• R4YNE8

    Váhám ,zda-li koupit drátový model computeru Sigma sport topline BC1606L nebo bezdrátový model BC 1106 DTS.Tachometr bych umístil na představec.Co si myslíte ,že bude lepší ? Méně drátu nebo více funkcí ?

    Slyšel jsem kritiku na Sigmu ,ale osobně si myslím ,že by to měly být spolehlivé věci.Klidně doporučte jiný computer :) ,ale tyhle dva modely se mi zatím líbí nejvíce.

    Předem díky za vaše příspěvky.

    0 0
    • jIrI___  

      Mrknul bych ještě na Cateye, ať už bezdrát nebo drátový. Já mám Sigmu 1606 DTS a nemám s ní žádné problémy vyjma toho, že při zapnutém Fenixovi na blikání se ruší signál.

      0 0
    • Wojtek  

      šel bych do bezdrátu

      0 0
    • Rokro  

      Mám zkušenost se Sigmou 2006 a rozhodně bych šel do drátu. Ta zkušenost není úplně radostná. Aspoň ta moje Sigma se nechá rušit i tím, když mám v brašně pod sedlem mobil a gps modul a jsou spojené přes bluetooth. Samozřejmě to ruší, i když je mobil na řidítkách a gps na rameni na popruhu od batohu. Na Králi Šumavy mi zase Sigmu rušilo neco, co měla na kole jedna holka. Vždycky, když jsem jel blízko ní, tak signál vypadával. Kdybych mohl k té své dokoupit dráty, tak už bych je měl. Bohužel se k tomuhle typu nedělají :-(

      0 0
      • R4YNE8  

        Tak vaše odpověd mi trochu zamotala hlavu.

        Chtěl jsem právě raději vzít ten bezdrátový model.Přeci jenom model tři roky starý ještě nemusel

        být tak dobře vyladěn jako dnešní modely.Doba zase pokročila.

        Každopádně díky za vaší zkušenost ,pokud se ještě někdo přidá ,tak asi raději zvolím drátový model.

        0 0
        • slavekRM  

          Klidně bezdrát. Používám naprosto bez problémů BC1200 a BC1106.

          0 0
    • rossi001  

      na obou kolech mam Cateye jeden Mity 8 uz 4 roky a tedka od ledna model stejny model akorat se zesilenou kabelazi Enduro 8 a velika spokojenost!

      0 0
      • Petr L.  

        Doporucuju dratovy model, je s tim min starosti (ruseni, vymena baterii, pripadna porucha vysilace ti znehodnoti cely computer).

        Jeste popremyslej jestli opravdu Sigmu nebo treba Cateye. na starem MTB a favoritce sem mel Cateye (cosmo a mito) a tetka si koupil na nove Sigmu BC1106. Sigma ma vice funkci, moznost umisteni na predstavec, ale  pomalejsi prekreslovani displeje a nesedi mi tam celkove nulovani udaju (treba podrzet reset na dlouhou dobu, u cateye to bylo hned).

        0 0
        • t29  

          Tohle podepisuju. Nejlíp fungují staré drátové Cateye.

          0 0
          • pepek  

            Nesouhlasím, mám ho 15 let (kosmos) a už je ošoupaná povrchovka :-(a ve vodě je nespolehlivý)

            0 0
            • rossi001  

              ve vode no nevim ja uz mel je splachnute hodnekrat a stale bezva,ale nemuzes brat 15 let..

              0 0
            • t29  

              mám 15letý Kosmos, ošoupaný je taky, ale funguje jako nový, déšť mu nevadí, koupat jsem ho nezkoušel. stejná zkušenost s 11letým Astralem, ani není ošoupaný. Až když jsem tuhle zimu udělal z crossu zimák a začal jezdit v prosolených sračkách, tak mu trochu zoxidovaly kontakty, ale stačilo tu oxidaci očistit a funguje dál.

              0 0
            • drsnej márvin  

              Mám Cateye cosmo 100 od roku 1994, jednou se měnil baterku a jediné co sem tam musím, když zablbne tak kontoxem stříknout zespodu ty kontaktní kuličky.

              0 0
        • ropman  

          to mi právě na starým Cateye Mity 2 vadí, že se lehce maže. Omylem zavadím o obě tlačítka současně nebo se zmáčknou v kapse dresu a údaje o vyjížďce jsou v pr… Na horáku mám Sigmu BC 700 tuším a dokud nebudu chtít výškoměr nebo tepák nebo ji nezruším tak mi bude stačit.

          Pokud bych pořizoval novej, zvážil bych 2 kabeláže a možnost přepínat 2 obvody kol a samostatně sledovat všechny údaje pro každý kolo zvlášť (bajk, silnice).

          Z toho co jsem dosud slyšel bych vzal klidně drát, kvůli spolehlivosti.

          0 0
          • ropman  

            jo a tu BC 700 mám už od r. 1995 a zatím jen měním baterky (kdysi jsem ji i „dobíjel“ z ploché 4,5V, stačilo chvilku a zase skoro rok jela :-))

            0 0
    • Hornet  

      Sigmu vozi dost ludi a aj dost je spokojnych, ale aj dost je stazujucich sa, na cateye je kritika minimalna, vozim cateye asi 14 rokov :-) a ok, klop, klop, klop :-) ale su aj ine computery

      0 0
    • M_ishak  

      Asi 12 let vozím drátový Cateye. Za tu dobu jsem v něm asi před třemi lety měnil baterku. Nespočetněkrát mi spadl na beton, zmokl, jednou jsem ho omylem vypral, když jsem ho zapomněl v kapse zablácených kraťasů, i když už je vzhledově škaredý otloukánek, funguje pořád bez problémů.

