taky velmi kvalitní značkou.. http://www.dookie.cz/…2518-c-1222/

      0 0
    • IndyCZ  

      Tip: Podívej se po modelech z loňské řady, často se dá sehnat loňský top model za cenu letošní střední třídy.

      U přilby je to jako u kola, první a poslední kritérium je samozřejmě design a barva :-) S Kaskem chybu neuděláš, mě se ale třeba víc líbí Giro.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Nejdřív vyzkoušej, jaké modely sedí, pak hledej, porovnávej a diskututuj. Takhle ti každý doporučí svou oblíbenou/vysněnou značku. Solidně odvětrané helmy začínají na +\- 1900. Horní hranice není omezena (v tuzemsku POC). Osobně rád padám se značkou Giro.

      0 0
      • plysovykozisek  

        POC je pěkněj, ale je dost drahej na mě.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Zajdi do obchodu a zkoušej různé modely, jak jsem psal. Třeba v mém případě jsou Spešl (propero) helmy ok, ale nejlépe se cítím v Giru (pro tebe by mohl být zajímavý model Fathom). Naopak Bell mi nesedí většinou vůbec.

          0 0
          • plysovykozisek  

            Mě je jasný, že každý nemá stejnou hlavu, ale ODVĚTRÁVÁNÍ a bezpečnost helmy je snad pro každou hlavu stejná.

            0 0
            • Bubaaak  

              Zkoušel sis už helmy? V ceně kolem 3k kč je bezpečnost cca stejná, ale pokud ti helma sedne.

              Helma co tě bude tlačit a nebude ideálně posazená, při nárazu nerozloží náraz do celé helmy a ačkoliv se bude jednat o bezpečnou helmu, kvůli zlé anatomii tvé hlavy bude mít pro tebe horší bezpečnost než helma z lídlu, která by ti padla jak prdel na hrnec…

              Takže rada č1. běž do obchodu zkoušet, rada č.2 jdi i do 2.3.4.5.6. obchodu zkoušet, dokud nenajdeš alespoň tři favority, který ti skutečně padnou, pak se rozhoduj zda Bell, Lidl, nebo POC

              Chtěl jsem Giro, vlastním hnusnej černej Uvex

              0 0
              • Esi  

                No já začínám bojovat teď, už jsem měl na hlavě asi 15 různých a pořád nic :-( před asi 4 rokama jsem zrušil starou helmu a z nouze koupil Lidl protože mi sedla na první pokus jak prdel na hrnec, je jen těžká a teď hledám náhradu protože už jsem jí zase trochu omlátil tak by to chtělo vyměnit, většina těch přileb mě prostě tlačí zboku do hlavy mám asi moc kulatou hlavu a teď se dělají helmy na šišaté :-)

                0 0
            • IndyCZ  

              Bezpečná helma je i za 5 stovek, pokud dobře sedí a je správně zajištěná, protože helmy musí splňovat normy. Kromě nich se dá řídit pomocí technologií, takže sledovat, čím vším se výrobce chlubí – in mold, výztuhy, MIPS,…

              Co se týče odvětrávání, prakticky nikde nenajdeš reálné údaje o odvětrávání, takže se můžeš řídit buď a) nepřímými ukazateli – např. počtem otvorů, ale ne vždy je více pruhů víc adidas, b) zkušenostmi cyklistů – ale kolik z nás má zkušenosti s aspoň takovým množstvím helem, aby to bylo relevantní? a za c) recenzemi jednotlivých modelů, které jsou psané jak přes kopírák.

              Kask Mojito bude určitě skvělá volba, pokud ti padne. Doporučuju si pro představu pár přileb zkusit, pak se dá dobře nakupovat i přes net, v nejhorším se to dá vždycky vrátit.

              0 0
            • Smazaný účet  

              Tak možná to v mém předchozím postu zapadlo, nicméně dobře odvětrané vedle toho kasku budou: Giro Fathom, Specialized Propero, Prevail, Met Estro. Jinak jednu z helem Lidl jsem měl na hlavě. Sice nebyla z nejlehčích, ale působila ok (byť bych jí nebral).

