• tapin

    Vůle ve hlavovém složení

    Mám crossového Authora Stratose SX z roku 2003. Nechal jsem na něm udělat úpravy-po cca 10 letech. Představec s úhlem 35 stupňů vyměnili za kratší ahead představec s úhlem 8. Na kole je sloupek vidlice průměru 25,4 mm (1"), použili redukci. Vyměnili mi taky vidlici:

    Dřív jsem tam měl RST CT-COMII TL (40 mm), za ni mi dali jinde nejdřív RST Vita TnL, která musela z kola dolů, tak nějak nefungovala a zasekával se lock out. Řekli, že mám úplně rozdrcené hlavové složení a dali Suntour NEX 4610 LO, žádný zázrak to není, ale funguje slušně a ten nový představec je ok, umožňuje sportovní posed.

    Po roce ježdění však mám vůli v hlavovém složení, bylo to už i celkem slušně slyšet. Dal jsem to utáhnout a říkám si, jak dlouho tohle dotažení-seřízení může vydržet nebo je možné, že když mi tenkrát měnili tu vidlici a představec a měnili i hlavové složení – že to tenkrát prostě málo dotáhli? (už se mi něco podobného stalo jednou na jiném kole – měnili mi předtavec a pustili mě domů s vůlí v hlavovém složení). Když jsem měl na kole tu původní vidlici a představec, se kterými jsem je koupil, hlavové složení se mi vůbec neuvolňovalo, ani po deseti letech ježdění. Jak dlouho může seřízení toho hlavového složení vydržet? Popř. mohl bych si to složení dotáhnout i sám a jaké nářadí by k tomu bylo třeba?

    [ Reagovat ] [ Zpět ]

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.