Volba HT 27,5+ Plus pro delší cesty i do terénu

24 nepřečtených
  • Mufflon

    Tak jsem řešil, zjišťoval, zkoušel, diskutoval a nakonec jsem došel k závěru, že potřebuju pluskové kolo s šířkou plášťů minimálně 2,8. Ze začátku se mi to nezdálo, ale po otestování jsem zjistil, že to je řešení přesně pro mně. Na kamení a v blátě jsou 2,4 pláště úzké a s fatbikem, ideální v terénu když člověk nespěchá, se zase nedá jet rozumně po silnici a tvrdých cestách. Navíc do pluskového rámu můžu přehodit kola a jedu na úzkých 29-kách a je z toho skoro xcéčko.

    Na BF se pořád řeší geometrie, posaz a tak, ale co jsem zkoušel pár kol, tak při jízdě na delší vzdálenost mi to připadá hodně podobný. Když si tam dám svoje sedadlo , řidítka a všemi opovrhované rohy :-), je to všechno v pohodě, nic mě nebolí. Navíc se mi zdá, že sedím rovněji než na XC kole, což mě připadá lepší. No a při bickepackingu stejně nemůžu jezdit agresivně, protože mám na kole něco naloženo a desetikilový batoh na zádech vozit nechci. Vadí mi.

    Poradili byste mi nějaký optimální rám na 180 cm osobu. Pár jsem jich našel, ale nevím do čeho jít. No a finance bych viděl tak do 40 tisíc v ideálním případě. Ale klidně i méně.

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.