• Remmi

    Zdravím,

    mám hádanku a problém u kola MTB Merida HFS a zajímalo by mě, jestli by někdo neměl nápad, co by to mohlo dělat, na servisu nic nenašli.

    Při jízdě bez šlapání po vetší a menší nerovnosti cesty se mě ozývá vrčivý zvuk ze středu kola a jdou cítit i vibrace na klikách. Zvuk je podobný, jako když přiložíte za jízdy na roztočený plášť šroubovák. Když zaberu a začnu šlapat, vše ustane. Při jízdě na rovném povrchu se problém neprojevuje. Je jedno jakou rychlostí jedu, problém se objevuje i při menší rychlosti, když jedu po nerovné cestě v lese a nešlapu či přetáčím kliky dozadu.

    Když jsem kolo prohlížel, při problému, nic neukazuje na nějaké drhnutí plášťů o rám či drhnutí jiného předmětu (lanko apod.), vše je bez kontaktu a pevně upnuté. Nejbližší kontakt mají jen brzdové destičky vůči diskům.

    Už se s tím trápím dva měsíce a nemohu dojít na to, co to může způsobovat a ani páni v servisu nic nenašli, také z důvodu že kolo nezajíždí a mají ho jen upnuté v držáku bez zatížení kol o vozovku, takže těžko budu problém ukazovat.

    děkuji za každý nápad

    0 0
    • Remmi  

      PS: zvuk jde ze středu kola, ale rám vše přenáší, takže osobně bych řekl i možnost problému někde na zadním kole

      0 0
    • jIrI___  

      V jaké kondici máš ořech?

      0 0
      • Remmi  

        Kolo je rok a půl jeté, zatím nebylo do ořechu zasahováno, nejsem technický založen, takže abych řek pravdu nemám zdání, jak je na tom. Mohl by to dělat on ? ..abych se případně mohl na něco zaměřit, když kolo dám do servisu

        0 0
        • jIrI___  

          Kolo mi vydávalo úplně stejný zvuk jako popisuješ (lukas aka mitro potvrdí :) ) a byl to vyschlý Mavic ořech s kluzným ložiskem. Jsem jak blbec hledal, kde mi který bowden drhne o zadní plášť a on to byl ten ořech.

          0 0
          • Remmi  

            Ok dám na Vás, zkusím se na to zaměřit, nechám to v servisu rozdělat a podle potřeby promazat či vyčistit. zatím děkuji

            0 0
            • Soreno  

              Jak píše jIrI jestli ta máš mavic ořech tak to bude ono rozebrat namazat a 1/2–1 rok to bude fungovat a pak znova :-) dělám to furt taky.

              0 0
              • Remmi  

                děkuji všem za rady, skutečně to byl suchý Mavic ořech, po servisu je klid a konečně se plašení zvěře v lese už nekoná :)

                díky all

                0 0
      • Peka  

        Je to tak, ten samý problém byl u mě…vyřešeno během čtvrt hodiny.

        0 0
    • Honzík  

      Snad pomůže toto http://www.youtube.com/watch…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.