      Přítelkyně si koupila bezdrátovou Sigmu, ale pod dráty docházelo k rušení. To by ani tak nevadilo jako to, že computer blbnul při převozu autem – ukazoval nesmyslné údaje a načítal kilometry. Po půl sezoně ji prodala a pokorně přešla k drátovému Cateye.

      0 0
    • >vodouch<1  

      Mám bezdrát sigmu 1106. Baterky vydržely pouze jednu sezonu, jakmile jsou slabší, přenos vypadává. Dvě baterky (vysílač+přijímač) ale vyjdou na 50 Kč, takže žádný drama. S rušením signálu jsem zatím problém neměl. Co mi trochu vadí je to, že pokud dáš pauzu delší než přibližně 5 min., computer se přepne do úsporného režimu, ze kterého ho nevybudíš pouhým rozjetím se, ale je nutné zmáčknout libovolné tlačítko.

      0 0
    • Hobbíkhonzík  

      Mám ten bezdrát asi půl roku,jediný problém byl asi před týdnem,kdy jsem jel ve fakt husté mlze a začal ztrácet signál.Nevím,jestli to ta mlha nějak rušila,ale nezjistil jsem jinak jinou závadu a druhý den opět v poho.Jinak super přehledný display a snadná obsluha i během jízdy.Doporučuju!

      0 0
    • Honza729  

      Mam dva roky stary bezdratovy Trek Incite 8i, ted jsem akorat vymenil baterku. Jinak bez problemu…ruseni mam obcas mezi usima :-)))

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Nevím proč, ale čekal jsem od tohohle vlákna výběr počítače jako stolního. Na kolo mě nenapadlo ani náhodou… :D

      0 0
      • R4YNE8  

        Počítač zrovna špatnej nemám :D

        INTEL CORE 2 DUO E7400 @ 3,6GHZ,MAXIMUS II FORMULA P45,ATI HD4870 TOXIC,640GB SATA II F1 SAMSUNG,CORSAIR 1066MHZ DDR2 DOMINATOR,CASE COOLERMASTER STACKER 831,NEXUSY JAKO CHLAZENÍ,ZDROJ COOLERMASTER 620W ODPOJITELNÁ KABELÁŽ,FAN CONTROL,DVD VYPALOVAČKA LG,ČTEČKA ,takže si opravdu na nedostatek výkonu nestěžuji :) a pereferie mám taky docela luxusní včetně 22" LCD LG.

        Rozhodně se nechci vychloubat ,ale ten počítač rozhodně stojí za pozornost.

        0 0
        • Honza729  

          Jseš borec !

          0 0
          • R4YNE8  

            Samozřejmě ,že jsou dneska i ještě výkonější sestavy ,ale jen jsem odpověděl na předchoží příspěvek.

            Současně vylepšuji svůj bike a jaksi na pc nezbývá mnoho financí.Ale špatný počítač to není.

            0 0
        • Frostty  

          Počítač možná, ale co si tak koupit MONITOR a tu LG posunout o dům dál :o)?

          0 0
        • StuntJ  

          No nevím, ale tahgle sestava moc úchvatná není, spíše taková splácanina …

          0 0
          • R4YNE8  

            Klidně napište radu ,jak počítač vylepšit ,když je to splácanina.

            Celkem dlouho jsem vybíral spravné komponenty a počítač šlape jako hodinky.

            Nejeden uživatel mi PC chválil v seznamu na CZC.cz a já osobně se velice zajímám o novinky ve světe počítačů ,takže mám i přehled a nic špatného bych si rozhodně nekoupil a zároveň nemusím mít něco zbytečně předraženého jako CORE I7 ,kde bych ty čtyři jádra nevyužil.

            Mohl jsem vzít čtyřjádrový procesor QuadCore ,ale na hry mi bohatě stačí toto vysoce taktované kvalitní dvoujádro.Do budoucna bych už ale přejít mohl ,nyní opravdu pro mě zbytečnost.

            Video stejně nesříhám.Jinak si myslím ,že solidní počítač.Ale už to dále řešit nebudu ,přeci jenom je to BIKE forum a ne PC forum.Kdo chce ,ať chodí na Czech*Computer.

            0 0
        • kravjec  

          Dobrý ale není ten monitor na řidítka moc velký ? :-))

          0 0
          • R4YNE8  

            :D … Vypadalo by to zajímavé :)

            A co jinak říkáš na CATEYE STRADA WIRELESS ,nemáš s ním nějakou zkušenost ? :)

            Zítra by měl být již doma.

            0 0
            • Jarry  

              Já mám CATEYE STRADA drátový, všechno perfektní, čísla jsou vidět perfektně, na to jak je malý. Jediný, ale podstatný nedostatek je, že moc nedrží v na řidítkách. Je to způsobeno beztlačítkovou konstrukcí, přepíná se tlačením na celý comp, je to taková kolébka. No a to právě způsobuje, že velice rád padá nebo aspoň se malinko posune a přestane měřit. Minulou sobotu jsem ho hodinu hledal no a našel jsem ho v trávě až v neděli, když jsem to zkusil ještě jednou.