              Ad. odvětrávání: Asi není potřeba zdůrazňovat, že XC helma větrá víc než integrála… To je prostě subjektivní.

              Ad. bezpečnost: Některé helmy jsou hlubší a mají vyšší ochranu týlu, nicméně to znamená víc materiálu. Některé mají MIPS, kterému osobně docela fandím.

              0 0
    • Gustaf 81  

      vozím Cratoni Terrox a super…lehká a odvětrává. Odnímatelný přední kšiltík…

      0 0
    • plysovykozisek  

      Nedá mě to, musím se zeptat, je to originál nebo ne?

      http://www.cyklobazar.cz/…2-cenu-54-62

      0 0
      • Tencovozikmin  

        Myslim ze takto to nepozna nikdo. Leda ze by ti prodavajici dolozil doklad o koupi.

        0 0
        • d_USA2  

          Každopádně podle číslování jde o verzi „Asia Fit“, jak už někdo zmínil výše, pro kulatější hlavy.

          0 0
        • Smazaný účet  

          Přesně tak. Případně ještě může zjistit, jestli má helma shodné vnitřní nálepky a váhu. Kopie téměř určitě nebude odpovídat. Ale od pohledu je to podezřelé – osobně bych novou helmu s garancí kvality neprodával za 50 % ceny. Buď jde konkrétnímu prodejci o bezpečnost druhých, nebo svérázně bojuje proti negativnímu trendu cyklobazaru, kde se jsou často olítané šroty prodávané za cenu nového kusu.

          Teoreticky se na tuhle cenu lze dostat – tohle bude bez cla, marží. Nerad bych prodejci křivdil, ale na aliexpresu a spol. se to kopiemi Prevailu jen hemží.

          0 0
    • t29  

      Přidám se:

      Vybírám novou helmu v ceně do 3000 Kč. Chci odklápěcí štítek (ne sundávací, ne pevný), dobrou ventilaci, svítivá zelená nebo oranžová barva výhodou. Můj favorit je Giro Hex – jaké protikandidáty zkusit?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Hexe jsem zkoušel, nakonec jsem zvolil Xar. Lépe mi seděl a podle mě je o něco hlubší. Cenový rozdíl mezi Hexem a Xarem není takový, zvlášť jestli najdeš nějaký výprodejový model. Aktuální se dělá v limetkově zelené. Ještě bych zkusil Fox Flux (ty mi přijdou těžké). Chvíli jsem zvažoval i svéráznou Uvex Quatro Pro (zeleno-žlutá), ale na živo mě nechytla.

        0 0
    • Espen  

      Taky se přidám :

      Ten nátlak okolí už se nedá vydržet, takže si asi taky budu muset koupit helmu :-(. Cena max. 1500,–. Hlavní požadavek je, aby byla co nejmenší, nevím jak to říct. Prostě abych bylo co nejmíň materiálu použito. Specialized vůbec(ošklivá). Dnes sem jich X zkoušel a hrůza.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Nevím, jaký design preferuješ. Co třeba nějaká Met nebo Scott?

        0 0
      • Breakpain  

        Nenech se natlačit do něčeho, co nechceš. Je to Tvoje volba jezdit v helmě nebo bez. Kupovat si ji jen proto, že někdo „tlačí“ je nerozum ;) …

        0 0
        • Espen  

          Ale jako i bych ji vozil, jen jsou prostě strašně velký všechny. Asi nejvíc se mi líbí ty jak vozí Sky.

          0 0
      • TeryPV  

        Vybíral jsem loni a dlouho. Taky mi nic jen tak nesedne. Nakonec mi sedla helma R2 http://www.r2.cz/…ec-ath02h-m/ jsem s ní maximálně spokojený. Je lehká, dobře větrá, mě parádně sedí. Akorát teda vnitřní polstrování se mi po roce rozlepilo, je k tomu teda i náhradní. Ale přisuzuji to tomu, že mám asi celkem agresivní pot :)

        0 0
        • Espen  

          Po těch R2 jsem vždy koukal, líbí se mi. Musím zjistit, kde je u nás mají

          0 0
          • Esi  

            Viděl jsem je myslím i v Intersportu jestli máte

            0 0
          • TeryPV  

            já je kupoval u nás v cykloshopu, kde je mají jinde jsem nezkoumal :) jak říkám, chodil jsem až co mi sedne, vybral několik favoritů a koupil :) A ještě zalevněji než na netu :)

            0 0
    • Tencovozikmin  

      A zkousite i v brylich? U nekterych helem se me stalo ze sice sedely,ale pri nasazeni bryli se potkavalo upinani s ruckama a tlacilo.

