• tleskac23

    Ahoj, potřeboval bych poradit ve výběru ceolodpruženýho horskýho kola. Měřím 192 cm, vážím 100 kg.

    Chci koupit celopéro na 29" kolech.

    Mám na kolo 70–80 tisíc. Zdvih vpředu i vzadu, myslím, mi postačí 100 mm – nejezdím žádné supertěžké terény.

    Jakou značku a jaký typ mi doporučíte. Nebo si nechat kolo sestavit – nevím, jestli se to za tyhle peníze vůbec dá?

    Zvažoval jsem jen tak předběžně – např.Scott Spark 920 – tam se mi líbí Twinlock, že si sám rozhoduju o regulaci odpružení a taky, že je to na řídítkách. Pak jsem uvažoval o nějakém Epicu od Specialized, ale Brain system mi nějak nepřesvědčil, dva kámoši ho maj, ale dost se jim pohupuje i na silnici – ale asi to maj blbě nastavený. A ještě jeden dotaz – možná je to pěkná blbost – slyšel jsem, že „správně“ umístěný čep zadní kyvný vidlice mají jen dvě značky (Specialized a Trek) – co je na tom pravdy.

    Díky za vaše typy

    0 0
    • Azmir  

      V téhle ceně už bude téměř každé kolo od skoro jkékoliv značky dobře vybevano. Odvíjí se to taky od toho, co chceš jezdit, jestli máš radši kochačky nebo si spíš rychlostní typ jezdce, popřípadě s tím chceš závodit.

      Co se týče epicu, to by zřejmě nebyl krok vedle a že se to někomu houpe na silnici, to bych spíš viděl právě ve špatném nastavení.

      O tom čepu, myslím, že správně umístěný čep neexistuje, dneska je u fullů milion řešení a většina z nich už dnes funguje velmi dobře.

      Jelikož nevíš co přesně chceš, tak být tebou bych zavítal na blížící se testfest, budou tam kola většiny značek na našem trhu a můžeš si těch 29 tek projet třeba 10 a uvidíš co ti sedne, to je podle mě nejlepší varianta.

      Co se týče výběru je toho fakt hodně, v téhle ce¨ně jak jsem psal ty kola všechna už budou relativně ok co se týče výbavy, takže doporučuju fakt vyzkoušet a sám uvidíš, co ti sedne.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Sam jsem chtel na toto tema taky poradit ale s 26. A nakonec si myslim ze nejelepsi ja nase RB. Aspon to si myslim ja.

      0 0
    • mirabike  

      koukni na tohle má to sice větší zdvihy, než píšeš, ale tady by to myslím na škodu nebylo..

      0 0
      • nitraq  

        By mě zajímalo, proč tam je červenej bowden. Jestli to má být červenej akcent společně s o-kroužkem na vidli, šroubama v převodníku a červený pruhy na sedle, tak se to asi nepovedlo:)

        0 0
      • McBlacky  

        tohle je paráda, chybí tomu jen carbon ráfky :)

        0 0
    • Smazaný účet  

      za ty prachy bych chtel trohu individuality takze by to nebyl spesl kterych jezdi plno… a taky pokud chces utratit tolik penez tak by jsi myslim mel mit nejakou predstavu o tom co se ti libi a co chces.

      0 0
    • ps.slon  

      Čau, ve Tvém případě dobrá rada nad zlato. Odpovím Ti otázkou, které auto za 1500000 je lepší Mercedes, Audi, BMW, Jaguar…?

      Spíš se zamysli nad velikostí zdvihu, podle mého názoru u celopéra min. 120mm. Na silnici rozdíl nepoznáš, v terénu oceníš.

      Velikost kol nehodnotím, to je každého věc, ale já mám tělesné proporce prakticky stejné jako ty a s 26" nemám problém.

      Mám slabost pro GT a proto, i když jejich cenová politika pro nové modely je dost zarážející, si dovolím zde nabídnout alternativu http://mtbs.cz/…ike-technika?….

      Přeji šťastnou ruku při výběru a spokojenost s novým strojem.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.