              0 0
              • R4YNE8  

                Tak to neni prilis potesujici zprava.

                Videl jsem prave http://www.youtube.com/watch?… .

                Doufam ,ze ho hned nekde neztratim.Jezdim spise mensi teren ,takze by problem byt nemel.

                Kazdopadne dekuji za vasi zkusenost.

                0 0
                • Jarry  

                  Když Ti vypadne při přepínání, tak to je ještě dobrý, to si všimneš :-) ale za jizdy i na malých nerovnostech, to je horší. Já jsem to po víkendu zajistil gumičkou, která byla v balení, asi na snímač na slabou vidli, průměr má tak 3cm. Zahákl jsem ji za držak a druhým koncem zajistil komp. Trochu to drží a přitom to není vůbec vidět.

                  0 0
                  • R4YNE8  

                    Dobře ,zítra se schválně projedu v horším terénu a vyzkouším to.

                    Když s ním budou problémy ,tak to také asi zajistím tou gumičkou ;-)

                    Jenom škoda ,že je teď  špatné počasí ,až přijedu budu muset vyleštit bike :( Ale rozhodně ho chci vyzkoušet a čekat se mi nechce.

                    0 0
        • hnizdo  

          Nestoji. Prehlidka predrazenych libivych znacek, zdroj je neoptimalni od ne zrovna nejlepsi „znacky“, mechaniky LG umi vsechno ale nic poradne,  deska kanon na vrabce, Samsung serie F1 je davno prezity, „monitor LG 22“ znamena asi tolik jako „auto se ctyrmi koly“, procesor pretaktovany, fuj… Typicky pripad pocitace slozeneho podle reklamy s minimalni znalosti problematiky. Deska by stacila mainstreamova s P45, zdroj Fortron *GLN 400W, disk WD serie Black, pameti Kingston, palirna Samsung, grafarna i case dle potreb a vkusu, procak ctyrjadro Q8400, monitor 24" PVA/IPS (HP, Dell), ventilatory serie Scythe G.T. (Nexusy maji maly prutok a stoji stejne). TO by byl pekny komp.

          0 0
          • R4YNE8  

            Tak to se tedy vubec nestotoznujeme.

            Je videt ,ze moc tomu nerozumite ,kdyz tvrdite takove nesmysly.

            Hadat se nebudu ,nema to cenu.

            0 0
            • hnizdo  

              Ja se tim vic nez 15 let zivim, konkretne navrh a implementace zakaznickych hw reseni pro firmy i jednotlivce. Ja nerikam ze ten komp je nejaky vyslovene nekvalitni nebo spatny, je pouze v mnoha ohledech neoptimalni a zbytecne drahy. Poskladat takovou hromadu pseudoznackoveho zeleza umi kazdy studak, to nevyzaduje zadne znalosti a zkusenosti.

              0 0
              • R4YNE8  

                Tak samozrejme.Take se o pocitace zajimam jiz nekolik let.

                Ja vim ,ze v dnesni dobe se da postavit kvalitni pocitac na levnem Pentiu Dual Core se zakladni deskou za 1600,– od Gigabyte,levnými A-DATA pamětmi na 800MHZ,zdroj s nizsi rady Seasonic 400W nebo od Fortronu s 80plus certifikaci,gra­ficka karta ATI 4770 nebo GF9600GT a CoolerMaster Elite xxx.

                Jenze rozhodne tyto veci vykonove nemaji na moji sestavu ,pokud obvzlast hraji hry ve vysokych rozlisenich s vysokymi detaily.To levnym ,ikdyz take dostatecne vykonnym pocitacem nenahradim.Logicky zaplatim za ten muj podle tebe zbytecne drahy pocitac hodne ,,jenze ten vykon je znat.Ikdyz o moc vykonejsi neni ,ale to same jako kdyby nekdo trvrdil ,ze vidlice FOX jsou zbytecne drahe oproti skoro stejne fungujicimu Epiconu od Milana.Take to je minimalni rozdil ,ale ten tam je a pokud to nekdo vyuzije ,tak to preci zbytecne neni.

                Papirove desky vypadaji stejne a nekomu se muze zdat ,ze je naprosto nesmyslne dat 5000,– za desku ,jenze BIOS a moznosti jsou zase na uplne jine urovni a pokud je nekdo fanousek OC ,tak se bez kvalitni desky neobejde.To same zdroj.Cooler neni kvalitni firma ? :)

                Jen se podiv jake ma tato firma kvalitni vyrobky.Zdroje jiz dosahuji skoro 90% ucinnosti a to dneska dokazal pouze Enermax nebo Seasonic.Muj zdroj ma ucinnost 85% a to je take velice dobre cislo v porovnani s ostatnimi kvalitnimi zdroji.Spise bych rozdelil pocitace na domaci,herni,kan­celarske podle potreb ktere vyuziji.Ten muj je herni a podle toho se odviji take cena a nemyslim si ,ze by to bylo zbytecne drahy.Kdyztak mi prosim napis presne komponenty ,ktere by si do herni sestavy dal.Myslim si ,ze take s cenou kolem 10000,– nebudes.Samozrejme zahrajes si i na kancelarske sestave ,ale jaky z toho budes mit pozitek ? Zadny!