      0 0
      • Breakpain  

        Ano … jezdím jen jedny :)

        0 0
      • jaja01  

        tuhle chybu jsem bohuzel udelal ted naposledy, kdyz jsem kupoval specialized ambush, sama o sobe je vyborna, lehounka, dobre odvetrana, ale tlaci mi brejle na nos, takze me to brzo zacne bolet .. jezdim ted s brylemi jen pri opravdu ostrem slunci, ale uz uvazuju nad tim, ze se helmy budu muset zbavit a poridit jinou :-(

        0 0
    • plysovykozisek  

      Narazil jsem na helmu Bollé, máte s touto přilbou nebo značkou zkušenost na internetu je hodnocena slušně: http://www.psportmoda.cz/…-yellow-2016

      0 0
      • pierogross  

        Ano, já s ní mám zkušenost. Viděl jsem ji na starém švýcarovi – turistovi, a vypadal pěkně blbě. Bez přilby jsem ho neviděl. :)

        0 0
      • MI.KU  

        Za tu cenu bych vzal POC.

        0 0
        • plysovykozisek  

          Poc taky zvažuju, ta by byla jistě odolná, ale jde o tu větratelnost-cirkulaci vzduchu, která je u mě nejdůležitejší- v létě se dost potím.

          0 0
    • 159753  

      ahoj, já doporučuji tuto přilbu:

      http://www.limar.com/…prodotto.php?…

      je to neskutečně lehká a dobře padnoucí přilba!! mám ji i ve verzi se štítkem a 4 barvách…na ceně se domluvíme. Kdyžtak pisni na ballek.daniel@gmail.com.

      0 0
    • plysovykozisek  

      No, neměl by tady někdo na prodej Specialized Prevail L 2016 nebo tu POC, ale taky 2016(můj obvod hlavy 60–61cm)?

      0 0
      • Tencovozikmin  

        Prevail je super,nova teda ranec a poc se mi nelibi.

        0 0
      • MI.KU  

        POC naživo paráda a i slícování skořepiny s vrchním polykarbonátem je viditelně na jiné úrovni než u všeho ostatního co sem prošel – ještě bych koukal na KASK. No a na prodej to má již poměrně dost obchodů v ČR – přeci nechceš kupovat jetou přilbu…?

        0 0
        • xaver  

          mám kulatou hlavu a vyhovuje mi velmi málo přileb. Od roku 2008 jsem měl LG carbon titan, minulý týden jsem ji koupil znovu, jen hezčí barvu.

          Přilbu nejvyšší řady a dostal jsem se na 1300Kč :)

          tady:

          Ale není to POC za deset tisíc, a není to model 2017. Ale zpracování a provedení je nejvyšší řada.

          0 0
          •  

            takových mají na aliexpresu za dvacet doláčů plno

            0 0
          • MI.KU  

            Nojo ale to je ten problém – POC je i za 1500 stačí se podívat na kompletní nabídku a né jen na top model.

            0 0
            • plysovykozisek  

              No ji, ale ta 1500 Kč určitě moc dobře neventiluje vzduch.

              0 0
              • MI.KU  

                Tak na tu kategorii kde je určena – enduro, dirt a td asi dostatečně.

                Na XC je jiný model a ten Trabec je v pohodě.

                Je důlezité se rozmyslet zda jde hlavně o ventilaci pohodlí – jedu bez přilby – nebo o bezpečnost – zvolim přilbu co opravdu ochrání co největší část hlavy – a tam slupka co je víc děravá než že má nějaký materiál zas tolik neochrání.

                0 0
              • Espen  

                http://www.cyklotrading.cz/…-mythos-20-2?…

                Tak sem minulý týden koupil tuhle. Ač jsem tomu sám moc nevěřil, zatím jsem si ji pokaždé vzal. Do teď jsem helmu nevozil, hodně mi vadila. Oproti staré Bell cítím úplně průvan,takže dobrý.

