Výbava pro princezničku :-* na kolo

12 nepřečtených
  • Aleshek
    1. Cyklosedačka – vybrali jsme https://sedacky-voziky.heureka.cz/…rt-bilby-rs/ , je to dobrá volba?
    2. Přilba – jak jí vybrat? Rok a půl starý dítě mi asi neřekne, že někde tlačí nebo je jinak na ho*no. ;-)
    3. Brýle – to by asi taky chtělo. Zatmavený nebo čirý? Jaký?
    4. Jaké oblečení? Jak to vybrat? Kolik čeho? Jak moc oblíkat, jak se to určuje? Přeci jen na tom kole trochu víc fičí…
    5. Zapomněl jsem na něco?
    0 0
    • Vrci  

      5. Dítě by v sedačce mělo sedět tak dlouho, jak dlouho vydrží sedět samo při hraní nebo čmárání, zvlášť když bude mít na hlavičce helmu.

      0 0
    • Smazaný účet  

      s výběrem přilby ti možná pomůže tenhle článek + video

      0 0
    • Japhy  

      Čerstvé zkušenosti, v sobotu první pokusná vyjížďka (16 měsíců). Sedačku mám Hamax cosi, ještě po starší dceři, ale upřímně na tom kousku plastu nejde moc co vymyslet. Helma Uvex Kid II, tak nějak mám tu značku rád a dobře seděla. Brejličky nepodcenit, bez nich po pár km přes slzy nic neuvidí. Čiré, tmavé, co snese mít nasazené. A nepřehánět to s délkou výletu a počítat s obvyklým časem na spaní, ani v sklopené polohovací sedačce se nespí nijak komfortně.

      0 0
    • kuba.chaloupka  

      Helmu jsem klukovi hned jak začal jezdit na ty plastový odrážecí motorce…čili někdy v roce a čtvrt…vybíral jsem kvůli obvodu to nejmenší co šlo. Dostal nakonec tuhle Uvexku ta mu vydržela přes to plastový odrážedlo, Firstbike a teď s ní jezdí i na kole (Specialized Hotrock 16). Má ji teď přesně 2 roky.

      Sedačku máme" Hamax Carres":https://www.kupkolo.cz/…acka_z96359/ kluk mi v ní vydržel relativně dlouho, ale musí se vybírat zajímavá trasa. Nemá rád když nás předjíždějí auta – to se hrozně bál. Čili vybíral jsem spíš cyklostezky a taky jsem ho nechtěl unudit a znechutit mu to, takže trasy vedly většinou kolem dětských hřišť, kde jsme zastavovali aby se taky vyblbnul.

      0 0
    • Aleshek  

      Děkuji všem za podněty. Nějak tak směřujeme k následujícím volbám a k nim mám pár dotazů.

      1. Cyklosedačka: koukali jsme na http://www.ceskatelevize.cz/…yklosedacky/ , kde velmi dobře hodnotí Polisport Bilby. Více se nám ale pozdává Polisport Bilby RS (má navíc možnost naklápění). Dá se předpokládat, že je kvalitativně stejná nebo třeba ještě lepší než ta nevýklopná? Je vůbec potřeba mít tu možnost sklopení?
      2. Přilba – stavili jsme se v jednom sportu, tam jsme vyzkoušeli pár přileb, co tam měli a nejlepší se nám zdála Uvex KID 2 BUTTERFLY. Koukal jsem na internet a na trhu jsou různé modelové roky. Můžou hrát nějakou roli? Asi novější by měla být lepší, ale má to smysl řešit?
      3. Brýle – obecně velká bída, pár jich někde měli, ale přišly mi všechny velký, neseděly na nose. Vše dělají zatmavené a to mi taky nepřijde úplně dobré, aby si na to malé dítě zvykalo, navíc při nekvalitním UV filtru jsou tmavá skla rizikem pro oči. Rozhodně na očích mojí princezny nehodlám šetřit. Kde sehnat něco, co sedne a budu si moct být jistý kvalitou?
      4. Oblečení – chtěl jsem se ještě zeptat k oblečení. Do sedačky asi dítě nepotřebuje nic spešl cyklistického, ale je to úplně stejné jako bych ho oblékal na ven? Nebo je tam potřeba něco zohlednit, kromě tedy poněkud zvýšeného ofuku způsobeného jízdou.
      0 0
      • Japhy  

        Nemám sice princeznu, ale jen dvě sprosté plebejky, snad můžu vypomoct:

        1. Sklápění jsem moc nevyužil, nechat dítě spát za jízdy mi přijde nezodpovědné, když dítě usíná, byl blbě načasovaný výlet. Lepší zastavit a nechat dospat někde ve stínu na dece.
        2. Je kvalitní, řešíš nepodstatné detaily. Modelové roky se možná liší výběrem obrázků.
        3. Taky Uvex? Počítej s tím, že je ze začátku nebude chtít nosit. Důležitější je ochrana proti větru, takhle malé děti hned slzí. Kvalita? Kup to co bys koupil sobě nebo lepší.
        4. Vrchní vrstva proti větru se hodí, počítej že se na rozdíl od tebe nebude hýbat. Pár vrstev na doobléknutí než to vychytáš vždycky uvezeš.
        0 0
        • Aleshek  
          1. Tak nechci to využívat tak, že vozím spící dítě. Spíš mi jde o to, zda je dobré to mít, aby se i nespícímu dítěti mohla změnit poloha, jako že třeba to, které není ještě tak zvyklé, že se dá víc do lehu.
          2. Nevím, ptám se, jestli v nich není technický rozdíl zásadního charakteru.
          3. Vykoukal jsem tyto https://www.hupnakolo.cz/…pink-mir-red , problém je, že je nemám možnost vyzkoušet a jiné brýle, které jste zkoušely, žádné neseděly na nose. Vadí to? Jako na šňůrku se budou muset dát, to je jasné. Rve si je z očí a zahazuje. :-)
          0 0
          • Japhy  

            1. S mladší holkou jsme toho nenajeli ještě tolik abych experimentoval s naklápěním a u starší si už nepamatuji, že jsme to kdy použili. Možná o kousek, ale určitě ne do krajní polohy. Když už nám ta starší usnula (stane se), bylo praktičtější zastavit, sundat celou sedačku, něčím z okolí jí stabilně vypodložit skoro do lehu a nechat malou dospat.

            0 0
      • scota  

        Uvex Kid je dobrá přilba. Podle mého se roky liší obrázky.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.