                0 0
                • hnizdo  

                  Nutim ti snad DualCore, lowend desky, levne zdroje, pameti a-data?  Kde to vidis? Nechces doufam srovnavat Kingstony, ktere se casto pouzivaji jako referencni, s A-daty, kde se cipy lisi v ramci jedne dodavky? CoolerMaster je z hlediska spolehlivosti (reklamovanosti) asi 2× horsi nez Fortron. Neni divu, kdyz Fortron dodava radove vic jednotek, nizsi spolehlivost by je znicila. Na stitkovou ucinost muzes vzhledem k tomu, jak jsi ten zdroj predimenzoval, resp. v jakem rezimu ho provozujes, klidne zapomenout. Co se desky tyce, za +2500 oproti normalni kvalitni desce bys tam mohl dat to plnokrevne ctyrjadro a mit daleko delsi moralni zivotnost sestavy. Zkratka bych za tyhle prachy postavil komp kvalitnejsi, rychlejsi a spolehlivejsi. Pokud sis chtel udelat radost krasnymi zbytecnymi chladici na RAM a velkymi nalepkami obsahujicimi COOL a MASTER, DOMINATOR nebo VIBRATOR, MASTER ci TAXIK tak prosim, ale moc bych se s tim nechlubil, to je detinsky amaterismus. Nebo si za usetrene penize kup klavesnici s fungujicim caps-lockem.

                  0 0
                  • R4YNE8  

                    Pripada mi ,jako by si byl mimo.Nic proti tobe ,ale tvrdit mi tady nesmysly.No radeji vic k tomu rikat nebudu.

                    Firma Corsair a Kingston jsou naprosto na stejne urovni co se tyka kvality a vykonu.Rozhodne v dobe koupi se mi naskytla moznost vzit Dominatory levneji a tak sem i usetril oproti modrym Kingstonu.Zdroje s rady realpower jsou jedny z nejchvalenejsim zdroju co vubec znam.Za  pomerne nizkou castku nabizi opravdu mnoho a kvalita je vysoka.Fortrony rozhone lepsi nejsou ve stejne cenove relaci.A pokud dobre vim ,tak levne F. jsou vyrabeny jako Eurocase a to je kapitola sama o sobe.Takze mi laskave netvrd blbosti.Nechapu ,jak tomu muzes rozumet.Kdyz uz tak jedine levny Seasonic ,ale ten take neni to ,co muj REALPOWER.Coo­lermaster jsou nekvalitni pouze levne zdroje s nizsi ucinnosti.Stredni a vyssi rada je kvalitativne hodne vysoko a muze se rovnat k Enermaxu,Se­asonicu nebo Corsairu ,ktery je vlastne staven od Seasonicu.

                    Deska ? Tak mi borce porad jakou vzit desku ,aby mela takove moznosti nastaveni OC jako ma MAximus II Forumula ? Opravdu si myslis ,ze budou mit desky za 2500,– stejne propracovany bios a chlazeni ? Neznam zadnou levnou desku ,ktera by mela tlacitko reset cmos na panelu.

                    Procesor ? Tak tam s tebou jedine souhlasim.Mohl jsem vzit ctyrjadro a take bylo puvodne v planu.Jenze finance uz nebyly.A rozhodne CORE2DUO jsou take velice silne CPU obvzlaste s OC.Na vsechno mi zatim bohate staci ,mozna strich videa mohl byt rychlejsi ,ale tam se uplatni az ctyrjadro.

                    A ted mi sloz pocitac s limitem 23000,– bez periferii a prislusenstvi.A vem v potaz ,ze jsem PC kupoval pred pul rokem ,takze se zase ceny zmenily.Koruna posilila ,takze neco slozis ,ale pochybuju ,ze bude o moc silnejsi nez muj.Bude to prakticky to stejne.A ber v potaz ,ze rad taktuju ,takze desku za 2500,– bych nechtel a chtel bych ani mela vsechny OC vymozenosti jako resety na desce biosu a na zadnim panelu. Tak se pochlub ,jak ses dobry.Jsem na tebe moc zvedav.A nezapomen taky na pridavne chlazeni pokud mozno nejtissi reseni.Jsem zvedav ,kdyz tady delas machry a zatim si mi nic nenapsal.

                    0 0
                    • hnizdo  

                      Ach boze boze boze. Fortrony se delaji ve stejne tovarne jako Eurocase. Maji samozrejme uplne jiny navrh i soucastky…  To jestli je zdroj chvalen nebo ne (take zalezi na tom kym) na jeho statisticke spolehlivosti nezmeni nic. Podivej, nechces slyset co rikam a jako dite trvas na svem. Snad jsem tu aspon pro nekoho zanechal par dobrych. Hail Maximus!

                      0 0
                      • R4YNE8  

                        Vidis to.Ja se nehadam jako dite.Dal sem ti prostor k tomu ,aby si mi sestavil tvoji optimalni vykonou sestavu s rozpoctem 23000.Vim ,ze se dneska da s touto cenou stavet na ctyrjadru.Neboj se ,kdyz se mi to bude libit tak ti to i pochvalim.Ale musis uz konecne neco vymyslet ,nez jen radit a nic :)

                        0 0
                        • hnizdo  

                          Dovolil jsem si prekrocit rozpocet kvuli lepsimu monitoru, v pripade ze je ti jedno na co koukas, odecti tak 4000.

                           
                          0 0
                          • R4YNE8  

                            A v cem je ta sestava jako lepsi ?