                Sice jsem to už málem 2× poslal někomu do kufru, když sem čumel do výlohy a ve sjezdech přestal brzdit. Ale to se snad podá.

                0 0
                • MI.KU  

                  To je spíš na asiaty ne? Kulatý tvar hlavy.

                  0 0
                  • Espen  

                    Já ti nevím? Ale já snad ještě neviděl asiata na biku či silničce. Takže prodávat zde helmy na jejich typ hlavy, by bylo asi zbytečný ne? A tos poznal takhle z fotky jo? Jako vím co je kulatý, to poznám. Přijde mi šišatá normálně.

                    0 0
                    • MI.KU  

                      Z fotky ne ale v popisu to píšou – a treba to souvisí s tím že takové helmy od čínských značek sem natahá pár firem za pár kaček a střílí to tu za cenu značkových přileb. Samozřejmně někomu ty helmy sednou jelikož má kulatější hlavu ale většina středoevropanů má šišku ;)

                      Tím netvrdím že je to tahle konkrétní přilba ale už jsem takové viděl.

                      0 0
                      • Espen  

                        Takže to není helma od německého výrobce? Myslíš že nějaký fake jo?

                        0 0
                        • MI.KU  

                          Vzdyt sem psal ze to neni tahle konkrétní přilba – jen jsem poukazoval na to ze je víc kulatá protože někomu to může sednout ale vetsine lidi treba ne.

                          0 0
                          • Espen  

                            Zeptám se přítelkyně jak to mám s tou hlavou. Jsem z toho teď dost špatnej :-(.

                            0 0
                            • MI.KU  
                              • lásko máš šišatou hlavu…?

                              :D zeptej se ale až po večeři, jinak budeš hlady :D

                              Prostě asiati maj hlavu kulatější než evropani – samozřejmně jsou výjimky a lidi sou dnes ruzne riznutí a td – proto je dobre si helmu vyzkoušet – koupit přes net jedine kdyz uz jsi konkrétní model zkoušel.

                              0 0
                              • MI.KU  

                                Jé já čet ze se zeptáš na její hlavu no na svou můžeš i před večeří :D

                                0 0
                                • Espen  

                                  Zeptám se před sexem. A jestli řekne kulatou, tak mě ta kulatá hlava rozbolý :-D.

                                  0 0
                  • Tecka  

                    Asiati vozí „conical hat“ :-)

                    0 0
        • Tencovozikmin  

          Kask se mi teda taky libi ale zkusenost nemam.

          0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
      • MI.KU  

        No buď bych šel po kvalitě – POC, KASK, dobré helmy dělá i UVEX (hlavně moto) nebo BELL, GIRO no a nebo bych klidně bral Lidl helmu pokud má certifikaci a chci nutně ušetřit – ale takový ty prapodivný značky/neznačky co sou cenově skoro stejně jako renomovaní výrobci do toho bych nešel.

        Hlavně vyzkoušet víc modelů a vybrat tu co sedne jak prdel na hrnec.

        0 0
    • Nikovlas  

      Já mám helmu od Haven – asi tu nejvyšší s MOC kolem 2k. Připadá mi neuvěřitelně lehká a neshledal jsem na ní žádné nedostatky.

      0 0
    • AussigBiker  

      Ja Alpina Pheox L.E. Divny nazev, ale za me super. Hlava jako v bavlnce a funkcne taky super :). Myslim, ze jsem mel nejaky Mango – tezsi nez Uvex / Alpina, jinak sedela dobre, pak Abus, tem bych se vyhnul, kdyz jsou mokry reminky, tak se vyvlika prezka, jinak sedi.

      http://www.cyklotrading.cz/…alpina-pheos

      0 0
      • Espen  

        Taky máš asi kulatou hlavu jako Asiat, že ti sedí :-D. Jsem rád, že nejsem sám :-)

        0 0
    • plysovykozisek  

      Myslím, že ta bezpečnost a odvětrávání u té lídlácké cyklistické helmy nebude nijak ohromující.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.