                            Horsi deska, horsi ramky ,mechanika a disk prakticky to stejny ,zdroj je slabsi ,grafika prakticka stejna vykonove ,a jedinej procesor ,ale ten je ochuzen o L2 chace oproti Q9… rade.Takze mi prakticky vychazi kvalitneji ta ma sestava ,ktera je skoro ve vsem o tridu lepsi az na procesor a nejaky komponenty a navic ji mam naskladanou v luxusni hlinikove skrini s dalsimi tichymi ventilatory NEXUS.Takze je videt ,ze se tedy hodne lisime.Nerikam ,ze je to poskladano spatne ,ale vykonove je jeste horsi ,kdyz pominu ten procesor ,ktery ve hrach stejne nebude vyuzit.

                            0 0
                            • hnizdo  

                              Deska funkcne stejna, pameti dtto, mechanika a disk lepsi, zdroj funkcne lepsi, grafika shodna, cache u procaku nema v praxi vliv ale zato ma vic jader, coz vliv ma a v nejblizsi budoucnosti bude markantnejsi, case si dej dle chuti. Rict se se vic jader (>2) ve hrach nevyuzije muze fakt jen blbec, rika ti neco rezie ovladacu a systemu? Ve kterych hrach? GTA4, FarCry2, RTS obecne, Alan Wake z budoucich?  Nexusy jsou sice tiche ale slabe.

                              Abychom mohli porovnat cenu, dej sem svou sestavu naklikanou z czc. Tak budeme mit objektivni aktualni cenove porovnani, jiank se nema cenu bavit. Cekam.

                              0 0
                              • R4YNE8  

                                A v cem je prosimte ten tvuj disk lepsi ? Je to naprosto stejne ,sam jsem ho testoval a zadnej sebemensi rozdil jsem nepoznal.Oba dva byly v ramecku a byly neslysitelny ;-).

                                Mechanika ? Je to naprosto to stejne akorat s jinou nalepkou.Para­metrove uplne totozne.Tady je videt ,ze asi LG nemas v lasce.

                                Ta moje deska ma zvukovou kartu CREATIVE X-FI od creative neintegrovanou s ovladaci narozdil od te tvoji integrovane Realtec se silenym zvukem.Netvrdim ,ze dodavana X-FI je shodna s Xonarem ,ale urcite hraje o tridu lepe nez integrovane.Deska ma daleko propracovanejsi bios ,to nemuzes vedet ,kdyz netaktujes.A o­dalsich detailech se nema cenu bavit.Navic je i softwarove daleko bohatejsi.

                                A od kdy nema vliv cache na vykon ? To nevis ,k cemu to je dobry ? :)

                                FarCRY2 hraji na vysoky detaily s 4× vyhlazovanim v 1680×1024 kvalite a procesor nemam plne vyuzit.

                                GTA4 si zahraju na 1680×1024 pri vyssich detailech s 20–40 FPS.Neni to mnoho ,ale hrat se to da v pohode.

                                 

                                Pokud te zajima ,moje sestava podiv se sem: http://www.czechcomputer.cz/…ser_list.jsp?…

                                0 0
                                • hnizdo  

                                  Tak poporade.

                                  Predne dik za seznam, kde chybi nektere ceny, to je mi platny.

                                  Ten monitor je TN+, fak super, blah…

                                  Podle testu je ten WD casto rychlejsi, ale je pravda, ze rozdil neni propastny. Dobre, ponechme to stranou.

                                  Na papirove parametry mechanik sere Bily Tesak. LG ma chipset Panasonic, Samsung Mediatek. To samo o sobe hovori pro Samsung, I kdyby nemel nejlepsi vysledky, jako ze ma. Ty horsi vysledky pri rychlosti 22× mu odpustime, zejo. 22× se v praxi nepouziva :)

                                  http://www.cdr.cz/a/24638/13

                                  To co mas integrovane je „softwarova“ Xfi, coz neni zvukovka na EMU20K2, ale beznem chipsetu ADI. Gratuluju, skocils jim na to. Hraje stejne jako … ten samy chip ADI vsude jinde :) Efekty EAX4 pocita cpu.

                                  Jak muzes vedet ze „tvoje“ deska taktuje lepe nez ta „moje“ kdyz ji neznas :) ? Nicmene k pretaktovani jsem se vyjadril nize. Jestli si chces hrat, prosim.

                                  Ale jo, cache ma jiste vliv na vykon, ve hrach 2–4%, (2MB->6MB ), v komprimaci az dvojnasobek, blby je ze dvakrat tolik jader treba v raru znamena 80% narust, johoho :)

                                  Hele ja nerikam ze si na dvoujadru nezahrajes, ale podle hry muze byt narust markantni, tak proc se tomu branit?

                                  A Nexus je pro mystiky, tohle je dobrej vetrak: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?…

                                  Tak jo, ses na hadry. Komp mas hezkej a dobrej, o tom zadna, ja bych se za nej stydel. Ty dal muzes sirit svoje bludy na czc, ale mas mne v zadech, kdyz znam tvoje id.

                                  0 0
                                  • R4YNE8  

                                    Zajimave ,ze jsem mel Realtec a nejak mi ten zvuk prisel horsi.Pri vyssich hlasitostech mel vice sumu a ve hrach jsem i nektere mensi detaily neslysel.Urcite to neni plnohodnotna XFI ,ale lepsi nez bezne integrovane zvukovky je.To mi nevymluvis.Monitor je jen TN ,ale rohodne ma na TN hodne slusny obraz ,byl to ve sve dobe velice oblibeny a chvaleny kus.Jasny ,profesionalni EIZO nepotrebuju.

                                    Ten WD je o malininko rychlejsi to mas pravdu ,ale v praxi to nema vubec zadny vliv.Je to zase spise jen takova marketingova blbustka.Testoval jsem ho a opravdu zadny prinos.

                                    U te desky to je tak.Opravdu jde s ni taktovat lepe a mas k tomu i rozsirene moznosti ,ale pokud se o OC nezajimas ,tak je to tezke vysvetlovani.Na levne desce jde OC taky ,ale nedosahnes nikdy takoveho vysledku jako s temito klenoty mezi deskami.Uz jen zhlediska chlazeni na desce nebo moznostem biosu ,kde muzes nastavit snad uplne vse.Take si neco zaplatis za exkluzivitu ,ale opravdu je to znat.Na desce bych urcite nesetril ,stejne jako na zdroji nebo skrini.

                                    Nexusy jsou opravdu velice dobre.Noctua je jen predrazeny kus ,ikdyz take svoje kvality ma.Thermaltake a puvodni CM jsou hlucne a Xilence me zklamaly.

                                    A nevidim duvod ,proc bych se mel za pocitac stydet ;-) ,je to stejne jako moje kolo muj mazel.

                                    A nenapises mi tvuj nick na CZC ? Rozhodne te nebudu minuskovat ,ale jen jsem zvedav kdo ty vubec jsi :D Na CZC jsem dlouho ,ale vubec netusim kdo jsi.

                                    0 0
                                    • hnizdo  

                                      Ten chip adi je stejne dobry jako jine dobre integrovane zvukovky, s xfi to ma spolecne jen jmeno.

                                      TN nema slusny obraz, kdo kdy videl obycejne spva nebo ips, to potvrdi.

                                      Ta deska pretaktovava na vzduchu podobne, ale samozrejme na extremni overclocking je lepsi ta tvoje, coz neni tvuj pripad. My samozrejme pretaktovavame tez abychom tim zjistili kvalitu varky daneho hw.

                                      S tou noctuou se shodneme, od te doby co je ta nova rada Scythe kterou jsem uvadel, je jen predrazeny kus hw. Oproti Nexusu maji mnohem lepsi loziska a silnejsi prutok, porovnej si ty udaje z czc sam, na extrahardware je podrobna megarecenze.

                                      Ja na czc nick nemam, ale plne jmeno, cili ho sem davat nebudu.

                                      Dal uz nemam co k tomu dodat, vsechno jsem tu vypsal. Chytremu napovez, rad poradim s rozumnym dotazem, ostatni mne nezajimaji, cau.

                                      0 0
                        • hnizdo  

                          Mimochodem, to jestli se ti to bude libit je mi ukradene. Ale sam bych se to nebal takhle nikomu doporucit. Osobne bych volil monitor 24" HP 2475w, pro herniho a multimedia maximalistu zlvast disk na storage (1TB WD Greenpower nebo ten novy zeleny Samsung, mozno i do raid-1), maleho Velociraptora jako systemak, a plnokrevnou XFi jako zvukarnu na hry, ale tady uz rychle vyjizdime z dobreho pomeru cena / vykon a dostavame se do tridy enthusiast.

                          0 0
                        • MaPa  

                          Můžu tě o něco poprosit?

                          Když jž jsi se naučil skládat počítače a přesvědčovat o tom ostatní, mohl bys ještě projít češtinu? Bohužel sebelepší komponent tě nenaučí, že za tečkou, čárkou, vykřičníkem a tak se píše mezera, kdežto před ní ne. Díky. Aspoň se nám tvé názory budou číst líp.

                          0 0
                          • R4YNE8  

                            Takhle pisi jiz 8 let.

                            Nikomu to zatim krome tebe nevadilo.Spise smutnejsi by bylo ,kdybych psal slova s hrubkami.To si potom nekdo o dotycnem muze myslet neco.Takze to rozhodne nehodlam menit a jak jsem jiz rekl ,pisi tak 8 let a uz jsem si na to zvykl.

                            0 0
                            • MaPa  

                              Nehodlám ze sebe dělat někoho chytřejšího, taky občas napíšu něco špatně nebo s hrubkou. Ale psaní mezer v textu je naprosto stejná hrubka jako ostatní.

                              Jestli to za těch osm let nikomu nevadilo tomu nevěřím, tos určtě nepsal nic oficiálního. Ale co, prostě si jen podle textu myslím že ti je pod patnáct, co se dá dělat…

                              0 0
                              • R4YNE8  

                                Tak ze sebe chytrejsiho nedelej.

                                Je mi uplne jedno, co si o mne myslis.A pokud se ti to nelibi, tak to necti.Nikdo te nenuti.

                                Chtel jsem poradit a ne kritizovat!

                                0 0
          • JARDA0011  

            jako tvrdit že člověk s OC mašinou je neznalý problematice je dost odvážný…člověk který taktuje tak je buď nadšenec pro který se vyrábí hw který to všechno vydrží (tudíž se v problematice vyznají) nebo člověk kterej nechce zbytečně vyhazovat prachy když ví že slabší procík je postavenej na stejný architektuře jako silnější (pokud je to stejnejná modelová řada akorát se zvyšujícíma se frekvencema…)a tudíž z něj půjde vytáhnout výkon zadarmo a tím může ušetřit i tisíce který pak může vrazit jinam (spoření, bydlení, cyklo…) tak proč toho nevyužívat.

            člověk co si koupí nějaký „dělo“ někde z datartu o tom asi moc vědět nebude…tudíž asi nebude ani vědět že jde OCčkovat případně jak se to dělá…

             

            co se týče komponent a periferií, to záleží čistě na člověku, jako značku podporuje, na jakej monitor se mu kouká dobře atd. …

            a ještě dodatek k tý kritice zdroje…nevidim důvod proč dávat méně výkonej PSU…když by dal méně výkonnej, zdroj se bude vařit neboť bude více vytíženej, kvůli tomu bude zbytečně hlučnej neboť PSU mají větráky ovládaný dle teploty ve zdroji. když bude mít předimenzovanej zdroj, tak mu nebude tak topit, bude tišší, úspornější (v nižší vytíženosti je větší účinnost zdroje) a když bude chtít časem updradeovat, nebude muset kupovat kvůli vyšším nárokum na napájení novej zdroj…

             

            co se týče mě volil bych jiné komponenty (mam určité značky kterých se držim co to de) a myslim si, že tahle mašina je v celku solidní takže si myslím že si majitel může pískat, co se týče výkonu…

            0 0
            • hnizdo  

              OC vzdy a v kazdem pripade snizuje spolehlivost a zivotnost. Je to jen o honeni si ega pro deti. Zvlastni tridou jsou extremni overclockeri, to je spis sport. To prave umeni je odhadnout svoje pozadavky a zvolit cpu odpovidajici svym potrebam a moznostem.

              Co se zdroje tyce, v tomhle pripade bude zdroj po vetsinu casu pracovat se spotrebou mezi 90–120W, cili v neoptimalni casti zatezovaci charky. Pouze pri 3D hrani stoupne spotreba odhadem o 100W. Kvalitni Fortron nebo Seasonic o stitkovem vykonu 400W bude nejen tichy, ale spolehlivejsi a ucinejsi. Zdroje s vykonem 500–800W jsou urceny pro multi gpu.

              0 0
              • R4YNE8  

                Uzivatel JARDA001 to napsal uplne presne.

                Je videt ze ma prehled.Proc si kupovat drahy dvujadrovy CORES2DUO E8600 ,kdyz napr. s E8400 lze pretaktovanim docilit stejneho i lepsiho vysledku oproti defaultnimu E8600.Usetris i nekolik set korun a dnesni procesory jsou na OC staveny.Drive tomu tak nebylo a komponenty byly velice nestabilni.Dneska se vyrobci i chlubi OC vysledky a dela jim to reklamu.Kdyz tomu clovek rozumi a vi co dela ,tak je to velice uzitecne.

                Samozrejme ,ze existuje spousta znacek ,ktere delaji kvalitni veci.Takze je pak na cloveku ,jakych firem se drzi a s kterymi ma ty nejlepsi zkusenosti.Nekdo radeji AMD nekdo INTEL.Nekdo zakladni desky ASUS nekdo GIGABYTE ci DFI.

                 

                Jinak u zdroju s vyssim vykonem je take vyborna ucinnost.Takze se zdroje prizpusobi odberu a neberou si zbytecne vice ,jak si nekteri lide mysli.U zdroje se rozhodne nevyplati setrit a do budoucna vzit vice watovy ,to neni vubec na skodu.S 400W zdrojem to je dneska u hernich masim s 1 grafikou malo.Uz znam spoustu lidi ,kteri s timto meli problemy s nestabilitou­.Proto je dobre vzit silnejsi zdroj ,ktery za tech par let i neco usetri narozdil od levnych hlucnych zdroju s nizsi ucinnosti.

                0 0
                • hnizdo  

                  Aha, cili o spinanych zdrojich nevis vubec nic. Spinane zdroje nemaji ucinost konstantni, zdroj ma urcitou vlastni spotrebu a k tomu se pocitaji nejruznejsi dalsi ztraty, ktere se se zatezi meni, nektere dolu, nektere nahoru. Graf ucinosti vypada jako strecha, smerem k okrajum zateze zdroje jde prudce dolu. Nejvyssi ucinost maji spinane zdroje navrzene jako sirokozatezove, v okoli stredniho vykonu. Cili zdroj s vysokou ucinosti, ale s velkym maximalnim vykonem bude mit zakonite horsi ucinost, nez zdroj se stitkovou ucinosti horsi, ale mensim maximalnim vykonem za obvykle zateze 120W. 400W vykonu je na silny PC s jednim diskem, optikou, ctyrjadrem a highend monogpu kartou vic nez dost, na meraku jsem nikdy nevidel vic jak 330W spotreby, coz je nejakych 250–260W zateze, u nejake stovky takovych hernich sestav co jsme delali. Jiste, je to vykon stredni, nikoli spickovy, proto jsem doporucoval normalne kvalitni 400W zdroj.

                  0 0
              • JARDA0011  

                tak jestli tě trápí, že cpu bude mít životnost místo 30 let 15 taj to pak tvůj názor chápu…

                 

                a co se týče zdroje tak optimum je 20 až 80%…co se týče značek tak enermax, seasonic, tagan forton je úplně jinde něž cokoli jinýho ale dle recenží nedělá CM nějak špatný psu…takovej průměr…určitě značky co sem zmínil vydrží víc a víc i uspoří ale cm je celkem v poho…rozhodně  to není nic jako lc power, ec atp.

                0 0
                • R4YNE8  

                  Tagany uz take nejsou tak vehlasne jako driv.To stejne Fortrony ,take dnes jiz prumer.Thermaltake take neni moc dobry jako drive.

                  Myslim si ,ze CoolerMaster by v naproste spicce mely figurovat.

                  Vim ,ze neni tolik vehlasny jako Enermax,Seasonic ,ale preci jenom :) Vsak to dokazuji i mnohe recenze.

                  Co se tyka LC,HEDY,EC ,tak to je myslim bez komentare.

                   
                  0 0
                  • hnizdo  

                    Zadna recenze nehodnoti dlouhodobou spolehlivost. A jen velmi malo odbornych recenzi spravne meri hodnoty a interpretuje vysledky. Napriklad mereni kvality zdroje statickym zatizenim ma stejnou vypovidaci hodnotu, jako hodnotit jizdni vlastnosti auta pomoci testu v aerodynamickem tunelu. Protoze se jaksi nebere v potaz podvozek. U zdroje se nebere v potaz zpetna vazba regulatoru. Jenze to je silene slozite mereni a musis znat teorii spinanych zdroju. Kup si knizku o spinanych zdrojich od Krejcirika, pokud zvladas vysokoskolskou matematiku, nebo mas aspon dobrej gympl. Nebo jsem cetl na nejakem docela slusnem webu, jak nekdo vyjadril pochybnost, ze vstupni vyhlazovaci kondenzatory jsou tam dva, cili asi nebudou moc kvalitni. Chudacek nevedel, ze tohle reseni zlepsi ztratove vlastnosti bloku 4×. Hele verte mi, ono to neni tak jednoduche. Lepsi recenze obsahuji zatizeni skokovou zmenou, ale to je taky jen jedna z mnoha situaci a jako takova ma nulovou vypovidaci hodnotu.

                    0 0
                • hnizdo  

                  CPU uz davno neni vecna soucastka. Cim mensi vyrobni proces, tim min vydrzi. Ale o to nejde. Kdybys mel za sebou na vejsce fyziku polovodicu a navrh substratu jako ja, vedel bys, ze neco jako digitalni obvod pri frekvenci radove GHz neexistuje. Jsou to spis radiove signaly, nez digitalni. Rozhodne ne nejake pekne obdelniky. To by silene rusilo vsechno v okoli a bylo by to energeticky silene narocne. A proto jsou CPU a pod. od zacatku dokonce pri sve giganticke fyzicke slozitosti navrhovany pro urcite rozmezi frekvenci. Pokud ji prekrocis, statisticky se zvysi prost chyb ve vypoctech a prenosech. Hodne se jich projevi az po delsi dobe, jen mala cast je tak zavazna, ze zpusobi pad  okamzity systemu. Cili pretaktovani sice procesor nemusi v kratkem casovem horizontu znicit, ale okamzite klesa spolehlivost. Je to tim horsi, cim je cip starsi. Kdybych delal technickeho manazera Intelu, byl by syntetizer hodin vyleptany na cpu a nikdo by s tim nehnul ani o kolihertz. Bohuzel o tomhle rozhoduje predevsim marketing. To by bylo place od overclockeru…

                  0 0
    • R4YNE8  

      Nakonec jsem zvolil CATEYE STRADA WIRELESS RED EDITION ,tak doufám ,že mě nezklame.

      Peněz stojí poměrně dost ,ale kvalita Cateye bude asi opravdu dobrá.Dřívější model CATEYE TOMO XC pořád funguje spolehlivě již 6 let ,ale věnoval jsem ho bratrovi.Přeci jenom už má něco za sebou a k novému kolu jsem chtěl zkusit bezdrát.

      0 0
      • Fenous  

        S Cateye Strada Wireless mam negativni zkusenosti, po funkcni strance OK, co se tyce uchyceni tragedie, zaklapava se do drzaku takovym zobackem, pokud ho clovek casto vyndava, tak se casem zobacek ulomi, me se to stalo v zime, plast byl asi zkrehlej, ale vyndaval jsem ho casto-kazdy den po prijezdu do prace aby mi ho nekdo neslohnul, nahradni dil za CZK 80 sehnat nebyl problem, po opetovnem namontovani jsem uklepal na kostkach comp i s drzakem, proste podruhy uz tak dobre nedrzel. Nejdriv jsem myslel, ze mi ho v praci nekdo slohnul, protoze jsem ho tam zacal nechavat, ale ted si spis myslim, ze mi proste upad, od ty doby comp nevozim a na jizdu to nema zadnej vliv.

        0 0
        • R4YNE8  

          Uz ho mam pridelany na kole a musis rict ,ze opravdu nevypada to uchyceni nikterak pevne. Ale zase to neni spatne a tachometr je velice bytelny a ma veliky displey.Takze ja jsem zatim urcite spokojenej.Ale na nejake vetsi ohodnoceni jeste nemam dostatecne odjezdeno ,pak dam vedet ;-)

          0 0
    • black.horse  

      POLAR

      0 0
    • Dalas  

      .

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.